Keresés

Részletes keresés

cen_ored Creative Commons License 2011.03.29 0 0 38

Hmmm

Kerékbilincsterror Budapesten?

Kulcsszavak: közterület felügyelet, közterület-felügyelő, kerékbilincs 

Körültekintően érdemes parkolni Budapest VIII. kerületében. Állítólag szabályosan parkoló autókra is kerülhet kerékbilincs.

A kerékbilincselés emberségesebb alkalmazására, eltörlésére levelet küldött a VIII. kerületi Közterület-felügyeletnek, és Dr. Kocsis Máté polgármesternek az Emberibb Parkolásért Mozgalom.  Szerintük, komoly visszásságok vannak a tilosban parkolók büntetésére kitalált módszer alkalmazásával.
A levél:

Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt VIII. kerületi Közterület-felügyelet!

Döbbenten tapasztaltuk azt a felesleges és érthetetlen aktivitást, ahogyan a VIII. kerületben a kerékbilincselést ipari módon alkalmazzák! Azt meg végképp felháborítónak találjuk, hogy egy mobiltábla kihelyezésekor végig kerékbilincselik az amúgy szabályosan várakozó autók kerekeit! Amint az a Gyulai Pál utcában készült mellékelt fényképeken is látható!

Felvetődik a kérdés, hogy a lebilincselt autók a mobil tábla kihelyezése előtt, vagy utána álltak a várakozó helyre!

Emberséget követelünk az utakra!

Véleményünk szerint a kerékbilincs alkalmazása túlszankcionálás, kétszeres büntetés, ráadásul a szabálytalan gépjárművek értelmetlen rögzítése (hacsak nem a nyerészkedés a mögöttes ?értelem?). Ezen kívül, felháborító módon maguk a szankciót alkalmazók sem tartják be a szabályokat (lásd a mellékelt képet)! A VIII. kerületben pedig közbiztonsági és tisztasági szempontokból fontosabb tennivalójuk is akadna a közterület felügyelőknek a bilincselésnél.

A kerékbilincs a büntetés alóli kibúvás lehetőségének megakadályozására lett bevezetve.
A jogszabályok módosításával (a közúti közlekedésről szóló 2007. évi CLXXV. törvény)  2008. január 1-jétől életbe lépett objektív felelősség bevezetése óta a szabálysértést elkövető autósoknak nincs kibúvó, hiszen a gépjármű tulajdonosa, üzembentartója mindenképp felelőségre vonható, büntethető! Ebből kifolyólag a tilos helyen várakozó gépjárműveken a kerékbilincs alkalmazása teljesen okafogyottá vált.

Ezért mozgalmunk, az Emberibb Parkolásért Mozgalom, kéri a kerékbilincselés haladéktalan megszüntetését!

http://www.vezess.hu/hirek/kerekbilincs_terror_budapesten/29824/

Globentrotter Creative Commons License 2011.03.29 0 0 37

Az egyik barátomat parkolójegy hiányában megbüntették!

A eset talán nem egyedi.

Ez az Ő története panaszlevél formájában!

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kérem, engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét az általam tapasztalt, és véleményem szerint égető parkolási problémára. A mai napon, reggel 9 óra előtt valamivel az  XY- forgalmi rendszámú gépjárművemmel a 9. kerületi Mester utca 53 alatti házzal szemben parkoltam teljesen szabályosan, közvetlen a villamosmegállónál kialakított parkolóban.

Az autóból kiszállva döbbenten tapasztaltam, hogy sehol egy árva parkoló automata, ahol megválthatnám a parkolójegyemet az általam kívánt időtartamra, és mivel a mellettem parkoló autóknál sem láttam semmi féle parkolójegyet, így lezártam az autómat, és elindultam az előre megbeszélt időpontban való hivatalos találkozómra.

Visszatérve döbbenten tapasztaltam, hogy egy piros csomag éktelenkedik a szélvédőmön, de nem csak az enyémen, hanem az összes környező gépjármű szélvédőjén is.

Persze tudtam, hogy mit rejt a piros csomag és még jogosnak is ítélném a rám kiszabott bírságot, ha valóban nem fizetési szándékkal hagytam volna a leírt helyen a gépjárművemet. De kérem, higgyék el, a saját nevemben írva, az én esetemben ez igaz.

Noha megértem és tudom, hogy sok visszaélés történt már a meg nem váltott parkolójegyekkel, de azt gondolom, hogy mindenkit megillet az ártatlanság joga, még ha sok negatív tapasztalat is övezi körbe a parkolási eseteket.

Feltételezem, hogy önöknek sem esne jól, ha belépnének, mondjuk egy bankba, ahol már a belépésük pillanatában bankrablóként kezelnék önöket.

Igen, Tisztelt Hölgyem/Uram, én hasonló képen éreztem magam, amikor összeállt bennem a kép, hogy gyakorlatilag áldozattá váltam az önök meglehetősen hibás parkolási rendszerüknek oly módon, hogy a jó szándékom ellenére képtelen voltam eleget tenni a parkolás alkalmával rám eső kötelességeimnek.

Az eset után természetesen felhívtam a 9. kerületi parkolásban illetékes szerv ügyfélszolgálatát, ahol is egy hölggyel sikerült beszélnem. Próbáltam felfedni az általam tapasztalt problémákat egy teljesen higgadt kulturált hangnemben, de a vonal másik végén ülő hölgy ebben a legkevésbé sem volt partner.

Borzasztó nyers, sértő és sablonos monoton szöveggel próbálta kezelni az esetemet, mindenféle szabályzattal, rendelettel, és mint utólag kiderült pontatlan információkkal, miszerint így is túl sok automata van a környéken és ez még csökkeni fog a jövőben. Szeretném hozzá tenni, hogy a hölgy utólagos információja szerint egyetlen parkolójegy automata üzemel és az is a Mester utca 61. szám alatt, ami a legkevésbé sincs közel és jól látható helyen.

A problémát tetézi az a fajta eljárás is, hogy a parkoló őr szinte azonnal, és fizetési szándéktól függetlenül, elegendő időt sem hagyva a parkolójegy kiváltására rakosgatja a birságra utaló fizetési felszólításokat, amivel szemben kizárólag havi szinten egyszer védekezhet az autó tulajdonosa.

Azt is csak is kizárólag abban az esetben, ha frissen váltott parkolójegy és az előre kiszabott bírság között nem telik el 5 perc.

A kérdésem a következő, amit ugyan feltettem a már az említett igen modortalan ügyfélszolgálatos hölgynek, hogy hogyan teljesítsem az 5 perces határidőt, ha egyszerűen nincs elérhető távolságban és jól látható helyen egyetlen automata sem, ahol megválthatom az érvényes parkolójegyemet? A kedves hölgy válaszát azért mindenképpen idézném:” NEM LÁTNI KELL, HA NEM MENNI! ÉRTI? MENNI!” 

Kérdésem a következő: Miért indulnék el abban az irányba ahol nem látok egyetlen automatát sem?

Továbbá nem vagyok értelmi fogyatékos sem, hogy ilyen módon kommunikáljanak velem.

Ez határozottan sértő és egyben felháborító! Ezúton tisztelettel szeretném kérni, hogy ezt a kellemetlen eljárási módot se hagyják figyelmen kívül, amit a 9. kerületi ügyfélszolgálaton tanúsítottak az irányomban. Kérem, vonják felelősségre az ügyfélszolgálatos hölgyet is, a parkolási körülmények esetleges javítása mellett, mert ez minden szempontból példátlan.

A bírságra szóló csekket tisztelettel és becsülettel rendeztem az általam befizetett összegre pedig nem tartok igényt bizonyítva ezzel a fizetési szándékom valódiságát, de ugyanakkor mindenképpen számítok az önök feltétlen közbenjárására ebben a kényes és megoldandó ügyben, hogy többé soha ne kelljen szembesülnöm az ilyesfajta eljárással és kellemetlenséggel, amiben a mai napon részem volt.

Segítségüket előre is köszönöm!

shatakela Creative Commons License 2011.03.06 0 0 35

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Kedden egydül megyek kocsival Bp-re a 6 hós kislányommal, aki remélem hagy majd tájékozódni.

Szóval az M7 felől szeretnék eljutni a Teréz krt 24 szám alá és parkolási lehetőségről szeretnék segítséget kérni valahol a közelben.

GPS nincs.

Nem vagyok szőke női sofőr, de vakmerő sofőr sem.

Illetve innen a Teréz krt-ról utána el kell jutnom 1 óra alatt a Heim Pál kórházba. A kórháznak van belső parkolója a G épület felől.

Kerestem már útvonaltervezőben is, hát a legkisebb utcákba is bevisz némelyik. Az utcák nagy része egyirányú ráadásul.

Melyik irányból érdemes menni: Oktogon vagy a Nyugati pu felől?

Útközben mit figyeljek, mert a térképet nem nézegetehetem a legnagyobb forgalomban.

Nagyon köszönöm!

horex Creative Commons License 2009.09.21 0 0 34

Ha volt jegyed, de leesett a muszterfalrol, nem kellett volna kifizetned

Biroság a javadra itél,ha elmegy a cég biroságra.

Tapasztaltam, illetve a második eset lassan egy éve huzódik, de még nem mentek biroságra.

by horex

Előzmény: huckhun (27)
sgJános Creative Commons License 2009.09.17 0 0 31

Nem értem, hogy mi tartja vissza a kéregetőket attól, hogy egy-egy parkolóőr nyomába szegődjenek, és amikor az elkezd fotózni, akkor a parkoló automatába bedobjanak egy százast. Megvárják a tulajt (vagy megadják a mobilszámukat) és 500-1000ft ért eladják neki azt a jegyet amit ő beküld mert már a sajátja.

Nagyot zuhanna a parkoló társaságok bevétele a büntetésekből.

Nem kellene kéregetniük, önálló és elég biztos jövedelmük lehetne és

a parkoló társaságok bevétele csak a parkolás árából állna.

sgJános Creative Commons License 2009.09.17 0 0 29

Több olyan ügyem is volt, hogy érvényes jegy ellenére megkaptam a mikulás csomagot. Egy lapra másolva (a cetlit és a bünti cédulát) átfaxoltam az érintett parkolótársaságnak és az ügy le volt zárva.

A pár évvel ezelőtti büntibehajtó akcióban is lyukrafutottak, mert minden mikulás csomagot megőriztem és mindegyikben benne volt az érvényes cédula.

Egy összefoglaló táblázatban tájékoztattam a behajtó céget, hogy mivel is rendelkezem és már nem is próbálkoztak tovább.

A parkolójegyekre mindíg a sorszámával hivatkoztam, bízva abban, hogy ha egy cég kiad egy bizonylatot, akkor az alapján tudja, hogy mi van rajta  :)))

meszab2 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 28

no comment! Nem tudok hozzászólni, talán csak annyit ahogy a szavaiddal éljek: "ki van ez találva!"

Köszi a hozzászólásod.

Talán, ezekután inkább meg se próbálok zöld területre parkolni ...

Üdv,

m

huckhun Creative Commons License 2009.09.17 0 0 27
Ki van ez találva, kérem!

Szögezzük le a törvény az törvény, a szabály az szabály, nincs mese be kell tartani. A hatóságnak meg az a dolga, hogy betartassa velünk. De, hogy betartson nekünk – jogszabály szerint, azért szemét dolog.

Az elmúlt egy évben két szabálytalan parkolásom volt. Az első szabálysértés: járdán parkoltam. Szerintem a jogszabály önmagában nem egyértelmű, ezért fellebeztem, azonban, mivel komolyan fenyegetett a hatóság levele, további harmincezer forint késedelmi díjjal, hát befizettem a csekket is. Majd háromnegyed év múltán felkerestem a hatóság irodáját, miért nem válaszolnak a fellebezésemre? A válasz: a befizetéssel elismertem, hogy elkövettem a szabálysértést, így az ügy/fellebezés le lett zárva, további jogorvoslatnak helye nincs.

A második, a parkolójegyem nem a műszerfalra tettem/levitte a huzat ajtócsapódáskor. Érvényes parkolójegyem tudatában a bírság ellen fellebeztem (levélben), közölték, hiába van jegyem nem fellebezhetek, és plusz késedelmi pótlékot is meg kell fizetnem.

Tehát, egyszer fizetek erre elveszik a fellebezési jogom, másszor fellebezek, ekkor késedelmi büntetést kell fizetnem. Ez bizony szépen ki lett találva! Ebből látszódik, hogy a jogszabály alkotó csakis a büntetés beszedésére, felsrófolására törekszik, az autós minél erőteljesebb kizsigerelésére.

Teszem hozzá, hogy a hivatalok, és a dolgozóik előnyükre változtak, mindkét esetben szinte zéró várakozási idővel pontos segítőkész felvilágosítást adtak, pedig nem kicsit voltam ideges.

Egyébként ezzel a jogszabályi terrorizmusra azért is vagyok kiakadva, mivel az olcsó Matizos (csóró) autós fajtából vagyok. A büntetéstől félve, folyton rinyálok, egy-egy  sárgánál, hogy fékezzek satut - kockáztatva a hátulról koccanást (évente egyszer bekapomL)-, vagy guruljak át ötvennel félig már pirosban – fizessek a zéró tolerancia jegyében egy kövéret-, vagy nyomjak egy padlógázt, és fizessek a 65-70 km/h gyorshajtásért?

És lehet okítani engem, hogyan kell vezetni, én inkább arra lennék kíváncsi, hogyan keressek annyit, mint a jogszabályalkotók. Akkor hidd el, nem kellene keresgélnem a helyes választ.

meszab2 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 26

" Füves területen sehol sem szabad parkolni (kivéve ha tábla direkt megengedi)! "

majd a táblát megnézem ha esetleg lesz olyan. Végülis van benne valami logika ami válasz érkezett a kérdésemre. Köszönöm mégegyszer a kimerítő választ.

Előzmény: Törölt nick (25)
meszab2 Creative Commons License 2009.09.12 0 0 24

Üdv,

Szeretném a segítségeteket kérni azügyben hogy honnan lehet megtudni (ha lehetséges is a világhálón) hogy Budapesten hol nem lehet parkolni "füves területen".

Történt ugyanis az egyik ismerősömmel hogy a XIV. ker OTP (Fogarasi Tescoval szembe) mellett lévő kis füves területen (ahol éppen 3gépkocsi elfér) megbüntették 10ezer forintra mivel szabálytalanul parkolt ott ahol napközben többen (H-P - több ügyfél!) is szoktak megállni, parkolnak!

Hol lehet ennek utána járni (itt a neten lehetőleg)hogy ez most jogos volt-e, kérdezem én.

Számomra itt az a különös hogy tényleg (!) nagyon sokan használják ezt a területet (többek között én is ... ) mondjuk 5-10percre naponta és most ezzel szeretnék tisztában lenni.

Köszönöm hogy elolvastátok, és várom valamely kedves fórumozó válaszát.

m

Contempt Creative Commons License 2009.08.12 0 0 23

Mindig is lehetett sejetni, hogy hogyan mennek ezek a dolgok ...

"Kenőpénz elfogadásán érték tetten a rendőrök hétfőn Farkas Kálmánt, a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetőjét, s még aznap házkutatást is tartottak nála - értesült a Magyar Hírlap. A lap informátora szerint Farkast a Peterdy utcában kapcsolták le a nyomozók. Az értesülést Skoda Gabriella, a Budapesti Nyomozó Ügyészség szóvivője is megerősítette.

Farkas Kálmánt hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítják, mivel 2008-ban és 2009-ben havonta 500–800 ezer forintot kapott azért, hogy kerékbilincselésre ösztönözze a VI. kerületi közterület-felügyelőket. Más forrásokból úgy tudjuk, hogy az összeg a teljesítménytől is függött, havonta legalább ezer kereket kellett "bilincsbe verni".

A közterület-felügyelők a kerékbilincs fel- és leszereléséhez közreműködő szervezetként a Centrum Parkoló Kft.-t bízták meg. A társaság ezért meghatározott összegű szolgáltatási díjat kapott, így érdekelt volt abban, hogy a közterület-felügyelők minél többet bilincseljenek.

Farkas az átvett összegből juttatott beosztott felügyelőinek is. Farkas Kálmán az önkormányzati választásokon az MSZP legsikeresebb kopogtatócédula-gyűjtője volt. Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását, s erről ma dönt a bíróság."

hisztis_mirtil Creative Commons License 2007.05.02 0 0 22

Hali mindenki!

Kerestem a neten, hogy hol lehetne hangot adni a pofátlan erkölcstelenségnek.

Most szombaton a gyermekem mozgássérült parkolási igazolványát ellopták a kocsiból.

Tuti, hogy a parkolását akarja ezzel megoldani valaki. Ezért azt találtam ki, hogy nyomozást indítok.  (az okiratra természetesen körözést ad ki a rendőrség, de csak 30%-os a hatékonyságuk ezügyben - a rendőrségi honlapon olvastam, ráadásul nincsen kint a körözési lista sem...-)

Szerdán tudom lekérni a kártya azonosítóját az önkormányzattól (butuska fejemmel nem írtam fel, mert bíztam abban, hogy fogyatékos gyereket nem lopnak meg), és az adatokat (nem személyeseket) megadom az összes fórumon.

Az illetőnek két lehetősége van: azonnal megszabadul a jogtalanul szerzett és okirattal történő visszaélés lehetőségétől

haggya magát lebuktatni, oly módon, hogy valaki megtalálja és lefotózza eljutattjuk a rendőrségre és okirattal történő visszaélés miatt 3 évet csücsül.

Ha benne vagytok a segítésben, akkor csütörtökön felrakom az adatokat.

Mozgássérült parkolási iagzolvány száma: PA 014798

Segítségeteket előre is köszönöm.

Rita

bzolee601 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 21

A jogtalan kerékbilincs csak szerintem jogtalan, mert egy kis csavar volt benne azért.

HIvatásos, rendőr vagyok, sajnos egyéb okok miatt többszöri vérvételre kellett mennem a Városligeti fasorra (BM Központi kórház), elég szar állapotban voltam, azért is mentem a Trabikámmal, ne kelljen gyalog szenvednem a tömegközlekedésen, ráadásul reggel 7-re, éhgyomorram nebtem, nem is kellett 1 órát utaznom.

Reggel hét előtt már csak 1(!) szabad helyet találtam az egész környéken, kb 5-6 percet kocsikáztam, de nem akartam sávban hagyni, vagy egyáltalán szabálytalan helyen, mert gusztustalannak tartom és nem is szoktam soha.

Szal felálltam a jobboldali "parkolószigetre" a Bajza utca előtt közvetlenül, a lámpa előtt 2 parkoló kocsi előtt.

Azon  a szakaszon a "szervízúton" a következő tábla volt: "Mindkét oldalról behajtani tilos! Kivéve BM KKH és intézményei."

Nos a környék nem fizetős rész, automata nincs, ezzel nincs is gond.Bemegyek, 1., 2., vérvétel, kijövök, elsétáltama kocsihoz, elszívtam egy cigit, majd vissza. Kb. 9:50 körül jöttem le az 5. vérvétel után szarrá szúrva, megyek a kocsihoz, és az enyémmel együtt kb., 5-6 autón kerékbilincs...

Na mondom k.anyjukat, mekkora gecik, ide valószínűleg nem szoláriumozni jöttek az emberek, vagy shopppingolni, hanem vmi betegségüket, bajukat intézni.

Na és itt jön a fordulat: Amíg nem fizetsz, nem rendezed a számlád, addíg egyáltalán nem jönnek oda, nem intéznek semmit. Elég szarul voltam, sose használom ki, hogy rendőr vagyok, és túl fáradt voltam hogy üvöltve rohangáljak össze-vissza.

Na csekk befizet, 14.400.- +495.-ért faxoljam el a postáról, majd felhívtam őket, visszabattyogtam a kocsihoz és 5-10 perc múlva meg is jöttek.

Mikor hazaértem azért írtam egy kifogást, bár leírták, hogy semmilyen jogorvoslattal nem lehet élni és nem csökkentik nem törlik el senkinek a bírságot.

Leírtam, hogy mivel kötelezően előírt vérvételen, vizsgálatokon vettem részt, és a BM Kórház és intézményeibe talán beleférek, mint hivatásos rendőr, továbbá a forgalmat egyáltalán nem zavartam ill. akadályoztam, mert a várakozásom közlekedésileg szabélyos volt, valamint a befizetés előtt semmilyen reklamációval, kifogással nem foglalkoznak ezért fizessék vissza a teljes összeget.

Elutasították, utána leszartam :(((

Akik leszedték, azt mondták, hogy az ott dolgozó orvosok kérték, hogy a Közter Felügyelők járjanak oda sűrűbben és büntessenek, mert nincs idejük szabad helyet keresni, meg messze kell megálniuk. Megba...ák az anyjukat, annyit keresnekm hogy taxival is járhatnának minden nap.

Szal ez a történetem. I

gazából nagyon szarul esett, de sose voltam az az ember aki ráborítja az asztalt a hivatalokra, de az aszarul esett h eü intézménybe menéskor ilyet kell látnom, semmi bírság, semmi figyelmeztetés, egyből kerékbilincs, szerencsétlen 70 körüli mami is ott várt a férjére a Wagon R+ ban mellettem, míg "elszaladt" a postára.

A 2004-es parkolásomra kitaláltam a sztorit, aminek a 90%-a még igaz is. Ha perre viszik, ezt adom be, lesz ami lesz. Ha per van, majd küld a Bíróság idézést. Addíg én semmit nem fogok lépni az ügy érdekében, lépjenek ők, esetleges leendő felperesként úgy is nekik kell bebizonyítani a nem szabálytalan, hanem fizetés nélküli parkolásom, nem pedig nekem az ellenkezőjét.

Bár ahogy Mo.-ot látom, még ezt is megynernék. Az egyik legjobban kenhető hivatal a bíróság, itt pedig óriási pénzekről van szó, mégha a töredékét is viszik jogi útra. Megkenik a bírót azt ennyi. Sajnos.

Na mindenkinek a legjobbakat!

Üdv, Zolee 

Előzmény: Marque11 (9)
hgyi Creative Commons License 2007.02.22 0 0 20

hehe.. nekünk is jött... párom beszkennelte a 2002-es, érvényes, kifizetett parkolócédulát - amit valamely relytélyes módon megtartott -, emilt írt. Visszaírtak, hogy ez így nem jó, tessék bemenni az ügyfélszolgálatra.

Este a híradóban látom ám, hogy kilométeres sor az ügyfélszolgálaton...

Biztos kávéautomatát is működtetnek, az a bevétel is az övék.

Előzmény: bubus (17)
Erzsébeti Creative Commons License 2007.02.22 0 0 19

Hali!

Látom nem ismered őket...

Nekem is volt velük ilyen ügyem.

Az eljárás úgy nézett ki, hogy írtak nekem, én telefonáltam. Ők meg szartak rám. Ekkor bementem, bizonyítottam, ők mosolyogtak, mindent megígértek, (pl küldik levélben a megszüntetést max 2 héte belül stb...) eltelt megint egy év megint küldik e felszólítást... megint telefon, megint bemenés, megint igéret. Azóta megint küldtek felszólítást... Ugyanarról!

Néha úgy érzem szinte csak baszogatás van ezektől...

Nem csodálkoznék ha valakinél elszakad a cérna.

Ritka egy pofátlan cég ez!

Erzsébeti

Előzmény: bubus (17)
Mbazsika Creative Commons License 2007.02.22 0 0 18
Aksis flex, az elso kerekbilincsnel megterul az ara.
Előzmény: bzolee601 (6)
bubus Creative Commons License 2007.02.21 0 0 17

Nekem is jött ilyen alaptalan felszóllitás.

Irtam egy válaszlevelet hogy követelésüket megalapozatlannak tartom.

A levélhez mellékeltem a parkolócédulám fénymásolatát, az eredetit magamnál tartom.

Ha akarnak pereljenek be, jól jönne egy precedens itélet.

Biztosan elveszitenék.

Úgy látom azóta nem reagáltak, azóta eltelt kb. egy év.

Ők sem akarnak negativ precedenst maguknak.

Üdv PinaBubus

Előzmény: gauche (-)
TulipánFejű Creative Commons License 2007.02.21 0 0 16
Talán mentesítené a Belvárost.
Előzmény: Marque11 (14)
sej haj Creative Commons License 2007.02.21 0 0 15
Nem rossz:
???
Marque11 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 14
Annak mi köze a belvárosi parkoláshoz?
Előzmény: TulipánFejű (13)
TulipánFejű Creative Commons License 2007.02.21 0 0 13

Én például P+R-ket szeretnék a metróvégállomásokra, sok férőhellyel.

Előzmény: Marque11 (12)
Marque11 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 12
Mit szeretnél helyette?
Előzmény: kobaltselyem (11)
kobaltselyem Creative Commons License 2007.02.21 0 0 11

És mindez a díj nem a költségvetésbe megy.

Magánszemélyeket hizlalunk - ellenszolgáltatás nélkül! - az évente és kerületenként kipengetett, akár félmilliárdos nagyságrendű összegekkel.

Meddig??

TulipánFejű Creative Commons License 2007.02.21 0 0 10

Az első tippem: átolvasni a www.budapest.hu -n a vonatkozó fővárosi közgyűlési rendelet (19/2005. (IV.22.)Főv.Kgy) szövegét. Én is abban találtam a pontos hivatkozást. Mert ami a rendeletben van, azt kell nekik is, nekünk is betartani. Ők próbálkoznak, mi meg védekezünk.

Az általad idézettekkel ellentétben nálunk a posta-és ügyviteli, valamint a BM adatlekérdezési díjat mégis hozzáadták az alap-pótdíj és az ötnapon túli befizetés miatti emelt összegű pótdíj különbözetéhez.

Előzmény: bzolee601 (7)
Marque11 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 9
Hogy sikerült jogtalanul kerékbilincset kapni?
(Azt a közteresek adják, nem a parkolási társaság)
gauche Creative Commons License 2007.02.21 0 0 8

Írj emailt! és lépjünk fel közösen. parkolasbp@freemail.hu

bzolee601 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 7

Ja ez most találtam a honlapjukon:

2007. február 16 - NAGYSZÁMÚ FELSZÓLÍTÓ LEVÉL KIKÜLDÉSE VÁLT SZÜKSÉGESSÉ

A 2006. decemberében elfogadott törvénymódosítás, és a tulajdonos önkormányzatok döntése alapján, az elévülési idõ lejárta elõtt, mintegy 160 000 felszólító levelet küldünk ki 2007. február 20-ig. A levelek a 2002. március 1 - 2006 december 22 közötti idõszakban történt, pénzügyileg még nem rendezett események adatait tartalmazzák. A korábbi idõszakban a 3 vagy több pótdíjat kapott gépkocsi tulajdonosok részére már postáztuk a felszólító leveleket, a jogi folyamatot megindítottuk. A jelenlegi nagy számú levél az 1-2 pótdíjjal rendelkezõ gépkocsik tulajdonosait érinti. Önkéntes befizetés esetében (az önkormányzatok döntése alapján) nem kérjük a behajtási folyamat során felmerült költségeink (adatlekérési díj, ügyviteli költség) és a kamat megtérítését.

Valaki mondjon már vmi okos, ügyes tippet!

Z

bzolee601 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 6

Én is most kaptam kézhez egy ilyet, tök ugyanaz , csak nekem 6240 Ft.-ról szól, és 2004.03.19. -ei jegy nélküli pakolás miatt, szintén 26 vagyok :D

Gondoltam idenézek, tud-e vki vmi okosat mondani, mert befizetni nem fogom az k.Isten! Nemrég teljesen jogtalanul kaptam Kerékbilincst, elég volt az a 14.400.- K.anyjukat! És alig járok a városba:(

Inkább megyek perre, ha addíg elmegyünk, kitalálk vmit, de perrel együtt fizetek inkább 2x annyit ha elbukom, mint most csak úgy kicsengessek nekik több, mint 6000-et.

Z

gauche Creative Commons License 2007.02.21 0 0 5
mert még friss a dolog és utána szeretnék járni aztán lesz levél is
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (3)
binlaci5 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 4

Oláh Ibolya biztos ez az ország van az álmodban? Álmodd újra vagy legalább is próbáld meg.....

Csak hogy tudd, Oláh Ibolya munkanélüli, nem hívják sehová, depresszióba zuhant és öngyilkos gondolatai vannak. Igy már helyén van a történet igaz?

Előzmény: gauche (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!