Keresés

Részletes keresés

iszonyat Creative Commons License 2008.08.19 0 0 354

"Aggasztónak leginkább azt tartom, hogy nő a rablások száma, aminek a hátterében a "tágabb család", a társadalom értékrendjének megváltozása áll" - véli a gyermekbűnözés szakértője."


vagyis a gyermekbűnözés is az szdsz társadalomlazító munkájának eredménye.

 

Twist Olivér. Mond neked ez a mű valamit? Különös tekintettel a liberalizmussal való kapcsolatára...

Előzmény: még csak az kéne (-)
T.Howard Creative Commons License 2008.08.19 0 0 353
Most meg járhatja a rendőrséget...
Előzmény: Hozzászól, ó! (352)
Hozzászól, ó! Creative Commons License 2008.08.19 0 0 352
Szegénynek el kellett volna húznia onnan gyorsan utána :(
Előzmény: T.Howard (351)
T.Howard Creative Commons License 2008.08.19 0 0 351
Majd megmondja az a felnőtt aki lekevert egy hazait a gyerkőcnek...
Előzmény: Hozzászól, ó! (349)
NattyDread Creative Commons License 2008.08.19 0 0 350
Nagyon egyszerű: a liberalizmus egyesek számára nem egy eszmerendszer, hanem egy szitokszó :oD
Előzmény: Hozzászól, ó! (349)
Hozzászól, ó! Creative Commons License 2008.08.19 0 0 349
Abban a megyében már 40 alá se lehet lassítani. De nem értem továbbra se, mi köze ennek a liberalizmushoz...
Előzmény: T.Howard (348)
T.Howard Creative Commons License 2008.08.19 0 0 348

Gyerekek próbáltak kirabolni gyerekeket Borsodban
Gyerekrablók Ricsén
Gyerekek próbáltak kirabolni gyerekeket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricsén, a megtámadottak segítségére siető felnőtt az egyik tizenévest megütötte, aki megsérült - tájékoztatta a rendőrség az elmúlt hétvégén történtekről az MTI-t kedden.
Négy gyereket akart kirabolni egyikük laptopjáért egy 7-8 tagú, szintén gyerekekből, illetve fiatalkorúakból álló csoport Ricsén - mondta Nagy Zsolt a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A számítógépet táskájában tartó gyereket megrugdosták, a megtámadott gyerekek futásnak eredtek, segítségért kiáltottak. Négy férfi lépett közbe, egyikük üthette meg úgy az egyik 11 éves támadót, hogy az 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - mondta a rendőrtiszt, hozzátéve: az esetet tovább vizsgálják.
MTI
naox Creative Commons License 2007.02.01 0 0 347
Koszonom, errol beszeltem. A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyobb varosokban, ahol van egynel tobb iskola, ott megoldhato a masik iskolaba atiratas. Ismerosom (gimi) megcsinalta, de 2-3 honap kemeny szervezesre volt szuksege. Erre mondtam azt, hogy nem teljesen igaz, hogy nem lehet kirugni valakit az iskolabol.
Mas kerdes, hogy normalis esetben mire a dolgok odaig fajulnak, hogy a kerdes felmerul, addigra annyira lehetetlen a viszony a diak es az iskola, osztalytarsak, tanarok, stb. kozott, hogy normalis szulo belatja, hogy nincs ertelme tovabb erolkodni, es magatol viszi el a gyereket a sulibol. Igy a sokk is kisebb, nincs pl. fegyelmi targyalas. Persze ehhez kell, hogy a szulo partner legyen.
Előzmény: Törölt nick (345)
NattyDread Creative Commons License 2007.01.31 0 0 346
Rettenetesen egyet értek veled is, és az első főnököddel is! :o)
Előzmény: Derek (344)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 345

76. § (1) Ha a tanuló a kötelességeit vétkesen és súlyosan megszegi, fegyelmi eljárás alapján, írásbeli határozattal fegyelmi büntetésben részesíthető.

(2) A fegyelmi büntetés lehet

a) megrovás;

b) szigorú megrovás;

c) meghatározott kedvezmények, juttatások csökkentése, illetőleg megvonása;

d) áthelyezés másik osztályba, tanulócsoportba vagy iskolába;

e) eltiltás az adott iskolában a tanév folytatásától;

f) kizárás az iskolából.

(3) Tanköteles tanulóval szemben a (2) bekezdés e)-f) pontjában meghatározott fegyelmi büntetés nem alkalmazható. A (2) bekezdés d) pontjában szabályozott fegyelmi büntetés akkor alkalmazható, ha az iskola igazgatója a tanuló átvételéről a másik iskola igazgatójával megállapodott. A (2) bekezdés c) pontjában meghatározott fegyelmi büntetés szociális kedvezményekre és juttatásokra nem vonatkoztatható.

 

 

Az e-f általános iskolában nem alkalmazható, a d-hez meg kell egy másik balek is.

 

Előzmény: naox (337)
Derek Creative Commons License 2007.01.31 0 0 344
A velemenyek persze itt is megoszlanak ,nem is annyira a racionalitas menten,hanem a politikai hovatartozas menten.Az elso fonokom azon az allasponton volt az osszeset legalizalni kell es dekriminalizalni, mert igy sokkal konnyebb a dolog orvosi oldala is. O orvos volt
Előzmény: NattyDread (341)
Derek Creative Commons License 2007.01.31 0 0 343

"Mert ez ilyen egyértelmű kellene legyen ebben a szakmában, Derek? Hogy látod? :o))"

 

Az nem az en dolgom. En nem vagyok hatosag,hogy barki ellen fellepjek es nem is akarok, Hogy ki mit fogyaszt azt en maganugynek tekintem es a tiltott szerek dekriminalizalasa mellett vagyok es emellett a cannabist minden tovabbi nelkul levennem a tiltott szerek listajarol,es legalizalnam. De a mast fogyasztokat sem tekintenem bunozonek, a terjesztes az mas. Ahogy a feketen fozott palinka megivasa sem buncseloekmeny de maga a fozese igen,.

termeszetes fogyasztasanak ugyanolyan jogi kovetkezmenyei lehetnek,mint az ittas vezetesnek,de etol meg inni szabad ittasan vezetni nem, ugyanigy a Maria Juanitaval is, fogyasztani szabad,de beulni vele vezetni tilos.

Előzmény: NattyDread (341)
porperos Creative Commons License 2007.01.31 0 0 342
A tanerő soxor odament hozzá, kérte, hogy vegye elő a taneszközöket, mikor nem vette elő adott üres lapot, ha zavarta a hangoskodás rászólt, kelj fel a földröl, elrakta a kajáját.
Fogalmam sincs mit lehetett volna még tennie.

Mellesleg mi néztünk közösen filmet, szerencsére itthon nálunk, pont ennyire nem kötötte le az sem.
Előzmény: naox (340)
NattyDread Creative Commons License 2007.01.31 0 0 341
"Azt kérdeztem, hogy mint állitólagos biokémikus, aki pont ezekkel az anyagokkal foglalkozik Ádám és Éva óta, miért nem tartod kötelességednek, hogy a kábitoszerezők ellen lépj fel és miért őket véded?"

Mert ez ilyen egyértelmű kellene legyen ebben a szakmában, Derek? Hogy látod? :o))
Előzmény: Derek (338)
naox Creative Commons License 2007.01.31 0 0 340
"balhézott, elő se vette a taneszközöket, feküdt a padon, a pad alatt, hangosan kotorászott a táskában, beszélt magában, evett..."
es mit csinalt a tanar? semmit? Es megis mindenki egybol, 100%ban a gyereket tartja hibasnak ebben a szituban. Egy tanarnak nem kene tudnia egy ilyen szitut kezelni? Ha nem adhat kormost, akkor mas megoldas nincs? (egyebkent ha kormost ad, az megoldas? A felelem milyen motivaloeszkoz?)
Es miert van az, hogy mas tanarok, meg olyan iskolakban is boldogulnak, ahova csak ilyen szemelyisegzavaros kiscsavokat vesznek fel? Es normalis orakat tartanak olyan osztalyban, ahol mindegyik gyerek maszna fel a padra, ha egy pillanatra nem figyelnenek oda.
Talan azert, mert megoldjak a problemat, ahelyett, hogy sirnanak, hogy betiltottak a kormost.
Talan azert, mert a szo szigoruan vett ertelmeben tanarok.
(teszem hozza, a kormos de jure kib. regota be van tiltva: "konnyu testi sertes", nincs (es nem is volt sose) odairva, hogy a tanarnak szabad)
Előzmény: porperos (339)
porperos Creative Commons License 2007.01.31 0 0 339
Én szülőként voltam egyszer 1 nyílt órán, egyetlen gyerek volt aki balhézott, elő se vette a taneszközöket, feküdt a padon, a pad alatt, hangosan kotorászott a táskában, beszélt magában, evett... rémes volt.

Láttam a középkorú nőt szenvedni vele, nagyon hiányoltam valami eszközt, de nem tudom hogy mit.

Persze az is igaz, hogy az óra elég uncsi volt. De a többi kibírta.
Előzmény: naox (332)
Derek Creative Commons License 2007.01.31 0 0 338

"Azt kérdeztem, hogy mint állitólagos biokémikus, aki pont ezekkel az anyagokkal foglalkozik Ádám és Éva óta, miért nem tartod kötelességednek, hogy a kábitoszerezők ellen lépj fel és miért őket véded? "

 

 

Hol vedtem oket, erre idezz mar be ,ne hadovalj. En egy szoval sem emlitettem itt a narkosokat.

Előzmény: Törölt nick (336)
naox Creative Commons License 2007.01.31 0 0 337
Kedves Milvus, azt hiszem, ha barmely kerdesben ilyen hamar eljutsz a kommunista vilagoosszeeskuvesig, akkor neked nem is a fiatalkori bunozessel van problemad, hanem az eleteddel.
(de az ugye vilagos, hogyha minden megmarad az allam tulajdonaban, akkor azt ugy hijjuk kommunizmus. Gondoltal mar arra, hogy hol kene elned, hogy jol erezd magad?)

Kedves ResetGomb, ha nem volna gond, idezd be a tv-t (leccileccilecci) egy ismerosom (igazgato) nemreg jatszott vegig egy kirugast, es meg volna neki nehany jeloltje. Probaltam rakeresni, csakhogy 8600 hozzaszolasod van ;o)
Előzmény: Törölt nick (335)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 336
ha mindent olyan jól tudsz, beleértve a szakmád is, mint a mások megitélést, akkor igencsak gynege emberke lehetsz. Azt kérdeztem, hogy mint állitólagos biokémikus, aki pont ezekkel az anyagokkal foglalkozik Ádám és Éva óta, miért nem tartod kötelességednek, hogy a kábitoszerezők ellen lépj fel és miért őket véded? Persze, hacsak nemes mesterséged nem e egy illegális droglaborban folytatod, ugyebár? -:)
Előzmény: Derek (333)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 335

Te vagy nagyon naiv vagy, vagy nem ebben az országban élsz! Ha valamihez értenek az örökölt szakembereink, az a diverzió! Az oktatást is rendszeresen úgy verték szét, hogy az a látszata legyen, hogy magától rossz és reformálni kell. Ezt teszik az eű-gyel, a kutatóintézetekkel, a szinházakkal, az operaházzal, a MÁV-val, stb, stb.

Miután sikerült az iskola presztizsét a béka feneke alá vinni, a tanerőknél favorizálni a szakmailag alkalmatlan, de szolgalelküeket, gondolod, hogy kockáztatják az egzisztenciájukat pár rakoncátlan kölyök miatt?  

 A MÁV-személyszállitásnál gondolod, hogy a teljes szakmaitlanságnak köszönhető csak a lehetetlen menetrendek/csatlakozások kiötlése?

A K/F-ben vajon miért kellett kiélezni a MTA Intézetek/egyetemek, illetve az alapkutatás/fejleztés-alkalmazott kutatások közti viszonyt?

Miért kellett lehetetlen gazdasági helzeteb hozini az operaházat, a szinházakat, alkotóházakat , müvészeti intézményeket?

Miért szüntetnek meg iskolákat, korházakat, honvédelmi vagy más rendeltetésű, akár évszázados hagyományú intézményeket a legdrágább ingatlan zónákban?

 Valamennyi a puszta véletlen következménye ugyebár?

Előzmény: naox (332)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 334

Egyebkent abban egyetertesz, hogy egy sulyos fegyelmi kerdesben a diak eltavolithato az iskolabol?

 

Nem érthet egyben, mert nem így van. :-(

A vonatkozó törvényt egy másik topikba beidéztem.

Előzmény: naox (332)
Derek Creative Commons License 2007.01.31 0 0 333
Na mivel foglalkozom szerinted? Mondom egy szot sem irtam a fuvezokrol de idezd be.Beteg kis frusztralt lelek vagy te.  Ne magyarazz bele olyat az irasaimba ami nincsen benne.
Előzmény: Törölt nick (331)
naox Creative Commons License 2007.01.31 0 0 332
most akkor arrol van szo, hogy megvedjuk az igazgatot, (akinek az okt. tv. szerint feladata az iskolaban a fegyelmi ugyek kezelese) ha semmi kedve hosszadalmas fegyelmik lefolytatasa? Ha a gyerek rossz, akkor kormost neki, ha az igazgato lusta olcsojanos, aki szarik bele, hogy az iskola mukodjon, akkor gyorsan megvedjuk?
Egyebkent abban egyetertesz, hogy egy sulyos fegyelmi kerdesben a diak eltavolithato az iskolabol? Mert, ha igen, akkor ujra felteszem a kerdest, milyen lehetoseget hianyolsz?
Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 331
Mindjárt megmondom, hogy mivel foglalkozol te... Ha nem tévedek, te kezdtél a kioktatásomba, bőszen tercelve a bevallottan füvezőknek. Ha már ennyire értsz hozzá, akkor miért nem lebeszéled ezeket az öngyilkos palántákat???  
Előzmény: Derek (330)
Derek Creative Commons License 2007.01.31 0 0 330
Ne beszelj melle,hol propagaltam en barmilyen drogot vagy kabitoszert itt. A drogosokrol sem irtam egy kanyi szot sem .Ne akarj olyat belemagyarazni az irasaimba ami nincsen benne. Valld be fingod nincs a temahoz ,nem szegyen az nem mindenkinek ez a szakmaja, mint nekem aki 15 eve ilyen vegyuletek szintezisevel foglalkozom
Előzmény: Törölt nick (323)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 329

Na pont ezért vagy igy kitalálva, hogy csak a legelszántabbak próbálkozhassanak vele! Kötve hiszem, hogy a középiskola elvégzése kötelezettség volna!

Szétverték álhumanitárius alapokon ami működött a túlkorosok, nótórius iskolakerülők, iskolarémek esetében és semmit sem hoztak létre helyette! Tessék integrálni és foglakozni velük! -hangzású hegyimalaszt kiséretében.

Előzmény: naox (328)
naox Creative Commons License 2007.01.31 0 0 328
miert ne lehetne egy diakot eltavolitani az iskolabol? OK, nem egy haromerces munka, fegyelmi targyalas, fellebbezesi lehetoseg, ha meg tankoteles masik iskola fogadonyilatkozata, de el lehet tavolitani. Mas kerdes, hogy az igazgatonak ezzel sok munkaja van, es nem az a gyakorlat, hogy veszodnenek vele.
A tankotelezettseg pedig valami olyasmi, ami az alkotmanybol levezetheto...

Előzmény: Törölt nick (327)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 327
Tényleg nem tudod? Vagy arra vársz, hogy például a körmöst sirjam vissza? Képzeld, én még kaptam, sőt tenyerest is, s mégsem rokkantam bele!-:) No, de nem erről van szó, hanem olyan visszarettentő hatású fegyelmező eszközökről , amelyeket szintén kivontak az eszköztárból: óráról való kitiltás, a tananyagból való lefelelés kényszerével; iskolából való eltávolitás, minden iskolából való kicsapás, s hasonlóak,  ugyanis ha valaki amúgy sem a tanulás vágyától ösztönözve jár iskolába, akkor minek van ott? Menjen máshova, ahol jobban érzi magát! Még az Alkotmány sem irja elő, hogy mindenkinek meg kell okosodnia, ha nem akar. 
Előzmény: naox (317)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.31 0 0 326
Sajnos, egyre inkább terjedő módi ez  a hangnem, itt a fórumon is. Sajnos, megfékezésére, vissszaszoritására minimálisak az esélyek. Van rá kinálat és van rá igény is. 
Előzmény: porperos (325)
porperos Creative Commons License 2007.01.31 0 0 325
Csak néha kukkantok bele , mert a fiam már elmúlt 12 , de iszonyatosan tud ingerelni némelyiknek a hangneme.És az hogy olyan könnyen eljutnak az erőszakig, a szóbeli erőszakig mindenképp.

Erre is figyelhetnének az ország irányítói, de legfontosabb, hogy milyen személyes példát mutatnak.
Ha semmibe lehet venni az ország irányítóit, akkor miért kellene szót fogadni az osztály irányítójának, vagy tisztelni az idősebbeket?
Előzmény: Törölt nick (324)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!