Keresés

Részletes keresés

fenerossz Creative Commons License 2008.04.25 0 0 95
Professzorom, te már jártál a horvát sztrádán, vagy csak a zújságokból tájékozódsz?
A Karlovac-Rijeka szakasz az olyan mint az észak-olasz autópálya, alagútból hídra, hídról alagútba. Na az aztán az olcsó megoldás, "ahol csak gyalulni kellett". Vagy a 100 m magasan húzódó, isten tudja hány km hosszú zadari hidat ne is említsem.
Az a nagy büdös helyzet, hogy a világon mindenütt olcsóbban építenek autópályát, függetlenül a terepviszonyoktól, legyen az őserdőben a Himalájában, vagy a Pó menti mocsárvidéken.
Előzmény: Drinkmann Professzor (21)
puntik Creative Commons License 2008.04.25 0 0 94

www.ceskedialnice.cz    --ezek a CSEH-palyak,

www.ndsas.sk               --ezek a SLOVAK-palyak

Puntik-CZECHO-SLOVAKIA-

Linebacker Creative Commons License 2007.02.15 0 0 93
Én pl sosem tankolok MOL kútnál. Büdös bolsevik cég.

És igen, tudom hogy a többi kút is tőlük kapja. De akkor is útálom őket.
Előzmény: toloba (80)
lecso Creative Commons License 2007.02.15 0 0 92
Nyilván nem tehetem meg mindíg. De tudatosan törekszem rá.
Előzmény: toloba (80)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2007.02.14 0 0 91
Vannak határozott előnyei.
Előzmény: Linebacker (90)
Linebacker Creative Commons License 2007.02.14 0 0 90
Lárifári!!

El lehet menni Szlovákiába!
Előzmény: lecso (-)
turnbull Creative Commons License 2007.02.14 0 0 89
Hát ez nem jó példa. Pl. a kelet-nyugati pályák nem nagyon haladnak ám, a Rózsahegy-Poprád szakasszal azóta totojáznak, amióta kijárok (kb. 30 éve). Ez lehetne a mi M7-ünk testvérszakasza :) Azal a híddal ott Svitavy előtt másfél évtizede tökölnek.

A Pozsony-Zsolnát tolták most fel, de szerinem az sem volt olcsó mulatság, ráadásul ott is voltak korrupciós problémák. A Garamszentbenedek-Zsarnó közti test egyik zsírúj szakasza pedig tavaly megnyekkent Nováky mellett, újra kellett a padkát rakni.

Azt meg nem látom, hogy innen mi, pestiek hogy fogunk gyorsabban járni pl a Magas-Tátrába, mert a Sturec-hágó és Rózsahegy közt egyhamar nem lesz pálya.

Na meg a mi 2-es utunk sem pálya, csak egy fél kezdeményezés. Nem éppen New Yersey Turnpike egyik sem.
dez1 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 88
Én csak arra emlékszem, hogy valaki nagyon bizonygatta ezt  a km témát. Meg hogy keller laci elvtárs előbb kénsavazat, majd elment a földtani intézetbe, végül csend lett:) Megpróbálok utána nézni, de nem most.
Droopy Creative Commons License 2007.02.14 0 0 87
Persze, varpalota felett, ami meg messzebb van az m7-estol...
Előzmény: dez1 (83)
toloba Creative Commons License 2007.02.14 0 0 86
Asszem északabbra vannak még...
Előzmény: dez1 (83)
csg67 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 85
Vagy nem vagyok elég bölcs, vagy túl kevés a szó. Esetleg C (hülye vagyok ÉS kevés az info). :)
Előzmény: Törölt nick (77)
toloba Creative Commons License 2007.02.14 0 0 84
Igen, emléxem, téma volt, ahogy Droopy felvetése is...
Előzmény: dez1 (81)
dez1 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 83
De szerintem az orbán papának nemcsak egy bányája van... ez a gánti bánya volt?
Előzmény: Droopy (82)
Droopy Creative Commons License 2007.02.14 0 0 82
Ha ranezel a terkepre konnyen megallapithato, hogy polgardi kozelebb van az m7-hez mint gant. Es megsenem a polgardi kobanyabol vittek az anyagot mer az zarandok erdekeltseg volt...
Előzmény: dez1 (69)
dez1 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 81

Asszem velence és a balaton között van a bánya.  És akkor volt téma, amikor a vegyépszer építetta újra azt a szakaszt.....

Előzmény: toloba (78)
toloba Creative Commons License 2007.02.14 0 0 80
"le kellett venni a MOL logót, mert jelentősen visszaesett a forgalom. Most Slovnaft néven mennek ismét."

Hmmm...vagy idegengyűlölők...többféle megközelítés lehetséges.
Jut eszembe, te kizárólag magyar árut vásárolsz?
Előzmény: lecso (76)
dez1 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 79
Tévedés.... A Slovnaft kutakon soha nem volt MOL logó.....  volt ott 20 MOL kút, amit eladott a MOL a Slovnaftnak, miután megvette azt, mert minek legyen két cége szlovákiában:)  A szlovák nemzeti öntudatról meg inkább ne beszéljünk....
Előzmény: lecso (76)
toloba Creative Commons License 2007.02.14 0 0 78
Ez mondjuk a legközelebbi pont lehet, onnét viszont szét köll hordani, mert autópálya az nem egy ponton épül, hanem szépen hosszában....
Előzmény: dez1 (74)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.14 0 0 77
Sapienti sat..
Előzmény: csg67 (72)
lecso Creative Commons License 2007.02.14 0 0 76
Kassától délre is járok. Meg keletre is. Idén kishíján Ukrajnába is átmentem.
A példáid pedig nem jellemzőek.
Telefonon szoktam szállást rendelni, vadidegen helyeken. Nem vágom top szinten a nyelvet, egyből levágják, hogy magyar vagyok. És segítenek. Lefoglalják a faházakat előleg nélkül. Ha két hét múlva ismét rákérdezek, hogy mehetünk-e biztosan, emlékeznek ránk.
Öntudatos nép ők is. Tisztelettel közelítve nincs baj. Nyilván van példa az ellenkezőjére is, de csak ismételném, nem jellemző.
Ja még egy dolog. A MOL tulajdonban lévő kutakról le kellett venni a MOL logót, mert jelentősen visszaesett a forgalom. Most Slovnaft néven mennek ismét. Szal öntudatosak. És nekem ez is szimpatikus.
Előzmény: nszethi (66)
Ivan Dubov Creative Commons License 2007.02.14 0 0 75

rabszolga szlavok es a hitvany kaposztazabalo osztrakok 4x kevesebbet fizetnek az eves matricaert mint a magyar urak

mi szittyak urizalunk, boven van penzunk tobbet fizetni, fel se tunik

ez a lenyeg

dez1 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 74
Ha jól emlékszem olyan 20 km vagy még annál is kevesebb.... messze az ő egyik bányája volt a legközelebb.....
Előzmény: toloba (73)
toloba Creative Commons License 2007.02.14 0 0 73
Oké, de mennyi Km?
Előzmény: dez1 (69)
csg67 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 72
Hol esik folyton?
Előzmény: Törölt nick (68)
Derek Creative Commons License 2007.02.14 0 0 71
 Az M-7-es a Velencei to eszaki reszen ,ott ugy robbantottak ki a palyat egyes szakaszokon ,emlekszem ra es a kitermelt kovet reszben fel is hasznaltak az utepiteshez.
Előzmény: csg67 (64)
Derek Creative Commons License 2007.02.14 0 0 70
Evszazadokon keresztul viz alatt volt az a resz az ev jo reszeben amig a Balaton szintjet le nem csokkentettek,ugyanugy mint a Fenekpuszta,Savoly ,Vors Malatonmagyarod,Zalavar resz is. Magyaran a Balaton egy sekely elmocsarasodott deli medenceje volt amibol kilogott a fonyodi es boglari hegyek egeszen fel az aligai magaspartig.
Előzmény: toloba (65)
dez1 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 69
Vazze mert az a bánya volt legközelebb az M7 hez....... ettől már csak az volt a jobb, amikor a MOL nál árulták a dolomitot, a fél sajtó ezen őrjöngött, azután kiderült hogy kb 120 vödör dolomitról volt szó.... No comment.
Előzmény: toloba (67)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.14 0 0 68
Gutta cavat lapidam non vi sed semper discimus.
toloba Creative Commons License 2007.02.14 0 0 67
Hogy is volt annó?
Orbán papa bányáiból hova is szállították a pályaépítéshez az anyagot?
Előzmény: csg67 (60)
nszethi Creative Commons License 2007.02.14 0 0 66

Olvtárskám!

én nem akarlak bántani, föleg mert családi kötődésed is van arrafelé, de tele van a púpom, hogy tótiát mindig a saját hazájuk leprázására használják fel egyesek. Itt még nem kergettek a határig autót szlovák rendszám miatt. Itt még nem rugdosták ki a hátsó lámpát 3 kocsiból este szlovák rendszám miatt, mint a miénket Losoncon. Igaz ebben a sok barom Nagymagyarországos matricával közlekedő hazánkfiának is része van.

Mindig mutogatjátok Pozsonyt, meg Poprádot, meg a Tátra vonzáskörzetét, hogy lámlám. Kassától délre tessen jönni! Érdekes még senki nem bútorozott oda, pedig ott annyira jó!

Losoncon, kosármeccsen a megváltott helyeden föléd áll a hablatyolni, hogy ez az Ő helye, mikor finoman az értésére adod, hogy lófaxt, akkor azzal jön, hogy ez itt szlovákia.naná, hogy megkapja, hogy eez?? Sose volt!!

Ha hétvégente ellepik a várost (mert a marhanagy fejlettségben innen kell vinni a cuccost) mi normálisan egyenrangú félként, vendégként, vevőként bánunk velük. Forditva? nagyapámnak volt egy mondása, de azt tán nem idézném ide, mert nagy hörgés lenne. A csehek örömtüzeket gyújtottak mikor szétváltak.

Szóvel nekem ne Szlovákiázzon senki, mert mint példa nincs elég messze.

Előzmény: lecso (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!