Sziasztok, ahogy látom sajnos tetszhalott a topik... azért megpróbálom...
Tavaly július 29-én a Kornati nemzeti parkban összefutottunk egy kedves motoros társasággal. Ha nem tévedek a képen látható dupla külső motoros géppel voltak... Csináltak egy képet rólunk a sziklák feletti kilátónál és beszélgettünk a közös érdeklődési körről, mint motorcsónak, motoros túrák, lakóautózás...
A dubrovniki Kikötői Hatóságnál is tartanak heti rendszerességgel kishajós B-vizsgát angolul? (Esetleg valaki a hét adott napját is tudja?) A honlapjukon nem találtam, az emailre meg nem válaszolnak.
Igen, ezt meg tudom érteni.. Szerencsére nálunk mindenki bírja a hullámzást a családban. Még viharban is.
Viszont majd minden úton van olyan, hogy valaki rosszul van. Idejében bevett utazási bogyóval részben kivédhető, és általában indulás előtt kihirdetjük, hogy mire lehet számítani menet közben.
A hirtelen irányváltást, billegést nem bírja. Sajnos ennek nincs ellenszere. Amikor repülővel megyünk valahová, felszálláskor onnan tudom, hogy mikor fog az első futó elemelkedni, hogy megnézem, mennyire fehér az asszony arca!:-)) illetve :-((
🙂 Még a végén megkedveli. .. Én úgy próbaképpen mentem el egy hétre anno, aztán beleszerettem az első úton. A férjem megtanított, és levizsgáztatott. Közben a gyerekek is odanőttek, vizsga érettek lettek. Bár ők már nem mindig jönnek velünk.
Oppá! Akkor csókolom mindkét kezedet! Nagy szerencse az, hajózás szempontjából, ha a zasszony is szereti a vízen csavargást!:-))
Sajnos nálunk ez nem működik, nejem már egy mozgólépcsőn se érzi jól magát, de becsületére legyen mondva, hogy eddig minden évben egy nap eljött hajózni!:-)))
Mi augusztus és szeptemberben voltunk idén is. Mondjuk tömeg nem volt. A kikötőben sem.. az öblökben sem. A dingihez már mindig saját motort viszünk. Nem véletlen. És egy külön táskát tele szerszámokkal, mert olyan még nem volt, hogy valami rejtett hibát nem kellett orvosolni menet közben. Szerencsére a férjem profi ebben. Az utóbbi időben sok rossz tapasztalatunk volt, amit már nem vesz be az ember gyomra, mint 22 évvel ezelőtt. Sajnos ez van
Valamikor nagy élet volt ezen a topikon is, de sajna öregszünk és a rossz tapasztalatok sem javítják a hajlandóságot a hajózásra. Én motorost szoktam bérelni, nagyjából hasonló a helyzet. Az első, hogy átvételkor motor trimm fel, csigát megnéz!
Persze ha visszajársz az más, de sajna az idei szeptembert nem vállaltam, ismert okokból!:-(
Ja megnéztem a fotóimat, valószínűleg a hajnali fényektől tűnik úgy, hogy ennyire hátra világít, mert amúgy volt rajta egy burkolat hátra, ami ezt megakadályozta.
Elvileg... De ez egy charter hajó... Inkább nem véleményezem, de amikor a cseklistán csak hiba van, és csak pár dolgot tudsz kipipálni, akkor azzal a céggel gond van.
Kb 22 éve hajózunk, évente több útunk van, és egyre silányabb és költségesebb a felhozatal.
Mindenütt érzed, hogy megpróbálnak átverni, lehúzni. A ki - becsekkolásnál hihetetlen, hogy mennyire észnél kell lenni. Már ott tartunk, hogy bizonyos cégektől nem bérelünk hajót.. Vagy mindent lefotózunk induláskor, mert ha nincs róla bizonyíték, velünk vitetik el a balhét. Már már úgy tűnik, sportot csinálnak ebből. Már tavaly is azt mondtuk, hogy nem megyünk többet...
Viszont vannak cégek, ahol már messziről név szerint üdvozölnek.
A piros és zöld fényt csak szemből láthatod egyszerre, de ekkor a piros van jobb oldalon és a zöld a balon a megfigyelő szemszögéből. Feléd jön a hajó).
Nem egy pörgős topic, de a navigációs fényekkel valami nem stimmel. Amúgy klassz a kép. Érdekes, hogy te is a tájat fényképezed, sehol senki, pláne kutya!:-))))
Hol találok könyvet, vagy on line infókat az adriai kikötőkről
konkrétan Trogirba megyünk nyáron, hajót is viszek, de jó lenne tudni hogy melyik kiötőben, hogyan, miként tudunk kikötni.pl átmegyek Splitbe, de ott melyik kikötőben lehet kikötni, hol lehet vendéghelyet kérni stb..
Családommal szeretnék betársulni tengeri vitorlás bérlésre.
Nulla vitorlás tapasztalattal szertnénk kipróbálni a hánykolódó tenger gyomorkavaró érzését, és némi alapfogások ellesését a skipperektől.
Egy szó mint száz tapasztalatot szeretnénk szerezni tengeri vitorlázásról. 2 éves kislányommal 5 éves fiacskámmal, és párommal karöltve szeretnénk hozzánk hasonló családdal, vagy minket bevállaló csapattal néhány napot, hetet nyaralni.