Rengeteg olyan gondolat van, mely különböző "lélekrendészeti" okokból nem nyerhet terjedési teret azon helyen,ahova való lenne. Ha bárki szeretne olyant írni/mondani amely-ugyan fontos de -rovaton kívüli, kockáztatja a kiközösítés - kizárás, vagy törlés - esélyét. Ha a rovatában jelzi, hogy itt szól az illető bejegyzésre:elkerülheti e veszélyt. Természetesen az általános szabályok - az "offtopik kivételével" itt is érvényesek. A moderátorokat viszont arra kérjük: a Polidili-nél alkalmazott szűrőnél szígorúbban vizsgálják eme rovatot, mert nem annak kikerülését szeretrnénm megcélozni. Lehet viszont bárkit, bárhonnan "kihívni": ha van bátorsága védett rovatán kívül elméletét, eszmerendszerét, álláspontját megvédeni a védett rendszeren kívül: itt megteheti.
Ah, azért nem olyan könnyû engem "meghòditani". Ez nàla nem jelent semmit. Egy legközelebbi alkalommal ujra "kisöpör", ha nem neki tetszô dologrol irok. Mert az igazsàg az, hogy szeretne bevezetni egy àltala diktàlt szabàlyzatot, melyet mindenkinek be kellene tartania, (vagy ha nem ért egyet ezzel, tartsa magàt tàvol!) mert ha nem, készüljön föl minden lehetséges modon valo lejàratàsàra, sértegésére.
Szia Mociga! kihasznàlom ezt az off-rovatot, hogy egy személyes dologgal megkeresselek. Màr többször probàltam Neked mail-t küldeni, de mindig visszajön. Nincs valami rendes cimed, ahovà lehet irni? Irj Te nekem, én megtalàlhato vagyok fôleg ezen a nevemen. Nicsinyo
József Attila nyomán (meg most a Tiéden) egy kis lélektükör trükk:
Van egy barátom, aki azt mondta, Ő szabadságra mindig elviszi J.A. összesét. Én kérdeztem, hogy miért pont azt, miért nem egy másikat? Ady, Petőfi, Arany, Radnóti..... Azért mert Neki ez a Bibliája.
Egyszer egy kollégámnak azt mondtam, hogy J.A. egészen biztosan benne van a valaha élt legjobb száz költő közt. Ő meg azt mondta: Na akkor gyorsan sorold föl a neveket melyik százban?? Hoppá! Nem semmi riposzt. Jól kioszt! ;-)
A vers címe Hexameter...
József Attila és én, az Ő rögén (Örökén)
Az ingathatatlan emberről
Miért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Miért ne lennék tisztességes? Kiterítenek úgyis.
Az ingathatatlan anyagról
Miért legyek én mozdulatlan? Kitérítenek úgyis!
Miért ne lennék mozdulatlan? Kitérítenek úgyis.
Az ingathatatlan lélekről
Miért legyek én halhatatlan? Kimerítének úgyis!
Miért ne lennék halhatatlan? Kimerítének úgyis.
Köszönöm mindkettőtöknek, hogy észrevettétek e lehetőséget. Más dolog, hogy ma: ennyi az igény rá.
Úgy látszik nincsenek "őszinteségükben megbántott" lelkek, igaztalanul megvádoltak és meghurcoltak. Nincsenek olyanok e fórumon, kik önmagáért az ideáért gondolták szavukat, s sérelmezték, hogy más érdeket számít, ki arra dorongot hajított.
Gondolatiságom vagy egy utolsó dinoszaurusz, vagy rosszkor van rossz helyen.
Nem tudom, hogy emberek miért gondolják., ...és miért nem gondolják ?, hisz örök válaszút: Úgyis meghalok, miért ne legyek jó/ Úgyis meghalok, miért legyek jó?
Futnak, de futamuk csökött, ott van Madáchnál, a London színben-de még mindig nem látják- ott van az összesben! A szemüveg törött, csalfa képet ad. Dodona él.
Heloka! Most vettem észre ezt a többreérdemes "rovat-témàt", elmélkedésre adott lehetôséget. Viszont nem vilàgos mit értesz azalatt, hogy szigorubban kellene itélkezni a modiknak ebben itt, mint màshol. Eppen azért, hogy ha màshol OFF-nak tünhet valami, ide szabadon beirhatjuk, nem?
Szeretnék teret engedni mindazon gondolatoknak, melyeket másutt 'elnyomnak'. Szeretném megoldhatni azt, feloldani azon ellentmondást, hogy léteznek "védett" elméletek, és "védett" véleményezések, melyekkel szemben - a megjelenhetés okán - hendikeppel szerepelnek az ellentétesek, holott azok nem másodrendűek, hanem mások. Akinek van bátorsága itt megvédeni álláspontját, tanult/őszinte/meggyőződésen alapuló véleményét: itt megteheti. Egyfajta szellemi amfiteátrumról van itt szó. Aki ide kiáll: ma is, holnap is nyugodt lélekkel alszik el, és ébred fel, mert véleménye, harca őszinte, és lelkét kielégítő volt, ha győzött, ha nem.
A győzelem, a vereség nem cél, hanem eszköz, hogy minden olvasó a lehetséges legteljesebb igazságot lássa, ami körünkben lehetséges.