Én is megvettem most a következő téli adagot,így most kockázat nélkül ki tudom várni ha lesz érdemi árcsökkenés ,és akkor még veszek a következő évre is.Ebben persze az is benne van hogy ennyire kevés pelletet még nem tüzeltem el mint ebben a szezonban...Nálam most egy kb.150000ft -os ár lenne megfelelő amiben benne van a szállítás ára is,így kb.a bruttó 120-ft/kg az az ár amiért hajlandó lennék venni.
A kafimpextől múlt héten vettem egy raklappal fenyő pelletet ,ukránnak hirdették de a csomagoláson rajta van hogy lengyel pellet.
De ez a pellethungary akkor egy vicc,70km es körzetbe szállít ki aminek a díja kb.70000ft?!Ki az a holdkóros aki ennyit kifizet nekik csak a szállításért?
Én évekig a kazánexpressz/pelletkályhawebshoptól vettem nagyon jó áron ,de ők úgy látom elvesztették a forrásukat ,tavaly november óta 300000 a napraforgó és a sima pellet ára is náluk.
Én tavaly beszéltem is velük (még az áremelési mizéria előtt) , de elzárkóztak a "postai" kiszállítástól (csak saját autóval szállítanak , ezért a km korlát) . Valahogy így vannak itt a közelemben is petőházi PelletProdukt-osok is , amíg exportra elviszi az olasz (ráadásul EUROért) , max a maradékot árusítja ki a helyieknek ... sajna .
De tényleg zuhannak az árak , pl. Ők(Juhos pellet) akár raklaposan ki is szállítanak :
Ezzel a ceglédi Pellet Hungaryvel van valakinek tapasztalata?volt már tőlük pár zsákom régebben,és itt is elkezdett esni az ár,de nekem tavaly ősszel sem válaszoltak és a honlapjuk leírása szerint nem szállítanak ki futárral csak a gyár közvetlen környékén maszatolnak.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!! Már zúg is a masina! Csak meg kellett neki mondani, hogy a termosztáttól várja a jelet, ne a padlófűtés hőmérőtől (ami nincs), ahogy azt a beüzemelő szakember állította be....
Szia! Örülök, hogy sikerült! Sajnos a tudást csak külföldi fórumokon lehet jobban találni. Én olasz, spanyol fórumokat olvasok. Kis idő, és profi leszel!
Azt nem mondanám, hogy végig lett próbálva a teljes ciklus.
A beüzemeléskor is elég esetlegesen működött. Elég véletlen szarrűen...
Viszont visszaolvasva, 2021 körül valaki ugyan erre a problémára talált megoldás. Azt találta valaki egy francia fórumon, hogy nem elég jó helyre kötni a termosztátot, az égőfej szoftverének meg kell mondani, hogy a termosztátra induljon. Ezt pedig az égőfej szervíz menüjében kell beállítani...
ezt írták 2021-ben:
Sziasztok,
Csak néhány gondolatot szeretnék megosztani, először is szeretném megköszönni KissJozias segítségét a termosztát bekötésével kapcsolatban. Sikerült a termosztátot csatlakoztatni a vezérlőhöz és működteti is a pelletégőt.
Tehát a Q7RF típusú termosztát és az RControl EM890 pelletégő vezérlő kompatibilis egymással.
A tapasztalat az hogy miután csatlakoztattam a termosztátot, a vezérlő szoftverében is be kellett kapcsolni a termosztát funkciót.
Ezt a Service Settings menüben lehet aktiválni amely kóddal van védve, a 0000 kód csak betekintést tesz lehetővé de a beállítások módosítását nem. Egy francia nyelvű fórumon találtam meg a kódot mellyel a beállítások módosítása lehetővé válik ez a kód az 1992. Ennek segítségével lehet módosításokat végezni a vezérlő paramétereiben. Talán segít másnak is ez az infó.
Nekem még a régi típus van és nem emlékszem, hogy annak idején hová kötöttem a termosztátot, de egyszerű, csinálj egy söntöt (átkötést) oda és kiderül...ha beüzemelték, annak működnie kell...
Vettem a kazánomra egy Perolli pellet égőfejet (Sun7), de sajnos nem működik, annak ellenére, hogy hivatalosan beüzemelték.
Bekapcsoláskor végigcsinálja a szellőztetési protokollt, ami pár perc, majd kiírja a kijelzőn az aktuális környezeti hőmérsékletet és várja a parancsot a termosztáttól. Ami meg is jön (a sorkapocs26-27-es lábára kötötte a szerelő és mérem is a rövidzárat) de az égő mégse csinál semmit.
Van valami ötletetek esetleg?
A leírásban valüóban a 26-27re írja hogy "szobatermosztát", de van egy 8-9 láb is ahová azt írja, hogy "igény érzékelő". Nem lehet, hogy inkább ide kéne kötni a termosztátot?
Jellemző: az Auchannál jelenleg 2500 Ft/zsák (167Ft/kg) van "papíron", online rendelés esetén pellet, csak éppen készlethiány, sehogyan nem rendelhető, áruház nem választható...
Mindegy, leírtam, hátha valakinek sikerül rendelnie...
Ez a kafimpexes ár már nekem jó,ha ez tényleg ennyi akkor nekem már megfelel,most is a tőlük vásárolt pellettel fűtök.A Pellethungary ceglédi gyártónál is csökkentek az árak,de nem értem hogy ők miért nem akarnak normális módon kiszállítani mint mások...
Én is épp nézem ezt a Kafimpex-es árat , ALAKUL !!
Aki tud még várjon ki ... (szerintem) , bár 100Ft és az alatti árban már nem hinnék .
Márciusban "interjúvolom" meg a Petőházi céget is , hogy állnak majd az árral .. kíváncsi leszek meddíg mennek le . (addíg elfűtögetem az olcsón szerzett szenemet szép lassan ...)
Erre szoktam mondani hogy gyanúsan olcsó pelletnek sok a hamuja...Az ilyen tételeknél nem játszik hogy olcsó.Oda van írva a hirdetésnél hogy boróka fenyő keverék,hát biztos hogy nem tonnában próbálnám ki,mellesleg a leírásban az is szerepel hogy "ár megegyezés szerint"