Keresés

Részletes keresés

Diótörő Creative Commons License 3 napja 0 0 562

A végén még megérem :-)

Mint topicnyitó azért járna nekem 50 %-os kedvezmény, mondjuk 10 évig :-)

Előzmény: TristanVarga (561)
TristanVarga Creative Commons License 2022.08.06 0 0 561

Lesz Lidl Érdligeten - YouTube

 

Látom, hogy a chat kicsit elhanyagolódott az évek során.

Aki esetleg, még nem látta - elviekben szeptemberben kezdődik az építkezés.

2006 óta, igaz, 16 évet kellett várni - de, bennem még van rémeny.

Diótörő Creative Commons License 2018.10.27 0 0 560

Jé, milyen régen indítottam, de azóta sem történt semmi sem, pedig a tulajnak sem lehet jó ez az állapot.

Most bazi nagy átmérőjű csöveket tárolnak ott, nem tudom, hogy hova kell.

Csak nem a zápor tározóhoz viszi azt a pár vödör vizet? Na nyilván ez is EU-s pénz.

Az a barom sorosista Brüsszel meg adja a pénzt bármire is.

XANTIi Creative Commons License 2014.10.31 0 1 559

Talán túl sokat akartak rányomni a beruházóra! Egy áruház hasznából, miután csesztetik őket ezerrel, nem biztos, hogy kitellik egy fél városközpont felépítése.

Építsen akinek megéri.

Vagy szociális alapon az állam.

Vagy adjon olyan kedvezményeket a vállalkozónak, hogy haszonnal tudjon működni.

A megélhetésikeresztények úgyis be akarják tiltatni a vasárnapi nyitvatartást. Kitermelhetetlen beruházás.

Előzmény: Diótörő (558)
Diótörő Creative Commons License 2014.10.25 0 1 558

Tervez valamit az " új " vezetés ezzel a telekkel? Mert  tervezhetne már végre.

Ha hét év alatt nem tudták rászorítani a Lidl-t, hogy építsen nekünk egy új város központot, akkor továbbra sem fog.

Azóta viszont rengeteg adót fizethettek volna, munkahelyek lettek volna, a lakosságról meg nem is szólva. Na ők nem számítanak, csak ha a szavazatok kellenek. Hány idős ember kénytelen buszozni, gyalogolni a távolabbi helyekre?

Láttam nem messze tőlem, hogy egy idős hp. kiszállt taxiból !! nagy csomagokkal. Meg is kérdeztem, hát hetente kétszer így mennek bevásárolni. Havonta 10-12 ezerért.

 Jól jönne ott egy normális parkoló is, az is megépülhetne a bolttal együtt.

erdlako007 Creative Commons License 2014.06.08 0 0 557

SZERINTEM ez úgy müxik, hogy persze jön a zsé. A lakosság is fizet. Kb. az 1/5-ét.

A bejött lóvé kb 1/5-e a tényleges költség, a valódi. A többi megy a lánckereskedelem tagjainak. A fő, főfő és legfőbb vállalkozóknak. Csókos tervezőknek, költségvetés és pályázat íróknak.

Kérdezz meg egy melóst a lánc végén és nézd meg az elszámolt összeget. S ez minden "állami" melón így van.

Ha az elöljáró magának építtet egy autó behajtót, az 100 rugó. Ha a hivatal, akkor csak a tervezési kltsg több. A végösszeg 5-600 rugó.

S erre Érden is bizonyságot találunk. Lásd SZTK parkoló. Így helyi dolgokról is szól Rjancsi!

 

Az megérne egy külön misét, hogy a részben lakossági pénzből létesülő bármi miért nincs legalább részben azok tulajdonában IS. Ha meg állami nonprofit kezelésű lesz, az építést miért nem szintén NONPROFIT alkalmi cég csinálta? ÉRDEN!!!

Előzmény: csekmet (556)
csekmet Creative Commons License 2014.06.07 0 0 556

Barátom, ez már megint az országos politika! Érdekel ez valakit itt és most????  Lapozzunk egyet   vissza. OKÉ? Nem vagyok ballib-ahogy azt mészárosék előreküldött szócsöve mondja-, de nehogymá azt magyarázd be, hogy az érdi csatornaprojektbe nem jött cca. 27 milliárd forint eus pénz.  

Vagy te nem olvasod a városi kanászkürtöket??? Nem nézed a mészárosék híradóját? Bakker, ki itt a vadász és ki itt a vad/áldozat?????

Előzmény: RJancsi (554)
XANTIi Creative Commons License 2014.06.07 0 0 555

10 pont!

Előzmény: RJancsi (554)
RJancsi Creative Commons License 2014.06.07 0 0 554

Milyen EU-s pénzről beszélsz?  Hiszen a nagyvezér és agyhalott/mosott sleppje 4 éve azt szajkózza, hogy kishazánk megáll a saját lábán, nincs szükségünk sem az EU sem az IMF pénzére. Biztosan rosszul tudod, az érdi csatornához nem is kellett EU-s pénz. Vagy mégis? :S

Az már más kérdés, hogy miután megvalósul(t) az érdi polgárok önként vállalt(?) adakozásából a csatornázás, "természetesen" a szponzorok (értsd - ingatlantulajdonosok) semmi tulajdoni részt nem kapnak a pénzük után, a törvényes úton államosított közművek használatáért fizetniük kell, és országos szinten majdnem a legtöbbet. Magyarország jobban teljesít! De nem baj, a nagyvezér elkötelezett, hogy ugyanezt fogják újabb négy évig folytatni. :(

Előzmény: csekmet (553)
csekmet Creative Commons License 2014.06.07 0 0 553

Nem vagyok DK-s, nem vagyok ballib. Ha nagyon érdekel egyszer leírom, hogy mi vagyok. Azt tudom és tapasztalom, hogy olyan városban élek ahol azt sulykolják belém a város vezetői és szócsövei, hogy itt milyen jó élni és mekkora nagy a fejlődés. 

Tudom és tapasztalom, hogy én és a város többi lakója fizeti meg annak a fejlesztésnek az összes költségeit amire a városvezetés annyira büszke.

Ez az un.csatornaprojekt. Bizony ám kedves jobboldalinak magát mondó barátocskám amit kaptunk a csatorna ürügyén azt mind mi fizettük meg. Számolj légyszíves.

Persze az is tudható, hogy az un. eus pénz a végén hol kötött ki, mert elmesélték az utcákon kapirgáló csatorna építők, meg valamit azért látok ebből a világból.

Arról nem is beszélve, hogy a fejlődésnek nevezett változásokból ti és kedves feletteseid mennyit szakítottak. Ha csak a kézilabdás lányok pénzét és a tanácsadók hadának a pénzeit nézzük azok együtt már bőven meg haladják a három milliárdot.

 

Van még egy fő kérdés: mi a fenére költöttétek az állam által átvállalt  16 milliárdot? Hol van a nyoma? Számolj be arról is légyszíves és ne a politikai hovatartozásomról spekulálj, mert mint érdi polgár kérdezhetek ilyet, vagy nem?

Előzmény: pandur64 (551)
bugadoktor Creative Commons License 2014.06.07 0 0 552

"Ha nő az infláció, vele együtt emelkedik az adó, mivel a város költségei is emelkednek. Ha azt akarod, hogy a város ne fejlődjön, tüntess minden adó ellen. Viszont akkor ne járjon a szád, hogy miért sötét az utcád, miért nem veszik fel a gyerekedet az óvodába, miért kátyúsak az utak. Aki azt hiszi, hogy minden ingyen van, az sajnos téved. Érd nagyot fejlődött az utóbbi években, és ez pénzbe kerül. Mindegy, melyik ujjunkat harapjuk, mindegyik fáj. Ha nincs fejlesztés és nincs alacsony az adó, az se jó, ha van fejlesztés és magas az adó, az se jó. Lehet választani!"

 

 

Tévedésben vagy! Nem ezek ellen szólunk, hanem a jelentös adóteher alapján befolyt pénzek hasznos felhasználásért.

Nem kellene a két vezetö kocsijait sürün cserélgetni, nem kellene a két közteresnek a Dacia Dusterrel bevásárolni járni a Tecoba, kávézni a Stop Shopba. Mert az emberek nem vakok.

Visszaszerezni a hidpénzt, a nylon uszodai túlfizetéseket, mennyibe került B.L. kártalanitása,  utána  nézni a csatornázási pénzek felhasználásának, külsö revizor bevonásával, a testvér városok meglátogatása nagy slep kiséretében, stb.stb.stb. (Jut eszembe, mit is hozott Èrdnek, a nagy beharangozású kínai kapcsolat?)

 

Mert nem csak a látszat kell, hanem a tisztesség is, az adóforintok felhasználásakor.

Előzmény: pandur64 (546)
pandur64 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 551

Nem vagyok ideges, csak nem szeretek süketekkel társalogni.

A víz- és csatornadíj akkor fog csökkenni, ha bevezetik az országosan egységes díjakat, ez pedig nem rajtunk múlik. Ha értetted is volna azt, amit erről elmondtad, felfoghattad volna, hogy ez most van alakulóban.

Abban vagy érdekelt, hogy keltsed a feszültséget: Igazi DK-s vagy! De nem baj, kellenek az ilyenek is, mint ahogy kell a sötétség is ahhoz, hogy értékeljük a fényt.

Előzmény: csekmet (550)
csekmet Creative Commons License 2014.06.07 0 0 550

Alakulsz szépen, és kellően ideges is vagy!  Felmondtad a leckét. Helyes mészáros elvtárs jó tanítványa teszi a dolgát. A víz és csatornadíj kimaradt a fejtegetésedből.

 

MÉG EGYSZER.

 

MIKOR CSÖKKEN ÉRDEN A VÍZ ÉS CSATORNADÍJ? ORSZÁGOSAN REZSICSÖKKENTÉS VAN. FOLYAMATOSAN. A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKEN ÉS BUDAPESTEN ÉRTIK A PARANCSOT! ITT ÉRDEN MIÉRT NEM ÉRTHETŐ A FŐNÖK ÜZENETE?

Előzmény: pandur64 (549)
pandur64 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 549

Ne hazudj! Nem írtam, hogy lesz adóemelés, azt majd a közgyűlés döntheti el, ha lesz ilyen javaslat a költségvetés készítésénél, de az legkorábban jövő év márciusában kerül a közgyűlés elé. Hogy mi lesz abban, fogalmam sincs, nem vagyok jós.

mióta két hatalmas buktát szenvedtetek, semmilyen ordas hazugságtól nem riadtok vissza,de ez sem fog segíteni rajtatok. éppen most esik szét elemeire a baloldal Érden is, a hozzád hasonlók pedig tevékenyen részt vesznek benne az ilyen és ehhez hasonló hazugságokkal, ijesztgetésekkel. Érd lakói a fejlődésre szavaztak már többedszerre, és ez így is fog maradni ősszel is.

Egyébként infláció most is van, csak alacsonyabb, mint eddig, és a különféle számítások szerint különféle adatok jönnek ki, de nincs defláció.

Ha így folytatjátok és csak a gyűlöletet keltitek továbbra is, hát nem sok jövőt jósolok a ballib oldalnak. 

Előzmény: csekmet (548)
csekmet Creative Commons License 2014.06.06 0 0 548

Magyarul lesz adóemelés. Köszike. A tisztesség úgy kívánná, hogy ezt előre közölnétek. Az is megfelel, ha a nyilvánosság előtt megismétlitek az alább közölteket. 

 

Csak okulásul.

 

TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁROK!

 

A POLGÁRMESTER IDEKÜLDÖTT SZÓCSÖVE BEISMERTE: A VÁLASZTÁSOK UTÁN INGATLANADÓ EMELÉSRE KÉSZÜLNEK, MERT A FEJLŐDÉSHEZ PÉNZ KELL, ÉS KI FIZETNE MÁS MINT A NÉP.

 

MEG AZ INFLÁCIÓ IS BEKAVAR SZERINTE.

 

Előzmény: pandur64 (546)
XANTIi Creative Commons License 2014.06.06 0 0 547

Hol nő az infláció? DEFLÁCIÓ van! Megmondta az MTI meg az igazmondó TV.

Az, hogy van normális óvoda, utca, közrend és világítás, az nem fejlődés.

Alapvető kötelesség az adókért! Amik idáig sem voltak kicsik! Meg a rezsinek csökkennie KELL!

Előzmény: pandur64 (546)
pandur64 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 546

Ha nő az infláció, vele együtt emelkedik az adó, mivel a város költségei is emelkednek. Ha azt akarod, hogy a város ne fejlődjön, tüntess minden adó ellen. Viszont akkor ne járjon a szád, hogy miért sötét az utcád, miért nem veszik fel a gyerekedet az óvodába, miért kátyúsak az utak. Aki azt hiszi, hogy minden ingyen van, az sajnos téved. Érd nagyot fejlődött az utóbbi években, és ez pénzbe kerül. Mindegy, melyik ujjunkat harapjuk, mindegyik fáj. Ha nincs fejlesztés és nincs alacsony az adó, az se jó, ha van fejlesztés és magas az adó, az se jó. Lehet választani!

Előzmény: csekmet (544)
XANTIi Creative Commons License 2014.06.06 0 0 545

Adó EMELÉS nincs. Csak igazságos teher megosztás. Meg új adók. Az új az ugyi nem emelés. Mint a KGFB-n a 30%!!! Minap valaki a SPORTADÓ bevezetését javasolta. Legyen miből fenntartani az egyébként tutti bukó stadionokat. A szép újakat is. De lehet járuléknak, hozzájárulásnak esetleg regisztrációs díjnak is hívni. Utóbbi esetekben még annyira sem kell adminisztrálni esetleg az EU felé.

Előzmény: csekmet (544)
csekmet Creative Commons License 2014.06.06 0 0 544

2010-ben a választások előtt senki nem gondolta volna, hogy a Fidesz-KDNP adóemelésre készül. Még abban az évben adót emeltek. Nem is keveset.

Most amikor már nincs hitel amit az állam majd átvállal mi a fenéből fizetik majd a 100 milliókat a kézilabdás lányoknak? Miből működtetik az uszodát a sportcsarnokot? Nyereséges még sehol sem volt sportcsarnok. Nehéz elfeledni a választás utáni adóemelést. Mondják ki előre!

 

 

                               NEM LESZ INGATLANADÓ EMELÉS ÉRDEN, SŐT CSÖKKENTIK A CSATORNA ÉS VÍZDÍJAT AHOGY A KORMÁNY ÍGÉRTE.

Előzmény: pandur64 (543)
pandur64 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 543

Biztos forrásból tudod, hogy lesz adóemelés, vagy csak riogatsz?

Előzmény: csekmet (542)
csekmet Creative Commons License 2014.06.06 0 0 542

"Állandó seggnyalás"? akkor még nem nézted az Érd Tv-t. Az újságról nem is beszélve. Minden számban minden oldalon Mészáros a sikeres polgármester aki a választás után ingatlanadót emelt és megint arra készül. Valószínű nyer, mert nincs alternatívája. A sebeit nyalogató szanaszét osztódó álbaloldalnak befellegzett itt Érden is. Majd fizethetjük a megemelt mészáros adót a semmiért.

 

Előzmény: Diótörő (540)
XANTIi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 541

Baloldali értékek? Hol? OV balosabb, populistább Kádárnál.  A maszop egy jobbos piac és nagytőke párti kapitalista hozzá képest. A klasszikus elhelyezkedések ebben az Abszurdisztánban pont fordítottak.

Előzmény: csekmet (539)
Diótörő Creative Commons License 2014.05.24 0 0 540

Most mát úgyis off, de nem baj.

Nem tudom, hogy melyik híradót nézzem. Utoljára az ATV-t néztem, de az tele van gázolásokkal, gyilkossággal, érdektelen riportok, úgy hogy abbahagytam

 Vissza az M1-hez, mégis csak köztévé. Állandó seggnyalás, hogy mennyire jól áll az ország, OV-t minden nap bemutatják alulról filmezve, úgy nagyobbnak látszik. A többi párt neve csak akkor van megnevezve, ha a téma lejáratós. A kém ügy, a 100 milliók dögivel, egész véletlenül éppen a választások előtt.

 Tegnap OV rádió riportban kérte a magyarokat ne szavazzanak másra, mert azok Mo ellenségei.

Komolyan mondom, mintha a Kádár érában lettem volna, pedig nem vagyok fiatal, abból is megértem nem is keveset.

Okádék az egész.

csekmet Creative Commons License 2014.05.23 0 0 539

Igen, nem különb sokkal a másik sem, de az az egy nem vethető a szemére, hogy a baloldali értékekkel tetszeleg. Most semmi más nem ad "ideológiai" töltetet a baloldalnak mint az Orbán gyűlölete. Azon kívül, még az egymás ekézésével foglalkoznak. Majd amikor az "istenadta" véleményt mond megint,  kezdődik a versenyszabályok kritizálása. Ha vasárnap 13 fideszes befut, a négy jobbikos mellett akkor megint jön a nyafogás, meg a lejt a pálya szövege. Persze az mszp is kap három mandátumot és az lmp is 1-et. Ez csak jósolgatás, de jelentős eltérés nem lesz. Az agonizálásnak vége lesz lassan és reménykedhetünk, hogy jön valami új a bal oldalon.

Előzmény: bugadoktor (536)
XANTIi Creative Commons License 2014.05.22 0 0 538

Van abban valami pozitív, hogy több USA államban csak jól szituált, befutott emberek indulhatnak képviselőségért. Akiknek már van vagyonuk. Akiknek van vesztenivalójuk. Vagy már bizonyítottak az üzleti életben. Akik legalább elvben nincsenek rászorulva a sumákra, mutyira.

A mi példáink olyanok, hogy a csóró farmernadrágosból 10-15 év politizálás után milliárdos lesz. Meg a teljes pereputtyának. Persze szigorúan legális bevételekből. Átláthatóan.

XANTIi Creative Commons License 2014.05.22 0 0 537

A harácsolás, végtelen kapzsiság nem pártfüggő. Csak mindíg az uralkodó van szabadlábon és onnan gyalázza a többit.

A nagy multi cégek valóban rosszul fizetnek. De ott nem lehet a TB-vel és hasonlókkal mutyizni mint a vállalkozói körben. Viszont stabilabb állás mint egy kamikaze vállalkozó félig zsebbe/félig minimálbéres felállása.

A jövedelmek szétszakadása gyorsuló ütemben folyik. Volt a közelmúltban akinek napról napra gyarapodott a rábizonyított vagyonnövekménye. A szolid kerületi polgi milliárdos valójában. Pedig világ életében csak a politikából élt.

Ismert az a vállalkozó aki 1000 millió közeli osztalékot vett ki 1 év alatt, míg a 100 dolgozója összesen 100 millió fizetést kapott. Érden is érdekelt.

Kapitalizmus. De mi a jobb? Tud valaki jobbat? Feudalizmus? Cucializmo? Kommunyizmó? Anarchia? Sarija és iszlám? Ősközösség/cserekereskedelem?

Előzmény: csekmet (535)
bugadoktor Creative Commons License 2014.05.18 0 0 536

"Vajon mennyit keres egy tescós pénztáros Ausztriában és Mo-n?"

 

Elárulom: semennyit, mert a Tesco nem működik Ausztriában, de nem ezzel a résszel van gondom, hanem azzal, hogy a multik mennyit fizetnek az alkalmazottaknak?

Vesd össze az állam által, a közmunkásoknak fizetett bérrel (47.000,- Ft), ami NEM éri el az országosan kötelező minimálbért.

Ki is akkor a kizsákmányoló?

Előzmény: csekmet (535)
csekmet Creative Commons License 2014.05.18 0 0 535

Ha az a volna ott nem lett volna! Mi lett volna ha '94-ben' nem a mostanihoz nagyon hasonló választási rendszer lett volna?  Ez van és kész. A másikak sem voltak különbek. Vajon hányszor léptek fel a tipikusan baloldali kérdésekben a nemzetközi fórumokon? A multik megalázóan alacsony béreikkel kapcsolatban pl. Vajon mennyit keres egy tescós pénztáros Ausztriában és Mo-n?,, Azért sipárognak azonnal, ha a multikat, bankokat sérelem éri!

 

Meg kellene változtatni a nevüket MSZP helyett MKP Magyar Kapitalista Párt., hiszen minden vezetőjük dúsgazdag milliomos. Tisztelet a kivételnek.

Előzmény: riminyák (531)
ügyefogyottérdi Creative Commons License 2014.04.10 0 0 534

Egy apró szösszenet mert CBA-val kapcsolatos. Egy ismerősöm mesélte,aki a körökben dolgozik, hogy már a választások előtt 2 héttel a CBA(Lázár testvérek cége és lézer jankó érdekeltsége) a verérkari épület nagytermében már elkezdte a győzelmi bulira történő készülődést. Klf. méregdrága egzotikus zöldségek,gyümölcsök és más nagyon drága alapanyagok kerültek beszerzésre a svédasztal elkészítéséhez. Természetesen ez az előkészület a vasárnap éjszakára a nyertünk bulira ment. Szóval ez mutat valamit. Ja és az is mutat valamit, hogy milyen áraik is vannak ennek a cégnek és érdekes módon az egyetlen magyarnak titulált élelmiszerkereskedelemmel foglalkozni engedélyezett szervezet. Nesze neked korrektség. Tán gondolkodni kéne a magyarnak,ha tudna mivel.

 

riminyák Creative Commons License 2014.04.09 0 0 533

Ez azért nem biztos mert aki elment a törzsgárda volt valamint a függőségben lévő állami alkalmazott réteg, romák stb.

Ma két romát hallgattam lennt a faluban pont arról beszélt hogy miért is mentek szavazni...(a többit rád bízom, szóbeszéd!)

Előzmény: Diótörő (532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!