Keresés

Részletes keresés

togent Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2311

A glifozát közvetlenül kapcsolódik a biotech iparhoz. A GM növények java úgy lett módosítva, hogy ellenálljon a glifozátnak, a Roundup rendszer része, amiben a glifozátot használják totális gyomirtóként.

Ha a glifozátot betiltanák, a Roundup is megszünne, ami a GM termelés nagy részét érintené.

A glifozát védettsége megszűnt ugyan, sokfelé gyártják és használják, ez azonban nem szüntette meg a Roundupban való alapvető fontosságát, ezért létérdek a gyomirtó további használata a cégek számára.

 

Érdekes adalék, hogy Sri Lanka északi részén, ahol sokáig be volt tiltva a glifozát, nem tört ki a járvány, pedig az egyéb körülmények hasonlóak. A betegség kialakulásához hosszabb idő kell.

 

In the adjoining farming areas of the Northern Province of Sri Lanka, where the ground water hardness level is known to also be hard or very hard, there have not been any significant number of CKDu cases reported.

http://www.dailynews.lk/?q=features/glyphosate-mass-killer-or-weed-killer

Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2310

Csak szólnék, hogy mindennek a mosléknak, amit idehordasz, semmi köze a tudományhoz. Nyugodtan lapátold a polidilibe ezt a sok hülyeséget, oda való.

Előzmény: togent (2309)
Mungo Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2308

...a glifozát vélt, vagy valós bűnét próbálja a GM növényekre "átkenni".)

 

Egy sötétzöld propagandistának a módszere az, hogy tök mindegy milyen hazugságot használ fel, a lényeg, hogy a jövőért aggódó hősnek látszódjon és ebben a pózban riszálhassa magát. A tények számára értelmezhetetlenek. Ez látszik a feltett kérdéseket válasz nélkül hagyó magatartásából is. (Nehogy már odáig süllyedjen, hogy megmagyarázza miért hazugságokkal operál...)

Előzmény: Géntechnikus (2307)
Géntechnikus Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2307

Hogy ennek a posztnak mennyire semmi köze a "Génkezelt növények problémája"-hoz, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a linkelt tanulmány a Sri Lankán előforduló CKDu-ról szól, ahol példának okáért génmódosított növényeket nem termesztenek...

 

:D

 

(Hogy a tanulmány mennyire korrekt, azt hagyjuk is.

Hogy a tanulmány nem az NCBI honlapján jelent meg, hanem az "International Journal of Environmental Research and Public Health"-ben, az mellékes.

Az egyetlen, ami számít, hogy ismét csak a csizmát hajította be a posztoló az asztal közepére, a glifozát vélt, vagy valós bűnét próbálja a GM növényekre "átkenni".)

Előzmény: togent (2300)
Géntechnikus Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2306

Az aranyrizs (http://goldenrice.org/)

 

Nem termel mérget.
Nem áll ellen gyomirtóknak.
Nincs benne antibiotikum-rezisztencia gén.
Nem birtokolja egyik multi sem.
Nem tiltja senki a saját vetőmag gyűjtését és az újravetést.

 

Ellenben:
Béta-karotint (A-provitamint) termel.
Az A-vitamin hiány mérséklését szolgálja.
Kifejezetten szegények alapélelmezésére fejlesztették.
Hosszú éveken át tartó kísérletekkel igazolták az ártalmatlanságát és a hasznosságát.
Közpénzből a köz javára készült.

 

DE EZ IS GMO!!!

 

És a GP és egyéb anti-GMO szervezetek tűzzel-vassal hadakoznak ellene.
Pusztítják az engedélyezéséhez ültetett kísérleti táblákat.
Valótlanságokat terjesztenek róla.
Mindezt azért, hogy nehogy engedélyt kapjon, mert akkor látványosan bedőlne az évek óta gondosan építgetett anti-GMO légvár.

_____________________

 

Aki az aranyrizs ismeretében is képes az általánosító, felszínes anti-GMO dumát tovább nyomni, szajkózva a szokványos multiellenes, vegyszeres-riogatós, környezetveszélyeztetős csúsztató érveléseket, az jobban teszi, ha elkezdi nagyon szégyellni magát!

És végre megfogadja ezt: "tájékozódj minél több forrásból és alakítsd ki a saját véleményed!"
Még akkor is, ha netán korábban ő írta...

 

Lenin elvtárs sok baromságot vetett papírra, pláne amikor a szifilisz már az agyára ment.
De abban, hogy
"Tanulni, tanulni, tanulni!"
nagyon igaza volt.

togent Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2305

Tökéletesen példázza a biotech filozófia következményeit a CKDu járvány.

 

Megfelelő előkészítés nélkül, alapos környezettanulmányok és egészségügyi hatásvizsgálatok nélkül vezetnek be termelési rendszereket, amelyeket teljesen veszélytelennek nyilvánítanak, hiszen nincsen minden kétséget kizáró ok az ellenkezőjére.

Csakhogy az élelmiszertermelés nem büntetőjogi kategória (legalábbis nem ez lenne a cél) ahol az ártetlanság vélelme mindenkit megillet.

 

A CKDu eddigi mérlege több százezer megbetegedés, több tízezer áldozat gyakorlatilag elfeledve ami önmagában különös, növekvő tendenciával. Vannak területek, ahol ez a járványos megbetegedés mára a második vezető halálokká lépett elő.

 

Nagynehezen sikerült tisztázni azokat a faktorokat amik a megbetegedések hátterében állnak, a több különböző ok közös nevezője a glifozát kelátképző tulajdonsága. E mellett a tömeges mérgezés mellett eltürpül a valamikori DDT ártalmassága, mégsem történik semmi. A politika, közvélemény és a tudóstársadalom is meglehetős közönyösséggel szemléli a lassan geodícium méreteket öltő megbetegedéseket. Miért is?

 

Készült egy riport a járvány okait megtaláló tudóscsoport vezetőjével, aki erre is válaszol:

 

Is it not surprising that with such a high death toll there is not more media coverage of this disease?

This is a disease of poor farmers: a disease of rural villagers in Asian, African and Latin American countries. This is not a disease of the Western World. Hence, a low visibility in print and electronic media. Also there is emerging evidence that the disease is linked to agrochemicals produced by multinationals. They want to hide the link, promote other theories, and undermine the severity of the disease. Leading media institutions in the contemporary world are subverted by the hidden agendas prepared by political and economic behemoths. So how can we expect truthful reporting?

http://sustainablepulse.com/2014/03/24/scientist-slams-biotech-industry-deadly-kidney-disease-epidemic-exclusive-interview/#.VK5H9_nepph

 

A profit nagy úr, a fejlesztéseknek meg kell térülni, amíg nincsenek minden kétséget kizáró bizonyítékok addig nyugodtan lehet forgalmazni a mérdgeket és garantálható hogy mindig lesznek olyanok akik kétséget támasztanak majd a bizonyítékokat illetően, addig pedig az ártatlanság vélelme alapján békésen szemléljük hogyan hullanak az emberek, távol is vannak, szegények is, örüljenek, hogy a nagy multik jóvoltából egyáltalán dolgozhatnak, igazi jótétemény ez a szegény világban.

 

 

Előzmény: togent (2300)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2304

Szeretem a groteszk humort, még ha nem is annak szánják :P

Előzmény: XRive (2303)
XRive Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2303

Ha valaki azzal akarja bizonyítani mi 'tilos', hogy beidézi a vonatkozó 'engedélyező' ítéletet, akkor szerintem azt inkább hagynunk kellene, nem?

Előzmény: Sidereus Nuncius (2302)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2302

Saját bullshitgenerátort használsz? Ez még mellébeszélésnek is igen gyenge ugyanis.

Előzmény: togent (2301)
togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2301

Monsanto owns all crops or seeds contaminated, the court ruled

The Court ruled after a two-and-half-week trial that it was the first patent infringement case on a higher life form in the world. The Judge’s ruling and Percy Schmeiser’s name became famous overnight:

 

·It does not matter how a farmer, a forester, or a gardener’s seed or plants become contaminated with GMOs; whether through cross pollination, pollen blowing in the wind, by bees, direct seed movement or seed transportation, the growers no longer own their seeds or plants under patent law, they becomes Monsanto’s property.

 

·The rate of GM contamination does not matter; whether it’s 1 percent, 2 percent, 10 percent, or more, the seeds and plants still belong to Monsanto.

 

·It’s immaterial how the GM contamination occurs, or where it comes from.

 

 

http://thegranddisillusion.wordpress.com/monsanto-vs-farmer/

Előzmény: Sidereus Nuncius (2296)
togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2300

Egyre szorul a hurok a glifozát körül. Két évtizese szedi áldozatait egy titokzatos járvány a CKDu különböző földrészeken amit csak a glifozáthasználat köt össze.

 

Eddig azonban nemigen találtak közvetlen bizonyítékokat a gyomirtó szerepére a megbetegedésekben aminek mára több tízezer áldozata van. A legújab kutatások azonban feltárták azt a hatásmechanizmust ahogyan a glifozát kelátképző tulajdonsága folytán olyan vegyületeket hoz létre a talajban, talajvízben, főleg a kemény vizekben amit a szervezet nem képes lebontani, tönkreteszi a vesét.

Erről egy tanulmányt is megjelent az NCBI honlapján.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945589/

 

 

A vegyületek stabilak, beszivárognak az élővizekbe, talajvízbe, ahol ezt fogyasztja a lakosság, járvány mértű megbetegedéseket okozott. El Salvadorban már betiltották emiatt a Roundup-ot.

 

http://www.mdpi.com/1660-4601/11/2/2125

http://sustainablepulse.com/2013/09/19/el-salvador-government-bans-roundup-over-deadly-kidney-disease/#.VK2VVvneppg

http://rt.com/news/monsanto-roundup-kidney-disease-921/

http://yournewswire.com/roundup-weedkiller-linked-to-global-epidemic-of-fatal-kidney-disease-now/

http://www.publicintegrity.org/news/Chronic-kidney-disease

Előzmény: togent (2294)
XRive Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2299

Bizonyítsd. 

 

És ne valami idióta grínpísz agitprop mardasággal, hanem konkrét, releváns jogszabályokkal. 

Előzmény: togent (2298)
togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2298

A szabadalmi jog ebben a tárgykörben NEM terjed ki a kutatás vagy továbbnemesítés céljára történő felhasználásra.

 

Tévedsz, kiterjed.

Előzmény: XRive (2297)
XRive Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2297

Remélem pontosan tudod mit képviselsz, a szabadalmi jogok támogatásával sok más között a kutatási jog is elvész, ami eddig a fajtanemesítések fő motorja volt.

 

Miért van az, hogy pont te nem tudod, mit képviselsz, de azt máson kéred számon?

A szabadalmi jog ebben a tárgykörben NEM terjed ki a kutatás vagy továbbnemesítés céljára történő felhasználásra.

A szabadalmi védettség alatt továbbnemesített fajták a szabadalmi védelem lejárta után saját védettséget kaphatnak a továbbnemesítő 'neve' alatt.

 

 

A világ élelmiszertermelése, ha a folyamat nem áll meg egy-két évtizeden belül öt-hat nagyvállalat kezébe kerül.

 

A vetőmagtermelés koncentrálódása körülbelül a huszadik század elején indult, a GMO-hoz semmi köze.

 

Jelenleg a nagy vetőmagtermelők fektetnek legtöbbet a fajtagazdagság megőrzésébe - azok a fránya vetőmagfelhasználók persze csakazértis mind ugyanazt akarják vetni.

 

 

Annyira nem vagy tisztában azzal, amiről az észt osztod, hogy az valami borzalmas.

Előzmény: togent (2293)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2296

A hagyományos vetőmagokat vajon miért veszi meg minden évben a parasztfarmer, miért nem a termésből rak félre vetőmagot? A gondolkodás neked sem lenne tilos, bár nehezebb, mint a hülyeséget mantrázni, azt elhiszem.

Előzmény: togent (2295)
togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2295

A Toyota a második nagy autógyártó, amely lemond szabadalmi jogairól felismerve, hogy azok mára inkább gátolják mint elősegítik a fejlődést:

 

A szabadalmak rendszere, bár kétségkívül hasznos, sok esetben visszafogja a fejlődést, hisz védett ötleteket csak a szabadalom birtokosának beleegyezésével lehet felhasználni. A Toyota ezt felismerve lehetővé tette 5680 szabadalmának díjmentes felhasználását. Így, bár a jogok továbbra is a japán gyártót illetik, bárki építhet az üzemanyagcellás hajtásra vonatkozó szabadalmaikra. Ez pedig, ha áttételesen is, de a japán óriásnak is hasznára lehet.

 

http://totalcar.hu/magazin/hirek/2015/01/07/a_toyota_felszabaditja_a_javunkra_5680_szabadalmat/

 

A növénynemesítésben éppen ellenkező törekvéseket látunk. Néhány nagy multinacionális cég mindenáron egyeduralomra törekszik és ezt éppen a szabadalmi jogok kiterjesztésével próbálja elérni.

A biotech ipar ezzel a törekvésével nem a tudományt, nem a fejlődést szolgálja, hanem a sötét középkorba akarja visszarepíteni az emberiséget.

Ez vízválasztó. A szabadalmi rendszer támogatása ennek a néhány multinak a támogatását jelenti, az egész világgal szemben.

togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2294

A glifozát használat egészségügyi hatásairól Argentínában, a bejegyzés az US Kongresszusi könyvtárában található:

 

Results of those surveys revealed rates of birth defects and malformations in children, cancer, and miscarriages one hundred times higher than the national average, coinciding with the increase of GM soy cultivation and herbicide spraying near populated areas.

Last Updated: 11/03/2014

http://www.loc.gov/law/help/restrictions-on-gmos/argentina.php#_ftn10

togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2293

Remélem pontosan tudod mit képviselsz, a szabadalmi jogok támogatásával sok más között a kutatási jog is elvész, ami eddig a fajtanemesítések fő motorja volt.

 

A világ élelmiszertermelése, ha a folyamat nem áll meg egy-két évtizeden belül öt-hat nagyvállalat kezébe kerül.

 

Ezen nem változtat, hogy megpróbálod személyeskedéssel elterelni a figyelmet a problémáról.

Előzmény: Sidereus Nuncius (2292)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2292

Szerencsére akadnak még, akik a gondolkodást képviselik.

Előzmény: togent (2291)
togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2291

Ez a válasz több mint elegendő.

A konkrét kérdésekben rögtön kiderül ki kit képvisel.

Előzmény: Sidereus Nuncius (2290)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2290

Igen, nyilván a saját zsebemet kívánom teletömni én is, amikor a hülyeségeket nem hagyom szó nélkül.

Vesd el a hibrid magot másodvetésben, aztán csodálkozz.

Előzmény: togent (2289)
togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2289

Na látod ez egy jó kérdés. Ma is halnak éhen emberek, az emberi társadalom nem képes élelmezni, emberi élrtkörülményeket biztosítani 6 milliárd embernek sem.

Ez azonban egy másik topik témája.

 

Sokan hivatkoznak az éhező tömegekre, azonban a konkrét esetekben való állásfoglalásukkor kiderül, hogy nem az éhező szájakat, hanem a inkább a saját zsebüket kívánják teletömni.

Ha Te az éhezők érdekében szólsz és ehhez ajánlod a GM technológiát nagyon egyszerű módon kinyilváníthatod a szándékod.

 

Helyesnek tartod-e, hogy a biotech óriások szabadalmakkel monopolizálhassák az élelmiszer termelést!

Egy farmer a hagyományos magvakat elvetheti szabadon (másodvetésben) a saját részére, nem kell éheznie, de a GM magvak másodvetése bűncselekmény, börtönbe kerülhet aki megteszi. Ez szolgálja szerinted az éhezők érdekeit vagy az, ha a GM növények esetében is hagyományos nemesítési licenszszabályokat alkalmazzuk és megszüntetjük a szabadalmi védettségüket?

 

Ha erre egyértelmű választ adsz, akkor nem biztos, hogy mindenben egyet fogunk érteni de elhiszem, hogy a sokmillió éhező emberért aggódsz, nem csak szokásos "éhezők megsegítése" biotech propagandaszöveget nyomod.

Előzmény: Sidereus Nuncius (2288)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2288

No és ki döntse el, hogy a sokmilliárd emberből ki kapjon enni, és ki ne kapjon? Magadat pl. melyik csoportba sorolnád?

Előzmény: togent (2287)
togent Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2287

Az is lehetséges.

De mi lesz, ha 12 milliárd embernek enni adsz, nemsokára 24 milliárd lesz, ha annak is, akkor 48 milliárd.

Ebben az esetben nem az élelmiszer hiány a probléma, hanem a túlnépesedés, amit nem orvosol, ha másféle problémákat hozunk létre.

Hogyan adsz 12-24 milliárd embernek Nyugati civilizációs életmiőséget?

Házat, autót, energiát?

Előzmény: Sidereus Nuncius (2285)
Mungo Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2286

Én a gyermekeim, unokáim és azok unokái érdekeit képviselem.

Ne kábítsd a nagyérdeműt! Te az agyhalottakat képviseled némi troll védelemmel.
Képtelen vagy felfogni, hogy amit rizsázol, az egyszerűen marhaság. Ha a valódi problémák is érdekelnének, akkor nem monológokban értekeznél, hanem vitába szállnál az ellenvéleménnyel. De te ehhez láthatóan gyáva vagy. Így a véleményed teljesen súlytalan.
Igen, tényleg vannak veszélyei a GMO-nak. Körülbelül annyi, mint a konyhakésnek. Fel ehet vele szeletelni az áldott kenyeret, meg hasba is lehet szúrni vele valakit. Akkor most kampányoljunk a konyhakés ellen is?

Előzmény: togent (2283)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2285

Lehet, hogy goromba dolgokat címeznek az öregapjuknak az unokáid, ha rájönnek, hogy miattad nincs tizenkét milliárd embernek elég ennivalója, királylepke viszont van bőven...

Előzmény: togent (2283)
togent Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2284

Ilyen nincs!

Tényleg fogalmam sincs hogyan került ez az izé link a hozzászólás végére.

 

Kéretik figyelmen kívül hagyni!!!!

Előzmény: togent (2283)
togent Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2283

Jogértelmezőként biztosan ismered: Cui prodest. :-)

 

Én a gyermekeim, unokáim és azok unokái érdekeit képviselem. Te kiét?

Neked mi áll érdekedben?

Cui prodest?

Előzmény: jogértelmező (2282)
jogértelmező Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2282

"tájékozódj minél több forrásból és alakítsd ki a saját véleményed!"

 

Köszönöm a jótanácsot! Melyek a hitelt érdemlő források? (öreg lévén engem már csak ilyenek tudnak lázba hozni. Az öregség már csak ilyen.)

Előzmény: togent (2281)
togent Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2281

Mindkét kérdésedre egy megoldás jelenti a választ, tájékozódj minél több forrásból és alakítsd ki a saját véleményed! Amit itt olvashatsz bárkitől az csupán gondolatébresztő.

 

Előzmény: jogértelmező (2280)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!