Akkor is nagy kérdés mit eszünk holnap amikor az ember lánya éppen fogyózik, sőt! Főzz úgy, hogy a te nyuszikajád tovább fejlesztve (kiveszem a magamét és utánna fejezem be a többiekét) ízes ebéd vagy vacsora legyen a többieknek is.Remélem másokat is érdekel ez a téma, és ha el is tűnik a topick talán előtte cserélhetünk infókat.
MInden lehet kímélő házikoszt, ha nem eszed magad rogyásig, kiméred. Pl. tészta 6 dkg/fő, rizs 1 csésze. Rizshez teszel reszeltrépát, felkockázott almát.
Szia! A krémleveseket tudod úgy variálni, hogy az alapanyagod egy hányadát mixeled, a többi lesz a betét, így kalóriákat spórolsz. A család persze kaphat egy kis tejszínes dúsítást, reszelt sajttal tetézve, hogy ne korogjon a pocijuk.
A hagyományos székelygulyást is elkészítheted fogyózósan: tejföl és lisztes besűrítés nélkül magadnak, a többieknek ezzel.
Édességek terén a joghurtos, gyümölcsös nasikon gondolkozz, ezeket mindenki szereti általában. A galuska köretet is csinálhatod egészségesen, pl. répával, ezzel a recivel Stahl-nál találkoztam. A tésztákat készítsd durumlisztből előállított termékekkel.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, de én is szívesen veszek ötleteket.
Nálunk sokáig működött a natúr fűszeres grillezett husi vegyessalátával című étel. A nyers saláta (kínai kel, paradicsom, paprika, uborka, kevés csemegekukorica a nem-fogyózóknak, szintén utóbbiaknak a változatos öntetek), illetve a grillezett zöldség és hús korlátlan mennyiségben fogyott. Másfél év után untak rá...
Jó lenne a kefír/ virsli/ főtt tojás kombinációt, ésszerűen tovább fejleszteni! Erre keresek jó alternatívákat, úgy hogy ne teher legyen a főzés akkor sem amikor fogyózom de a család elé ebédet kell varázsolnom.
Direkt nem írtam se Norbi, se 90 napos se egyéb diétákat mert egyiket sem akarom se favorizálni sem pedig kizárni.