Keresés

Részletes keresés

Gabor7312 Creative Commons License 2007.10.08 0 0 273

Sziasztok,

 

Én is beszállnék a nagy pellet vásárlásba 3-4 zsák erejéig (....ha megfelelő az anyag)

 

Gábor

realzaphod Creative Commons License 2007.10.07 0 0 272
En is beszeltem az arccal. Egyelore csak egyben elado. Engem ugy 5 zsaknyi (6 tonna) erdekelne. De az nagyon :)
udv
zaphod
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.06 0 0 271

Lécci kérdezd meg, hogy tudnak-e róla számlát adni. Akkor lehet hogy több is érdekelne.

Előzmény: Jesu (270)
Jesu Creative Commons License 2007.10.06 0 0 270
ok. ma, vagy holnap atmegyek, megnezem.

Utana hivlak! Fotozok, meg minden.
Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.06 0 0 269
Emelem a tétet. 4.8T kellene
Előzmény: Jesu (268)
Jesu Creative Commons License 2007.10.05 0 0 268
...itt van a szomszedban, a problema csak az, hogy egyben elado csak.
Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 267
2 tonnát felvállalok.
Előzmény: Jesu (266)
Jesu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 266
Senki sem száll be velem ebbe a vásárlásba?

Nekem egyedül túl nagy falat. Max. a negyedét bírom bevállalni anyagilag.
Pedig tényleg jó az ár.

Ha a raktározás gond nektek, legkésőbb márciusig azt meg tudom oldani.
A kiszállítást is, 2db bigbaganként. (2,4t/kör)

Írjatok mielőbb a címemre, telószámmal!
auto-euro trans kft Creative Commons License 2007.10.02 0 0 265

Sziasztok.

 

Még mindíg eladó a pellet. 25200 Kg=850.000.- 6mm átmérő, I.o. minőségű asztalosipari fenyőfűrészporból .Néhány adat róla: Világos színű, kiszerelés 1,2 T Big-Bag zsákban, (I/a)17,46Mj/Kg ,Qs(a):18,80 Szállítás az országban igyenes. Tel:70-511-1898 Pellet Megtekinthető

Gyákos Creative Commons License 2007.10.01 0 0 264
Ez is jó árnak tűnik.

Az üzemmódokkal még én is kísérletezem, nekem most ez az AC tűnik jobbnak, mert csak rövid ideig fűtünk és még a programozást nem próbáltam ki. Hazamegyünk feltekerem 29 fokra, mikor elkezd jól fűteni visszaveszem 23-ra, míg fel nem megyünk aludni kellemesen duruzsol. Akkor vissza 10 fokra és kikapcsol.

Azt már be sem merem vallani, hogy nálam nem járt kandallós. Meghozták a kályhát, az unokámmal felszereltük rá a kerámia borítást, bekötöttem a kéménybe és bekapcsoltuk.

Időnként szaktanácsért felhívom az Edilkamin-os eladót, jókat beszélgetünk (szerintem már a hangomról megismer) és a kályha működik.

Egy kis önfejűségért sosem mentem a szomszédba... Nem biztos, hogy jó módszer, de szeretek barkácsolni, szerelni ... és ez a kályha olyan komplett. A vízfűtésessel már nem mertem volna barkácsolni, az is nagyon jó lehet, de szerintem csak új házba, ahol eleve úgy építiki ki a vezetékeket.

Fontos! Élvezzük a kályhánkat!

Előzmény: Gabor7312 (263)
Gabor7312 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 263

Az AF a sikertelen begyujtás hibaüzenete, de én az SF jelenséggel küzdök, ami alacsony füst hőmérséklet.

Én átkapcsoltam a kandallót manuális üzemre (ilyenkor nem a hőfokot írja ki, hanem PI/2/3 - at) mert ez sztem praktikusabb, mint a hátulján elhelyezett termosztátra hagyatkozni és hőmérsékletben szabályozni.

Amúgy pont holnap érkezik a második pelletszállítmányom 53+fuvarért.

Előzmény: Gyákos (262)
Gyákos Creative Commons License 2007.10.01 0 0 262
A fűtési szezon végére okosabbak leszünk. Az én zsákjaim is ki vannak lyuggatva, gondolom azért, hogy nehogy befülledjen. Így viszont jobban oda kell figyelni a raktározásra. A METRO-ban kint tárolták egy raklapon a pelletet, mondtam az eladónak, jobb lenne bevinni, mert ha esőt kap...

Most a világossal töltöttem fel, kíváncsi vagyok az üveg kormolódására, a hamu színére. Egyébként meg oly mindegy. A sötétet is el kell fűteni. Lehet, hogy veszek még egy zsákot a METRO-ban és télen, amikor igazán hideg lesz, kipróbálom van e különsgég. Most még szerencsére jó idő van és többnyire a Nap fűt.

A kialvásos problémával én is találkoztam. Megjelenik egy AF hibaüzenet, és csipog. Megnéztem a leírást, azt írja nem sikerült a begyújtás kellőképpen. Ilyenkor visszaállítom a hőfokokt 10 fokra, várok egy kicsit és kikapcsolom. Újraindítás után el szokott indulni. Tulajdonképpen innen indult el bennem a pellet minőség kétely.

A Globalstone mennyiért adja?
Gabor7312 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 261

Visszatérve a pellet minőségére: a Globalstonos amit én használok is inkább a sötétebb kategóriába tartozik. Amikor hozták azt mondták, hogy ez nagyon fasza, mert keményfából van azért olyan sötét. A kandallóm beüzemelésekor a kandallós hozott magával egy zsák világosat, nekem is ezért tünt fel a különbség. A Globalstonos zsákokn sincs feltat, de ezek a zsákok még szándékosan ki is vannak lyuggatva szabályos távolságonként. Az anyaggal összesen ez a akialvásás problémám van - még mindig, de összehasonlítási alapom nincs.

Előzmény: Gyákos (258)
atomgond Creative Commons License 2007.09.30 0 0 260

Szerintem a minőséget majdnem lehetetlen előre tesztelni. Kivétel a nagyon tré minőség, azt 1-2 év tapasztalat után már minden pelletes ki fogja tudni szűrni.

A legbiztosabb valószínűleg az, ha használjuk! Ami jól ég -ez látható-, ami nagyobb meleget ad -ez érezhető-, az a jobb minőség. Szvsz ennyi.

Ha ez megvan, akkor a megfelelő szériából és attól a kereskedőtől meg kell venni azonnal a jövő évi adagot is. Persze csak akkor érdemes, ha normálisan tudja tárolni a felhasználó.

Előzmény: Csavarhúzós (259)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.09.30 0 0 259
A korrekt nyilván az égéshő kísérleti ellenőrzése lenne, de az macerás. Én két dolgot néznék meg. Az egyik, hogy lemérem a kétféle pelletet, majd két hét múlva, miközben a zacskójukat felnyiltva egyforma körülmények között tároltam őket, ugyanúgy lemérném, és megnézném, hogy nehezebbek lettek-e, és ha igen mennyivel. Ha igaz a reklámozott alacsonyabb víztartalomból eredő nagyobb fűtőérték, akkor a jobb minőségű, amelyik szárazabb volt jó eséllyel több vizet vesz fel (ez azért nem 100%, mert a kapilláris szerkezetük is eltérhet), azaz százalékosan nehezebb lesz.

A másik, hogy ugyanannyit elégetve mindkettőből lemérném a visszamaradt hamu tömegét: amelyiknél kevesebb, az fűt jobban.

Hogy aztán a különbség mekkora, nagyobb-e, mint amit az árkülönbség indokol, vagy kisebb, az nem derül ki, ha viszont az olcsóbb jobban szerepel ezeken a teszteken, akkor egyértelmű hogy azt kell venni.
Gyákos Creative Commons License 2007.09.30 0 0 258

Köszi a gyors megnyugtatást.

 

Megnéztem a linket. Újraolvasva látom, hogy ez az a lap ahol én is olvastam a pellet minőségi ismérveiről, téves miniőségellenőrzési módszerekről.

Sokfelé nézelődtem, érdeklődtem, próbáltam utánajárni amennyire lehet. Mert ugye szőke nő, ha ügyet intéz, beszerez mindig van benne egy kis félsz, hogy esetleg nem volt elég ügyes, körültekintő. Viszont kénytelen egyedül intézni, mert a ház ura távol, s ha hazajön, ne mondhassa, elkapkodta, elrontotta, becsapták stb.

 

(Ráadásul az én szívügyem volt a pellet. Ő csak a kiegészítő fűtéssel értett egyet. Még nem is látta. Munkából kifolyólag csak egy hét múlva érkezik haza.)

 

Ez a Globalston a végén hivatkozik a német DIN, illetve az osztrák ÖNORM szabványra, amelynek megfelelnek. Kíváncsi lennék Gábor tapasztalataira, úgy olvastam ő ezzel fűt. Az áraik is érdekelnének, mert arról hallgat a honlap. Illetve mennyiségtől függő napi árat jelöl.

Előzmény: atomgond (257)
atomgond Creative Commons License 2007.09.30 0 0 257

Szerintem ne "keseredj" el, a sötét szín még nem feltétlen jelent bajt (a barna biztos nem, inkább a szürke szín).

Én biofabrikettel tüzelek, de mivel az anyagában azonos a pellettel, ez most lényegtelen. A brikettnél pl. tavaly azt tapasztaltam, hogy a tiedhez hasonló, sötét színű hengeres verzió sokkal jobb fűtőértékkel dolgozott, mint a világos színű kocka forma.

Nem csak jobban fűtött, de sokkal jobban is égett, tüzeléskor viszonylag hamar pogácsákra nyílt szét, így levegősebb szerekezete miatt még hatékonyabban égett. A másik meg szinte végig egy tömbben maradt, és csak szenvedve izzott. Mondjuk egy bedurantott kályhánál azzal sem volt gond, de kis teljesítménnyel az nem működött. Na kicsit elkanyarodtam, a lényeg az, hogy a szín még nem sokat jelent.

Érdemes elolvasnod az alábbi linken lévő írást, ott kielemzik a pellet minőségét, illetve tanácsokat is adnak a minőségi tesztek elvégzéséhez.

http://start.honlapepito.hu/demo116/index.php?oldal=oldal&tartalom=1176

Előzmény: Gyákos (253)
Gyákos Creative Commons License 2007.09.30 0 0 256

 

Nem reklámnak szánom, nem vettem belőle, ez a kép volt az árajánlathoz csatolva.

 

Fapellet

Előzmény: Gyákos (255)
Gyákos Creative Commons License 2007.09.30 0 0 255

 

Sajnos én sem értek hozzá. Olvastam valahol hogyan lehet megállapítani a pellet minőségét, de ott főleg arról volt szó, mik a tévhitek. (Piramis forma, vízfelvétel... stb). Okosabb nem lettem. Ez a háncs tartalom maradt meg bennem, amit én a sötét szín okozójának gondolok, s erre azt írták, csökkenti a fűtőértéket.

 

Az sem biztos, hogy mind igaz, amit az osztrák zsákra írva láttam, de legalább ad valami támpontot, illetve szakértő megerősítheti, cáfolhatja. Vagy a hiszékenységemet kielégitheti. Az én zsákjaimon nincs semmi, fogalmam sincs, hogy  vacak, vagy jó a minőség, tapasztalatom sincs. Szóval érdekes. Atomgond szerint nagy a szórás a minőség között, de hogy lehet ezt megállapítani laikusnak?

 

Kipróbáltam a fajsúly ötleted 2 literen. A világos színű 1265 gr, a sötét 1235 gr volt. Ez 2,5% eltérés, ami adódhat akár a mérés pontatlanságából is, hiszen tökéletesn ugyonolyan mennyiséget csak porból, vagy folyadékból tudsz mérni.  

 

Most néztem vissza a e-mail-jeimet. Június 5-i árajánlat a komáromi cégtől 800 Ft/zsák + szállítás. 1350 kg egy raklap, 82500 Ft szállítással együtt. (Ez 60 Ft/kg.) 70% bükk 30% fenyő, 5180 kcal. Fotó mellékelve. Ez sem tűnik világosnak, a paraméterei viszont jók. Lehet, hogy jövőre kipróbálom. Addig is várom a tapasztalataitokat, jó tanácsaitokat.

 

 

Előzmény: Törölt nick (254)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.30 0 0 254

Nem értek hozzá, de biztos hogy a pellet szine határozza  meg a fütőértékét? Egy lucfenyő sokkal világosabb fa mint az akác. Akkor már inkább a fajsúlya. Általában a nagyobb fütőértékű fáknak nagyobb a fajsúlya is.

Kiváncsiságból megtehetnéd, hogy egy kb 2 literes edényt teleraksz mind a két fajtával, és lemérhetnéd a súlyát. Jobb támpont lehet mint a szine.

Előzmény: Gyákos (253)
Gyákos Creative Commons License 2007.09.30 0 0 253

A kétféle pellet

 

Íme a kétféle pellets Sajnos nekem a sötétből van 64 zsák! Nagyot szívtam?

Előzmény: Gyákos (252)
Gyákos Creative Commons License 2007.09.30 0 0 252

Nem dicsekszem, de azt hiszem idén én megfizetem a tanulópénzt!

 

A kályhával együtt vettem, jó áron 1 t pelletet 53 Ft-ért. Persze látatlanban, mert amikor kifizettem nem volt ott az árú, csak a kályha. A kályha árából sikerült "alkudni", a szállítás nem került külön pénzbe, tehát úgy tűnt jól járok. Volt egyébként több árajánlatom pelletre, Komárom mellől, Romániából, hazai, szombathelyi, forgalmazótól (szintén látatlanban, mert mind megrendelésre hozta volna házhoz, s ugye nem lenne kis költség mindenhová elmenni megnézni). A legjobb ár 57 Ft + szállítás volt. (Ez is csak nyári akcióként!)

 

Szóval megjött a kályha, a pellet. A kályha szuper, a pellettől nem vagyok elájulva, sőt. Amit Ausztriában láttam, az szépen csomagolt (a zsák teljes felületén feliratozott TÜV, ISO stb. megjelöléssel), világos pellet volt. Ez sima zsákban, ohne felirat, ki tudja honnan, s meglehetősen sötét színű, ami sok háncsra utal. Nem reklamáltam, úgy gondoltam óóócsó húúús...

 

Mos megjelent a METRO-ban, mint új cikk 95 Ft körüli áron . Szép világos, ez is sima zsákban van,  három centis kis vonalkódcimkével, rajta a származási hely: Románia. Kíváncsiságból vettem egy zsákkal. A fűtés hatásfokát még nem tudtam kipróbálni, de a külleme szembeötlő. Megpróbálok fotót csatolni róla.

 

Nem tudom a következő "adagot" hol fogom venni, jó lenne egymásnak ebben is segíteni. A pátyi Globalstone jó ötletnek tűnik, Pestről megközelíthető, tehát nem biztos, hogy látatlanba kell vásárolni. Reménykedem abban is, hogy a METRO után a Praktiker is fogja forgalmazni (Iris kályhát már árulnak), csak ott a kis tétel miatt az árak lesznek magasabbak.

 

 

Előzmény: atomgond (250)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.09.29 0 0 251
Mivel alacsonyabb a víztartalma, mint az egyensúlyi, ha levegőre kerül, nő a víztartartalma (persze nem lesz vizes, csak mint a szárított fa) Ennek megakadályozására általában zárt műanyagzacskóban-zsákban szerelik ki, abban nem romlik a minősége.
Gondolom én, persze...
Előzmény: Jesu (249)
atomgond Creative Commons License 2007.09.29 0 0 250
Javaslom, előtte nézd meg a minőséget. A pellettel az is nagy gond, hogy nagy a szórás minőségben, ami nagyban befolyásolja a kályha/kazán hatásfokát, működését.
Előzmény: Jesu (249)
Jesu Creative Commons License 2007.09.29 0 0 249
Sracok! Nem allunk ossze erre a mennyisegre? Ha valamennyire alkukupes meg, en elviszek belole 4-5 "zsakocskaval". Bar az nekem vagy 4 eves mennyiseg, de alatta eleg komolytalan rendeles ;).

Birja ez a raktarozast?
Előzmény: auto-euro trans kft (248)
auto-euro trans kft Creative Commons License 2007.09.28 0 0 248

Sziasztok.

 

Ha esetleg valakit érdekelne 25200 kg Pellet eladó.

Áronalúl 21 db Big-Bag zsákban Román minőség 100% fa alap anyagból.

i.ár:850.000.- szállítással Tel:70-511-1898

Jesu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 247
Aham. Én is arra tippelek.
Előzmény: Törölt nick (246)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.28 0 0 246
Nem tudom, sajnos visszacsomagoltam. Én biztonsági szelepnek saccolom.
Előzmény: Jesu (245)
Jesu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 245
Köszönöm! :)

Jól néz ki! Egész összeszedett a berendezés ránézésre.
Mi az a kis cső, ami kijön a füstcső alatt totál középen?
(réz fitting valami feketével)
Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.28 0 0 244

Füstcső nincs, garancialevél kitöltetlen, üzembehelyezés 30e-50e felhasznált anyagtól függő.

A képek:

 

 

 

 

 

Előzmény: Jesu (243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!