A lényege az, hogy ugyanúgy vallási dogmatizmus amit írsz, csak te modern tudományos álláspontnak hiszed.
A média mainstream ugyanúgy elbutítani igyekszik az embereket mint középkori vallási dogmatizmus. Rajongója vagy a televíziós sorozatoknak, talán nem is tűnik fel hogy mennyire álságos értékrendet vélsz ezáltal valóságosnak.
Logikus, de ha pontosabban elolvasod amit írtam, ezt nem én állítom, hanem jelenlegi evolúciós tudományos doktrína. Pontosabban, semmit nem zárnak ki, de mindent nagyon élesen támadnak ami bírálja az elfogadott evolúciós és fejlődési sarokpontokat.
Holott egyre valószínűbb hogy az utolsó jégkorban már létezett a földön egy maihoz mérhető fejlettségű civilizáció, ami talán nem is az első ilyen volt.
de ez előttünk kizárt hogy bárkinek sikerült volna,
Kissé elhamarkodott kijelentés.
Az univerzum uszkve 14 milliárd éve létezik.
Az ismert galaxisok száma uszkve százmilliárd.
3 billiószor 100 milliárdra teszik az univerzumban található csillagok számát.
Átlagosan százmilliárdra becsülik a galaxisokban található csillagokat.
Ezek kb fele legalább negyede rendelkezik bolygórendszerrel.
Kicsit ossz-szorozz és legalább azt lásd be, hogy a pontos választ NEM TUDJUK és nem is nagyon lehetséges egyelőre megállapítanunk, azt hogy az univerzum 14 milliárd éve alatt, a kb egybilliószor-százmilliárdnyi naprendszerében hol és mennyi élet lehet-lehetett; hol és milyen mennyiségű élrtelmes populáció ill. civilizáció lehet és melyik milyen fejlett, ill. volt, ha már esetleg kipusztult.
Mindezekről senki, így te sem tudsz pontosan túl sokat, gyakorlatilag semmit. Ez nyilvánvaló vitathatatlan tény, ergo kijelentened azt, hogy kizárt, azt jelenti: nem tudsz arról, hogy nem tudod, helyette csak azt képzelged, azt hiszed hogy tudod... E gondondolkodás némi korrekcióra szorul, melynek legelső lépése, némi alázat, s belátása annak, hogy mi is, milyen is valójában a világegyetem...
És akkor még nem is beszéltem, bizonyos igazolt teóriákról, paralel univerzumokról, szuperuniverzumról, antiuniverzumról, multiverzumról, dimenziókról melyek számával még vélhetőleg a végeredményünket megszorozhatjuk vígan (hiszen megintcsak nem tudhatjuk, hogy ezek valamelyikében fejlődött-e ki értelmes lény és az át tud-e menni egy másik univerzumba, mert miért is ne?) Szóval elég sok hézag van még tudásunk épületében, s e hézagokat sem misztikus álmodozással nem szabad kitölteni, sem hazugságokkal, sem hittel, sem pedig ex-chatedra, gőgös, ám alapokkal, bizonyítással nem bíró kijelentésekkel. Szembe kell néznünk az igazsággal, bátran és alázattal: NEM-TUDJUK... Következésképp: nem tehető megállapítás! Ennyi.
mert mi és csakis mi vagyunk az evolúció és a társadalmi fejlődés csúcsa.
Lényegében az előbbiek vonatkoznak erre a vélekedésedre is, kiegészítve azzal, hogy még a Földről sem tudjuk biztosan, hogy mi történt egészen pontosan 4 milliárd éves fennállása alatt, akár kialakulhatott és el is pusztulhatott rajta több civilizáció (de ha ezt te cáfolni tudod, akkor lássuk!) is és akár ide is látogathatott földön kívüli civilizáció. Nem tudhatod, nem zárhatod ki... Ha ezt nem érted, akkor még érdemes kicsit művelődni...
Ez egy tipikusan dogmatikus megközelítés. Ha igaz lenne amit írsz, akkor lényegében értelmetlen lenne tudományos kutatással is foglalkozni, hiszen egyes területeken jelenlegi tudásunk szerint felfoghatatlan területekre, a mesék és a fantáziák világába is eljuthatunk. A 19. sz. embere számára például ilyen mese volt az elektromosság, világító üveggömb vagy a beszélő doboz.
A középkori vallásos világkép szerint például kóros elmeállapotúnak minősítették a legtöbb reneszánsz kori tudóst, a művészeteket bűnösnek tartották (bár a legjobbakat saját céljaira felhasználta). Az egyház a földrajzi felfedezőket kigúnyolta, próbálkozásaikat értelmetlennek vagy lehetetlennek nevezte. Mindeközben ott voltak a Vatikán szigorúan őrzött levéltárában az ókori iratok, amelyek bizonyították hogy vannak más kontinensek és nem is lehetetlen elérni őket vagy hogy nem is olyan értelmetlen és hiábavaló tudományokkal foglalkozni.
Az emberi elme fogékonysága az irracionalitásra az az alapvető képesség, hogy képes legyen továbbfejleszteni a tudását. Mindez pedig még fontosabb társadalmi szinten. Az újszerű próbálkozások persze veszélyesek is lehetnek, ugyanúgy jelen van tehát félelem és a visszahúzó erő is, mind egyéni mind közösségi szinten.
A két előbbi ego vetületi sík között sok átmeneti is jelen van és válhat dominánssá különböző történelmi korszakokban. Egyik ilyen például a jelenkori evolúciós leegyszerűsítő tudományos elv, vagyis új eredményeket elérni nem lehetetlen, de ez előttünk kizárt hogy bárkinek sikerült volna, mert mi és csakis mi vagyunk az evolúció és a társadalmi fejlődés csúcsa. Mindenki az előttünk élt, az csakis nálunk fejletlenebb lehet. Holott ez egyáltalán nem biztos.
Magánban légy szíves, tehát akkor írd meg nekem, hogy miért akarsz tőle megválni, és a koponya teljes általad ismert történetét, eredetét, származási helyét stb, na szóval minden információt..! Előre is kösz!
Már korábban is kifejtettem a véleményemet a hamisítvány kontra nem hamisítvány dologról!!
Hamisítványról akkor lenne szó, ha mind ugyan úgy néznének ki, ugyan az az anyag...stb.. Rengeteg forma, és rengeteg különböző stílusú,..más más koponya létezik!
Mitchell Hedges koponyát ha bárki szeretné is alapul, venni, (mert ez volt az etalon)annak nem árt tudni, hogy már előtte is léteztek más más koponyák, csak hát a Mitchell Hedges lett végül a leghíresebb!!!
Erre a hamisítványos dologra, elég ha felhozom a Jean's példát,...mert ennyi erővel azok is mind hamisítványok, mert ott van ugyebár a Levi's,..Wrangler stb,..és mind más más forma gyártó,...de lényeg, hogy Jean's-ról van szó... Szal nem létezik olyan hogy hamisítvány,...mert mind más más,...más anyagból,...más korból,...más célból készült!!!
Én sajnos kénytelen vagyok sajátomat elárvereztetni :( Hogy iért, azokról a részletekról csak max. privátban, ha esetleg valakit érdekel... Elkísért már anno az Egri UFO konferenciára (kis kép) és a Pesti Krist. Koponya találkozóra is, ahol jómagam is tartottam előadást!!! Nehéz megválni tőle :( Ezt az utolsó videót múlthéten készítettem-->
szerintem nem felelőtlenség. ha 50-50% lenne, vagy legalább nagyságrendileg hasonló, akkor igen. a valószínűség persze becsült, de nem is kötelező lezárni, tessék kutatni az élien vagy hitech prehistórikus civilizációk után.
big, ez egy óriási gyöngyszem, le kéne védetned! :-)
egyébként igazad van, ezek már sokkal racionálisabb elméletek. még inkább azok lennének, ha bizonyítottan tudnánk élien civilizációk földi látogatásáról, vagy prehistórikus hitech civilizációkról. a bizonyítékok hiányában sem zárnám ki ezeket a lehetőségeket, sőt, az asztrálsíkos variációt sem. csak míg ez utóbbi valószínűsége konkrétan nulla, az előző kettőé konvergál a nullához, ezekhez képest pedig csillagászati nagyságrendekkel valószínűbb az, hogy ezek az artifaktok modern szélhámosok művei.
Nos a kristálykoponyák kérdése is mint szinte minden, azért ennyire nem fekete-fehér. Vannak a témának többé és kevéssé racionális aspektusai ugyebár.
Pl. az, hogy a koponyába belenézel és látod a szellemvilágot ill jövőt, elvisz más létsíkokra ill átjáró valami más dimenzióba, ezek eléggé irracionális misztikus, ezoterikus elképzelések. Azonban az, hogy esetleg nem földi technológia alkotta ill perhisztorikus hi-tech artifakt, már lényegesen racionálisabb teóriák szerintem. Nemde?
"Azzal a fejjel gondolkozunk ma is, amit az evolúció a pleisztocéntől fogva kialakított bennünk. Vagyis kőkorszaki aggyal a kőkorszaki problémák megoldására vagyunk „bedrótozva”. De még ennél is hosszabb időre nyúlik ez vissza. Már a főemlősök is így működnek. Arra vagyunk ugyanis programozva, hogy a világ jelenségeire magyarázatokat keressünk, elméleteket alkossunk.
Vannak természeti népek ma is, akik esőtáncot járnak hosszan tartó szárazság után. Mert valamikor a törzs egy tekintélyes tagja ok-okozati összefüggést vélt felismerni néhány alkalommal eljárt törzsi tánc és az azokat követő bőséges esőzés között. Talán nem minden tánc után esett, de elégszer ahhoz, hogy kialakulhasson az a meggyőződés, hogy a tánc hozza meg az esőt.
Az agykéreg működésének a lényege, hogy gyakorlás, tréning, tapasztalás hatására képes az egyed viselkedését a külvilághoz történő alkalmazkodáshoz szükséges módon megváltoztatni. Ezt hívjuk tanulásnak. Az erről szóló ismereteink szerint stabilabban rögzül, tehát nehezebben kioltható az a viselkedés, ami csak részleges megerősítést nyer és amelyikben az ember az előző példára hivatkozva úgy értelmezheti, hogy az eső az ő táncának a következménye.
Az esőtánc irracionális viselkedésnek tűnik? Igen, mai meteorológiai tudásunk szerint feltétlenül. De megérthető? Igen. Az emberi elme működésének mai ismeretei szerint mindenképpen."
"Miért vesz körül minket ennyi csacsiság? Nem hiszek az „emberi butaság” típusú magyarázatokban. Nem hiszem, hogy az lenne az ezotéria-jelenség helyes leírása, hogy emberek butaságokat igaznak gondolnak. Inkább az igaz és a nem igaz közötti határ léte bizonytalan és/vagy érdektelen számukra. Mint a mesében."
ez a tény, hogy A-nak semmi köze nincs B-hez, a rejtélyvadászmenrotigokat nem igazán szokta zavarni. Ha a szezon összemosható a fazonnal, akkor van köze hozzá.
Kérdéseimmel csak azt bátorkodom jelezni, mi szerint nem biztos, hogy mindig azoknak van igazuk, akik mindenre azt mondják, hogy .......... biztosan gondolod, hogy mire célzok.
Azon kivül még van néhány dolog, ami azt bizonyítja, hogy valamit tudtak a maják.
Ami nekünk legegyszerűbbnek tűnik, az időszámítás, abban is pontosabbak voltak.
Beszéltek valami fekete hasadékről a Tejút közepén, csillagászaink felfedezték ott a hatalmas fekete lyukat.
Szóval ilyenek miatt tettem fel kérdéseimet. És ha így vesszük figyelembe az eddigi állításaikat, akkor talán egyenesen sértő a majákra nézve, hogy ennyire hitetlenkedünk.
".......Nagyjából ennyi: akkor az van, hogy volt(ak) prehisztorikus hi-tech és vagy földön kívüli eredetű civilizáció(k)..."
Ha voltak az általad feltételezett civilizációk, akkor az sokkalta messzebbre is vezethet.....
És az nem csak annyi...:)))
Az pedig, hogy mekkora követ tudnak vinni, emelni, nem tudom. Kísérletekről csak a piramisépítésről tudok, az viszont dugába dőlt....
Túl sok a "mivan ha"... Ezeknek a kérdéseknek sok értelmük nincs. Mi van ha én vagyok a Superman titokban?
A kérdéseidre a válaszok, már eleve a "mi van ha"-val meg is fogalmaztad, hogy megvannak, csakhogy ezek a válaszok hipotetikusok. Nagyjából ennyi: akkor az van, hogy volt(ak) prehisztorikus hi-tech és vagy földön kívüli eredetű civilizáció(k)...
egyetlen baalbeki követ nem tudnak felemelni és szállítani, egyetlen piramist nem tudnak a rengeteg kidolgozott, feltételezett technológiával építeni, ugyanúgy nem tudnak korunk "rettenetesen modern" eszközével, a "flex"-el sem kristálykoponyát gyártani.
Azért ha belehúznának hi-tek országok, pl USA, Japán, már nehogymár ne...! Gonold át újra! Bármelyiket meg tudnák csinálni, ha nagyon akarnák, bár az biztos, hogy fel kéne kötni hozzá a gatyát...
"........attól, hogy bebizonyítottuk, hogy modern technológiával készült, ha merészebb és nyitottabb gondolkodók vagyunk, el kell fogadjuk, hogy ezzel még nem zártuk ki tökéletesen, hogy ez a modern technológia esetleg nem több ezer-tízezer-százezer évvel ezelőtt működött......."
Ebben teljesen egyetértek veled, hogy modern technológiával készült, illetve azzal még jobban egyetértenék, hogy általunk ismeretlen modern technológiával készült.
És ezt a megjegyzést azért tettem hozzá, mert mint ahogyan a rengeteg elmélet mellett egyetlen baalbeki követ nem tudnak felemelni és szállítani, egyetlen piramist nem tudnak a rengeteg kidolgozott, feltételezett technológiával építeni, ugyanúgy nem tudnak korunk "rettenetesen modern" eszközével, a "flex"-el sem kristálykoponyát gyártani.
Kicsit (nagyon) előreszaladtál, amellett hogy nem is figyeltél... (hiszen ha figyeltél volna, nem kérdeznél vissza, mivel ezt már leírtam párszor)
Szót sem ejtettem arról, hogy amennyiben mégsem hoax(ok), hamisítvány(ok) a koponya('k), hanem valamilyen ismeretlen technológia terméke(i) - tehát teoretikus szinten vagyunk csak emlékeztetlek (mivel sajnos úgy látom, hajlamos vagy soronként elfelejteni, alig cinikusan ugyebár....!!) - az esetben miféle funkciójuk lehet. A hívők, misztikusok úgyis megtették helyettem, leginkább valamiféle kód vagy információ tároló, adathordozó eszköznek képzelik.
Amit én feldobtam pusztán annyi, hogy attól, hogy bebizonyítottuk, hogy modern technológiával készült, ha merészebb és nyitottabb gondolkodók vagyunk, el kell fogadjuk, hogy ezzel még nem zártuk ki tökéletesen, hogy ez a modern technológia esetleg nem több ezer-tízezer-százezer évvel ezelőtt működött. Hiszen csak önmagában azt vehetjük bizonyosra, hogy modern csiszolási technikával készült, amivel az emberiség csak a XX-században rendelkezik, azonban arról semmiféle információnk nincs és nem is lehet, hogy a megmunkálás valóban pontosan MIKOR történt. Következésképp továbbra sincsen cáfolva az a természetesen nyilván extrém hipotetikus lehetőség, hogy egy prehisztorikus - vagy akár igen, ahogy írod: űrbéli - civilizáció ősi alkotása és nem emberi ill nem a modern emberi civilizáció alkotta.
Ezen ill hasonló teóriákon lehet cinikusan rihegni-röhögni, - és ezzel lejáratni a tudományos gondolkodást - degradálni, azonban inkább ehelyett az lenne elvárható egy felelős tudományos gondolkodású, értelmes embertől, hogy korrekten, logikusan, racionálisan cáfolja meg, mutasson rá vitathatatlanul, hogy a teória miért téves vagy hol téved...! Nemde?