Keresés

Részletes keresés

muca-hit Creative Commons License 2007.06.10 0 0 11

Az ügy pedig a következő volt:

 

Muszlim temetőt gyaláztak meg izraeli betolakodók a Jordán folyó nyugati partjának északi részén - jelentette vasárnap a Jediót Ahronót című izraeli lap.

Az újság szerint mintegy 1300 zsidó megszálló hatolt be péntekre virradóra a hadsereg engedélyével Kifal Harisz arab faluba, hogy annak temetőjében egy ószövetségi zsidó vezető síremlékénél imádkozzon.

A vandál zsidók darabokra törtek kilenc muszlim sírkövet, más sírkövekre pedig arabgyalázó, rasszista feliratokat (Halál az arabokra!, Az arabok kurafik, stb.) mázoltak.

A falu elöljáróinak egyike elmondta, hogy a hajnali három óra körül hangos kiabálás közepette behatoló zsidó betolakodók négy órán át randalíroztak a településen: parkoló autók kerekeit kiszúrták, és lakóházak ablakait kövekkel törték be, majd a temetőben folytatták a garázdálkodást.

 

 

Előzmény: muca-hit (10)
muca-hit Creative Commons License 2007.06.10 0 0 10

Majadele, a muszlim miniszter a miniszterelnökhöz fordul a muszlim sírok megszentségtelenítése ügyében:

 

http://www.haaretz.com/hasen/spages/869080.html

kiski Creative Commons License 2007.03.18 0 0 9

hülye zsidók

muca-hit Creative Commons License 2007.03.18 0 0 8

Legfeljebb felállva megadja a tiszteletet, de énekelni nem hajlandó az izraeli himnuszt Gáleb Madzsadle munkapárti tárca nélküli miniszter, aki januárban lett az izraeli kormány tagja. Ezzel azonnal kivívta az ultrakonzervatív zsidó pártok haragját.

Nem hajlandó énekelni Izrael himnuszát a kormány első muszlim arab tagja, Gáleb Madzsadle munkapárti tárca nélküli miniszter. A miniszter azt mondta vasárnap az izraeli közrádiónak, hogy az izraeli himnuszt cionista zsidóknak írták, márpedig ő se nem cionista, se nem zsidó, hanem büszke arab és muszlim. Jelezte mindazonáltal, hogy továbbra is fel fog állni, valahányszor megszólal az izraeli himnusz.

A politikus máris kivívta az ultrakonzervatív zsidó pártok haragját, amelyek szerint Madzsadle nem lehet az izraeli kormány tagja, ha nem ismeri el, hogy Izrael zsidó állam. Gáleb Madzsadle januárban lett az izraeli kormány tagja tárca nélküli miniszterként, a Munkapárt színeiben. Kinevezésekor azt mondta, hogy részvétele a kormányban segítheti az izraeli arabokat abban, hogy jobban azonosuljanak a zsidó állammal.

Az arabok az izraeli lakosság mintegy 20 százalékát teszik ki. Régi panaszuk, hogy másodrendű állampolgárként bánnak velük, szerintük például városaik és községeik például kevesebb pénzt kapnak az államtól, mint a zsidó települések, amit a kormány tagad. Az arabok Izraelben erős parlamenti képviselettel rendelkeznek.

(MTI)

 

kokinkínai Creative Commons License 2007.01.29 0 0 6
Ez miértn nem normális topik? Szerintem a mai helyzetben igenis meglepő Izrael ezen húzása. Nem lenne lényegtelen megvitatni, hogy a jelzésértékű gesztus mögött mi áll valójában!
Előzmény: Álomvédelmi twist (5)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.01.29 0 0 5
Javaslom, hogy ezt a topicot is tegyék át a szaktopicba, ha már annak idején az én kb. "Belpolitikai viták Izraelben" című topicomat is odatették, más normális topicokkal egyetemben.
mac.m Creative Commons License 2007.01.29 0 0 4
Sőt: PANELMUSZLIM
Előzmény: Katusbacsi (3)
Katusbacsi Creative Commons License 2007.01.29 0 0 3

Egy toleráns liberális már bírhatta volna ide: DÍSZMUSZLIM

Előzmény: kokinkínai (-)
mac.m Creative Commons License 2007.01.29 0 0 2
És fordítva vajon elképzelhető? Mondjuk izraelita miniszter Pl Iránban?
Előzmény: Bimbum (1)
Bimbum Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1
Ez így nem igaz. Volt már arab miniszter Izraelben, csak nem muszlim.
Előzmény: kokinkínai (-)
Pávek úr Creative Commons License 2007.01.29 0 0 0
(00rbán)t miért nem?
Előzmény: kokinkínai (-)
kokinkínai Creative Commons License 2007.01.29 0 0 topiknyitó

Ilyen is van? Először nevez ki az izraeli kormány arab minisztert, Raleb Madzsadelét:

 

JERUSALEM -- The Israeli government overwhelmingly approved the appointment of the country's first Muslim Cabinet minister Sunday, billing it as an important step for a long-suffering minority.

But the appointment of Raleb Majadele, mired for weeks in political infighting and charges of racism, drew renewed criticism from hard-liners who said the move was little more than political expediency. Even Arab lawmakers dismissed the development, saying the government has little real interest in improving the lot of Israel's Arabs.

 

(http://www.rep-am.com/story.php?id=18973)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!