Ma tartja szokásos országértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a budapesti Millenáris Parkban. A pártelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére 1999 óta tart országértékelőket, így az idei lesz a kilencedik alkalom.
Azt nem értem, hogy miért pl a családipótlék felbruttósitásán lovagolnak.
Sokkal egyszerübb lenne az államapparátust ésszerüsiteni. Már sok helyen láttam/olvastam összehasonlitásokat, pl a Budapestnél sokkal nagyobb berlinben harmadannyi kerület ( + polgármester, hivatalnokok ) vannak, New Yorkban négy, képviselőből is elég lenne a fele, a rendőrségnél teljesen abszur az arány a hivatalban láblógató hivatalnokok és a ténylegesen az utcát járó remdőrök közt.
A kollégám dolgozott minisztériumban és mondta, hogy előfordult 3 főnöke volt , tehát 1 dolgozó hivatalnokra jutott 3 fejes.
Miért nem ezeket próbálják átszervezni először ?
Mindig az az érzésem, kizárólag az adófizető magánszemélyektől meg vállalkozásoktól próbálnak fejni és várják a sültgalambot :-(
Ha a Fidesz hajlandó lenne erre a problémára megoldást keresni, rögtön jobban biznék bennük...
Ennek fele sem igaz szerintem, bár lehet jobb lenne. Én azt mondom, ma csak kell, valamit mondjon. Ettől azonban RETTEG a maszop.
Pl. tudom én hogy fáj a 13.nyugdíj elvétele, a 13. közalk járandóság elvétele (TV módosítás kell). A 4 metro külön téma. Nem merülnék bele mi minden jött volna ki rég készre ennyi lóvéból... Na de írtam már jobb a 13. elvétele mint az egész elúszása...
Ezt nyilatkozta a Fidesz ?? Azért kérdem, mert néztem a HIR Tv -t és azon kivül, hogy nem értenek egyet a refromjavaslatokkal, nem tudtam rájönni pontosna mi is a terve a Fidesznek.
Bocs a hülye kérdésért, de komolyna érdekelne a konkrét programjuk.
Esetleg persze a parlamentben is megszólalhatna, ha már egyszer listán országgyűlési képviselő, bár kétségtelen a parlamenti büfé kényelmesebb mint az ülésterem.......
Ha tényleg megvan a bátorsága ahhoz, hogy meghozza a szükséges kiadáscsökkentő lépéseket, akkor amit én mondanék:
Bajban a haza. Márc. 15-én mindenki BÉKÉSEN vonuljon ki az utcára, és mindaddig maradjon ott amíg a kormány le nem mond, az új választásokat ki nem írják. Ennyi.
Pénteken tartja hagyományos országértékelő beszédét Orbán Viktor, aki 1999 óta most tizenegyedik alkalommal elemzi az előző év eseményeit és az ország helyzetét.
Már leírtam egy másik topicban, hogy mennyire megdöbbentő volt más szájából hallani ugyanazt.Az vettem észere, hogy ha megszólal a Vezér -kedves visító fejhangján- nálam magasabbra kerül az ingerküszöb és egy csmó mindenen átsiklok. :-)
egen, ezek a panelek aggasztanak, már a legutóbbi beszédétól is kiszaladtam vóna a világbúl
ha elkezdi, hogy a magyar nép utolsó életlehetőségét is megszüntető szociálliberális kormány eladta a zemberek egészségét a könyörtelen hiénatőke szálláscsinálóinak, akkor belépek az szdsz-be :)
Kormányzati hazugságokról, süllyedő országról és ezekkel szemben a "bűvös", a bajokra gyógyírt nyújtó három igenes népszavazásról beszél vélhetően ma délután hívei előtt Orbán Viktor.
...többen úgy vélik, a pártelnök kemény lesz és utóbb megismert paneljeit haszálja majd.