Professzorom, te már jártál a horvát sztrádán, vagy csak a zújságokból tájékozódsz? A Karlovac-Rijeka szakasz az olyan mint az észak-olasz autópálya, alagútból hídra, hídról alagútba. Na az aztán az olcsó megoldás, "ahol csak gyalulni kellett". Vagy a 100 m magasan húzódó, isten tudja hány km hosszú zadari hidat ne is említsem. Az a nagy büdös helyzet, hogy a világon mindenütt olcsóbban építenek autópályát, függetlenül a terepviszonyoktól, legyen az őserdőben a Himalájában, vagy a Pó menti mocsárvidéken.
Hát ez nem jó példa. Pl. a kelet-nyugati pályák nem nagyon haladnak ám, a Rózsahegy-Poprád szakasszal azóta totojáznak, amióta kijárok (kb. 30 éve). Ez lehetne a mi M7-ünk testvérszakasza :) Azal a híddal ott Svitavy előtt másfél évtizede tökölnek.
A Pozsony-Zsolnát tolták most fel, de szerinem az sem volt olcsó mulatság, ráadásul ott is voltak korrupciós problémák. A Garamszentbenedek-Zsarnó közti test egyik zsírúj szakasza pedig tavaly megnyekkent Nováky mellett, újra kellett a padkát rakni.
Azt meg nem látom, hogy innen mi, pestiek hogy fogunk gyorsabban járni pl a Magas-Tátrába, mert a Sturec-hágó és Rózsahegy közt egyhamar nem lesz pálya.
Na meg a mi 2-es utunk sem pálya, csak egy fél kezdeményezés. Nem éppen New Yersey Turnpike egyik sem.
Én csak arra emlékszem, hogy valaki nagyon bizonygatta ezt a km témát. Meg hogy keller laci elvtárs előbb kénsavazat, majd elment a földtani intézetbe, végül csend lett:) Megpróbálok utána nézni, de nem most.
Ha ranezel a terkepre konnyen megallapithato, hogy polgardi kozelebb van az m7-hez mint gant. Es megsenem a polgardi kobanyabol vittek az anyagot mer az zarandok erdekeltseg volt...
Tévedés.... A Slovnaft kutakon soha nem volt MOL logó..... volt ott 20 MOL kút, amit eladott a MOL a Slovnaftnak, miután megvette azt, mert minek legyen két cége szlovákiában:) A szlovák nemzeti öntudatról meg inkább ne beszéljünk....
Kassától délre is járok. Meg keletre is. Idén kishíján Ukrajnába is átmentem. A példáid pedig nem jellemzőek. Telefonon szoktam szállást rendelni, vadidegen helyeken. Nem vágom top szinten a nyelvet, egyből levágják, hogy magyar vagyok. És segítenek. Lefoglalják a faházakat előleg nélkül. Ha két hét múlva ismét rákérdezek, hogy mehetünk-e biztosan, emlékeznek ránk. Öntudatos nép ők is. Tisztelettel közelítve nincs baj. Nyilván van példa az ellenkezőjére is, de csak ismételném, nem jellemző. Ja még egy dolog. A MOL tulajdonban lévő kutakról le kellett venni a MOL logót, mert jelentősen visszaesett a forgalom. Most Slovnaft néven mennek ismét. Szal öntudatosak. És nekem ez is szimpatikus.
Az M-7-es a Velencei to eszaki reszen ,ott ugy robbantottak ki a palyat egyes szakaszokon ,emlekszem ra es a kitermelt kovet reszben fel is hasznaltak az utepiteshez.
Evszazadokon keresztul viz alatt volt az a resz az ev jo reszeben amig a Balaton szintjet le nem csokkentettek,ugyanugy mint a Fenekpuszta,Savoly ,Vors Malatonmagyarod,Zalavar resz is. Magyaran a Balaton egy sekely elmocsarasodott deli medenceje volt amibol kilogott a fonyodi es boglari hegyek egeszen fel az aligai magaspartig.
Vazze mert az a bánya volt legközelebb az M7 hez....... ettől már csak az volt a jobb, amikor a MOL nál árulták a dolomitot, a fél sajtó ezen őrjöngött, azután kiderült hogy kb 120 vödör dolomitról volt szó.... No comment.
én nem akarlak bántani, föleg mert családi kötődésed is van arrafelé, de tele van a púpom, hogy tótiát mindig a saját hazájuk leprázására használják fel egyesek. Itt még nem kergettek a határig autót szlovák rendszám miatt. Itt még nem rugdosták ki a hátsó lámpát 3 kocsiból este szlovák rendszám miatt, mint a miénket Losoncon. Igaz ebben a sok barom Nagymagyarországos matricával közlekedő hazánkfiának is része van.
Mindig mutogatjátok Pozsonyt, meg Poprádot, meg a Tátra vonzáskörzetét, hogy lámlám. Kassától délre tessen jönni! Érdekes még senki nem bútorozott oda, pedig ott annyira jó!
Losoncon, kosármeccsen a megváltott helyeden föléd áll a hablatyolni, hogy ez az Ő helye, mikor finoman az értésére adod, hogy lófaxt, akkor azzal jön, hogy ez itt szlovákia.naná, hogy megkapja, hogy eez?? Sose volt!!
Ha hétvégente ellepik a várost (mert a marhanagy fejlettségben innen kell vinni a cuccost) mi normálisan egyenrangú félként, vendégként, vevőként bánunk velük. Forditva? nagyapámnak volt egy mondása, de azt tán nem idézném ide, mert nagy hörgés lenne. A csehek örömtüzeket gyújtottak mikor szétváltak.
Szóvel nekem ne Szlovákiázzon senki, mert mint példa nincs elég messze.