Kellemes, sztrapacskás napokat töltöttünk Bánkon. Még biciklitúráztunk is a panzió jóvoltából. Nagyon élveztem a 21 sebességfokozatot! Szép a táj arrafelé, alighanem jövőre is megyünk. Nemcsak Nálad volt telt ház, boci boci tarka; a panzió is fullra volt járatva. Minden jót!
Ezt jól kifundáltad! Nem is értem (már nem először), mér nevezed magad hülyepatikussnak (persze tudom, már százszor megválaszoltad). Amúgy magam is nagymagyarországi utat tervezek, csak délebbre.
Három teljes nap Szovátán és Erdélyország szívében, úgymint Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, stb. Aztán lehet elruccanok Kolozsvárba is, hogy meghalgassam az éppen ott tartózkodó köztársasági elnököt, bár meghívóm még nincs.
Mi vettünk 3 rántani való 6 hetes csirkét, rittyent a zasszony mellé kis petrizselymes kolompért, oszt' annnyi. Menjen a Pilvaxhoz az az izgága terrorista Petõfi, majd jól pofán verik. Én közben eszem.
Ezt majd a gyakorlat próbájára tesszük akkor, ha a pecsétgyürüdért kérsz egy utolsó pohár hideg vizet tõlem. Lehet hogy a melletted állónak adom, és pusztán szimpátiából. Az úton aztán lesz idõd a dolgok mélyebb dimenzióiról gondolkodni.
Budapestre. Természetesen nem viszek nyilas zászlót- soha nem is vittem, nem is fogok- , Árpád sávos zászló lesz nálam, mint ősi magyar szimbólum. Remélem, a magyargyűlölők március 15-én nem provokálnak.
A Habsburg ház trónfosztása a maga korában speciell nagyobb ribilliónak számított, mint a ma fungáló "kormánylemondató" tüntetések.
Az nem ribillió, hanem egy faszság volt.
Az az esemény speciel nem március 15.-én volt, másrészt egy rakás kocsmatöltelék közfelkiáltással mondta ki, mert a Debrecenben levő országgyűlési létszám egyrészt kevés volt, másrészt erősen ellenezte .
Szóval az olyasmi volt, mintha Orbán az ő szeretett Kossuth-téri hugyosai élén kimondaná, hogy innentől ő a minelnök.
Mi rendõrt verni megyünk a családdal. Betonvasakkal.
Aztán eszünk egy pörköltet a Tiroliban, ráküldünk 1-2 sört, majd egy pár krémest a Daubnernál, aztán még egy kis séta, és este nézegetjük odahaza a napközben készitett fotóinkat.
A nemek közti egyensúly fenntartása érdekében íme egy férfiember, Csurgó Sándor bácsi írása:
"Kedves Gyurcsány Ferenc!
Nem tudom, hogy mennyit számít a véleményem!
Most mégis fontosnak tartom, hogy röviden leírja Neded; mély tiszteletem!
Az a morális válság, amit a magyar politikai elit -függetlenül hogy a "pató" melyik részén pöffeszkedik - nem akar, és/vagy nem tud feloldani, csak egy igazi fordulattal: a valósággal való szembenézéssel gyógyítható!
Bízom benne, hogy egyre többen ismerik fel: egyenes beszéd, a kiszámítható, megbízható politizállás nélkül elveszünk!
Jó egészséget és sok sikert kívánok! "
Én is jó egészséget kívánok Csurgó bácsinak, remélem az összevont kórház nem esik túl messze lakásától, vizitdíjra, gyógyszerekre, a gázszámla és egyebek kifizetésére is futja!
Ludányi Éva néni írja hőn szeretett miniszterelnökünknek az alábbiakat:
"Én nagyon becsülöm Gyurcsány Ferencet, amiért ezt a rengeteg támadást - amit magának is köszönhet az öszödi beszéd miatt - kiáll. Nagyon megható jelenet volt, amikor az 56-os Emlékműnél letérdelt, és valóságos imádsággal kérte az 56-ban elesett katonákat és elesett civileket , hogy segítség ki az országot ebből a nehéz helyzetből. Igaz ember, akinek van szíve és lelke, és tényleg szeretne rajtunk segíteni.
Nagyon köszönöm ezt az emberséges viselkedést, ezt az őszinte érzelemkinyilvánítást.
Nagyon köszönöm az egész családom nevében."
Íme egy baloldali tapsikoló.-))
O sancta simplicitas!