Keresés

Részletes keresés

lujo211000000 Creative Commons License 2023.05.16 0 0 25

nem teljesen értek egyet ezzel, nem mindig a fogkő a ludas, pedig sokaktól hallottam már máshol is. A gyullad íny okai között szerepelhet a vitaminhiány is. nekem pl sokáig nem jöttek rá mi a baj, de kiderült, hogy ez, sok kellemetlenséget megspóroltam volna, ha erre valaki hamarabb is gondol :D

Előzmény: kempuszkenu (23)
kempuszkenu Creative Commons License 2022.08.20 0 0 23

Sziasztok! Nekem az a tapasztalatom, hogy a fogíny gyulladás mögött állhat akár fogkő is, ami ugye károsítja a fogakat és a fogínyt is. Érdemes lehet elmenni fogkő eltávolításra Budapesten, hogy kizárjuk annak az okát, hogy fogkő okozza az ínygyulladást!

Choba Creative Commons License 2021.01.02 0 0 19

A fogíny gyulladása nem vicc, ezért tényleg érdemes gyorsan fogorvoshoz menni, mielőtt nagyobb lenne a baj. Persze van aki előtte inkább olvasgat, házilag próbálja kezelni a duzzanatot. Ha fogorvos nélkül szeretnéd otthon kezelni a duzzadt fogínyed, olvasd el ezt.

bunzsan22 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 17

Sziasztok,
Budapesten keresnék parodontológust. Kit tudnátok ajánlani? Neten rákeresve véleményeket nem nagyon találok, csak hirdetéseket, így viszont nehéz választani.
Köszönöm

Vasalodeszka75 Creative Commons License 2020.11.11 0 0 16

Szia!

Hogy vagy?

Van azota vmi fejlemény?

Előzmény: Törölt nick (14)
tomesz211 Creative Commons License 2020.03.25 0 0 15

szerintem menj a naturadenthez, lézerfogászat és szájsebészetük Budapesten működik  és lézeres kezeléssel szerintem rendbe tudják tenni a problémát, nagyon segítőkészek és profik a fogorvosok

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.20 0 0 14

Sziasztok. Hova forduljak ilyen esetben? TÖbb éve fent álló probléma. Bal oldalon alul többször feszít három fogam körül is az íny. Már több fogorvosnál jártam, nem találnak semmit. Készült többféle röntgen cbct. Is. Mikor előjön a feszítés elkezdenek fájni az izületeim is. Vérzés, ronda gyulladásra utaló jel nincs. Én úgy veszem észre, hogy ott kívül belül vastagabb az íny. Fogorvosok szerint minden ok. Ilyenkor corsodyllal öblögetek és elmúlik egy ideig, jellemzően huzatosabb időben visszajön.

Juditok Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13

Sziasztok!

Nekem azt mondta a fogorvos, hogy a fogínygyulladás okozója a foglepedék, a plakk. 26 óránk van arra, hogy eltávolítsuk a fogainkon lévő lepedéket, mert utána fogkővé alakul. Nekem a bölcsességfogam miatt volt fogínygyulladásom. Ajánlom Nektek Budapesten a XII. kerületben az Implant Corner Fogászat és Szájsebészetet!! Amúgy a dohányzás nagyon sok kárt tesz, nemcsak a fogakon, hanem az egész szájüregben! Gyógyulást!!

 

Előzmény: Szeszi50 (7)
Xenon1123 Creative Commons License 2019.02.20 0 0 12

Doxycyclin-t szeretnék vásárolni 30X100mg -esetleg 200 mg is ha az van- kellene(kevesebb is érdekel arányos fizettségért). 30.000 Ft-ot fizetnék érte azonnal. SÜRGŐS. irj emailt ha be tudod szerezni 1-2 nap alatt. Budapesten tudom átvenni.  Email: ideir6szmost@gmail.com

Az emailba mindeképp írj egy elérhetőséget amin el tudlak érni (email, vagy telefonszám) Köszi

Szeszi50 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 11

Folytatom a tapasztalatokat, hátha valakinek jól jön.

A fogaim érzékenysége most múlt el szóval sokáig tartott. Kicsit aggódtam is már.

A megragasztott,  két fog jól szuperal igaz inkább kemény dolgokat azon az oldalon nem rágok. Ezt mondta a drnő is ,hogy óvatosan.

Az inytasakok szépen visszahúzódtak én úgy látom kb négy duzzadt egy kicsit. Gondolom januárban ezeket kezeli majd. Viszont egy picit sem húzódtak vissza a fogaimra ez nagyon zavar. Remélem erre is tud majd valami megoldást. Szép kicsi fogaim voltak nem szeretnék "ló" fogakat. Említette a hyalurin feltöltést de, csak akkor lehet ha teljesen megállt az inysorvadasom, gyulladás.

Kicsit félek a januári kezeléstől mivel sok volt legutóbb és nem a legkellemesebb. A sok injekció helye hetekig fájt. 

Mindezek ellenére örülök, hogy bele vágtam így bízom abban, hogy megmenthetoek a fogaim.

 

 

Szeszi50 Creative Commons License 2017.10.09 0 0 10

Nincs mit, még annyit mondott, hogy akinek ilyen problémája van az három, négy havonta menjen ellenőrzésre és ha kell fogkő leszedesre! Illetve ínytasak tisztitasra, küretálásra. 

Az íny feltárások nem kellemesek az biztos, most viszont látható már az eredmény. Nincsenek duzzadt ínytasakok, nem gyulladtak, már nem is nagyon érzékenyek a fogaim.

Előzmény: stefano33 (9)
stefano33 Creative Commons License 2017.10.09 0 0 9

Köszönöm a gyors választ!😊

 

Előzmény: Szeszi50 (8)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 8

Nem tudom hol laksz a főorvosnő Székesfehérváron és Budapesten is rendel.

Dr Hegedűs Marianna Hedent fogászat.

Email: hedent@hedent.hu, mobil: 20310-6029, vagy 0622-505963 hátha másnak is jól jön az elérhetősége.

Előzmény: stefano33 (6)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 7

Szia, én most vagyok 57 éves. Te meg nagyon fiatal vagy ehhez!! Nekem azt mondta, hogy a cigi amiről pár éve szoktam le tett be nagyon. Illetve a nem helyes fogmosási technika és hogy nem fogköztisztito kiskefeket használtam hanem fogselymet.

Sajnos nálam alattomosan jött mivel nem vérzett és most sem vérzik sohasem. Csak egyszerűen mozogni kezdett két fogam és láthatóan visszahúzódott az ínyem.

Annyit mondott, hogy 50%- ban az alapbetegsegeim( pszoriazis, RA ) és az ezekre szedett gyógyszerek is rátették egy lapáttal.

Ja és a régi fogorvosom is egy szar volt most látom. A két fogkő leszedést összesem lehet hasonlítani. És félévente mentem kb 15 éve.

Gyorsan keres egy kiváló fogdokit! Meglehet állítani ,sajnos vissza nem fordítható már:-(

A vitaminokat szedem tovább Q10 és C illetve folytatjuk januárban.

 

Előzmény: stefano33 (6)
stefano33 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 6

Szia Szeszi50!

 

Említetted, hogy mindig odafigyeltél a fogaidra, és mégis kialakult nálad ez a dolog. Mondott esetleg valamit a doktornő, amit másképp kellene csinàlnod? Megelőzhető lett volna valamivel az ínybetegség, vagy a genetikára vezethető vissza az egész?

Arra is kíváncsi lennék, hogy hány éves korodra jelentkeztek nálad a problémák...

Én 36 vagyok, szintèn zenész...

Előzmény: Szeszi50 (5)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.09.30 0 0 5

Nos, túl vagyok a kezeléseken. A lézeres feltárásból hagyományos kürettelés lett, így látta jónak a doktornő. Nagyon mély íny tasakokat voltak a legtobbnél 8,9 mért a normális 1.

Hát nagyon fájt az biztos, előtte még mély fogkő leszedés is volt. Kb a két fogsorom három óra volt összességében. Találtak lyukas fogat azt is tömték. A mozgó fogamat megragasztottak teljesen jó lett. 

Végtelenül korrekt, kedves nagy szakmai tapasztalatú főorvosnő. Nála a páciens az első az biztos. A kisebb munkákat fogkőleszedés, tömés, ragasztás átadta a beosztott orvosoknak viszont mindig átjött megnézni mit csinálnak és referaltak neki. Külön figyelmet fordítanak a helyes fogmosás, fogtisztíto kefe használatának a megtanítására.

Csak szuper lativuszokban tudok róla beszélni. Nagyon bánom ,hogy nem előbb mentem hozzá de, hittem a régi fogorvosomnak. Aki igazából semmit nem csinált azt is szarul főleg, hogy van összehasonlítási alapon most már.

Januárban folytatjuk, van még munka, valószínű lesz még inytisztitas, fogszabályzó, implantátum. 

Aki kiváló fogorvost keres: Székesfehérváron a Hedent fogászaton voltam. Minden ott dolgozó nagyon kedves, a rendelő is szép. De, a legfontosabb kiváló orvosi gárda van a fóorvosnővel az élen. 

 

Előzmény: Szeszi50 (4)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 4

Eléggé halott ez a topik, de hátha feléled. Érdekelne van- e olyan aki hasonló problémával küzd. Mindig nagyon odafigyeltem a fogaimra, félévente járok ellenőrzésre, fogkő leszedésre. Minden tömés kicserélve nincs amalgán sehol. Nem is romlanak a fogaim. Viszont fokozatosan egyre súlyosabb foginysorvadásom lett. Két fogam mozog is. Ami érdekes ,hogy soha nem vérzik az ínyem fogmosásnál.

Szemmel láthatóan kezd a fogaimról visszahúzódni az íny, látható néhány duzzadtabb ínytasak is. 

Helyes fogmosási technikával mosom a fogam, fogselymet is használok. 

Kibrobaltam sok mindent most folyékony Q10 és C vitamin zselével is kenem.

Eddig nem sok eredmény. Arra gondoltam talán a betegségek is hatással voltak és a szedett gyógyszerek. Sok vitamint szedek, táplálkozásra figyelek.

Szeptemberben megyek paradontologushoz aki lézeres ínytasak tisztítást fog csinálni és feltölti hyaluron savval a tasakokat. Illetve ha lehet megragasztja, rögzíti a két mozgó fogat, van valakinek ezekről tapasztalata? 

Mit használtok foginysorvadásra? Ami még rossz, a kimondottan erre való fogkrémektől érzékenyek lettek a fogaim előtte nem volt az , átváltottam gyógynövényes fogkrémre elmúlt az érzékenység. 

A szajzuhanyt van amelyik fogorvos ajánlja van amelyik határozottan ellenzi. 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.18 0 0 0
Google jó barátod!
Előzmény: seth1 (-)
seth1 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 topiknyitó
Mik a tünetek, hogyan kezelhető a leghatékonyabban?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!