Keresés

Részletes keresés

HansBlack Creative Commons License 2009.03.04 0 0 25
Mit csodálkozol? Aki "nicotin" néven fórumozik, miért háborodna ezen fel? :-)
Előzmény: M63 010 (23)
HansBlack Creative Commons License 2009.03.04 0 0 24
A legtöbb forumozó lehet ezzel kezdi itteni napi tevékenységét, hogy ezen szavakat beírja a keresőbe. :-)

Más:
Asszondod labancékra is rá kéne ereszteni néhány mancsot, de négyet legalább? :)
Előzmény: M63 010 (20)
M63 010 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 23
"de azt sem értem,mitől kéne felháborodni"

Ugyan már semmiség az egész. Csak egy bazi nagy hulladékégetőt építenek közvetlenül a határ mellé. De ugyanmár, ez tényleg semmiség. :/



Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 22
,,Ennyire hidegen hagy mindenkit ez a téma? :( Holott maximálisan fel kellene háborodni! "
nem igazán hoz lázba,de azt sem értem,mitől kéne felháborodni ?
Előzmény: M63 010 (18)
orpheline Creative Commons License 2009.03.03 0 0 21
Csak akkor lenne ott nagy sajtóvisszhang, ha elkezdenénk visszaépíteni a vasfüggönyt....... vagy ha a Fradi 6:1-re megverné kint az Austriát...........

esetleg Ha nem jöhetne a "sógor" bőgő szarvasbikát lőni Zalába.......vagy szolárium-barna magyarok végigrabolnák ismét a Mariahülf-öt......


egyébként sansztalan......
Előzmény: M63 010 (20)
M63 010 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 20
Nem igaz. Ha a topikban nem szerepelnek a következő szavak: "orbán", "gyurcsány", "cigány", "buzi", "holokauszt" szavak valamelyike, akkor senki se ír bele. :(

Most beleírtam őket. Így már lehet ide is publikálni. (Természetesen ehhez a fent említett szavak használata nem szükségesek.)

Nem igaz, hogy egy úniós, régebben a környezetvédelem zászlóshajójának nevezett ország azt tesz amit akar, és senki sem szól neki? :(((

Pár ötlet kéne, aminek nagy a sajtóvisszhangja Ausztriában, hogy az országos politikusokat és az átlagpolgárokat (aki tényleg odafigyelnek a környezetükre) felrázzuk.


Jó ötlet volt pl. a Greenpace-es szemétlepakolós akció is.
orpheline Creative Commons License 2009.03.01 0 0 19
Külpolitikánk nincs... mint ahogyan környezetvédelmi sem....

Sokkal fontosabb a Töhötöm........ és a "nemzeti számon kérő nagygyűlés".....

...mert a Nyúl Bélákat ma is meg kell kövezni......
Előzmény: M63 010 (18)
M63 010 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 18
Egy hozzászólás 2 óra alatt. Ennyire hidegen hagy mindenkit ez a téma? :( Holott maximálisan fel kellene háborodni! Nemcsak Gyurcsány, Orbán vagy a cigók szidásából áll a politika.
Előzmény: orpheline (17)
orpheline Creative Commons License 2009.02.28 0 0 17
Ki kell táblázni mindenhol a határon, hogy:

" Osztrák, ne szemetelj...... mert visszamegyünk lopni......"
M63 010 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 16
Nem hiszem el, hogy nincs ezügyben két évesnél frissebb topik! (remélem van, csak én nem találtam meg)

Legújabb hír: Az osztrák nagykövet nem vette át a tiltakozó képeslapokat! Szerintem ez diplomáciai szempontból egy óriási nagy baklövés, és Sólyom Lászlónak is lesz hozzá pár szava.

Amúgy meg nem igaz, hogy ez a rohadék begas (csakazértis kisbetűvel) mindent megengedhet magának!

Dancsecs Creative Commons License 2007.03.18 0 0 15

Trilaterális civil összefogás: Pro Pannonia

 

3 nemzet a szemétégető ellen 

 

Forrás: Pro Natura St.Gotthard


A Pro Natura St.Gotthard civil összefogás újabb lépést tett a jó nemzetközi kapcsolatok kiépítése és továbbfejlesztése területén. A határ közeli osztrák és szlovén zöldekkel összefogva, megalakult egy határon átnyúló civil összefogás Pro Pannonia névvel, amely legfőbb célja a Heiligenkreuzban tervezett hulladékégető megépítésének megakadályozása.

Az alakuló ülést Bugán József, Szentgotthárd alpolgármestere nyitotta meg, aki üdvözölte a kezdeményezést és sok sikert kívánt a közös munkához.

Az osztrák zöldek arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy Heiligenkreuz közelében az osztrák lakosság szinte semmilyen tájékoztatást sem kap, az osztrák médiákban pedig csak az előnyök hangsúlyozása szerepel a BEGAS részéről. A későbbiekben folyamatos tájékoztatást ígértek a BEGAS osztrák médiaszerepléséről.

Heiligenkreuz polgármestere is úgy állítja be a dolgokat, mintha Szentgotthárd lakosságának nem lenne különösebb kifogása a hulladékégetővel szemben és be van vonva az egyeztetésekbe. Mivel a hivatalos elnevezés Businesspark Heiligenkreuz-Szentgotthárd, az osztrák emberek többsége úgy gondolja, hogy minden terv Szentgotthárd tudomásával és belegyezésével történik. Ezért javasolták Szentgotthárd törlését a Businesspark hivatalos elnevezésében, amelyet a minimális tulajdonosi részarány (kb. 8%) is indokol.

Az osztrák zöldek fontos feladatnak tekintik az osztrák lakosság megfelelő felvilágosítását, április elején információs rendezvényeket szerveznek. Ehhez nagy segítséget jelent a PRONAS által összeállított 50 érv a hulladékégető ellen anyag, amely német fordítása is elkészült. Véleményük szerint a tavaly átadott biomassza erőmű már arra volt próba, mit szólnak hozzá a magyarok? Mivel nem nagyon tiltakoztak, úgy gondolták, jöhet a hulladékégető is.

Arra is felhívták a figyelmet, markánsabban kell hangsúlyozni az osztrák lakosság felé, hogy Szentgotthárd és környékének teljes lakossága ill. a város vezetése egységesen ellenzi a hulladékégető felépítését, nem csak egy civil szervezet tiltakozásáról van szó.

Véleményük szerint a hulladékégető a régió ivóvízét is veszélyezteti, mivel az ivóvízkészletekben a Lapincs és a Rába fontos szerepet játszik. A káros anyagok lerakódása, mélyrétegekbe jutása csak 10-15 év múlva jelentkezne.

Az osztrák partnerek segítséget nyújtanak a hulladékégető elleni aláírás gyűjtésben az osztrák oldalon, amelyet egyben felhasználnak a saját civil összefogás hivatalos megalapítására. Az osztrák törvények szerint ugyanis egy 200 fős civil összefogást már jogi személynek kell tekinteni, így az esetleges hatástanulmány véleményezésébe is be kell vonni. Az aláírás gyűjtésbe a szlovén zöldek is besegítenek.

Javaslatként elhangzott, hogy a minden évben Heiligenkreuzban megrendezendő ún. Határfesztiválon jelenjen meg a PRONAS ill. Szentgotthárd elöljárói, mivel itt Burgenland valamennyi jelentős tartományi vezetője és nagyvállalata jelen szokott lenni.
A javaslatok között egy Pro Pannonia által megfogalmazott tiltakozó levél is szerepel Gusenbauer osztrák kancellár részére, továbbá az osztrák Zöld Párt Európa Parlamentben lévő két képviselőjének kapcsolatfelvétele a magyar képviselőkkel.

A civil összefogáshoz a zöldek mellett az ún. S7 Szövetség is csatlakozott, de tevékenységét kizárólag a hulladékégető elleni tiltakozásra koncentrálja, mivel Magyarországnak nincsen különösebb kifogása az Ausztriában tervezett S7 gyorsforgalmi út építése ellen. A szövetség ígéretet tett arra, hogy a jelenleg is erősen füstölgő heiligenkreuzi Businessparkban légszennyezettségi méréseket fog végeztetni.

A március 17-i határdemonstráción a Pro Pannonia már közösen lép fel, amelyre mind az osztrák, mind a szlovén zöldek jelentős létszámot igyekeznek szervezni és több vezető is beszédet tart.
A Pro Pannonia tagjai a későbbiekben minden hónapban találkoznak a feladatok megbeszélésére.

(http://www.szentgotthard.hu)

Nevem Viktor a takarító Creative Commons License 2007.03.02 0 0 14
Pont erről akartam topikot nyitni., bár nem ott élek. Remélem, valaki jól megjutalmazza az állomásfőnököt, példát mutatva ezzel, hogy így kell ezt csinálni. És talán mások is szemfülesebbek lesznek, hogy ne árasszon el minket az illegális szemét.
Előzmény: Dancsecs (13)
Dancsecs Creative Commons License 2007.03.02 0 0 13

Vissza a feladónak

 

Forrás: Vas Népe

 

Megjelenés dátuma: 2007. március 02. 04:29.00


Szerző: Németh F. Bernadett


Szentgotthárd - Hozzávetőleg 70 tonna szemét volt azon a két vasúti kocsin, amelyet az állomásfőnök tegnap visszafordított Ausztriába. A küldemény feltűnt a vasutasoknak, utánanéztek, és kiderült, hogy a címzett nem kérte a küldeményt, nem is tart rá igényt.

A szentgotthárdiak már szemrebbenés nélkül fogadják az Ausztriában íródott szeméthistória újabb felvonását: a Rába és a Lapincs folyó kitartó szennyezése, a határon átnyúló ipari parkba tervezett hulladékégető ügye után tegnap vasúton próbáltak meg Ausztriából szemetet bejuttatni az országba. Csak a szentgotthárdi GySEV-es vasutasok éberségének köszönhető, hogy tegnap nem lépte át a határt egy újabb illegális szemétszállítmány.

A szakemberek a szentgotthárdi vasútállomáson a két vasúti kocsi menetlevelét átnézték, megtekintették a küldeményt, és úgy döntöttek, ellenőrzik, hogy a feladó által megjelölt címzett tud-e róla, fogadja-e a szállítmányt.

Azt nem sikerült megtudnunk, hogy milyen osztrák címről érkezett a küldemény, de azt igen, hogy a címzettje egy Sopron melletti cég volt. A vasutasok egyeztetést kezdtek a cég képviselőivel, és hamar kiderült, hogy a hetventonnányi szállítmányt nem rendelték meg, és nem is tartanak rá igényt. Ezért Vadász László, a szentgotthárdi állomásfőnök visszautasította a szállítmányt Ausztriába.

A vagonokban nem háztartási, hanem ipari hulladék volt. Valószínűleg bútorgyártó vagy kárpitoscégből kerülhetett ki, mert műbőrdarabok is voltak benne. Úgy tudjuk, hogy a vasútnál nincs külön utasítás arra, hogy az ilyen szállítmányokat tüzetesebben is meg kell vizsgálniuk a vasutasoknak, mivel a fuvarleveleket minden esetben áttekintik, s ha valami gyanús, akkor rögtön feltűnik. Ezért a vasutasok szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy az országba vasúton bejuthatna illegális hulladék. A tegnapi két osztrák vagon ráadásul nyitott volt, tehát rögtön szembetűnt, hogy mi a szállítmány.

A szemét tegnap délután négykor elhagyta a szentgotthárdi állomást.

Dancsecs Creative Commons License 2007.03.01 0 0 12

A PRONAS felhívása

 

Tiltakozzunk együtt a hulladékégető ellen

 

 

Danke, NEIN!


Tiltakozzunk együtt a hulladékégető ellen 2007. március 17-én (szombaton) 9-12 óra között a rábafüzesi határátkelőnél!

Kérünk minden szentgotthárdi és a térségben élő lakost, valamint minden magyar, szlovén és osztrák barátunkat, hogy vegyenek részt megmozdulásunkon!

Kérjük minden vállalkozó (étterem- és üzlettulajdonos) szolidaritását, hogy a demonstráció ideje alatt tartson zárva és csatlakozzon hozzánk. Már többen jelezték ilyen szándékukat.

Ingyenes buszjáratot indítunk Szentgotthárdról, a Hármashatár étterem elől 8 órától igény szerint. A visszautazást is biztosítjuk.

Pro Natura St. Gotthárd Civil Összefogás (PRONAS)

 

Forrás: www.szentgotthard.hu

horex Creative Commons License 2007.02.28 0 0 11

Biztos vihar volt a Rábán Ausztriaban.


Jó szokás szerint ilyenkor a matrozok olajat leginkább bálnaolajat/
 ontenek a vizre, es percekre lecsendesednek a háborgo hullámok.
/lásd Verne regenyek/
Meg kéne tudni, volt-e vihar az adott idoszakban ottan.

 

Aprpo, hogy szavazott bálnavadászat ugyben Ausztria?

 

Komolyra forditva.
Minden befolyó folyónkra nagy, dagálykapukat kellene épiteni és ilyenkor azokat leeresztve, lenne sipákolas a masik oldalon :)
Fulladnának az olajukba, ciánukba , vizükbe.

 

by horex

eMM Creative Commons License 2007.02.28 0 0 10
és a Rába folyásírányát is meg lehetne fordítani.:)
Előzmény: M63 010 (8)
M63 010 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 9
Vissza kell foglalni Heiligenkreutzot, és akkor nem épülhetne oda égetőmű.
M63 010 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 8
Ventillátorokat kell építeni Szentgotthárdra, amik visszafújnák a szennyezett levegőt Ausztriába! Mivel sógorék szerint maximálisan környezetbarát az erőmű, semmi kifogásuk nem lehet ellene. :/
eMM Creative Commons License 2007.02.28 0 0 7
Azért mutatóba még akad pár db tank ha nem is sok.
előre!
Előzmény: Törölt nick (4)
Justis_4_US Creative Commons License 2007.02.28 0 0 6
A válasz egyértelmű: atomerőművet Pornóapátiba!
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 5
ez a hulye osztrak csak azt nem erti, hogy miert Burgerlandban gyujtitek lanctalpaitokhoz a femet
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.28 0 0 3
Kornyezetvedelem Pröll kezeben van, az meg ÖVP-s, hehe
Előzmény: IDKFA (2)
IDKFA Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2

Ezek tele vannak hazugságokkal, amelyek újabban tipikusak Ausztriában,

 

Csak nem az mszp jutott hatalomra ott is? :P

Előzmény: Dancsecs (-)
véredény Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1
Burgenland és Alsó-Ausztria egyre megy. Mind nagy arcúak és buták mint a föld amin kapálnak ha éppen nem ilyenek írogatnak éppen....
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.28 0 0 0
flet0
Előzmény: Dancsecs (-)
Dancsecs Creative Commons License 2007.02.28 0 0 topiknyitó
SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 "Olaj a Lapincson és a Rábán"

Pro Natura St.Gotthard (PRONAS)

2007.02.24.

 

Mélységesen fel vagyunk háborodva azon, hogy az osztrák médiák a jennersdorfi hatóság és a Lenzing Fibers GmbH (Businesspark Heiligenkreuz) közlései alapján Ausztriában teljesen téves tájékoztatást adtak a Lapincs folyó 2007. február 23-i olajszennyezéséről.
Ezek tele vannak hazugságokkal, amelyek újabban tipikusak Ausztriában, ha környezetszennyezésről van szó.
Jellemző, hogy a műszaki hibát nem is a Lenzing gyár vette észre, hanem arról Magyarországról szerzett tudomást. Milyen magas színvonalú technikáról lehet itt szó, ha ez előfordulhat ?
3,5 évvel ezelőtt itt egy nagy robbanással járó tűzeset volt, a fekete füstfelhőket akkor is Szentgotthárdra fújta a szél.
Nem igaz, hogy azonnal reagáltak és megállították az olaj kiáramlását, különben nem jutott volna olaj a Lapincsba és ezáltal a Rábába hosszú órákon keresztül.
A legnagyobb hazugság: olajcsapdákkal megfogták az olajfilmet. Az olajfilmet (annak is csak egy részét) Magyarországon fogták meg, kb. 5 km-el a határ után, több óra késéssel.
Szintén hazugság, hogy Ausztria mindenhol csekély mennyiségről tudósít ill. arról, hogy nem több mint 20 liter olaj áramlott ki.
Az olajfilmet Szentgotthárdon február 23-án (pénteken) 7:30 óra körül vették észre, de az is lehet, hogy az már az éjszaka folyamán is jelen volt. 12:00 óráig a Lapincs felületének 70-80 %-a volt olajfilmmel beterítve. Később valamelyest csökkent, de még délután is látható volt.
Február 24-én (szombaton) délelőtt a folyó felülete még mindig 5-10 %-ban volt olajjal beterítve. Magyar illetékesek átmentek a Lenzing vízkifolyójához, de a tetthelyen senkit sem találtak, aki intézkedne.
Szintén nem felel meg a valóságnak, hogy a folyó szennyezettségének megszüntetése rövid időn belül megtörténhet. A kihatások még ismeretlenek, de súlyos következményei is lehetnek. Nem véletlenül rendelte el a magyar katasztrófavédelem a legmagasabb fokozatot, amelyre csekély mennyiség esetén nem került volna sor.

Ez is egy újabb bizonyíték arra, nem lehet hinni többet Ausztriának a legmodernebb technológia és környezetbarát jelzőinél, amiket a Businesspark Heiligenkreuzba tervezett hulladékégetővel kapcsolatban is hangoztatnak.
A Rába-habzás, a Lapincs sószennyezése, a Businesspark Heiligenkreuz füstfelhői, a Lapincs olajszennyezése és a tervezett hulladékégető már túl sok Szentgotthárd lakosságának! Valamennyi Made in Austria.

 

Pro Natura St.Gotthard
(PRONAS)
Civil Összefogás

http://nh.sztg.hu/civil/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!