Ma reggel a lift egy pillantra megállt két emelet között, aztán egy kicsit nagyobb lendülettel indult tovább lefelé. Majd körülbelül 2 másodperc múlva normál tempóban folyatatta az útját. Ez idő alatt elgondolkoztam, mit is kéne tennem, hogy növeljem a túlélési esélyeimet. Kicsit később leírom, hogy mire jutottam.
No de ahol nagy a szűkség (khmm), közel a segítség. Megnéztem neked és helyetted. Képzelj el egy erősen szőke, ám spanyolul beszélő Thort, aki ártatlannak nem nevezhető liezonba keveredik egy uborka színű hölggyel. Akiről ráadásul az aktus hevében itt-ott kopik a festék. Megdöbbentő látvány, na.
Csak úgy eszembe jutott a mai napról: "Böbe baba vezeti a labdát, túlvan már a tizenhatoson. Lepasszolja Manócskának , Manócska meg Mazsolának, Mazsola meg berúgja a gólt. 1:0, vezetünk!"
Az a régmúlt történelem. Azóta takarítás volt, új regulák, nincs már több kóbor lélek. Többek mondták már, hogy költözni kén', én is érzem néha a sürgetést, aztán győz Pató Pali.
Ha már megírtam, nem dobom ki, csak azért, mert szar a sarok:
Praktikusan egy Pipi térnek több értelme van, mint akár egy Március 15-e térnek, akár egy Kuromenyhál Antalovics Dömötör térnek, amit élő külföldi ki nem mond. Amúgy nem szeretem, amikor azzal jönnek, hogy "na, de mit szól ehhez egy külföldi!", ugyanis azt általában pont leszarom. Nekem az számít, hogy én mit szólok hozzá, elvégre az én adómból épül, "tartódik fent" az a valami, amihez a külföldinek szólnia kéne. De az utcanév tipikusan az, ahol igenis számít, mert az a tájékozódás alapja. Aki nem hiszi, próbáljon meg Angliában megtalálni valamit utca-házszám alapján, különös tekintettel a vidéki, szám nélküli, névvel ellátott házakra. Másrészt viszont az is egy beteg dolog, amikor a nagy tiszteletre való tekintettel minden kerületben van ugyanolyan nevű utca, kivéve, ahol kettő. A "rencerváltás" előtt az V. és a VI. kerületi Eötvös utca például elég rendesen meg tudta szívatni még a pestieket is, de a XVI. kerület két Baross utcája ezügyben valószínűleg "mindentvivő". A dolog politikai részéről meg inkább nem nyilvánítok véleményt, mert ha valamire, akkor arra tényleg érvényes a klasszikus vélemény-segglyuk hasonlat.
Óh, ezt most látom csak! Köszi, rohadt jónak néz ki!
Sajnos az említett videóból nem leszek okosabb. :)
(Ja, nem is fog menni már soha. Attól tartok. Nincs aki foglalkozzon vele, a spamrobotok miatt meg egyszerűbb mindenkit tiltani. És hiába írok könyörgő leveleket a "karbantartónak" neki már rég nem szívügye az oldal. :( )