A Szentgotthárd határába tervezett hulladékégető felépítése ellen újabb, látványosnak ígérkező megmozdulást szervez a Pro Natura St. Gotthard civil összefogás a város oktatási intézményeivel karöltve.
Mer' ilyen emberbarátok, és gondoskodnak róla, hogy végre a csóró magyarok is belélegezhessék a friss, osztrák szemétégetett levegőt. Szerintem rendes tőlük, hogy így igyekeznek megértetni a nagy, boldog ajrópai összeborulás leglényegét a magyarokkal. Előbb utóbb maj'csak felfogjuk.
Nem hülyék, de nem is rendelkeznek megfelelő látókörrel. Nem véletlen, hogy tiltott a nekik célzott reklám. Tudom, ezt is megszegik soxor, de erről se ők tehetnek. Mindenesetre, szerintem agyrém az ötlet.
Jah. Ha megfelelőképp magyarázzák nekik, akkor mindent, és annak az ellenkezőjét is felvállalják.
Ezért kéne kihagyni őket a buliból, de egyetértek, a szemétégető azért elég lightos téma, ott nem nagy baj, ha feltűnnek, a pártrendezvényekkel szemben.
Szerintem összekéne kalapozni itthon pénzt egy új atomerőmüre. És felépiteni az osztrák határ közelébe. És az osztrákok bekaphatnák. Ha a folyószennyezés eddig nem volt elég.
Összegyülne rá a pénz ? Rt formáben müködne és lenne benne annyi kisrészvényes mint a nyű és talán nem kéne gázt venni az áram előállításához. Egyes energetikai cégek szintén lehúzhatnák a rolót , de ez az ő bajuk lenne. És olcsóbb lenne az áram is.
Elvileg most az a világ, hogy mindenki intézze maga a dolgait, hisz semmi sem hull senki ölébe. (elvileg) Ha gyerek korától úgy nevelik az embert, hogy fontos a környezete, akkor talán 20 év múlva nem fogunk nyakig járni a redvában. Szerintrem ez pozitívum, ha személyesen is átéli ezeket a gyerek.
Szerintem ez más azért mintha a lovasrendőrök elé kéne kiállni gyerekkel (oda elég egy erős hosszú zászló rúd is )
2007. március 10-én a szentgotthárdi oktatási intézmények, a Városi Óvoda, az Arany János Általános Iskola, a Széchenyi István Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Gimnázium és aTakács Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a III.Béla Szakképző Iskola tanulói és tanárai nyílt óra keretében kivonulnak a Népek barátsága emlékműhöz, hogy ily módon tájékozódjanak a tervezett hulladékégető káros hatásairól, és élőláncot alkotva fejezzék ki nemtetszésüket.
Az 1.500 diák és 150 pedagógus mindegyike egy „Danke, NEIN” feliratú kis zászlót visz magával a rendezvényre.