Én keresztyén vagyok, de nem értem a problémát. Nem mondta, mert nem hisz Istenben. Ez tök normális. Én hiszek tehát én a köztisztviselős eskümnél mondtam mivel kersztyén emberként szeretném betölteni a hivatalomat. A kollégáim közül néhányan mondták, néhányan nem. A mondók és nemmondók közt vannak sunyi görények és becsületes emberek, vagy legalábbis korrekt munkatársak, de mondástól függetlenül. Szóval a mondás semmit se jelent.
Semmi. Az, hogy egy MNB-elnök hisz-e Istenben, Allahban, Buddhában vagy -- Horst Fuchsszal szólva -- a fogtündérben, engem egyáltalán nem érdekel. A kérdés, hogy ért-e a pénzügyekhez.
Én például ismerek a munkahelyemen olyan vallásos munkatársakat, akik rendszeresen nem tartják be a határidőket. Ateistát is ismerek ilyet. Ebből kénytelen vagyok arra következtetni, hogy annak, hogyan végzi valaki a munkáját, semmi köze ahhoz, hogy valaki hívő-e vagy sem. Ez tehát Simor esetében is teljesen indifferens.
Bazdmeg szavazóbiztos vagyok, időnként le kell tennem az esküt, és én sem mondom soha, hogy isten engem úgy segéljen, mert nem vagyok hívő, most miazisten bajod van??? Ez az ember nem alakoskodik, hanem azt mondja amiben ő egyetért, amiben hisz.
Menj mar a hulyeseggel. nezz mar ra a naptarra 2007-et irunk ,nem 1552-t. Szerintem megt olyat kell valasztani bankelnoknek aki isten segitsege nelkul is elboldogul a ceg elen,mert ha neki isten segitsege kell ehhez akkor valoszinuleg nem ert hozza.
de mi a túrónak kérje az Urat, ha nem hisz benne, attól talán rosszabb ember?
szvsz nem. Az ő dolga és nem is értem, hogy mi a túrónak kell a semmin vitatkozni, főleg, ha még a fórum keresztyén tagjai is azt mondják, hogy nem ügy ez...
Ez egy jó hárítás volt, csak sajnos, nem volt válasz.
Akkor pontosítok: ha keresztény lenne Simor András, akkor megbíznál benne, hogy nem lopja ki a szemünket, így viszont nem. Azaz, a keresztények között nincsenek olyanok, akik átvernek, meglopnak, egyéb módon megkárosítanak. A kérdésem arra vonatkozott, hogy biztos vagy-e ebben az állításban.
Jobban tetszett volna ha hazudott volna? mert egy nem vallasostol hazugsag.
Azert talan fel kene mar noni odaig,hogy MO egy szekularizalt orszag ahol a vallas mindenkinek a maganugye es istenre valo hivatkozasnak semmi keresnivaloja egy allami fogadalomteteli szovegben.
mondjuk amióta őőő. szóval ő, felvetett, hogy képviselőnek csak keresztyén embernek szabadna lennie, nem lepődök meg semmin. Igaz, 1990-ben meg azt mnodta, hogy keresztyén embernek nem szabadna képviselőnek lennie...