Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Lehet, hogy nagyszerű karácsonyi meglepetésben lesz részem, de azért kérnék egy biztonsági ellenőrzést, hogy elhiggyem, hogy igaz.
Egy ismerős odaadná a laptopját "annyiért, amennyit ér nekem", én mondtam neki, hogy 40-50 ezrem van rá, bólintott és azt mondta, hogy erre mehet win11, mert Win10 Home van rajta gyárilag, és arról lehet frissíteni.
A laptop gyönyörű, hatalmas képernyő és elegáns, nem akarom elhinni, hogy csak 50 ezret ér, az adatai:
Dell Inspiron 15-570, 16GB RAM, 128GB SSD és i7-8550 1,8GHz
Csak hálózatról működik, akkumulátort nekem kell venni bele és merevlemezt is, ha akarok bele.
Mennyit érhet ez a laptop ténylegesen?
Valóban mehet a win11 frissítés, vagy azért is fizetnem kell majd?
Ügyfélkapunál csak a bejelentkező ablakhoz tartozó 2db sütit kell törölni, semmi mást! Utána mindig minden jó. (sajnos a chrome-ban elég a menü mélyére rejtették az egyedi süti törlést).
Először vinyó halálra gondoltam; de most hogy mondod, hogy táp; hát bizony az is lehet ludas.
Én az egyik gépemnél jártam így: nem akart indulni a vinyó. Mivel nem akartam elfogadni, hogy bedöglött, ezért elkezdtem mozgatni a tápcsatlakozóját; mire néha felpörgött.
Végül átdugtam 1 másik drótra, azóta gond 1 szál se. (Szerencsére volt még a gépben néhány kihasználatlan csati.)
A tápkábel hibája lehetett, mert áttettem egy másik SATA tápkábelre és egyelőre hibátlanul működik. A régi kábelen rajta hagytam a másik hdd-t, mert annak eddig se volt semmi baja, meg most sincs.
Amikor bekapcsolom a gépet, minden merevlemez megjelenik (1×NVMe SSD + 2×SATA HDD). Az e: meghajtóm egy WD Red 3TB. Ha nem használom, minden OK (nem tűnik el), de ha használni kezdem, elkezd írni / olvasni, aztán egyszer csak (2 percen belül) behány a Windows 100-120db (szó szerint) "NTFS naplózási hiba" üzenetet a naplóba, majd a merevlemez eltűnik a Windowsból, egy "Az eszközt váratlanul eltávolították" üzenettel. Ha nem használom a hdd-t, akkor ott van bármeddig a Windows Explorerben. A BIOS S.M.A.R.T. szerint minden OK.
Futtattam rajta ScanDisk-et. Kiírta az első 8-10 sort (hiba nem volt benne), aztán amikor valami security ellenőrzéshez ért, PÁKK, a merelemez eltűnt. Ezt 2× is előadta (többször nem próbáltam).