A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Jogos, egy régebbi tábla volt kéznél a tartálylejáratokról.
De itt amúgy nincs "helyette" kérdés, a lényeg csak annyi, hogy ha a CNG tartály lejár, akkor a kocsi alatta megáll, akár indokolt egyéb okok miatt, akár nem. És még ez sem 100%, mert ha éppen mondjuk van egy másik kocsi, amelyik megáll egy nagyobb baleset vagy netán váztörés miatt, akkor annak a tartályaival tud tovább menni az a jármű, amelyik tartály miatt megállt, persze kizárólag ha kell a jármű és ez az gazdaságosabb megoldás. Itt ugye most csak arról van szó, hogy amíg nem jönnek meg a K-k, addig ki kell húzni a meglévő flottával, amikor pedig megjönnek, akkor az akkori pillanatnyi állapot és elosztás alapján kell majd kiválasztani, hogy mi menjen a 412-esek mellett a levesbe.
Igaz az első úton a Blaha felé előre jött egy kedves hölgy utas és jelezte felém, hogy hátul van egy kissé szét csúszott hölgy aki szerinte nem ért ki időben WC-re.
Szerencsére nem a készterméknek volt erős illata, hanem a hölgynek, akit meg is kértem, hogy ne folytassa az utazást.
Ennek örömére "Kellemes Húsvéti Ünnepeket" kívánt nekem, hogy mikor, melyik ráknak leszek az ünnepi ebédje, majd örömében elkezdett énekelni, valami "szépet" :-)
Hát ilyen ez amikor valakit egyszerre üt meg a tavasszal beköszöntött nyári meleg, a Rivotil 0,5-ös tabletta és a puha flakonos tájbor.
Ez a (valahol egyébként érthető) taktika a későbbiekben pl. odáig fajult, hogy a 107-es fényes nappal az Astoriánál nem szimplán elsőajtózott, hanem egyajtózott - engem, aki egyébként a szabályzattal összhangban a második ajtónál szerettem volna leszállni, és ezt az e célra kitett gomb megnyomásával előre jeleztem is, egyszerűen le sem engedett a rendkívül értelmes kolléga, hanem tovább hajtott, és csak egy sarokkal arrébb rakott ki, miután konkrétan leordítottam a fejét.
Kosz ide, zűrös alakok oda, kurvára nem annak az utasnak a dolga, hogy tisztán maradjon a busz, akit még a szimpla leszállásban is akadályoznak.
"Az elsőajtózás témát egy éve kiveséztük, semmi értelme ventilálni rajta, ez van, ezt kell szeretni, máskor pont a volános sofőrök a bezzeg példák, hogy milyen flottul megy az elsőajtózás a többi cég járművezetői meg szarnak rá."
Legalább június környékètől már minden bizonnyal egyáltalán nem lesz a belvàrosi nagyforgalmú vonalakon.
Az éjszakai járatokon nagyon sok kolléga elsőajtózik, akkor is ha nem első ajtós járat.
Elsősorban a csöveseket szeretnék kiszűrni, hogy na kellejen a végállomásokon cívődni velük amikor vége örül,
hogy kiszállhat a buszból és mehetne WC-re. Másodsorban a gyros-os Mekis szarokkal, söröskorsóval felszállókat próbálják kiszűrni, hogy délelőttösnek ne úgy adják át buszt, hogy tele van baszva minden étel és ital maradékkal, az éjszakára kiadott kocsik, másnap éjfélig is forgalomba lehetnek.
Ha meg bezárja a végállomáson a csövest és felébred akkor meg ős szarja, hugyozza össze a buszt.
A járművezetők és az ellenőrök is ellenőrizhetik az utazási jogosultságokat az az utazás teljes időtarama alatt, így csak él a lehetőségével és a dolgát végzi.
Neked is jobb olyan buszban utazni amin nincs húgy és szarszag nem?
Gratulálok, hogy még ezzel kapcsolatban is lehet negatív kritikát megfogalmazni!
Az elsőajtózás témát egy éve kiveséztük, semmi értelme ventilálni rajta, ez van, ezt kell szeretni, máskor pont a volános sofőrök a bezzeg példák, hogy milyen flottul megy az elsőajtózás a többi cég járművezetői meg szarnak rá.
Egyébként az elsőjatózással kapcsolatban mindenkinek pont annyi problémája lesz amennyit csinál magának belőle, ki a fasz látja olvasó szemüveg nélkül, vagy két méterről, hogy az utas mit mutat!? Nem tudom minek erre rágörcsölni? Lesz aki fel lóg a hátsó ajtón, ha akarod ha nem.
Ha a hátsó ajtókat késleltetve nyitod, és nem össz.ajtózol akkor az már elősajtózásnak számít és nem basz meg a BKK. A többi ezzel kapcsolatos marhaság ami a járművezetők között terjeng csak népi hiedelem és arra jó, hogy egymást stresszeljék vele, az EAF pedig mint valami közellenség jelenlen meg a rendszerben. Néha illik jegyet is eladni, nem érintettlenül leadni évvégén az éve elején felvett 50 db-os jegykészletet.
148,151 és talán 35-ös szűnt meg hétköznapi az első ajtózás Hanem jól tudom javítsatok ki...Miközben a belvárosba meg folyamatos a szopás első ajtózással 105/210 és hétvégén 9/16/216 .Ja ezek BKV-s vonalak..
A tegnapi napom teljesítménye ha osztályozva lenne, egy gyenge 2-es alsó határát sem súrolná, ha jól emlékszem ahhoz egy dolgozatban is legalább 65%-os megfelelés volt szükséges.
Na tegnap még ennyit sem sikerült elérni.
Hol itt - hol ott fütyült a szél, aztán az lett a vége, hogy ajtófék kioldásával, félig záródott ajtókkal irány Kőbánya, még maradt annyi levegő, hogy haladni lehessen.
Kétszer volt kint tegnap a "Gelka".
7E a Keletinél, a második légvesztéses meghibásodás.
Vélhetően úgy van, mert ahhoz, hogy az M1-et pótolni tudjuk (ami ugyan azon a héten lesz), abban az időben nem adunk 107-et és 7E-t, ha jól emlékszem az infóra.
Azt tavaly novemberben még az Arriva is adta az összes BKV garázs mellett, olyan 35-40 forgalmi számra emlékszem (hétvégi), illetve arra, hogy az Örsről 2 percenként indultunk.