Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.18 0 0 176

https://index.hu/kulfold/2024/07/18/foldrenges-napoly-olaszorszag-renges-vulkan/

"  Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.

A helyi idő szerint 8 óra 10 perckor észlelt földrengés fészke a város központjától néhány kilométerre lévő Campi Flegrei (Lángoló mezők) elnevezésű aktív vulkanikus területen volt – írja az MTI.

"

Meg mondtam, predikcionáltam, előrejeleztem ! 

Most már nincs megállás, a kisebb földrengések sorozata következik a Campi Flegrei szuper-vulkán környékén, ami hamarosan a kitörésében végződik ! 

Hogy mikor fog kitörni, már számításokkal sem szükséges megbecsülni, a nagyságát pedig már számításokkal én megbecsültem: vagyis az átlagnál nagyobb lesz ! 

" No, kezdhettek hozzászokni ♥ - he he . "

Előzmény: Bölcs Árnyék (173)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.17 -2 0 175

Amikor a egyik nemzetiséginek leéget a háza, mert karácsonykor égve hagyta a fán a gyertyákat, és az ágyban is cigarettázott, meg a gázt is elfelejtette lekapcsolni, akkor utána azt kiabálva szaladgált az utcában, hogy "nagy a károm, nagy a károm" ! 

Ismeri még valaki ezt a viccet ? 

Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.17 -2 0 174

Minden 20-30 évben egy jelentéktelen foldrengés kulonosebb kàrok àldozatok nélkul...Semmi.

Előzmény: Bölcs Árnyék (173)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.17 0 0 173

https://infostart.hu/belfold/2024/07/17/présben-van-a-kárpát-medence-tudományos-magyarázat-a-balatoni-földrengésre

" KAPCSOLÓDÓ HANG "

Jellemzően ilyen egy államilag megrendelt nyugtató szöveg ! Amíg nincs földrengés, addig az a szöveg megy, hogy Magyarország nem egy földrengési vidék, ha meg kitör a földrengés, akkor meg az a szöveg megy, hogy hát persze, földerengések időnként vannak, csak a geológiailag fiatal kőzetlemezek izélkednek egymással, ez így természetes, meg kell szokni ! 

Előzmény: Bölcs Árnyék (172)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.12 0 1 172

https://24.hu/tudomany/2024/07/11/olaszorszag-vulkankitores-etna-stromboli-tuzhanyo/

"Gyorsan le kell szögezni, hogy ezek között a vulkáni működések között semmi kapcsolat nincsen, két különböző tűzhányóról van szó saját vulkáni-magmás rendszerrel, csak a véletlen, hogy egyszerre történt, történik mindez."

Pedig a napnál is világosabb, hogy ez még csak a kezdet  ♥  

Nagyon szeretnék, hogy "semmi kapcsolat nincsen" ! Már úgy is minden mindegy, hogy ki milyen érvet erőltet, az elkerülhetetlen hamarosan be fog következni ! 

Előzmény: Bölcs Árnyék (170)
XtraP Creative Commons License 2024.07.11 0 2 171

"Én filozófus és tudós vagyok" ... 🤣🤣🤣

... you made my day.

Előzmény: Bölcs Árnyék (170)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.11 0 1 170

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167412827&t=9251304

Ez lenne az: a Campi Fregrei szuper-vulkán várható időpontjának képlete !

De ez félig meddig statisztikai számolás, mert az online adatokkal kellesz bíbelődnöd érte ! 

Előzmény: Bölcs Árnyék (168)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.11 -2 0 169

- még fel se tettem, de már minuszolt valaki ! 

Előzmény: Bölcs Árnyék (168)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.11 -1 0 168

Meg van a Campi Flegrei szuper-vulkán kitörésének második képlete, ami nem a kitörés erejét, hanem a kitörés várható időpontját adja majd meg !

El is kezdtem feltenni a portálomra, elméleti instrukciók nélkül úgy sem tudnátok használni . 

Előzmény: Bölcs Árnyék (162)
XtraP Creative Commons License 2024.07.10 -1 0 167

A te "egyéni logikád" szerint akit kedvelsz (pl. mert kritikus), azt lehülyézed. 

Tényleg nem mindennapi "logika". No, áldjon ég.

Előzmény: Bölcs Árnyék (166)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.10 0 0 166

Az én logikám egyéni, más mint az akadémikusoké ! Egy-két akadémikust azért kedvelek, mert őszinte, ill. kritikus : 

1. új idők akadémiksát

https://www.youtube.com/watch?v=nGUpVIg3e8E

be volt rekedve, ezért volt mérges

2. régi idők akadémikasát

https://www.youtube.com/watch?v=djGSrgXZeyY

Előzmény: XtraP (165)
XtraP Creative Commons License 2024.07.10 0 1 165

Attól tartok, nem pontosan olvastad el a kérdésemet.

Nem baj ... legalább megtudtam, mi a bajod az akadémikusokkal. Nem érnek fel az érvrendszered (mint pl. "hülye vagy") magasságaiba.

Előzmény: Bölcs Árnyék (164)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.10 0 0 164

hülye vagy

Előzmény: XtraP (163)
XtraP Creative Commons License 2024.07.10 -1 0 163

Aha. Kár, hogy a vulkánok tojnak erre.

És mi volt végülis i.e. 153-ban?

Előzmény: Bölcs Árnyék (162)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.10 0 0 162

láthatóan nem értesz, de azért jó, hogy megkérdezted /: 

ha az 8 vesszük átlagnak, akkor az 4 érték -4 alá értéket jelent, tehát a következő kitöréshez objektíve +4 felé értékelés kellene: 8 +4 = 12, csak nem néztem utána e skála valódi milyenségének, ezért szubjektíve csak az 10 értékre kerekítettem le 

Előzmény: XtraP (161)
XtraP Creative Commons License 2024.07.10 0 1 161

Ez az i.e. 153-beli kitörés érdekelne engem (merthogy sehol nem találom nyomát). 

De minden egyébtől eltekintve: a kérdésed az lett volna (csak éppen nem tetted fel ...), hogy ha

i.e. 153-ban VEI = 8
i.sz.1538-ban VEI = 4

akkor "átlagosságot feltételezve" (jelentsen ez bármit is ...) mikorra várható VEI = 10?

(Avagy: mi van messzebb, Makó vagy karácsony?)

Másképpen kérdezve: mit kéne tenni és mikor, hogy 8 és 4 átlaga 10 legyen? Még ha tendenciát kérdeznél (jóllehet itt annak sincs semmi értelme!), arra lehetne válaszolni: lineáris esetben valamikor i.e. 998 körül "várható" a VEI = 10 ... de ettől a "tudományos megközelítéstől" minden valamirevaló vulkanológus elsírná magát, hamut szórna a fejére és elmenne szállodaportásnak.

(A ChatGPT pontosan azért beszél mellé, mert emberektől tanult ...)

Előzmény: Bölcs Árnyék (159)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.10 0 0 160

+ ötször is letesztelt, hogy robot vagyok-e, tehát ő is tudja, hogy én más milyen vagyok 

Előzmény: Bölcs Árnyék (159)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.10 0 0 159

Megpróbáltam számításokra rávenni a ChatGPT MI entitást, és erre jutottunk ! 

Én : 

Ha a Kr. e. 153 kitörés (VEI) értéke 7-8 között volt és a 1538: ez a kitörés 4 körül volt, akkor ha feltételezzük az átlagosságot, akkor a következő kitörés, hogy tartsa az átlagját akár (VEI) értéke 10 értékű is lehet, talán ! ChatGPT

Ő :

A kitörési gyakoriság és a kitörési erősség közötti összefüggések meghatározása a vulkáni események esetében összetett feladat. A VEI (Vulkáni Kitörési Index) értéke azt méri, hogy mennyire jelentős és pusztító egy vulkáni kitörés. A VEI skála 0-tól (nem pusztító) 8-ig (szuperkitörés) terjed.

A Campi Flegrei esetében a Kr. e. 153 kitörésének VEI értékét 7-8 közé becsülik, míg a 1538-as kitörés VEI értéke kisebb volt, körülbelül 4. Az átlagos kitörési gyakoriság és az erősség számítása komoly vulkanológiai elemzést igényel, és nem feltétlenül követi az egyszerű átlagosságot.

Az, hogy a következő kitörés VEI értéke akár 10 is lehet-e, sok tényezőtől függ. Az előző kitörések jellege, a vulkán jelenlegi aktivitása, a felszín alatti magma mennyisége és összetétele mind befolyásolhatják a következő kitörés erősségét. Fontos megjegyezni, hogy a VEI 10-es értéke rendkívül ritka és rendkívül pusztító kitörést jelentene.

Vulkanológusok és szakértők folyamatosan figyelik és elemzik a Campi Flegrei vulkáni aktivitását, és a legújabb kutatási eredmények alapján próbálják meghatározni annak lehetséges jövőbeli viselkedését. Ha a vulkán állapotával kapcsolatos legfrissebb információkra van szükséged, javasolt a szakmai intézetek, mint az INGV, illetve a vulkanológiai kutatásokat folytató egyetemek és intézmények weboldalait figyelni.

Segíthetnétek nekem avval, hogy könnyen emészthető adatbázis linkeket ajánlanátok nekem ! 

Előzmény: Bölcs Árnyék (158)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.09 0 0 158

https://telex.hu/techtud/2024/07/09/csak-veletlen-egybeeses-hogy-egyszerre-tort-ki-a-ket-leghiresebb-aktiv-europai-vulkan

"  Csak véletlen egybeesés, hogy egyszerre tört ki a két leghíresebb aktív európai vulkán  "

Ezt a cikket csak politikai megrendelésre írták az akadémikusok, mert jelenleg Olaszország nem tudná kezelni a Campi Fregre vulkánom kitörésének Olaszországra való hatását ! Nem hogy "beton falakkal" nem tudná megállítani a lávafolyását, de még az evakuáláshoz sincs elég közlekedési járművük ! 

Én most egy beszélgetést írok e Campi Fregre vulkánom nemsokára való kitöréséről a ChatGPT MI nagy nyelvi modellel, de nem tudom kifizetni a drágább ChatGPT változatot, ezért lassan haladok vele ! Eddig a ChatGPT mindenben, mármint a Campi Fregre vulkán hamarosan való kitörésével kapcsolatban: igazat adott nekem

Előzmény: Bölcs Árnyék (150)
jogértelmező Creative Commons License 2024.07.07 0 1 157
Inmaga Creative Commons License 2024.07.06 -2 0 156

O abban nem hisz hogy ehhez a melegedéshez az emberiségnek bàrmilyen koze lenne....

Előzmény: jogértelmező (153)
Új Testaccio Creative Commons License 2024.07.06 0 1 155
Előzmény: Bölcs Árnyék (148)
XtraP Creative Commons License 2024.07.06 -1 1 154

Hogy ő mit hitt 26 éve, az ma már nagyjából csak az ő dolga. Ő ugyanis annyi ideje halott, a klímaváltozás viszont él velünk.

Előzmény: Inmaga (152)
jogértelmező Creative Commons License 2024.07.06 -1 0 153

" Haroun Tazieff nem hisz a globális felmelegedésben"

Ez is csak hit, és propaganda.

" Megemlíti a „globális felmelegedésről és az ózonréteg eltűnéséről szóló propagandakampányt”.

Ez is propagandakampány. Ha majd hőguta kerülgeti a családját, vissza fogja vonni, sírva.

Előzmény: Inmaga (152)
Inmaga Creative Commons License 2024.07.06 -1 1 152

Haroun Tazieff nem hisz a globális felmelegedésben
A globális felmelegedéssel kapcsolatos kérdésre a vulkanológus elismeri, hogy nem hisz a globális felmelegedésben. Szerinte "egy hatalmas vállalkozásról van szó, hatalmas gazdasági érdekekkel a háta mögött, és amely nem valós tényeken alapul". Megemlíti a „globális felmelegedésről és az ózonréteg eltűnéséről szóló propagandakampányt”. Megemlíti a „globális felmelegedésről és az ózonréteg eltűnéséről szóló propagandakampányt”.

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.05 0 0 151

+ 45 perces másmilyen dokumentum film erről

vigyázat: addig kell kattintani az szürke indító karikára, amíg a sárga karika el nem fogy

Előzmény: Bölcs Árnyék (150)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.05 0 0 150

a kisebb rengések és a kisebb kitörések sorozata egyre inkább gyakoribb

Előzmény: pk1 (149)
pk1 Creative Commons License 2024.07.05 0 1 149

Nem az az érdekes, hogy te (Allah növessze hosszúra szakállad) mondtad, hanem hogy miből következtettél rá.

Előzmény: Bölcs Árnyék (148)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.05 0 0 148

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240704/a-legmagasabb-riasztast-rendeltek-el-europa-egyik-legaktivabb-vulkanjanal-696755

A legmagasabb fokozatú, vörös színű riasztást rendelte el az olasz katasztrófavédelem Stromboli vulkánszigetén csütörtök este az intenzív kitörések miatt.  "

Ez ne tévesszen meg senkit, ez már a Campi Flegrei – Wikipédia kitörésének előszele ! - én megmondtam, de ti ...

Előzmény: Bölcs Árnyék (147)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.05.30 0 0 147

https://hu.euronews.com/2024/05/30/ezreknek-kellett-elmenekulniuk-az-izlandi-vulkankitores-miatt

Hatalmas dörejjel tört ki egy vulkán az izlandi főváros közelében. A tűzhányó szerda óta 50 méteres magasságba lövelli ki magából a forró lávát, a füstfelhőt pedig kilométerekről is látni lehet.

https://hvg.hu/tudomany/20230623_europai_vulkanok_kitores_eselyei_olaszorszag_campi_flegrei_szupervulkan_erdely_csomad

A közelmúltban bejárta a sajtót a hír, miszerint a legfrissebb kutatások szerint megnőtt az esélye annak, hogy a Nápolyhoz közeli Campi Flegrei szupervulkán tombolásba kezd. Az általános vélekedés szerint a vulkánkitörések leginkább csak távoli, egzotikus országokban történnek, az öreg kontinensen pedig mintha szinte mind rég kihunyt volna. Hogy ez mennyire nem igaz, azt dolgozza fel egy új dokumentumfilm.

Az a nagy Izlandi vulkánom, már közvetlen beveztője a Campi Fregre vulkánom kitörésének, ami szuper látványos lesz, ha elég távolról csodáljuk majd . 

Én ezt is megmondtam jó előre ♥ 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!