Keresés

Részletes keresés

pert1 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 19
Ekkora túlerővel simán elfoglalhatták volna akár egész Lichtensteint is.
Előzmény: Ghanima (-)
T.Howard Creative Commons License 2009.04.20 0 0 17
Bajnai most...
Előzmény: Ghanima (13)
lektor Creative Commons License 2007.03.02 0 0 16

Úgy 25 éve autóztunk a svéd-norvég határ körül Svédországban, oszt hirtelen azt

vesszük észre, hogy már jól bent járunk Norvégiában,na jó mondtuk akkor nézzük

meg Oslót is ha már itt járunk.

Derek Creative Commons License 2007.03.02 0 0 15
En genfre emlekeztem
Előzmény: Wilhem Tell (14)
Wilhem Tell Creative Commons License 2007.03.02 0 0 14
Basel, Zurich, Schaffhausen es Weil am Rhein lett bombazva, de Genf nem (a schaffhauseni bombazasnak 40 halotja volt es aweli am rheininek 9 halottja!)

Karterites meg a mai napig nem törtent...
Előzmény: Derek (11)
Ghanima Creative Commons License 2007.03.02 0 0 13
Egyébként örömmel venném, ha bárki olvtárs talál ilyen típusú üde hírt a morcos politikai világban, nyugodtan írja be ide!
Tartok tőle, hogy kis topikocskám nem lesz hosszú életű... :-) vagy :-( ?
Ghanima Creative Commons License 2007.03.02 0 0 12
Jesszasz! Akkor az olyan lehetett, mint amikor a szovjet kiskatonák azt kérdezték 56-ban Budapest, ott vannak-e már Szuezban...
Úgy látszik, nem csak az Egyesült Államokban (volt) gyenge a földrajz tudás, hanem Kanadában is - már ha a rossznyelvek jól nyelvelnek... :-)
Előzmény: Derek (11)
Derek Creative Commons License 2007.03.02 0 0 11

Schaffhausent es Genfet ,de az tulzas,hogy porig,ledobtak tevedesbol par bombat.

Genfet a rossz nyelvek szerin azert mert osszekevertek Genova-val

Előzmény: Wilhem Tell (9)
Ghanima Creative Commons License 2007.03.02 0 0 10
A továbbiakban leírt véleményében erőst igaza van fehérgatyának, még ha tényszerűen nem is tudta, hogy kanadaiak bombáztak.
Előzmény: Derek (6)
Wilhem Tell Creative Commons License 2007.03.02 0 0 9
Annak idején a II. VH.-ban az ami légierő két svájci várost is porig bombázott navigációs hiba miatt - de azt a svájci illetékesek nem vették észre.

Melyik ket varost bombaztak porig ?

Előzmény: Törölt nick (2)
Ghanima Creative Commons License 2007.03.02 0 0 8
:-)) De jó!
Előzmény: Qqberci (3)
Ghanima Creative Commons License 2007.03.02 0 0 7
Hát ez az!! Bár ilyen lenne mindenhol!
Előzmény: 14-69 páncélvonat (5)
Derek Creative Commons License 2007.03.02 0 0 6
Eloszor is kanadaiak voltak.masreszt a szovetsegesek kifizettek a karokat svajcnak
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5
Minden évben felmegyek az Írottkőre Bozsok felől. A turista út a határvonal mellett halad. Na láttam, hogy egy burgenlandi parasztember fát fűrészel. Mondom neki "grüsz gott" és elkezdünk beszélgetni, de közben át kell lépnem a határt. Megkínáltam jóféle házipálinkával ő pedig stefivel kínált. Na povedáltunk vagy 5 - 6 percig majd visszajöttem magyar terültre és folytattam utam. A történet legalább tíz-tizenöt éves. Na akkor azt éreztem: itt az ájrópa.
rettentó Creative Commons License 2007.03.02 0 0 4
http://www.ujparduc.hu/zene/Szabadsagot_Svajcnak.mp3
Qqberci Creative Commons License 2007.03.02 0 0 3
Pár éve Edinburghban együtt mászkáltunk a zürichi reptér vámparancsnokával. Mesélte, hogy mivel hadköteles korban van, minden évben kétszer tíz napos gyakorlaton kell részt vennie. Elôzô télen egysífutási gyakorlatnál lavina elôl bemenekültek egy hegybe vágott pincébe. Be is temette ôket a hó, ott voltak egy hétig, kaja meg víz nem volt, ellenben bor, az igen, ki is tartott addig, amíg kiásták ôket...
Előzmény: Ghanima (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.02 0 0 0
N0 végre.
Ghanima Creative Commons License 2007.03.02 0 0 topiknyitó
Még sosem nyitottam topikot, de ennek a hírnek nem tudtam ellenállni. Bárcsak mindig ilyen hadi dolgokról lenne szó mindig és mindenhol!

"Eltévedt egy hadgyakorlaton és tévedésből bevonult Liechtensteinbe egy svájci lövészszázad - adta hírül a Blick svájci napilap.

A 170 katona csütörtökön hajnalban, egy éjszakai manőver során elvétette az irányt és anélkül, hogy észrevették volna, átlépték a Svájcot és a kicsiny fejedelemséget elválasztó zöldhatárt. Mintegy két kilométernyire hatoltak be Liechtensteinbe, mielőtt rájöttek a tévedésre és visszafordultak.

A svájci hadsereg szóvivője megerősítette a napilap értesülését, és hozzátette: nem valószínű, hogy az eset bármilyen komoly következményt vonna maga után.

Liechtensteini illetékesek sem tulajdonítanak különösebb fontosságot a történteknek. Még csak észre sem vette senki a katonákat - mondta a liechtensteini belügyminisztérium szóvivője. Fegyver volt ugyan a gyakorlatozóknál, de éles lőszer nem, "ez nem olyan, mintha harci helikopterrel jöttek volna vagy ilyesmi" - fűzte hozzá az illetékes."

Sajnos rontani látszik a hír üdeségén, hogy a Blick című újság közölte, márpedig gyanítom, hogy az a hazai Blikknek az eredetije, vsz. a Ringieré is egyúttal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!