Keresés

Részletes keresés

Mészáros András Creative Commons License 2025.03.02 0 0 11461

Apríték ügyben a fakérget akarom majd kipróbálni,brutális kalória értéke van és nagy mennyiségben tudok szerezni! Beszámolok majd a tapasztalatokról!

Előzmény: Szudan88 (11460)
Szudan88 Creative Commons License 2025.03.01 0 0 11460

Az aprítèk, ocsu ha bemegy a fejbe, az el is èg. Ugyan olyan vályu alakú ègőfejet szokták csinálni aprítèk ègetőhöz is. Nekem mondjuk nem vályu alakú ègőfejem van. Nèzz át az aprítèk ègetős topicba. Valószínű, hogy nem fogsz tudni kicsikarni belőle akkora teljesítmènyt, beadagolási időket ráállítod ès had szóljon,(nekem kb olyan 3/4 fogyott pelletből mint aprítèkból), kevesebb lesz a szünet, de ezt bármikor kipróbálhatod. Mint írtam a problèma a tartállyal lehet. Bojgató nèlkül kizárt hogy működjön, ès a lefelè szűkülő tároló se szerencsès, tőbben is próbálkoztak ilyesmivel, a gond a legtöbbször a tartájjal van. Nekem jövőre napraforgó ocsu lesz a tüzelőm, ígèretet kaptam 20m3-re, plusz fűrèszpor, mind a 2 ingyen, csak bedöglött cirokmagot használtam kb 500kg ègettem el, nekem azt muszály volt keverni fűrèszporral, amikor mèg fèlig ègett el összeállt nagy darabokban ès lefojtotta a tüzet, de keverve jótèkony hatással van, a nagy energiatartalma miatt nagyon jó. Salakolást èn úgy szoktam, hogy 2 naponta a kazán tálcài közül meg az ègőtèrbe lekotrom a pernyèt, kb 10 perc, 4 naponta szoktam a hamut kitakarítani kb 30 perc.

Előzmény: Mészáros András (11459)
Mészáros András Creative Commons License 2025.02.28 0 0 11459

Én még takarmány kukoricát is láttam pellet fűtés gyanánt! Olcsóbb mint a pellet (bár attól függ honnan vesszük). Keverve is láttam pellettel! A magokra én is kiváncsi vagyok,és úgy általában minden "okos" megoldásra! Egyébként tanulmányoztam a pellet kandallóm "tűz csészéjét " és elvileg simán átalakítható/kiváltható olaj égő üzemmódra! Ez a következő projekt! Minden adott a mostanában mindenki(sokak) által házilag készített ventis olajégő funkcióját betölteni! Sőt! A szinte nulla salak keletkezés kimondottan jó a pelletkandallónak! Azért egy ocsuval,pellettel,olajjal is működő kandalló nagyon gazdaságos és kényelmes fűtést biztosíthat! Pellet égőkkel nem tudom hogy működhet a dolog!

Előzmény: Szudan88 (11457)
balogh0211 Creative Commons License 2025.02.27 0 0 11458

Sziasztok?

Nem tudja valaki, hogy milyen csapágyak vannak a Ferroli Sun P7 ventilátor motorjában? Kis fordulaton elkezdett zörögni.

Szudan88 Creative Commons License 2025.02.24 0 0 11457

Valaki vett vagy használt meggymag, cseresznyemag, szilva magot, tüzelőanyagnak? Nem lehet olcsón beszerezni? Nem a műszárított 150huf/kg gondolok, hanem nem lehet nyersen összeszedni konzervgyárból vagy pálinkafőzdèből közel ingyen? Biztos kène neki 1 èv hogy zsákolva kiszáradjon, de nem lehet Rossz alternatíva.

espace.hu Creative Commons License 2025.02.24 0 0 11456

Üdv,  csak infó 

Elfűtöttem 1 raklapot a Pellet Hungary olcsóbb kevert (A2-es?) pelletjéből , Ferroli P7N -el .

Alapvetően gond nélkül "megette" , beállításokat a keményfapelletesen hagytam , nem is kellett semmit állítgatnom +-ban .

Keményfa pellet után ment , nem vettem észre sem több napi fogyasztást sem felfűtési problémákat sem , szép viszonylag magas lánggal (tán a fenyő keveréknek köszönhetően) égett 1,2 fokozatokban .

Salakja viszont VAN ! Naponta 1x le kellett a rostélyt takarítanom , mert szépen pakolt rá salakot .

Én még 99Ft/Kg áron vettem , mondjuk OK .

Szudan88 Creative Commons License 2025.02.19 0 0 11455

Nekem szinte ingyen van a fűtès. Fűrèszport ingyen hozok fűrèszüzemből, csak korlátolt mennyisèg. Meg èn is darálok az üzemanyag ár úgyhogy a tüzelő 10-20e HUF az üzemanyag költsèggel együtt. Èn is csinàltam egy rostàt benne van a hordóban  a tetejètől 20cm-re.

Előzmény: Mészáros András (11454)
Mészáros András Creative Commons License 2025.02.19 0 0 11454

Szuper vagy! Milyen kuplerájról beszélsz? Patika rend van! Ha minden jól megy,egy megfelelő ágdaráló(típusonként másképpen szecskáznak) és egy rosta megoldhatja a pellet kiváltásom. Azért nem mindegy hogy aprítékkal fűt az ember vagy horror áron pelletet vesz! A gyakrabb  salakolás pedig nem érdekel!Köszi még egyszer!

Előzmény: Szudan88 (11453)
Szudan88 Creative Commons License 2025.02.19 0 0 11453

Ez a tárolóm meg fűrèszpor zsákolva

Ez pedig a tartályba alul a bolygató. Közèpen egy tárcsa, ès 1db betonvas pálca èr ki a tartály faláig

Kb 12 fordul percenkènt. Ès a felső csiga egy rugó.

Itt a fal másik oldalán a pincèbe a kazánra csavarozva az alsó csiga meg a ventillátor.

A kuplerájt nem èszrevenni 😀 hátha tudsz ötletet meríteni.

Előzmény: Mészáros András (11452)
Mészáros András Creative Commons License 2025.02.19 0 0 11452

Micsoda jó hírek ezek nekem! Pontosan hogy a behordó csigát tudom szabályozni!Másodperc alapon lehet beállítani szóval ez a része pipa! A tartály megoldásra kitalálok valamit! Köszönöm az infót,ez most aranyat ér számomra!

Előzmény: Szudan88 (11451)
Szudan88 Creative Commons License 2025.02.19 0 1 11451

A csiga megbirkózna vele, valószínű a beadagolási időket kellene módosítani. A tároló tartályal már lehetnek gondok, az ocsu faaprítèk fűrèszpor sokkal hajlamosabb betömörödni felakadni, ha lefelè szűkülő a tartály, szinte lehetetlen megoldani. Mondom ezt úgy, hogy a főfűtèsem aprítèkègető, csak idèn ment el 3000 kg faaprítèkot, fűrèszport, cirokmagot ègettem el, de nekem ehhez kèszült tartályom van. De legegyszerűbb hogy szerzel 1 zsák faaprítèkot ès kipróbálod hogy kilónkènt öntöd a csigához, hogy hogy èg. Ha betudod lőni az időket (márpedig belehet) utánna kipróbálhatod a tárolót hogy felöntöd faaprítèkkal, veszteni nem vesztesz. 

Előzmény: Mészáros András (11450)
Mészáros András Creative Commons License 2025.02.18 0 0 11450

Sziasztok! Régóta van pellet kandallóm(Edilkamin Iris) A behordó csigára egy külön vezérlő van kötve,így 15kg pellet 26 óráig üzemel. Támogassatok meg mint zöldfülű lelkes amatőrt néhány infóval urak! A pelletet lehet helyettesíteni ocsúval,aprítékkal? Azt hogy naponta kell takarítani,salak macera az nem érdekel,megoldom. A példa kedvéért egy faapríték (száraz fa) mondjuk megfelelő szitával elméletileg működhet? Köszi!

Szudan88 Creative Commons License 2025.01.22 0 0 11449

Kedves pellet tüzelők, egy átlag fogyást tudtok írni ház paramèteteivel kíváncsiságból? Èn aprítèkot ègetek, különbsèg, hogy nem vályus vagy cső ègőfejem van, hanem "emelős", ès saját vezèrlès, folyamatos üzem, nincs autó visszagyújtás, de le tud modulálni kb 0.6kg/h faaprítèk fogyasztásig.

Hobbit_G Creative Commons License 2024.12.20 0 0 11448

Köszönöm :) 

Akkor nekem jobb a mód 2, 1400 liter vizet melegíthet egy darabig, ami be se következik, a szabályzó alsó érzékelője középen van, így ha az is 60 fokos lesz lekapcsol. Amúgy vicces, 3-as fokozaton megy a ladomat és ferroli 1-esen így is közel 70-et tol folyamatosan a pufferbe. Faüzem mellett meg 1, max 2-es kell neki, igaz ott 76-80 fok mellett. 

Pellettel jobbnak látom bsteelt, sokkal jobb a hatásfoka. Mondjuk nem is ott ég a tűz benne, ahová a költő tervezte, ezért is alacsony viszonylag a füsthő sztem, azt nem tudom sehogy se feltornászni 70 fölé xd

Előzmény: espace.hu (11447)
espace.hu Creative Commons License 2024.12.20 0 0 11447

P7N Moduláció 1 -esben  ha eléri a beállított előremenő vízhőt (+2C) , akkor OFF fázist futtaja le (FH0 + FH6-al letakarít)

P7N Moduláció 2 -esben ha eléri a beállított előremenő vízhőt , akkor kötelezően 1-es fokozatra vált (sajnos ekkor akár 5,4,3-asról is levált , néha ezzel instabil lángot okozva , szóval NEM fokozatosan !) és ha nem csökken a vízhő a beállított érték-12C -re , akkor 1-esben megy 95C -ig , majd ekkor kerül OFF fázisba . Magyarul jó bőségesen túlfűti a kazánvizet , pufferelt vagy nagy víztömegű rendszereknél lehet esertleg értelme (?)

P7N , ha DHW (HMV-Használati Melegvizet , indirekt bojlert is kezel) , akkor a bojler fűtésénél a 80C a végállás és OFF fáziba megy (akkor hatástalan a Moduláci2 95C végértéke) , védi az indirekt bojlert , amibe max 65C melegvizet próbál felfűteni max. 80C-s kazánvízzel a hőcserélőn keresztül . Ha a bojler eléri a 65C+2C -t , akkor a keringetőszivattyút is leállítja (tilos a keringetőt csőtermosztáttal üzemeltetni HMV-s Comfort üzemmódban !!!) , ekkor esetleg a még 80..78..70..stb Celsius meleg kazánvíz ott marad a kazánba és várja a igényjelet akár radiátor fűtésre akár ismételt bojler fűtésre . Ha ekkor kap "radiátor" fűtés igényjelet , be sem indítja a égőfejet , hanem a kazánba maradt 80..78..70 C vizet keringeti a fűtésre , amíg a kazánvíz vissza nem hűl a beállított előremenő-12C -re , nem indul az égőfej START fázisa sem .

Szóval amúgy "okos" a Ferroli égőfej :)

Előzmény: Hobbit_G (11445)
Gogol69 Creative Commons License 2024.12.20 0 0 11446

Szia!

Köszönöm a doksit elég részletes!

A P7 doksit már letöltöttem, az is hasonló de az N-s többet tud.

Előzmény: espace.hu (11444)
Hobbit_G Creative Commons License 2024.12.19 0 0 11445

Egy kérdés, modulációban mi a difi az 1 és 2-es között? Leírásban én nem találtam erre választ, remélem nem kerestem felületesen. 

Köszi 

Előzmény: espace.hu (11419)
espace.hu Creative Commons License 2024.12.16 0 0 11444

Szia

Olvasom hogy sajna küzdesz a "géppel"  :(

Ferroli szervíznek én a Két Kör Kft-t ajánlanám , sokmindent vettem (alkatrészeket) tőlük és kérdeztem is sokat , értettek hozzá .

Ha régebbi P12 -esed van , ahhoz lehet hogy már nem tudnak rendelni vezérlőt (mert alapban "legóznak" csak) , vezérlőt cserélnek nagy valószínűséggel és ha OK , akkor ennyi .

Elvileg az újabb PB2 -es vezérlő is kompatibilis kellene hogy legyen hozzá amúgy (erről annó írtam már ....) .

Amit írsz elég fura : semmi hibajel , szépen felépíti pl. 3-asig a fokozatokat (gondolom láng visszajelzés is stabil most már) , majd 3-as után ismét FH0 és ismételt begyújtás ?

3-ast (vagy utolsó fokozatot) meddíg tartja ?

Mailben küldenék Neked egy Ferroli doksit , amiben leírják a működési fázisokat .

Amúgy csinál ilyen , HA pl. a kazánvíz hőmérő NTC T-SetPoint-értéket vagy max. 95Celsius jelet ad be a vezérlőnek . báááár akkor a "d2" fázist is végig kellene csinálnia ! Esetleg azt is végigcsinálja (ez fontos lehet !) ??

(NTC jelvezeték toldható , DE jó legyen a kontaktja !!! Ha néha elveszti a kontaktot , minél kisebb a NTC ohmikus jele 10KOhm-tól megy lefele , annál nagyobb Celsius értéket ad be . Rossz hibás kontakt tud néha-bizonytalan 110 Cesiust bedobni .... ez csak 1 tipp ...)

Előzmény: Gogol69 (11443)
Gogol69 Creative Commons License 2024.12.16 0 0 11443

Sziasztok!

Ferroli Sun P12, 2 évet hiba nélkül dolgozott.(Túl méretezett ezért 3-as fokozat a max.)

Eddig a különböző pelleteket be tudtam hozzá hangolni.

Most azonban ez a hiba megfogott.

Érzékelőt már cseréltem (új lángőr), de a jelenség nem változott.

Bekapcsolás után kiszellőztet, majd beadagol szépen begyújt.

Ezután a fokozatokat növeli majd vissza áll 0-ra és istmét gyújt.

A 20 paraméternél ellenőriztem a jelet, ha látja a lángot akkor 20 alatt van az érték.

Az érzékelő helyén benézve látom hogy ég akkor is ha nem látja 27-38 érték.

Ismertek székesfehérvár közelében szervizest (vagy valakit) aki ezt a hibát elháríttaná?

Köszönettel

Gábor

Gogol69 Creative Commons License 2024.12.10 0 0 11442

Szia!

Villamos szaki vagyok, ezért értek ezekhez a paraméterekhez. ;-)

Találtam egy picit kedvezőbb árat, holnap megyek érte.

https://www.fokabt.hu/FLUE-PRESSOSTAT-HUBA-401-93000-JJJ005690830?srsltid=AfmBOoo7NT_ZsJWzuqjv7KT-c6D6-7T6cE_A619ZpCym6-WUxz11BJjN

Előzmény: espace.hu (11440)
audig2 Creative Commons License 2024.12.09 0 0 11441

Üdvözöllek Parijani!

Szeretnélek megkérdezni, végül vásároltál-e pelletkazánt.

Én szintén gondolkodom rajta, jövő évre tervezném. Minden tanács, tapasztalat jól jönne. Köszönöm ha válaszolsz.

Előzmény: parijani (11182)
espace.hu Creative Commons License 2024.12.09 0 0 11440

Az baj ha az OUT-on nem mérhető semmi .

A fekete műanyag dobozon rajt kell lennie a paramétereinek :

IN   : 10.4 ... 16 Vdc  (PB2 vezérlő 15VDC -t ad)

OUT:  0.5 ... 4,5 Vdc

Ha OUT-on nem ad semmit sem , akkor hibás és csere ... sajna újabb költség  :(

https://www.futesuzlethaz.hu/shop/ferroli-alkatreszek/5447-ferroli-sun-p7-es-sun-p12-pelleteg-legnyomas-kapcsolo.html

Előzmény: Gogol69 (11438)
Gogol69 Creative Commons License 2024.12.08 0 0 11439

,,ajtő" = ejtőcső

Előzmény: Gogol69 (11438)
Gogol69 Creative Commons License 2024.12.08 0 0 11438

Szia

,,Mármint burkolat nélkül nyitottan volt tárolva ?"

Burkolat sem védte volna meg.

,,Kérdés hogy lett "rádobva/lerugva" róla ?" 

Ez nála egy felesleges kérdés!

MERT Ő BIZTOSSAN NEM CSINÁLTA!

Szerinte!

Volt hogy fa lapokkal torlaszolte el a láng útját.

Eredmény az ajtő cső leolvadt, mert hát a lángnak valamerre mennie kell!

Mérés szerint max gáznál sem ad az Out-n jelet.

A Gnd és az In ok! tizen valahány voltot kap.

Előzmény: espace.hu (11437)
espace.hu Creative Commons License 2024.12.08 0 0 11437

Szia

Mármint burkolat nélkül nyitottan volt tárolva ?

Kérdés hogy lett "rádobva/lerugva" róla ? Ha a csati aljzata körül sérült akkor sajna szervíz (vagy vezérlő csere) . Ha P7N -esed van , érdemes a "In" menüben ránézni a nyomásértékekre , ha ott "--" vagy 0 -kat ad csak , nézd meg a transzduktor és az égőház közti (gimu/műanyag) csövet átjárható-e (húzd le a transzduktorról és erősen fújj bele) ... bár az eltömődésre elsőként F05-öt kell dobnia ekkor az értékek 0-ásak . F06 igazából az hogy nem látja a transzduktor jelét : meghibásodott , csatlakozó kontartkhibás , ekkor nincsen értelmezhető jel , ekkor ad "--" jelzést az "In" menüben .

A fotóellenálás , igen egy dióda , de  a fotodióda ellenállása és a kimeneti feszültség a kapott infravörös fény arányában változik. Ez az alapvető infravörös érzékelő működési elve. Ezt az ellenállás értékével változtatott 0-5V DC -t dolgozza fel a vezérlő .

Előzmény: Gogol69 (11436)
Gogol69 Creative Commons License 2024.12.07 0 0 11436

F6-t

Előzmény: Gogol69 (11435)
Gogol69 Creative Commons License 2024.12.07 0 0 11435

Sziasztok!

Az fotóellenállás megérkezett, beépítettem a helyére.

Kiderült hogy ez nem is ellenálás hanem infra led vevő.

Most már szépen mér, de mivel eddig fával lett tüzelve ajtót cseréltünk és a kazán mellett pihent.

Sajnos a fűtő rádobott valamit vagy lábbal igazított rajta mert a nyomásmérő törött a helyéről és a kijelző szenzor hbát ír ki. :-(

Előzmény: Gogol69 (11434)
Gogol69 Creative Commons License 2024.12.05 0 0 11434

Szia!

Köszönöm a tippet megrendeltem!

Üdv.

Gábor

Előzmény: espace.hu (11433)
espace.hu Creative Commons License 2024.12.04 0 0 11433

Szia

Én anno szinte mindenből vettem pótalkatrészt is (aztán +1 teljes égőfejet is használtan amit felújítottam/feljavítgattam) .

Akkoriban innét vettem a fotoellenállást : https://www.futesuzlethaz.hu/shop/ferroli-alkatreszek/5442-ferroli-sun-p7-sunp12-fotoellenallas.html

Előzmény: Gogol69 (11432)
Gogol69 Creative Commons License 2024.12.03 0 0 11432

Szia!

Köszönöm a részletes tájékoztatást.

Tapasztalatom szerint 20 körül már dolgozik.

Én a fotoellenállásra ohm értékére gondoltam.

Nem tudom nem e az égő tálca deformálódott és az takarja le a lyukakat.

,,akkor fotóellenállás csere , ami kb . 20-25eFT ."

Eddig ahol hírdettek nem volt raktár készleten.

Te hol vennél?

Köszönettel

Gábor! 

Előzmény: espace.hu (11431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!