Keresés

Részletes keresés

trikó Creative Commons License 2007.07.31 0 0 17
OFF:

Mondjuk ha a rendrakás törvényszerűen azzal kezdődik, hogy előbb gigantikus rendetlenséget csinálunk, akkor az irány most tuti jó.

Pl. a legtöbb dolog, ami adóforintokból ketyeg, hosszú idő óta a leggyengébben működik. (Hivéve tán az APEH-ot ugye...).

A hivatali ügyekben, közigazgatásban, egészségügyben, oktatásban, de a közlekedésben is - beleértve a repülést is ez van. Sajnos a legtöbbet testközeléből volt alkalmam tapasztalni többszörösen, de most nem untatnám sztorizással a nagyérdeműt.

ÉS itt nem kommunista vívmányokról van szó, hanem arról, amit -környező EU országokban körülnézve is- jogosan elvárhatnánk a nemkevés pénzért, amivel az államot fenntartjuk.

ON




Előzmény: mibi (16)
mibi Creative Commons License 2007.07.30 0 0 16
Szerintem meg végre elindultunk a jó irányba.  persze a létező kommun izmus vívmányainak elhagyása sokak érdekét sérti!
Előzmény: heted7 (14)
Újlaki Creative Commons License 2007.07.30 0 0 15
"Az utóbbi időben ez az ország sok szempontból nagyon rossz irányba tart. Szintén nem csak ezalatt a kormány alatt. Mi meg csendben tűrjük."

Aztán amikor megpróbálják a jó irány felé téríteni, akkor beindulunk, és tiltakozunk: félpályás útlezárással, egészpályás letámadással, a város - és a rendőrok orra - szétverésével stb.
Előzmény: heted7 (14)
heted7 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 14
(Azt tisztázzuk azért, hogy most nem az adott félpáluyás lezárásról beszélek, hanem úgy általában.)

-----

Sokszor nem elég az, hogy kiraksz egy plakátot, hogy ez neked nem tetszik.

Nyilván be kell tartani a játékszabályokat, de valahogy mindkét félnek. Ha egy kormány (és most nem csak a mostanira vagy az előzőre gondolok) nem tartja be az igéretét, azzal akár sokkal nagyobb kárt okozhat NEKED, mintha elkésel egy randiról, mert valaki sztrájkol a körúton.

Anarchia az, ha nem tartod be a szabályokat. A diktatúra az, ha a szabályok nem engedik, hogy kinyílvánítsd a véleményed. A demokárcia a kettő között van.

A véleménynyilvánítás nálam azt jelenti, hogy az valóban el is jut az emberekhez. Esetleg kicsit fel is kavarja őket. Mit szólsz pl. egy vasutassztrájkhoz? Akkor sem tudsz közlekedni. Az anarchia?

------------

Más. Az utóbbi időben ez az ország sok szempontból nagyon rossz irányba tart. Szintén nem csak ezalatt a kormány alatt. Mi meg csendben tűrjük. A demokrácia pedig több annál, hogy 4 évig szívunk, akkor szavazunk valamit sok hazug ígéretre, aztán még négy évig szívunk, aztán ez kezdődik elölről.
Előzmény: bado (13)
bado Creative Commons License 2007.07.30 0 0 13
Nem értek veled egyet. Valamiért tüntetni akarok. Nyilván szeretném, hogy ne csak az iskolaudvaron lévő 50 ember tudja a véleménye. ezért kimegyek közterületre (engedéllyel persze - nyilván azért engedélyköteles, hogy ha zavarom a mindennapi életet, ne kaphassam meg). Ott aztán tíz-százezrek megtudhatják a véleményemet. Ez demokrácia. De abban a pillanatban, ha akár egy ember nem tud továbbmenni a munkáját végezni, haza, randevúra, stb, innentől kezdve nálam nem fér be a demokrácia fogalmába. A demokrácia annyiban különbözik az anarchiától, hogy bizonyos szabályokat elfogadunk és betartunk. Többek között azt, hogy négyévenként választunk és nem küldjük az utcára a csőcseléket puccsot csinálni, ha nem bírjuk kivárni, míg esetleg megválasztanak (ha megválasztanak). A demokráciában ha tetszik, ha nem, ezeket a játékszabályokat be kell tartani. Az anarchiában csak az az elfogadható, amit én gondolok, ha másképp van, mindent szabad - lezárni, szétverni, gyújtugatni, félelmet kelteni. Ugyebár ez más, mint "tanulni a demokráciát"? A tanulás feltételezi, hogy a szabályokat elfogadom és próbálom helyesen értelmezni. Nem pedig elutasítom.
Előzmény: heted7 (12)
heted7 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 12
Előzmények itt: http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=69758503&t=9004563


Szia!

Nehéz ügy ez. A demokrácia arról szól, hogy a véleményed kinyílváníthatod. Nagyon nehéz viszont meghúzni a határt, hogy meddig mehetsz el. Ha egy tüntetést csak a galgamácsai iskolaudvaron lehetne tartani, akkor mondjuk nem sokan figyelnének rá. Nyilván az sem jó, ha valaki felgyújt egy épületet, de az sem, ha nagyon lekorlátozod a véleménynyilvánítást. Ennyi erővel betilthatnád mondjuk a közlekedési dolgozók sztrájkját, mert az is kényelmetlen.

Ez nem anarchia. Ez a demokrácia!!! Csak nálunk még naggggyon fejletlen.

Nem tudok elszakadni a napi politikától. Ma az ország helyzete rettenetes, és a kormány támogatottsági is a nullához közelít. De senki nem kezd el mondjuk egy félpályás útlezárást, mert azzal gátolná a közlekedést. Kivárjuk a négy évet, és lesz ami lesz. Ez nem oké. Nem akarok itt forradalmat szítani, eszemben sincs, csak valahogy fel kéne a társadalomnak nőni ahhoz, hogy ha valami nem tetszik neki, azt kinyilváníthatja. Sőt, ki kéne nyilvánítania.

Persze az érem másik oldala, hogy ezek után lezárhatná az M7-est tíz alkoholista, hogy neki jár az ingyen sör. Nehéz ügy ez, de ne akarjuk vissza azokat az időket, amikor már az is bűntett volt, hogy 5 ember összegyűlt az utcán.

Uff.
heted7 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 11
Jah....
Előzmény: Enzo (10)
Enzo Creative Commons License 2007.01.27 0 0 10

Egyetértek. Ezen túlmenően még annyit tudok hozzátenni, hogy szerintem kishazánkban a dolgok normál ügymenetéhez tartozik, hogy a 23. óra 59. percében1 valaki kiborítja a bilit (jelen esetben a MagyarNemzet), és akkor kezd el mindenki kapkodni. Így születnek a sajátosan magyar megoldások, amire bizonyára bárki tudna számtalan példát felhozni.

 

1 lásd Petőfi S.: Pató pál úr, Pest, 1847

Előzmény: trikó (9)
trikó Creative Commons License 2007.01.26 0 0 9
Nem gondolom, hogy ez volt a cél. Meggyőződésem, hogy trehányság, amatőrizmus és korrupció van a háttérben, de a jelen helyzet nem cél, hanem egyszerűen következmény.
Én még kivárnék némi pontosítást innen-onnan, hogy pontosan mi az EU problémája a jogszabályi elmaradásainkon túl...
Előzmény: heted7 (4)
heted7 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 8
(4)-ről mit gondolsz?
Előzmény: trikó (7)
trikó Creative Commons License 2007.01.26 0 0 7
Nem gondolom, hogy típusokat akarnak kigolyózni, lévén az EU-ban is repülnek keleti típusok. (An-2, PZL, vitorlázók tömkelege). A dolognak ez a része kacsa szerintem. Valószínűleg arról van szó, hogy EU-s előírásoknak nem megfelelő üzemeltetési gyakorlatot nem folytathatunk.

Viszont ha nem EU (EASA) standard alapján működik a hatóság, azért teljes joggal piszkál minket az EU.

A EASA nem népellenség, csak működik, szemben a PLH-val...

Előzmény: Törölt nick (6)
heted7 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 5
:)))) Egy haveromnak van erre egy elmélete. Be kéne dobni egy bombát egy plenáris ülésre. Mindenki meghal, új választás. Összeülnek, újabb bomba, újabb választás. No, a harmadik választásnál aki nyer azt megtartani, mert az már tényleg a mi érdekünket szolgálná.
Előzmény: Törölt nick (3)
heted7 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 4
Szóval én kérem naivan azt nem értem, hogy ha valaki ezt direkt csinálta, akkor az miért jó neki?
Előzmény: heted7 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 3

az vicces h a magyar Polgári Légiközlekedési Hivatal engedélyeit bevonja az EU.

igazából a Parlament működési engedélyét is bevonhatná valami illetékes szerv.

3x Creative Commons License 2007.01.26 0 0 2
Na jó, 1 m magasan.
Előzmény: 3x (1)
3x Creative Commons License 2007.01.26 0 0 1
Én egyszer beszartam 0 m magasan
heted7 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 topiknyitó
Ide jöhet minden, ami a Legnagyobb repülős élményem, Repülőszerencsétlenség, stb. fórumokba nem fér be, mert politika. Remélem minél kevesebb.

Kezdetnek legyen ez a téma: Veszélyben a magyar repülőpark tíz százaléka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!