Most vettem egy használt Explorist XL-t, mert elegem van a Garminokból, már a második ment tönkre. Egyelőre térképet keresek rá, nem sok sikerrel, de amúgy jó benyomásom van róla, masszív, olyan gumírozott féltégla érzete van.:)
Segítség! Van egy explorist 210-em, ami most azt írja ki: UNIT CURRENTLY CONTAINS NO MAP! INITIATING MAP UPLOAD A fő bajom, h hiába kötöm össze a pc-vel, nem érzékeli. Ki sem lehet kapcsolni. Kuka, vagy menthető a beteg?
Sziasztok ! Vettem egy Explorist 600 de amerikai verzió. Hol találok rá magyar térképet, ill. hol lehetne frissíteni akár magyar nyelvüre is . Ha tudtok segítsetek legyszives ;)
Van magyaritásom, /ha gondolog oda is tudom adni/ én feltettem, de aztán le is vettem. Rájöttem hogy felesleges, hiszen alapjában véve ismerem ezt a szókészletet amit használnak az eszközben.
Magyarországon ezért nincs nagy piaca a Magellan készülékeknek. Valamiért nem érdekük a térképfejlesztés... Épp emiatt voltam kényszerű én is váltani Garminra.
Kozben megerkeztem Budapestre (megiscsak idetalaltam GPS nelkul) :-) kiirtam hat cimet, ahol Magellanhoz arulnak (allitolag) terkepet. Na, ezeket most vegigkerdezem.
Nekem, meg szerintem sok Magellan tulajnak <a href="http://www.magellangps.hu/products.php?id=15"> ez a térkép </a> van Magyarországról.
De hogy ez működik-e a Roadmate szérián, azt nem tudom. Nekem még a régi Meridian sorozatra van telepítve. Nem a legaktuálisabb térkép, de ez is jobb, mint a semmi.
Van nekem egy Magellan Roadmate 800-asom, masodik eve nagy megelegedessel hasznalom. Tavaly nyaron ert az elso csalodas, hogy Horvatorszag nincs rajra, most meg a masik, hogy Magyarorszag sem. :-((
Irtam a cegnek es azt valaszoltak, hogy meg az iden kijon egy ujabb terkep-cd, azon talan(!) rajta lesz Mo. is.
Keresgettem a Neten (igy talaltam ratok) de nem talalok semmi hasznalhatot. Pedig nagyon kellene, legalabb egy pesti terkep.
Ezek szeint nektek -magyarorszagi magellan tulajdonosoknak - sincs magyar terkepetek?
Érdemes megnézni azon linkeket amiket felraktam alább, mivel majdnem az összes Magellan tipusnak ott van a firmware-e a base map ja, s ebből kifolyólag az eu basemap is.