Keresés

Részletes keresés

Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.06.01 0 0 206
Teljes mértékben egyetértek veled!
Előzmény: Törölt nick (204)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.30 0 0 204
felelötlen egymáásért nem akar felelni két ember csak a mának él ,akkor ezta formulát választja,.Azok az emberek akik a választott társsal szeretnék leélni az életüket, minek az egyházi,vagy a polgári esküvön kivül más formulákon törni a fejüket? Vagy szeretik egymást ,vagy nem.Vagyy öszinték egymáshoz, vagy nem , szerintem a bizonytalanok ,még ilyen formulát se válasszanak, mert minek?A házassághoz, fel kell nöni főként agyilag.Hiszen mi a házasság lényege a kettös élet után /Ketten vagyunk egyek/ a család alapitás ,hiszen erre van kitalálva ösrégi idök ota a család.Az nem csak két ,de inkább kettö vagy többb esetleg egs családtagokkal van elképzelve,.Brehiböl nem érdemes nekifogni,mert akkor aaakit ugy gondolom hogy szeretek, tulajdonképpen már most átverem.Mert lehet hogy holnap már nem kell,hol itt a megfontoltság, a felelös döntés?Ezért nincs fontosabb, és felnöttkorban illetve felnött gondolkodás szükséges hozzá a Házassághoz.De hiszen minden szingli nö titokban igenis ,hogy erre vágyik csak titkolja.
vanchu Creative Commons License 2007.05.08 0 0 203
A kórháznak egyetlen papír jó, a házassági anyakönyvi kivonat.

Viszont a mindenféle vallások mindenfelé papírjai már most is pont ugyanannyit érnek, mint a Te magánházasságos szerződésed. :)
Előzmény: vanchu (202)
vanchu Creative Commons License 2007.05.08 0 0 202
Aha, persze
Előzmény: Iván Gábor (201)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.08 0 0 201

 

 

Pontosan és minden bizonnyal nemsokára el fogják fogadni a magánházassági íratokat is a kórházakban, mint az apasági papírokat.

 

 

Előzmény: vanchu (199)
Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.05.04 0 0 200
Nyilván az ezer papír enyhe túlzás volt, de mennyivel egyszerűbb a házasság. Ott nem kell igazolni! Ha nem vagy házas, akkor kell apasági nyilatkozat!
Előzmény: vanchu (199)
vanchu Creative Commons License 2007.05.03 0 0 199
Ezer papír nem kell, nyilatkozni kell róla a terhesség alatt (elismerni az apaságot) oszt jóvan.

Az cinkesebb, ha már megvan a baba, olyankor csak polgári perben lehet az apaságot intézni, a nyilatkozat kevés. :-p
Előzmény: Gyapi Dóri (198)
Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.05.03 0 0 198
Viszont, ha házasságba születik a baba, akkor a kórházba csak be kell vinni a házassági anyakönyvi kivonatot és nem kell még ezer papír után rohangászni, hogy igazold, hogy ő a te gyereked!
Előzmény: Iván Gábor (196)
Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.05.03 0 0 197
Áruld már el nekem légyszives, hogy tulajdonképpen minek hoztad létre ezt a fórumot! Mert a fórumoknak az a célja, hogy emberek kultúrált módon vitatkozzanak dolgokról! Csakhogy veled nem lehet vitatkozni! Az ember kérdezz valamit, és te valamilyen teljesen más dolgot jelentesz ki!
Különböző isteni kinyilatkoztatásokat teszel, meg vallást alapítasz! Szerintem inkább neked van berögzült álláspontod és ki sem mozdulsz a magánházasság szemellenzője mögül. Az emberek többsége számára még mindig fontos, hogy a házasságát állami, vagy egyházi szertartás keretében erősítse meg! Te ezeket elavultnak tartod, még mindig nem tudjuk, hogy miért! Viszont felhozod a magánházasságot, ami egy és ugyanaz, mint az együttélés. És azt várod el mindenkitől, hogy ezt ismerje el, csak mert te így hívod és neked ez a fontos!

Nem értelek, de szerintem nem vagyok vele egyedül!
Előzmény: Iván Gábor (193)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.02 0 0 196
Az apasági papírok intézésénél az Önkormányzati előadóknak is nagyon tetszett a magánházasságunk.

Lásd a magánházasságból született lányunkat:

Boldog Baba

gagrin Creative Commons License 2007.05.02 0 0 195

Vagy szépen elvész a történelemben mint oly sok dolog, akár tetszett egyeseknek akár nem.

Előzmény: Iván Gábor (193)
vanchu Creative Commons License 2007.05.02 0 0 194
Hát, Belőled kinézem, hogy az emberek meggyőzésére is kitaláltál valami hatékonyabbat, mint válaszolni a kérdéseikre. :)

Válaszadási _kötelezettséged_ nyilván nincs. Csak ebben nagy individualista világban (ami többek között a Te vallásod is a felszínre hozta) az emberek értelmesebbje nem vevő az érvek nélküli isteni kinyilatkoztatásokra. (aki meg mégis, azt felszívják a szekták)
---
"... mint minden újszerű dolog szépen majd beindul..."

Azzal csak szánalmassá teszed ám magad, ha nyilvánvaló igazságnak tüntetsz fel EKKORA blősdéget. Meglehetősen nagy számban halnak ki az újszerű ötletek. (és sok még csak nem is azért, mert marhaság)

Előzmény: Iván Gábor (193)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.01 0 0 193

Kérdezni bárki bármit kérdezhet, de itt nincs semmiféle bugyuta válaszadási kötelesség pláne olyanokkal szemben, akikkel értelmetlen vitázni. Akiknek már eleve egy berögzült álláspontjuk van és ki sem tudnak mozdulni a szemellenzőjük mögül.

A magánházasság intézménye mint minden újszerű dolog szépen majd beindul és lesz, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem.



Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.05.01 0 0 192
Egyetértek! :D
Előzmény: vanchu (190)
Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.05.01 0 0 191
Végülis igazad van! Manapság így zajlanak a beszélgetések. Valaki kérdez valamit, te meg mondasz valamit! Szánalmas!
Komolyan azt gondolod, hogy ilyen stílus mellett bárki is egyet fog érteni azzal, amit mondasz!
Az, hogy csökken a házasságkötések száma, az még nem jelent semmit. Pl manapság egy esküvő megszervezése nem kevés pénzbe kerül egyik családnak sem. Előfordulhat, hogy valaki azért nem házasodik meg, mert még nincs pénze az esküvőre. Az, hogy az egyházi házasságkötések száma csökken, azt is jelentheti, hogy az emberek hitbe vetett bizodalma meggyengült. Ennyi.
Kb. 500 féle képpen meg lehet magyarázni, hogy miért csökken. Én változatlanul azt mondom, hogy ami létezik, nevesített és elfogadott dolog, azt nem kell senkinek sem más néven elismernie, csak azért, mert te úgy akarod!
Előzmény: Iván Gábor (189)
vanchu Creative Commons License 2007.05.01 0 0 190
Ezek a tények nem igazolják az állításod. Ha határozottan jelented ki, akkor se.
Előzmény: Iván Gábor (189)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.05.01 0 0 189

Nem kell rá válaszolnom, hiszen a tények igazolják állításomat. Egyre kevesebben házasodnak templomokban és házasságkötő termekben hazánkban. Meredeken csökken ezen házasságformák száma. A magánházassághoz nagyon hasonló együttélések száma viszont expodenciálisan növekszik.

gagrin Creative Commons License 2007.04.30 0 0 188

Drága Gábor,

tudom hogy ismétlés a tudás anyja, de a nevezett cikket a forum elején is hírdetted már [persze lehet, hogy más honlapon lévő verzióját], de nem hinném, hogy 200 HSZ olyan sok lenne, hogy az emberek ne tudnának visszaolvasni. Persze nem szólnék, ha 500 esetleg 2000 HSZ-enként éreznéd szükségesnek a tanaid netes linkjeinek ismételt közzétételét.

 Azonban úgy vélem hogy a 38-as HSZ-mben legalább olyan részletesen leírtam ellenvéleményemet mint a te a cikkben a sajátodat, és mg számtalan későbbi HSZ-ben számtalan olyan kérdést tettem én is fel [mások máshol] amire azóta sem válaszoltál.

Remélem tanaid terjesztése melett időt szántál e kérdések kigyűjtésére is, és már elkezdet írni a válaszokat is, hogy olvasó közösséget végre haladhasson a szellemi szint felé ahol már megérti elfogadja , és pártolja a te általad is preferált házassági módot.

 

Azonban megnyugtahatlak, hogy figyelem a topic életét, és időnként rendkívül sok energiát vagyok képes elpazarolni rendkívül lényegtelen kérdésekre is. Ezért remélem, hogy nem nekem kell majd egyszer csak hirtelen felindulásból nekiveselkednem és kigyűjteni itt a megválaszolatlan kérdések sorozatát, és postolni egy HSZ-ben. Hidd el nem szeretném, és sokkal jobban örülnék, ha te válaszolnál a neked feltett kérdésekre, mindannyiunk szellemi és erkölcsi fejlődésének érdekében.

 

Hosszú, szép kifejtős válaszodat előre is köszönöm

Ü,

g.

Előzmény: Iván Gábor (185)
gagrin Creative Commons License 2007.04.30 0 0 187

Ha visszaolvasod ezt az alig 200 hozzászólást, akkor láthatod, hogy a topiknyitónak nem szokása a kérdésekre válaszolni [legalábbis itt, máshol nem tudom szokása-e], ill. kizárólag azokra válaszol amit ő tesz fel.

Ellenben előszeretettel ad meg válaszként általa írt szösszeneteket, melyeket bizonyos internetes oldalakon közzétett, de ha azok tartalmán valaki valamit számonkér, vagy nem ért arra nem igen ad építő jellegű válászt.

 

Persze az is lehet, hogy az ide betévedők még nem jutottak el megfelelő "szellemi és erkölcsi szintre"[I.G. 89-es HSZ], hogy egyáltalán megértsék miről is szól ez az egész, nem hogy még egyetértsenek is vele.

 

 

Előzmény: Gyapi Dóri (186)
Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.04.29 0 0 186
Azt én megértem, hogy ti ezt a két házassági formát nem favorizáljátok! De egyszer az életben válaszoljál már a kérdésre, amit felteszek/feltettünk itt neked! Nagyon megköszönném!

Mert eddig minden egyes hozzászólásra nagyjából ugyanaz volt a reakciód, hogy ez a két forma számodra/számotokra elavult és a magánházasságot favorizáljátok! De hogy miért, vagy miért tartjátok a mások számára fontos prócedurákat elavultnak, azt még mindig nem tudjuk!
Előzmény: Iván Gábor (185)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.04.29 0 0 185
Az államit és az egyházit tatja az emberek egyra nagyobb többsége elavultnak. Tehát nagyon sokan vagyunk, akik tetteinkben nem kötünk egyikfajta favorizált házassági formát sem.

Ja a cikkem máér a blogomban is olvasható:

http://vilagnezet.blog.hu/2007/04/24/allami_egyhazi_mellett_maganhazassag

Előzmény: Gyapi Dóri (184)
Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.04.26 0 0 184
De miért tartod a házasság intézményét elavultnak? Csak azért mert régen hozták a törvényeket vagy miért?
Előzmény: Iván Gábor (183)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.04.26 0 0 183
Aki szereti az elavult dolgokat annak legyen meg a lehetősége továbbra is azt teni, de aki nem, annak is egy modernebb formát választani.

Ide is felraktam a cikket

Előzmény: Gyapi Dóri (182)
Gyapi Dóri Creative Commons License 2007.04.24 0 0 182
A vicces az egészben az, hogy te úgy kezdted a topikodat, hogy állami, egyházi mellett magánházasság! Ennek ellenére a legtöbb hozzászólásod arról szól, hogy az állami és az egyházi házasságkötés az elavult és cserélje az állam, az általad alapított vallás által elismertre! Te egyáltalán belegondoltál abba, hogy mit is szeretnél, mert én nem vagyok benne biztos!

Én nem vagyok mélyen vallásos, de hiszek Istenben és számomra fontos, hogy az ő színe előtt kössek házasságot! Mert nekem ez sokat jelent, számomra ez nagyobb megerősítés arra, hogy a párom is velem képzeli el az életét, mint az állami. És nekem fontos az is, hogy a születendő gyermekeink egy házasságba szülessenek, hogy tudják, hogy anyu és apu feleség és férj. Én ezt a mintát kaptam itthonról és ezt is szeretném követni!

A legtöbb embernek manapság még mindig fontos a házasság és az intézménye! Vannak olyanok, akik azt mondják, hogy papír nélkül is boldogok! Ez szívük joga! Neked is jogod van az élettársi kapcsolatodat magánházasságnak hívni! De azt ne várd el az államtól, hogy azért mert te azt szeretnéd, ismerje el, hogy létezik ilyen házassági forma! Egyébként amit te szeretnél, ahogy azt előttem már sokan leírták, egy és ugyanaz, mint az élettársi kapcsolat!
Iván Gábor Creative Commons License 2007.03.20 0 0 181

A hinduizmus egyik ága, ami miatt fel is veszem megint a kapcsolatot a krisnásokkal.

Előzmény: CoolG (180)
CoolG Creative Commons License 2007.03.19 0 0 180
valamelyik keleti vallás is ilyesmi, ha jól emléxem.
Tehát a P-Dox vallás házasságformája a magánházasság, illetve a P-Dox vallás is terjeszti ezt a házasságformát?
Előzmény: Iván Gábor (179)
Iván Gábor Creative Commons License 2007.03.15 0 0 179
Menjünk vissza a fő témára még akkor is, ha egy új vilánézethez, egy új valláshoz új erkölcsiség és ezzel együtt új házasságforma is dukál!

A sztereotipiáidat eldobhatod, mert semmit sem érnek. A P-dox vallás nem a hivésre alapul. Teljesen másként működik. Önálló egyéniségek kapcsolódási pontja és nekünk tudóink vannak. (abból pedig már jó sokan vagyunk)



Előzmény: missparker (178)
missparker Creative Commons License 2007.03.14 0 0 178
Muhaha. Jézusnak már a saját korában is voltak hívei. Neked nincsenek.
Előzmény: Iván Gábor (176)
CoolG Creative Commons License 2007.03.14 0 0 177
Ez a lap újra eloffolt a hülyeség irányába
Iván Gábor Creative Commons License 2007.03.14 0 0 176

Ezt náhány ezer év távlatából majd megnézheted:-)

Előzmény: missparker (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!