a kormányszóvivő sikeresnek nevezte a vizitdíjat, mert máris kevesebben mentek orvoshoz. Lehet, hogy ez nekik siker, de Magyarország ugyanakkor kiszolgáltatottá válik a járványokkal szemben. H5N1?
Ja, most az ember majd csak akkor megy el az orvoshoz, ha már tényleg beteg, akkor meg majd kiderül, hogy olyan előrehaladott állapotban van betegsége, hogy menthetetlen, maradandó károsodással gyógyul, stb... Amúgy nem csak beteg ember járhat orvoshoz. Én el akartam menni amolyan általános egészségi állapot felmérésre, de ez a fizetősdi alaposan elvette tőle a kedvem...
Szerintem nem Magyarország esélye romlik, hanem a gyógyszergyártó maffia cégeké. Mit gondolsz mi pénzt kaszálnak össze? Minden alkalommal ír az orvos egy csomó szart, bocs. szert, és a szerencsétlen beteg a mellékhatásoktól kap egy másik nyavaját. Majd azzal megy és végül gyógyíthatatlan lesz. Magamon is megtapasztaltam ,egy hétig szedettek velem erős antibiotikum kapszulát gyulladásra, az hazavágta az immunrendszermet és most állítólag életem végéig gyógyszert kell szednem. Mikor ezért szóltam az orvosnak, azt mondta , sajnos ez a gyógyszer nagyon sok embernél ilyen reakciót vált ki. Tudják a szemetek, gyártják, az orvosok felírják, ők is tudják. A sok orvos beteg találkozó erről szól. Most nem az fáj az eü dolgozóknak hogy vizit díj hanem kevesebb lesz igy a gyógyszerfogyasztó társadalom.
Több szakértő elemezte már a szegénység és a TBC-s megbetegedések közötti kapcsolatot. A szegénységgel párhuzamosan nő a TBC-s betegek száma.
Bele gondolni is rossz, hogy a buszokon, villamosokon, metron az ember mellett utazók vajon milyen súlyos fertőzést terjeszthetnek, csak azért, mert szegények és nincs pénzük időben orvoshoz menni, gyógyszert kiváltani.
Brrr.... (Felértékelődik a bicikli a szememben).
Utazzanak a miniszterek, államtitkárok is tömegközlekedéssel ne használjanak külön kocsit, plána ha olyan rossz helyzetben van a költségvetés! Nekik se legyen jó / jobb!!!!
mégsem ugyanazt kapják ott az emberek, és nem ugyanúgy, mint nálunk.
de nem érted a topic lényegét: a kormány örül, hogy máris kevesebben mentek el orvoshoz.
persze, tudom, hogy most a következő 2 napban azt fogod nyomni (persze, ez csak találgatás), hogy nem érted ez, meg hogy "miért?, "mi van abban?", stb.
rossz belegondolni, mennyire rontja Magyarország esélyét egy járvány-hulámmal szemben az, hogy a szegényebb emberek máris ritkábban mennek el orvoshoz.