Keresés

Részletes keresés

tüzes fal Creative Commons License 2007.02.27 0 0 220

Ja és ezután a komcsiknak nem tetsző emlékművekhez nem lehet odamenni a növényzetre hivatkozva?

Gagyi kis aprókomcsik vagytok.

Előzmény: vizinikk (216)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.27 0 0 219
Tehát például egy olyan állam, ahol nincs alkotmány, ergo a rendőrség sem tehet alkotmányosan aggályos dolgokat szerinted jogállam.
Szép.
Előzmény: A falu Bikája (218)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.26 0 0 218

a jogállam számomra ott kezdődik, amikor a rendőrség nem tesz alkotmányosan aggályos dolgokat.

Előzmény: carl solomon (202)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.26 0 0 217

Mit tehetett volna, ha Ovi soxorosan rálicitált az igérgetésekben?

ez nem igaz, de hagyjuk. nincs kedvem ötvenedszer előszedni az ígéretlistát.

Előzmény: Törölt nick (204)
vizinikk Creative Commons License 2007.02.26 0 0 216

a Kossuth téren újraültették a növényzetet: nagyjából tíz centis bokrocskákat ültettek oda. tényleg köcsögség ezeket nem hagyni összetaposni.

a környezetkárosítás ugyanis deklarált alapjog egyesek szerint.

Előzmény: tüzes fal (214)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 215
Látom milyen fasza a demokrácia nálatok! És ez még csak a kezdet.Meddig?
Előzmény: tüzes fal (214)
tüzes fal Creative Commons License 2007.02.26 0 0 214

Köcsögség, hogy nem engedték őket oda koszorúzni, ez is Flepniék alkalmatlanságát jelzi.

carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 213
A törvényben az is le van írva, hogy a rendőrségnek joga van közterületet lezárni és onnan az embereket kizárni.
Ha az emberek úgy vélik, hogy a rendőrség jogértelmezése, illetve az ennek menténi cselekedete sérti valamilyen jogukat vagy jogos érdeküket, a vita eldöntését az arra hivatott fórumra bízhatják.
Vagy üvöltözhetnek a kocsmákban.
Előzmény: még csak az kéne (212)
még csak az kéne Creative Commons License 2007.02.26 0 0 212

Ismételten, ha a törvényben az van leírva, hogy az embereknek joguk van közterületen mászkálni, ne adj isten az emléknapon megkoszorúzni egy emlékművet akkor a rendőrség ne akadályozza az embereket alkotmányos jogaikban.

Előzmény: carl solomon (203)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 211
Na, ha csak úgy nem. :-)))
Előzmény: naturaal (210)
naturaal Creative Commons License 2007.02.26 0 0 210

vedd ugy h egy szubjektiv vélemény volt.

nincs kedvem veled vitatkozni.

Előzmény: carl solomon (208)
toloba Creative Commons License 2007.02.26 0 0 209
Ez nem a kiépülő, hanem a kiépült...bújj el, mert elindult a nagy fekete Volga...
Előzmény: még csak az kéne (-)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 208
ez nem feltételnül úgy van ahogy itt hangoztatod.
Sorold a példákat. Bírósághoz fordult ez és ez, felülvizsgálati kérelemmel és a bíróság nem tartotta magát a három naphoz. Lássuk!

Előzmény: naturaal (207)
naturaal Creative Commons License 2007.02.26 0 0 207

egyáltalán nem tetszene jobban Satu,ne ferdits,de ha vki egy kicsit belelát a magyar biróság működésébe akkor ez nem feltételnül úgy van ahogy itt hangoztatod.

"Így van.És?"

azthiszem itt már irta vki ez már lelki etikai stb kérdés.

tőlem gondolhtasz minden kommunizmusra,fasizmusra megemlékezőt mártiromkodónak.

itt befejeztem..

Előzmény: carl solomon (206)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 206
megkérdőjelezed azt hogy más valóban ünnepelni akar-e vagy inkább csak mártiromkodni egyet....
Így van. És?

itt a példa h ugy probálkoztak
Hol a példa? Lássam!
Bejelenti, megtiltják, felülvizsgáltat, bíróság dönt.
Megtörtént?

A biróság...ne nevetess már...
Érdekes, hogy jogállamról beszélünk, de ha a jogállam egyik legalapvetőbb pillérét szóba hozom, az téged nevetésre ingerel. Én meg Satu úron és a nemzetmentőkön röhögök, amikor közfelkiáltással alkotmányoznak. Az tetszene neked jobban? Nem baj, csak akkor kéretik a jogállamról nem beszélni többet.

és 4 hónappal később pedig megünnepelni

48+24+72 óra
Előzmény: naturaal (205)
naturaal Creative Commons License 2007.02.26 0 0 205

"Ezzel nem élni szvsz felveti a gyanút, hogy nem is a jogukat akarták igazán érvényesíteni, hanem mártíromkodni akartak."

nos,ezzel a viszonyulással van alapbol a gond,mivel te nem szeretsz ünnepelni,eleve megkérdőjelezed azt hogy más valóban ünnepelni akar-e vagy inkább csak mártiromkodni egyet....

eddig azt kifogásoltad h nem jogállami uton jártak el, itt a példa h ugy probálkoztak,erre jön a válasz hogy jah hát az jogállami ugyan,csak éppen senki nem köteles figyelembe venni.

A biróság...ne nevetess már...

a kordonnak eleve jogilag igencsak vitatott a létjogosultsága az AB ha nem bontanák le márc.30 ugyis kimondta volna hogy törvényellenes, ugyanugy mint a traktor tiltó táblákról....viszont az h az emberek ne koszoruzhassanak ahhoz minden jogi platfromot igénybe kellene venni ugye? egy jogtalan dolog ellen...és 4 hónappal később pedig megünnepelni.ugyan már. 

Előzmény: carl solomon (196)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 203
Ismételten: ezt nem te vagy hivatott eldönteni, hanem a bíróság.
A rendőrség meg van arról győződve, hogy ő törvényesen járt el.
Ha te nem, ott a bíróság.
Jogvita, amit jogállamban nem Satu úr dönt el, közfelkiáltással.
Előzmény: még csak az kéne (192)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 202
De, éppen ezzel kéne foglalkozni.
Ha aggályosnak vélsz egy közigazgatási határozatot alkotmányossági avagy bármilyen szempontból, a jogállam lehetőséget ad neked arra, hogy az aggályodal a bírósághoz fordulj. Ez a jogállam egyik nagy vívmánya.
Előzmény: A falu Bikája (198)
jehu Creative Commons License 2007.02.26 0 0 201
A Kossuth tér lezárása megítélésének biztonsági, nem pedig alkotmányossági szempontjai vannak.
Előzmény: A falu Bikája (198)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 200
Nézz utána.
Előzmény: A falu Bikája (197)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 199
Én igazán nem tehet arról, ha te képtelen vagy egy ótvaros jogszabályt elolvasni és értelmezni.

honnét tudod, hogy nem éltek?
Éltek? Forrás? Tényleg nem tudom, azért értetlenkedem, mert irracionálisnak tartom, hogy eddig senki nem élt. Illetve racionálisnak, de akkor köcsögségnek.

48+24+72 óra. Repetitio est...
Előzmény: A falu Bikája (191)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.26 0 0 198

nem tudtam, hogy a Kossuth tér le van zárva

kissé aggályosan alkotmányossági szempontból, de ezzel ne foglalkozzunk, mert minek.

Előzmény: carl solomon (196)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.26 0 0 197

Megtiltás esetén a tiltó határozattal elbattyognak az érintettek az első útjukba eső bíróságra. Beterjesztik a felülvizsgálati kérelmüket, amiről a bíróság három napon belül dönt.

ha jól emléxem, a gazdák bírósági pere kissé lassabban ért véget. ha véget ért már egyátalán.

Előzmény: carl solomon (193)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 196
ha jól olvastam itt az áll h hivatalos engedélyt kértek
Nem kell engedélyt kérjenek. Csak be kell jelenteniük.
De még ha engedélyt is kéne kérniük, ez soha, sehol nem jelenti azt, hogy a hatóságnak meg kell adnia csupán azért, mert kérték.
Ha én engedélyt kérek ahhoz, hogy feleségül vehessem a húgomat, ezt sem adják meg. Ez így teljesen jogállami.
Mint ahogy az is, ha én bármilyen, számomra kedvezőtlen határozat ellen felülvizsgálati kérelemmel fordulhatok a jogállam egyik alappillérét jelentő szervhez, a bírósághoz. Ezzel nem élni szvsz felveti a gyanút, hogy nem is a jogukat akarták igazán érvényesíteni, hanem mártíromkodni akartak.

de ettől függetlenül 70 éves józsi bácsinak pár honappal azleött h egy nyamvadt koszorut akarna felhelyezni, jmár előre tudnia kell h ezt neki ugyse fogják engedni és előre perelni?
Sem a kor, sem a csökkent szellemi teljesítőképesség nem mentesít az alól, hogy naprakész légy a köz dolgaiban.
Mi a bánattól hangos hónapok óta a sajtó?
Hát nem attól, hogy még a galambokat sem engedik be a Kossuth térre, szobrok fejére szarni???
Aki ma azt állítja, hogy nahát, nem tudtam, hogy a Kossuth tér le van zárva és hú, de meglepődtem, hogy oda engem nem engedtek be parádézni, az vagy hülye, vagy hülye. Tertium non datur.

Ez a pár hónap meg hülyeség, leírtam már, hogy 48+24+72 óra.
Előzmény: naturaal (188)
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 195
a kertje ugye nem közterület?
És? Én demonstrálni akarok, ami a legszentebb alapjog.
Most ezt vagy lehet korlátozni, vagy nem.
Ha lehet, akkor nézzük meg, hogy milyen elvek alapján.
Ha meg azért érvelünk, hogy soha semmilyen indokkal ne lehessen, akkor bizony én megyek a zetorommal az olvtárs kertjébe, de akkora rössel, hogy kurvaisten.
Előzmény: A falu Bikája (185)
kupica Creative Commons License 2007.02.26 0 0 194
Akik szerint normális hogy az 56-os szervezetek nem koszorúzhattak, az tegyen egy szívességet.
carl solomon Creative Commons License 2007.02.26 0 0 193
Elmondtam már pár hozzászólással lejjeb, de szívesen megismétlem, akár egyenként is, mindenkinek.
Az eljárás:
1, Bejelenti, hogy hepajozni akar.
Rendőrség:
a, tudomásul veszi
b, megtiltja.
A rendőrségnek minderre van 48 órája, plusz 24 órán belül köteles az érintetteket írásban tájékoztatni.
2, Megtiltás esetén a tiltó határozattal elbattyognak az érintettek az első útjukba eső bíróságra. Beterjesztik a felülvizsgálati kérelmüket, amiről a bíróság három napon belül dönt.

Tehát a kérdésedre a válasz: 48 óra + 24 óra + 72 óra. Maximum.
Előzmény: A falu Bikája (183)
még csak az kéne Creative Commons License 2007.02.26 0 0 192

"Ettől jogállam az adott állam."

Lóóóóóóóóóófaszt!

Attól jogállam a jogállam, hogy a rendőrséget nem perrel kell rábírni arra, hogy tudja a törvényt..

Előzmény: carl solomon (189)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.26 0 0 191

Miért nem élt eddig senki ezzel a lehetőséggel?

honnét tudod, hogy nem éltek?

de igazad van, meg kell várnuik a bíróság döntését, majd beülnek az időgépbe, visszajönnek február 25-éig és méltón megemlékeznek.

vagy majd jövőre, ha azt épp véletlenül nem tiltják be.

Előzmény: carl solomon (189)
A falu Bikája Creative Commons License 2007.02.26 0 0 190

holott adottak a jogállami eszközök, csupán élni kellene velük.

bion, perelgessünk évekig.

példa:

a rendőrök minden ünnepnapi megemlékezést betiltanak. mi perelünk. 3 hónap múlva megnyerjük, és máris emlékezhetünk a február 25-i kommunizmus áldozatainak emléknapjára július 27-én.

tök jó.

Előzmény: carl solomon (176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!