Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. Egy Volvo c30 - as, 1,6 - os, benzines autóm van, amely 2008 szeptember végi s 185 ezer km van benne. Olyan észrevételem, problémám van, amelyre megoldást szeretnék kapni, hogy amikor beindítom az autót, akkor "hideg" motornál kattogást hallani a motorterből, nem tudom, honnan jön konkrétan, de kb 5 - 10 perc elteltével menet közben amikor jár a motor (bemelegszik), akkor már elmúlik a kattogás és normál hangja van. Nem tudom, mi lehet ez, talán hidrotőke ha egyáltalán az van benne, vagy korongos szelepemelő hiba, vagy szelephézag gond, vagy vvt kerék baja van, esetleg vezérműlánc probléma stb. Nem tudom, mi lehet ez és hol tudnám s kivel megjavíttatni...🤔 Köszönöm a érdemi segítséget!
Volvo C30 1,6 D R-Design DRIVe (109 le -2011-es) lett pár hete az új családtag.
Szeretjük-imádjuk, de elő jött egy nagyon fura, idegesítő, leginkább ijesztő probléma.
A 3-as fokozat mostanában többször vajpuhán esik be és vagy beveszi, vagy elpörög a motor, mintha üresbe lenne. A többi fokozat olyan, normálisan bekattan, nem tudom máshogy magyarázni. A váltókar 3-asban olyan "lötyögős".
Eddig az előző tulajnál a Volvo Ivanicsnál volt szakszervizelve. 111.000 km-rel vettük meg, 108.000-nél volt olaj, vezérlés, szűrők cseréje.
Tud valaki ötletet, mi lehet ez, vagy egy lelkiismeretes, nem a lehúzásra menő autószerelőt ajánlani?
A segítségeteket szeretném kérni! Van egy kis 2009es évjáratú C30-om 1.6 benzines. Nincs benne fedélzeti computer ami a fogyasztási adatokat kiírja, de a bajuszkapcsolón van tekerő amin lehetne váltogatni a funkciókat. A szervizben azt mondták, hogy le lehet tölteni rá a szoftvert csak irreálisan magas az ára szerintem. Tudtok valakit aki meg tudná oldani emberi áron?
Ezek pontosan mit jelentenek, milyen jelenség miatt van?
Azt tudom, hogy a részecskeszűrővel van valami, illetve, hogy a második hiba az, hogy megtelt hamuval a részecskeszűrő. Erre orvosság lehet a takarítás (a cserén kívül)? Milyen szervízt ajánlotok?
Illetve, hogy az autónak szüksége van bármilyen extra adalékanyagra a szűrő kiégetéséhez (regenerálásához)? Ha igen milyenre, hol tudom beszerezni (ha lehet nem márkaszervíz) és hol található a tartálya?
Jelenség továbbá, hogy autópályán egy apró megtorpanást követően megnő a fogyasztás (120nál 4,8; 5 literről 6 6,5 literre). Gondolom ez a kiégetési folyamat miatt van, de szinte mindig csinálja, ami nem ízlik a pénztárcámnak. :)
Valaki tud ajánlani megbízható volvo szervízt budapesten ami elfogadható áron dolgozik? Szintén nem márkaszervíz.
Van egy c30 d4es volvom, automata valtos. 2.0d 177le. Erdeklodni szeretnek, hogy milyen fejlesztest(tuningot) lehet az auton vegezni annelkul, hogy hosszu tavon karositana a autot. Mennyire lehet novelni a loerot a nyomatekot stb es mikeppen? Erdemes-e?
A kinyithatatlan hátsó ajtó, mint előny nekem is beugrott. Az a döntő kérdés, hogy mennyire nyűgös hátra berámolni az 1 darab gyereket :), és az üléseken hátrahajolva bekötni. Arra gondoltunk, elmegyünk a szalonba, ott tesztautón kipróbálunk egy beülést, ha gyorsan és normálisan megoldható, akkor jók a C30 esélyei, mert amúgy kifejezetten tetszik.
Egyébként, hogy nem kisgyerekeseknek tervezték, jelzi, az utasoldali légzsák kikapcsolhatósága nem széria, mint máshol, hanem 15e Ft feláras extra.
Ha két gyereknél nem akartok többet, akkor elég a C30! Ajtót se tudja kinyitni véletlenül hátul ülve! :-))) Egyébként nekem 480-asom van, 4 felnőtt is kényelmesen elfér, a C30 sem kisebb belűl!
Most gondolkozunk, hogy veszünk egyet, valószínűleg 1.6 vagy 1.6D Momentum, tetszik, de gyerek miatt félek a 3 ajtós kialakítása miatt. Egyébként a kocsi tetszik kívül-belül. Még nyitott a kérdés.