Üdvözöllek! Ez a topik azzal a céllal nyílt, hogy a Pakson és környékén élő fotósokat összehozza, kialakuljon egy kellemes társaság, meg tudjuk egymással beszélni a technikai problémákat és minden egyebet. Jó szórakozást!
Egy paksi fotós tudna nekem néhány képet kattintani az Ifjúság útja és a Kurcsatov utca kereszteződésének környékéről, több irányban fényképezve. Persze csak akkor, ha úgyis arra jár.
Google Street View van már Pakson is, de csak a főutcákat érintették az autók, a többi utcát nem lehet bejárni. Régen ezen a részen laktam, és mostanában nem tudok Paksra látogatni. Előre is kösz.
Ha el találsz az Atomrőmű Sport Egyesület csarnokig akkor annak a jobb oldalán egy betonút mentén, majd földúton egyenesen el tudsz jutni autóval az M6-os felüljáróig, de onnantól már tájvédelmi körzet és parkolási lehetőséged sincs, mivel a földútról nem térhetsz le.
Parkolásnak ajánlom még a Sörkert büfét, vagy a felüljáró elött van egy lovas tanya, onnantól azt hiszem behalytani tilos tábla van, kicsit beljebb pedig tájvédelmi körzet.
De jó hogy idetetted ezeket a régi képeslapokat :)
Az általad leírt helyek most a 21. században már vagy megszűntek, vagy gyökeresen átalakultak.
Szinte az összes panelépület megújúlt, de szerencse, h volt a felújítókban annyi érzék, hogy a tulipános házak dekorációját átörökítették az új épületre is.Nagyon szépek lettek.
A buszállomás már csak buszmegálló, a márvány, a ragacs, a nagy étkezdék már a múlté. Áruházak vannak a helyükön.a volt ÜTI épületben kiskocsma van. A katonai garázsok magántulajdonban.
Szóval a város dinamikusan fejlődik.
Paksi barátaimak tuti vannak képei, h feltegyék ide.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Ma vettem egy Canon EF-S objektívet, de a vázam még nem érkezett meg. Keresnék egy paksi fotószeretőt aki szánna rám a délutánjából egy pár percet hogy a vázával kipróbáljuk minden működik e az objektíven. Ha ráérsz és tudnál segíteni akkor légyszi írj egy e-mailt a gergely.grosz@gmail.com címre. Ha elküldöd a telefonszámod felhívlak és megbeszéljük a részleteket!
Az MMK Nonprofit Kft. és a Mezőföld Természetfotó Egyesület tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2010. március 1-én 18 órakor Dunaújvárosba az MMK Kassák Galériában megrendezett
„A mi világunk, 2010”
című kiállítás ünnepélyes megnyitójára.
A kiállítást megnyitja: Schlosser Tamás főszerkesztő NATIONAL GEOGRAPHIC MAGYARORSZÁG
Közreműködnek: Kiss Adrienn - ének Kereki Anna – vers
A kiállítás megtekinthető: március 01 – március 26-ig naponta 8-20 óráig (vasárnap szünnap)
A Gemenc Természetvédelmi és Sportegyesület valamint a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza meghív minden érdeklődőt a Szekszárdi Fotóklub bemutatkozó fotókiállításának megnyitójára, és az azt követő vetítéses előadásra, melyen a Szekszárdi Fotóklub tagjai bemutatják a kiállításon nem szereplő képeiket.
A kiállítást megnyitja Dr. Almási István főorvos, természetfotós 2009. június 26-án 17 órakor a szekszárdi kórház igazgatóságának folyosói galériáján.
A vetítése helye a szekszárdi kórház igazgatóságának tárgyaló terme a kiállítás helyszínén (megközelíthető a Wesselényi utcai porta felől), időpontja 2009. június 26, (péntek) 17.15.
A rendezvény bárki számára nyitott, a részvétel ingyenes. A kiállítás 1 hónapig lesz megtekinthető munkanapokon 8 és 15.30 h között.
Nem tudom van-e Dél-Mezőföld térképed (környéki természetfotósoknak kötelező felszerelés :-)), az alapján könnyen megkereshető - egyébként Tengelic irányában.
No és ne feledkezzünk el a pókbangóról és a tátorjánról sem (a sömörös kosborról már nem is beszélve) :-)))
Persze az utóbbi kettőt csak feltétetlezem, de valószínűleg már virágzanak - minden hamarabb nyílik a megszokottnál. Az alábbi pókbangót viszont ma kaptam lencsevégre:
Árvalányhajasnak meg ajánlom a bikiácsi Ökör-hegyet, amit a jövő hétvégi Demeter teljesítménytúrák érintenek. Az pazar látvány ilyenkor...
Szedres mellett valóban van egy nagy sáfrányos (Szedres előtt balra, tábla is jelzi - a partfal alatt), és a Paks közelinek megközelítését pár hozzászólással lejjebb leírtam. Már elvirágzott - szerintem mindenhol. A paksinál most már tavaszi héricsekre érdemes "vadászni" :-) (a szedresit kevésbé ismerem)
Szekszárdhoz közel érdemes most kinézni a Sötét-völgybe, A Haramia-forráshoz vezető kék mellett májvirág "rengeteggel" találkozhatsz...
Paks környékén érdemes lehet kilátogatni az Ürge-mezőre. Az apró nőszírmokból még biztosan találni, megjelentek már a fürtös gyöngyikék, a homoki pimpók - lassan az agár kosborok is virágozni fognak.