Keresés

Részletes keresés

Ilex,alex Creative Commons License 2019.08.11 0 1 2823

Gratulálok?

Padok nélkül csak parasztvakítás. / vélemény /

Ilex,alex Creative Commons License 2019.08.11 0 0 2822
smith Creative Commons License 2019.08.08 0 0 2821

Földvári anzix a közelmúltból.
5mm-nyi zápor után:

Kiválóan végzett útfelújítás:

A kép felirata sajnos azóta sem vált valóra, avagy epizód egy végtelen történetből.
(hónapok óta be nem fejezett Jókai utcai csővezeték csere)

Ogyivi Creative Commons License 2019.08.02 0 0 2820

Van itt ez a „Földváriak Földvárról” facebook oldal, aminek ugyan az a adminja mint a város hivatalos oldalának. A helyi közélet pöcegödre. Tisztán át jön, kik, milyen lelkületű emberek irányítják ezt a városkát. WC papírként  feltettünk egy  pár tisztázó mondatot, amit a Pol korrektség jegyében azonnal töröltek, nehogy már ne árulják önmagukat:

Ogyivi Creative Commons License 2019.08.02 0 0 2819

A balatonföldvári kikötő üzlettulajdonosainak közleménye, amit annak idején (2017-ben) a sonline.hu nem volt hajlandó közzétenni :

 

 

A Balatonföldvár Polgármesterének, és támogató facebook oldalainak a balatonföldvári kikötő előtti területre és üzletekre vonatkozóan, a megjelent közleményei valótlanságokat és a nyilvánosságot megtévesztő állításokat tartalmaznak, ezért az üzletek tulajdonosai az alábbiakat közlik :

 

A sajtóközlemények és sajtóhírek azt a hamis látszatot keltik, mintha a balatonföldvári kikötő fejlesztését, ezzel párhuzamosan pedig a város fejlődését mi, üzlettulajdonosok szándékosan, egyéni érdekeink mentén akadályoznánk.


A közlemények és az azok alapján született írásoknak az a valótlan alapvetése, látszatkeltése, hogy a kikötőben található üzlethelyiségeket 99 évre, százforintos négyzetméter áron béreljük, EZ HAZUGSÁG.

Ezzel szemben a VALÓSÁG AZ, hogy a kikötő bejáratánál lévő, magántulajdonú ingatlanként nyilvántartott ÜZLETEKNEK TULAJDONOSAI VAGYUNK.
Üzleteink 1985-BEN AZ AKKORI MAHART ÉS A MAGYAR ÁLLAM ENGEDÉLYÉVEL, állami kezdeményezésre LÉTESÜLTEK, saját pénzeszközből
.

Az állam azért kezdeményezte üzletek építését, mert 1985-ben a földvári kikötőben semmilyen komoly szolgáltatás nem volt, így a kikötő fejlődése nem volt biztosított.

Az üzletek saját pénzből épültek, a Magyar Állam sem akkor, sem később nem járult hozzá támogatással.

Később, 2004-ben az üzletek alatti terület használati jogát és az üzletek örül lévő terület bérleti jogát is kifizettük, több millió forintért. Ezt állítja be úgy Balatonföldvár Polgármestere, MINTHA AZ ÜZLETEKET EZÉRT A PÉNZÉRT BÉRELNÉNK. EZ HAZUGSÁG !

 

Az üzletek a mi tulajdonunk, amik nem kevés pénzért létesültek és a fenntartásuk, fejlesztésük, az üzletekben lévő nagyon komoly konyhatechnika szintén nagyon sok pénzbe került.

Ezt akarja Balatonföldvár Polgármestere elvenni tőlünk, szinte ingyen.

Az épületek önálló helyrajzi számon szerepelnek az ingatlan-nyilvántartásban, a bejegyzéshez szükséges egyéb engedélyeket maga a balatonföldvári önkormányzat adta ki 2004-ben.

 

Az üzletek tehát nem azért állhatnak ott a kikötőben, mert létrejött a 99 éves területhasználati szerződés. Az üzletek azért lehetnek ott a kikötőben, mert hatósági és állami engedély és kezdeményezés alapján 1985 óta ugyanazon a helyen állnak és 32 éve magántulajdonban vannak.

1985 óta az üzletek tulajdonjoga többször is gazdát cserélt, azonban a MAHART, majd a Balatoni Hajózási Zrt. minden alkalommal – legutóbb 2014-ben – lemondott az elővásárlási jogáról, pedig megvehette volna azokat.

Amikor az üzleteinket megépítettük 1985-ben, a kikötőben a Marika büfén kívül nem volt semmi szolgáltatás és alig volt vitorlás. A kikötő azt követően lendült fel és lett a Balaton egyik legjobb kikötője, miután megfelelő színvonalú szolgáltatásokat nyújtottunk.

Tehát nem a kikötő miatt lettek ezek kiváló forgalmú üzletek, hanem fordítva, a mi szolgáltatásaink vonzották ide a vendégeket, vitorlásokat, és mára az egész Balaton egyik legkedveltebb helye lett, hála a magas színvonalú szolgáltatásainknak.

Az üzletek külső korszerűsítésének, átépítésének engedélyezését Balatonföldvár Önkormányzata és a Balatoni Hajózási Zrt. megtagadta.


Nem árt, ha tudja mindenki, hogy mióta az üzletek működnek, a külső teraszbérletekre (ahol a vendégek le tudnak ülni – köztük Balatonföldvár Polgármestere – ) általunk kifizetett bérleti díjak eddig több milliós nagyságrendben jelentettek bevételt a Balatoni Hajózási Zrt-nek és az önkormányzatnak.

Csak 2017-2018-2019 évben terasz és parkoló bérleti díj címén kb. 15 millió forintot fizettünk be Balatonföldvár Város Önkormányzatának.

Ezzel szemben az Önkormányzat 10 millió forintért vette meg az egész területet a balatoni Hajózási Zrt-től, tehát igaza van Kovács-Bőr Zoltánnak, vicc az, hogy az önkormányzat 10 millió forintért jutott hozzá egy 300 millió forintot érő telekhez, és, hogy a vételár már 2018-ban megtérült, csak a tőlünk beszedett terasz bérleti díjból.

 

A mi érdekünk a békés, korrekt megoldás lenne, de Balatonföldvár Polgármestere nem erre törekszik. Sőt a választási kampányában minket használ fel, amit ezúton is visszautasítunk.

 

A jogi út igénybevételére azért kényszerültünk, mert e nélkül, egy üzleteinket és egzisztenciánkat teljesen figyelmen kívül hagyó, koncepciós eljárásban, teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hoztak volna minket és, mint a régi szép időkben elrekvirálták volna a saját tulajdonunkat képező üzleteinket. Hiába kezdeményeztünk egyeztetést, tárgyalást, az önkormányzat és a Balatoni Hajózási Zrt. nem volt hajlandó tárgyalni velünk. 

 

 

Balatonföldvár, 2019. augusztus 02.       Tisztelettel :

Kárpáti Péter, Kárpáti Péterné,

Rucz Roland

                                                                       Lehoczky Zsolt, Fehér József Imre

Ilex,alex Creative Commons License 2019.07.31 0 0 2818
Mouse M.D. Creative Commons License 2019.07.31 0 0 2817

"Tulajváltás" vagy mi volt ott, nem létező honlapra és címre mentek a foglalások. Részemről: Személyes kapcsolatfelvétel, személyes email vagy telefon nélkül soha. Ahol nem lehet, ott passz.  Indulás napján telefonos rákérdezés. Olcsóbb is mint gépi ügynökről foglalni.

Előzmény: Emi1971 (2815)
eb2004.hu Creative Commons License 2019.07.31 0 0 2816

Menjetek a Villa Dorottyába. Kellemes hely, közel minden, jó személyzet. :) Mi évek óta járunk oda.

Előzmény: Emi1971 (2815)
Emi1971 Creative Commons License 2019.07.28 0 1 2815

Tisztelt Fórum! Egy sajnálatos dolgot szeretnék felvetni. Balatonföldváron nyaralok már évek óta, nagyon tetszik a város a part, az éttermek, minden szuper. Most először flancosabb (sokkal drágább)helyen szerettem volna nyaralni és januárban bejelentkeztem az Anna Mária Villa Hotelbe, választottam egy légkondis Balatonra néző szobát. Kaptam kedvezményt is, így februárban kifizettem a teljes összeget. Aztán július 19-én megérkeztem a Hotelbe,semmi előjelzést nem kaptam így biztosra vettem a tuti foglalást. Sajnos a recepciósok minden előzetes elnézés kérést mellőzve felajánlottak egy másik szobát, mert a szoba valamiért ??? foglalt volt. A másik szoba nem nézett a Balcsira , de még légkondis sem volt.Felajánlottak 10%-ot a másik épületben, persze tudtam hogy az eleve kevesebbe került. A pénzt nagy nehezen visszakaptuk, de az biztos, hogy oda többet nem megyünk. Ezt figyelmeztetésnek szánom másnak, nehogy pórul járjon , úgy mint mi. Szerencsére kaptunk másik szállást, sajnos rövidebb ideig maradtunk, mert ugye főszezon van. Mégegyszer ha lemész vagy kérdezz rá telon a szobára vagy készülj B tervvel. Üdvözlettel

zupi.3 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 2814

Most aztán főhet a fejünk....  

De, legalább akkor befejezik végre a kilátót?

Egyébként egy város akkor van kész, amikor már nincs egy talpalatnyi "funkció nélküli, beépítetlen terület" sem.

Úgy vigyázzatok!

Előzmény: Ogyivi (2813)
Ogyivi Creative Commons License 2019.07.16 0 0 2813

Nekünk Balatonföldvár a legfontosabb…

 

2019062710 számú önkormányzati határozat: adótoronnyal fejeljük meg a kilátót

 

2019071603 számú önkormányzati határozat: a Panoráma  krt. feletti ,turistaúttal átszelt, parkerdőhöz tartozó, tényleg gondozatlan ( szégyen..) területet – ez a régi kilátó alatti rész – beépíthetőségét engedi meg.

 

Az az egy szerencse, hogy földvárnak már nem maradt egy szeglete sem , amit még tönkre lehet tenni.

Mouse M.D. Creative Commons License 2019.07.13 0 0 2812

Mert a "luxi" a divat, a szegények "maradjanak otthon", vagy menjenek a patak partra. Az idősek otthonozás pedig nagyon nagy üzlet. Különben nem csinálnák.

Előzmény: Mandus999 (2811)
Mandus999 Creative Commons License 2019.07.12 0 2 2811

Most amúgy értenem kéne hogy a Balatonföldvári vezetés miért tesz szánt szándékkal tönkre egy gyönyörű helyet?! Persze a történet nem új, mégis évről évre visszatértem mert szeretem a kikötőt, a platán fákat és a gyönyörű Kvassay sétányt amin ha végig megyek mindig otthon érzem magam és azt hogy a világ szép és jó. Amikor először idejöttünk kb.12 voltam. Pár évet hagytunk csak ki, huszonéves koromban, amikor nem volt pénz nyaralni. Volt itt kertmozi, ahove mindig beültünk, pedig pesten sose járok moziba. Imádtam. Volt itt Málnázoo ahol először hozták be az ízesített söröket, málnaszörppel keverve. Volt zenegép, darts, billiárd és rengeteg fiatal. Volt a Pub-lik, ahol életem első tequiláját ittam 13 évesen vendéglátónk társaságában. Klassz kis kocsma volt, és a fiatalok lógtak mindenhonnan. Volt itt Keringő ahova a discosok mehettek, meg játékterem ahol folyton néztem hogy játszanak a Tekkennel, meg a House of Dead-el. Volt Piggy-pub, újságos, étterem, szuveníres, szadabstrand és jégkrémes jégkásás a parton meg minden ami csak kell egy jó nyaraláshoz. A központban a sétányon egymást érték a rajzolók, hennások, hajfonat készítők, meg mindig volt utca zene is, indiánokkal meg minden. Aztán egyszercsak pár év kihagyás után visszjöttünk és megdöbbenve láttunk, hogy a Málnázoot és a kertmozit a földdel tették egyenlővé. Már a nyomuk se volt meg. A Pub-lik ami egy menő kis kocsma volt, luxi étterem lett (de minek). A Piggy-Pub is eltűnt, az évek alatt Férfimegőrző lett, csak épp egy férfit se őriz meg, a redőny folyton le van húzva. A játékterem megmaradt, csak épp mostmár a totyisoké, kisvonattal és űrhajóval. Újságos sincs már, a Tesco expresszben vehetsz pár ott felejtett lapot ha kedved van üres polcok között tülekedni. A jégkrémes és koktélos, sőt még a főttkukoricás is eltűnt a partról. Senki sem rajzolja már a portréd vagy készít egy karikatúrát és nincs zene se. Sehol. Mi lett/maradt? Az éttermek megmaradtak. Mind kb ugyanazt kínálja, ugyanazért az árért.  Lett helyett Iris ápolási otthon, meg vagy 4 másik öregek otthona. Azért nincs zene és mozi és Málnázoo mert az ápolási otthon lakóit, a tolószékes éppen még csak vegetáló néniket, akiket odapottyantottak a központ közepébe, zavarta volna az élet pezsgése és az élet hangjai, mint a zene, beszélgetés vagy nevetés. A mozi helyén luxi apartmanház épül, kilátással az ápolási otthonra. Miért? Miért kellett egy ilyen gyönyörű helyet pezsgő élettel tönkretenni és minden fiatalt és nyaralót Zamárdiba és Siófokra űzni? Mindig visszajöttem, mert vártam valamiféle fejlődést, de csak egy újabb épület épült az ápolási otthonnak, valami centrum az öregeknek. Azt hiszem, legközelebb már csak látogatóba jövök egy sétára, mert itt már nincs az ég világon semmi se.

zupi.3 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 2810
stikimocsár Creative Commons License 2019.06.29 0 0 2809

És ki veszi át ezeket a pancser munkákat? Vagy az mellékes? Az illetékesek lefotózták anno és kirakták a város facebokjára.Kérdés ők nem vették ezt a hiányosságot észre,vagy nem is akarták.

Előzmény: smith (2790)
zupi.3 Creative Commons License 2019.06.28 0 0 2808

Látom, nem voltam elég cinikus.

Előzmény: Ogyivi (2807)
Ogyivi Creative Commons License 2019.06.28 0 0 2807

Én azért érzek itt egyfajta eltévelyedést a világ dolgaiban. A Kuria a megosztott hatalmi ágak egyikének, a bíróságoknak a  csúcsa. A legfelsőbb bíróság. Nincs feljebb.

 

A „hajrá Földvár” meg egy NER törpe. Nincs alább.

 

Drukkolni persze lehet, de a mértéket érdemes figyelembe venni..

Előzmény: zupi.3 (2806)
zupi.3 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 2806

Á, ez semmiség!

Az igazán nyakas földváriak, a Kúriával kakaskodnak. Hajrá Földvár.... Nehogy má'....

Előzmény: Coloderma (2797)
smith Creative Commons License 2019.06.26 0 1 2805

A gondozott fű nem a nyírásnál kezdődik, hanem az öntözésnél. Na olyan itt nincs, max a tök fölösleges párakapunál...
A többit nem tudom, miről és mitől írtad, de nem kérek ilyen anyagból.

Előzmény: Monte Födvár (2803)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 2804

"Aldi, Tesco, Spar"

 

Az első meg utolsó és nem Szántódra adózik?

Előzmény: Monte Födvár (2803)
Monte Födvár Creative Commons License 2019.06.26 -1 0 2803

Jó, jó de a fű viszont gondozott és még lehet ingyen strandolni is! Júliusban meg beindul az a 3-4 milliós ,,éhező,, tömeg turista is és akkor még jobban teltház lesz. Parkolók fullra, éttermeknél várakozási idő. Ezer forintos lángos. Aldi, Tesco, Spar ......te jó Isten. Dől itt a lé. A sok jó mellett azért én hiányolok még egy parkoló garázst a strand mellett, egy fedett sípályát, egy Disneyland Földvárt meg egy jó kis nudy bárt. Szeressük egymást gyerekek. Hajrá Földvár. 

Előzmény: smith (2802)
smith Creative Commons License 2019.06.25 0 0 2802

Fizetős majd a jövő héttől lesz, ennyit igazán tudhatnál magadtól is...

Előzmény: Monte Födvár (2801)
Monte Födvár Creative Commons License 2019.06.24 -1 0 2801

Ez azért egy jó hír! A ,,tömeget,, veszélyeztetve! Eddig csak azt lehetett olvasni ezen a fórumon, hogy pangás van mert minden fizetős lett. Aztán még a  fű is gondozott! Hajrá Földvár.        

Előzmény: Coloderma (2797)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2019.06.24 0 0 2800
smith Creative Commons License 2019.06.24 0 0 2799

Bizonnyal kiváló minőségben épített, prémium apartmanok lesznek ezek is az ingatlanforgalmazónál...

https://index.hu/belfold/2019/06/24/balatonfoldvar_epitkezes_zuhanas_serules_rendorseg_police

KissZoli7901 Creative Commons License 2019.06.23 0 0 2798

15 éve van egy kis apartman nyaralónk a hajóállomás mellett Balatonföldváron. Földvár a szívünk csücske, szinte az egész nyarat lent töltjük, az unokák is nagyon szeretik. Jó látni ahogy évről évre egyre csak szépül ez a kisváros. Nekünk tetszik a Hajóállomás megújult épülete, a szabad strand partjának letérkövezése és a kilátó is. Reméljük, hogy a kikötőben tervezett fejlesztések is hamarosan megvalósulnak, kivéve persze az ott tervezett parkolót.

Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a vendéglátás folyamatosan romlik illetve nem ujjul meg. Ugyan azokat az ételeket lehet kapni, mint 10-15 éve csak rosszabb kiszolgálás mellett. Lenne rá igény hogy magasabb nívójú vendéglátó helyek nyíljanak meg földváron. A Pub-lik-on kívül nem tudok még egyet említeni. Nincs egy említésre méltó cukrászda, se egy kávézó ahol a "hosszún", az espresso-n és a cappuccino-n kívül mást is ismernének. Földvár így le fog maradni a többi településtől.

Nem értjük a helyieket sem, akik egy darab földvár kártyára is sajnálják a pénzt, hogy ingyenesen parkoljanak és kedvezményeket vehessenek igénybe. Két év alatt 10 000 ft-al csökkent a kommunális adójuk, abból kikerülne bőven.

A hajóállomás melletti Séd patak medrét kiárkolták két oldalt, de valami iszonyú hányaveti módon. Ráadásul a markoló azon ment ki , jó mély nyomvájatot gravírozva bele. Sötétben ha valaki arra talál menni, kitörheti a bokáját. Az hogy fűmaggal bevetették, az arra enged következtetni, hogy az már úgy lesz hagyva. Ez az egyik legszebb része Földvárnak és ezzel így el kell csúfítani?

És egy ráadáskép:

 

AZ utóbbi kép nem tavalyi kép. Ez az öltöző sajnos nem túl vandál biztos.

Coloderma Creative Commons License 2019.06.23 0 0 2797

Szintén a nyakasabb keletistrandot látogató fürdöző,gépkocsiját beviszi a főkapun keresztül,tömeget veszélyeztetve a gondozott füves területre,mert Ő mindenek felett áll.

Előzmény: Ilex,alex (2796)
Ilex,alex Creative Commons License 2019.06.20 0 1 2796

Igen, az Únió és az európai bíróság  szerint már az is diszkrimináció ha beduinoktól -Ők -útlevelet és vízumot akarunk –Mi- kérni a határainkon.

A nyakasabb földváriak a templomot újra hátulról közelítik, mint régen.. ez is retro.

Röhej, szerintem is. Szakrális tér..ugyan már.

Bocsánat, de tényleg nem a két pohár wiszki  áráról van szó.

 

Előzmény: Monte Födvár (2795)
Monte Födvár Creative Commons License 2019.06.20 0 0 2795

Mi és Ők? Akkor ki a jó és ki a rossz? Mert ha így megkülönböztet akkor az Ők azok csak rosszak lehetnek! Vagy nem?

A helyben adózók alanyi jogon használják a várost? Budapesten is a budapestiek? Szegeden is a szegediek ? Hamburgban is a hamburgiak? Lesz még itt kánaán.

A haladó objektív európai bíróság meg lelőtte a német autópálya (maut) adót mert az diszkrimináció lenne a ,,külföldiekkel,, szemben. Az a perselyes dolog meg egy......röhej. Igaz, hogy mindenkinek lehet véleménye de ez így egy kicsit durva. Már elnézést de mégis üdvözlettel. 

 

 

Előzmény: Ilex,alex (2789)
Ilex,alex Creative Commons License 2019.06.19 0 0 2794

Azt is írhattam volna, - kicsit körültekintőbben is elhelyezhették volna a parkoló automatát- de, ez esetben Pl. az Ön hozzászólása sem született volna meg.

Igen, lehetne emberségesebb a parkolási rendszer, de akarják ?

Több földvári lakos és üdülőtulajdonos már a szomszédos települések vasútállomását használja… Ez már a fejlődés?

Előzmény: kódorgó (2791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!