Az a baj a levéllel, hogy azt nem a Gönczöl Bizottságnak és nem is akkor, amikor a jelentés napvilágot látott, hanem hetekkel később a Budapestre látogató Franco Frattininek, az EU Bizottsága alelnökének címezték. Ez megint az Unió felé sarazás. Szemét dolog, de gondolom meg fogják nekik hálálni. Ez szakmai belügy, mi köze ehhez Frattininek?
Ez a jópofizás neked lehet hogy eredetinek tűnik, de hidd el, hogy már legalább tucatnyi hülye elsütötte előtted. Aranyszabály: nevekkel csak végletesen debilek viccelődjenek, mert nekik úgyis mindegy.
na bumm! Mádl is ott csápol az összes szektabulin. Érdekes, hogy a sokat baxtatott Árpi bácsi valahogy távol tudja magát tartani az összes politikai rendezvénytől.
Valóban ez a nőszemély nem fogott kezet és indokolta is egy nyilatkozatban, hogy miért nem hajlandó kezet fogni. De mintha a kitüntetést és a vele járó anyagi hozamot elfelejtette volna elutasítani...
Volt alkotmánybírák benyaltak a nekik kedves politikai vonalnak és kész.
Éppen ezért kaparásztam meg ezt a szálat, mert biztos voltam benne, hogy nagyon sokan úgy fogadják majd béróuramék megmondását, mint az autoritás megkérdőjelezhetetlen szentenciáját. Ez meg nem túl jó. Erodálja azokat a keveseket, akikre még picit felnézhetnénk, akik még tényleg lehetnének autoritások. Az utolsó mondatodhoz hasonló undok csúsztatásokra értettem, hogy unalmas. Szerintem. Ha mások szerint meg nem, akkor csámcsogjanak rajta, bánja a gumicsontom.
Egy bulvárlap vitafórumán már hadd ne kelljen bikkfanyelven fogalmaznom, jó? A felpofozás alatt természetesen azt a fajta testi kényszert értettem, ami megengedhető és jogos. Mintegy ultima ratio, mert sajnos van az a fajta embertársunk, aki másból nem ért. Az ilyen van- e rajta sorszám, viperával jöjjön, vagy inkább egy csokor hóvirággal jellegű nüanszok nem túlzottan érdekelnek. Ez egy új varieté a rendőrségnek is, nem nagyon volt honnan rutint szerezzenek a nagy könyv szerinti oszlatásból, de majd belejönnek. Azzal a rendőrrel szemben meg aki privát szadizmusát is kiélte egy füst alatt a hatályos törvények alapján is el lehet járni. A Rákóczi úton bárkit fel lehet pofozni, ha oszlatás van. Egyértelmű játék, jó, ha mindenki megtanulja a szabályokat.
Ha jártál volna manapság minisztériumokban tudnád, hogy hol vannak a gyakorló elmebetegek. :-(( Amúgy nem tudom a rendőrségi törvényben hol van a pofozkodás kötelessége. Azonosító meg egyéb úri huncutságok viszont benne vannak. Ha egy Józsi rendőr a falusi kocsmában felpofozta a részeg cigányt akkor eddig mindig tudtátok, hogy ezt nem teheti. Józan fogorvost lehet felpofozni a Rákóczi úton ?
Azért annyira hiteles ennek a három embernek a véleménye, mert Tersztyánszkyné Vasady Éva volt az, aki nem fogott kezet, Herczegh Géza, Zlinszky János pedig a Professzorok Batthyány Körének tagjai, akik ugye előrehozott választásokat akarnak.
Szóval fel sem tételezem róluk, hogy pártpolitikai alapon fejtik ki véleményüket, sőt azt sem, hogy imádják Orbán Viktort, sőt azt sem, hogy fidesz szavazók!
Csak jeleztem, hogy ne rajtam kérd számon a kettős mércét. Ezen felül: igazat adtam neked abban, hogy az általad említett témát is értékén felül csépelték itt. Mit ahogyan a mostanit is.
Nekem nem szokásom sem tüntetésekre járni, pláne nem, ha tudom, hogy gyakorló elmebetegek szabadon korzóznak az utcákon, sem más olyan helyekre, ahol a rendőrség munkaköri kötelességének eleget téve pofonokat osztogat. Aki viszont szeret veszélyesen élni, az magára vessen.
Remélem, legközelebb téged és a feleségedet ruházzák meg a rendőrök bordatőrésig, miközben erre nem szolgáltatsz okot. Ennyit arról, hogy a téma unalmas.
Attól még, hogy ő egy volt köztársasági elnök, a véleménye nem lesz automatikusan evidencia. Az esetünkbeli alkotmánybíráké sem, pláne, hogy nem is alkotmányjogilag szóltak bele, hanem politikai véleményt fogalmaztak meg egy szakmai munkával kapcsolatban. Szvsz Göncz ennél azért értelmesebb, ő nem blamálná magát egy ekkora semmitmondással.