Keresés

Részletes keresés

FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2007.01.22 0 0 343
Borzalmas, cikuszi vagy inkább vásári vircsaft volt, tökéletesen alkalmas Bessenyei Ferenc emlékének meggyalázására, menjen mindegyik a picsába, élén a Napkeltével.
Előzmény: kábelbúvár (342)
kábelbúvár Creative Commons License 2007.01.22 0 0 342
Jó kis hacacáré volt reggel Orosznál.......
Frizby Creative Commons License 2007.01.21 0 0 341

Ez az egész ügy a Feleség által generált műbalhé azért, hogy szerepelhessen.

Nehezen viseli, hogy csend van körülötte, megszokta a fényt amiben a férje életében élt, s azt hitte, hogy az neki szól, nem a zseni Bessenyeinek.

Megpróbálja azt a húsz évet, amit külföldön töltött, s amikor kevéssé volt fontos neki, mit csinál a férje, utólag meg nem történtté tenni.

Az utolsó 5-6 évet kivéve soha nem élt együtt a férjével. Ezt nyilatkozataik igazolják.

A nevét is csak most használja Bessenyeiné-ként, amíg a férje élt B. Élthes-nek hívták.

Bessenyei Ferenc annyira volt vallásos, mint minden jó érzésű ember, különösen öreg korban. Azt mondta erről: meghalni csak Istennel lehet.

Legutolsó Vele készült beszélgetésben az állítólag általa épített kápolnára mutatva azt mondta: ott nincs ott az Isten, csak hideg van.

A vita jelenleg nem arról folyik, hogy méltó volt-e a temetési szertartás külsőségeiben, hanem arról, hogy a Feleség hite egyezett-e a Férj hitével, s ha nem, etikus volt-e ilyen szertartás szerint temetni. 

Nemrégiben megjelent egy könyv Bessenyei Ferenc utolsó, Lajosmizsén töltött éveiről, az egyik tanyaszomszéd-barát  tollából. Ezeket a kérdéseket is érinti, illetve sok olyat, ami teljesen más megvilágításba helyezi azt az idilli képet, amit a Feleség fest. Ebből a könyvből idézett az Este riportjában a Feleség is.

(A könyv címe: Süveges András: ... De neked csak Feri)  

Előzmény: damm (339)
damm Creative Commons License 2007.01.21 0 0 339
Csak az a szomorú, hogy akiket érint ez a dolog, nem nagyon reagálnak rá... :-((
Előzmény: drzyx (336)
Antisystem Creative Commons License 2007.01.20 0 0 338

Ez komoly, és én inkább az utóbbira szavazok. Bár a filmművészet kétségtelenül egy szubjektív kategória, de az a véleményem, hogy Koltay Gábor az a fajta erősen közepes tehetség, akinek folyamatosan kell egy politikai segg az érvényesüléshez.

ÜdV

Előzmény: zsuzsa (335)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 337

"Mindketten viselői egy óriás nevének"

Orbánné pedig egy órás nevét viseli.

Hát ez király!

Ha sokáig nem jelentkezem, belehaltam a röhögésbe.

Előzmény: JPBemondó (119)
drzyx Creative Commons License 2007.01.20 0 0 336
nagyon pontos megfogalmazás és újabb példa is van rá, mindannyian láthattuk 89-től a szerbeket, ahogy hatalmas zászlók alatt lelkesen ünnepelték Milosevicset és láttuk, ahogy vérzivatarba és pusztulásba vitte a szerbeket (is)...
Előzmény: damm (331)
zsuzsa Creative Commons License 2007.01.20 0 0 335
Ez komoly ?

ha párszáz évvel ezelőtt élne, akkor bizonyára hoppmester vagy udvari bolond lenne :-)
Előzmény: Antisystem (327)
Aragorn Creative Commons License 2007.01.20 0 0 334
Nagyon pontosan megfogalmazta azt az érzést, ami valszeg sokunkban megvan, csak nem tudjuk ilyen precízen elmondani.
Előzmény: damm (331)
zividivi Creative Commons License 2007.01.20 0 0 333
Már késő!

Pontosan belegurítotad a golyót a számodra fenntartott fészekbe!
Előzmény: kia podesta (325)
mamicska Creative Commons License 2007.01.20 0 0 332
amit kigugliztál az egy kalap szarrt sem ért:((

az a Rigó Jancsi receptje is lehetett volna...
Előzmény: kalaposkiraly (313)
damm Creative Commons License 2007.01.20 0 0 331

Nagyon szeretnék egyesek, ha a "másik oldal" is beindulna. Csak van egy kis bökkenő. Erről talán Hermann Hesse mond érdekes dolgokat:

"Gyakran láttam, mikor egy emberekkel teli termet, egy emberekkel teli várost, egy emberekkel teli országot az a mámor és kábulat ragad el, ami a sok egyénből egységet, homogén tömeget kovácsol, ahogy minden személyes kialszik és minden ösztön bátorsága és eggyé olvadása tömegösztönné lelkesül, százakat, ezreket, milliókat tölt el kicsorduló érzelemmel, olyan odaadással, önfeladással és hősiséggel, ami kezdetben éljenzésben, kiáltásban, testvérként egyesülésben, elfogódottságban és könnyekben nyilvánul meg, később háború, őrület és vérfolyam lesz belőle. Az ember közös szenvedése, közös büszkesége, közös gyűlölete, közös tisztessége képességének bódulata ellen a személyes és művészi ösztönöm mindig óva intett. Amikor egy helységben, egy teremben, egy faluban, egy városban, egy országban érzékelhetővé válik ez a fülledt izgalom, akkor én hideg és gyanakvó leszek, elborzadok, és már látom is, ahogy folyik a vér, ahogy a városok lángban állnak, miközben az emberek többségének a lelkesedéstől és a meghatódástól könnyes a szeme, és éljenzéssel és testvérré válással vannak elfoglalva."

Nem zsebből visszalőni! Egy kicsit gondolkodni!

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 329
ha téged elkap egy uhu!
Előzmény: kia podesta (328)
kia podesta Creative Commons License 2007.01.20 0 0 328

Ha egy idóta, irígy ruvnyának lehet gátlás nélkül az ország érdekei ellen pofázni, magunk és magukfélét hirdetni, és ezt a nylonpatkányok még védik is (holott ezzel elvesztettünk többek között egy poziciót nemzetközi szervezetben, hogy a renoménkról már ne is beszéljek)

akik a náci hadsereg, sőt újabban már Szálasi dicsőségét zengik,

Akik mindezt nem hogy tűrik, de sajtót és fórumokat biztosítanak hozzá,

akik nyilvános pöcének használják a Parlament környezetét,

akik kocsikat, épületeket gyújtanak fel,

akik kirabolják a tvszékházat,

akik zászlókat égetnek, náci karlendítéssel körítve

akik beszennyeznek és lejáratnak nemzeti szimbólumokat a maguk horogkeresztény neonyilas őrületükkel,

akik magukat jobboldalinak merik nevezni, holott mindössze a tissztességes konzervatizmust percenként megcsúfoló, lealacsonyító, parvenü csürhéhez tartoznak,

akik a hitlerista vezérelvet dicsőítik, és ikonokat raknak egy senki képével a falukra és vallásos imádatban részesítik azt ,

akik a kádári rendszer haszonlélvezőiként most telepofával komcsiznak,

Akik ezek ellen még egy ejnyebejnyét sem képesek kiejteni a szájukon, sőt elvi és pénzbeli támogatásban részesítik őket

Akik, ha lehet mindent és mindenkit leráulóznak-tessék megnézni a reakciókat a saját szennylapjuk csorbánálnévenirta cikkei alapján mit összepatkánykodnak (nem kell sok idő, és a mostani Jel, a bálvány, a tokaji hvessző lesz még olyan büdös komcsi, hogy ihaj) közben meg minden tettük az ország előbbrejutása ellen hat...

azok patkányok: pestispatkányok!

Mikor lesz már végre patkánymentesítés?

Előzmény: brumaire 18. (326)
Antisystem Creative Commons License 2007.01.20 0 0 327

Koltayt az ilyesmi mindigis vonzotta. 1989-ben ő volt az MSZMP fővárosi ünnepségeinek szervezője. Viccen kívül...

ÜdV

Előzmény: zsuzsa (309)
brumaire 18. Creative Commons License 2007.01.20 0 0 326
Hagyjátok má' abba, idióták!
Előzmény: kia podesta (325)
Aragorn Creative Commons License 2007.01.20 0 0 324

Egy halottra meg az emlékezik, aki akar.  Az inkatív balfékekeknek nem tetszik, hogy a jobberek szeretnek összejárni. Rendezzetek hasonló összejövetelt. (mondjuk az Auchanba, hogy ne kelljen kitérőt tenni)

Hááát... én ugyan nem járok az Auchanba, de ha választani kéne, akkor inkább ott rendeznék összejövetelt, mint a temetőben.

Furcsa gusztusra vall, ha valakik a halottakra való emlékezés ürügyén szeretnek összejárni...

brumaire 18. Creative Commons License 2007.01.20 0 0 323
Csak láncaitokat veszíthetitek, cserébe egész világot nyerhettek! Ez halál komoly.
Előzmény: mamicska (322)
mamicska Creative Commons License 2007.01.20 0 0 322
csak nyersz vele:)
Előzmény: brumaire 18. (303)
brumaire 18. Creative Commons License 2007.01.20 0 0 321
Szégyelld magad! Egy "baller"
Előzmény: malaclopo (319)
malaclopo Creative Commons License 2007.01.20 0 0 319
igaza van a topicnyitónak, aljadék jobberek! egy halott már nem tud tiltakozni!
kalaposkiraly Creative Commons License 2007.01.20 0 0 318
a balfékek amnéziájára hívtam fel a figyelmet... valóban aljas húzás volt. :-)
Előzmény: Megfontolom (315)
wizes Creative Commons License 2007.01.20 0 0 317

Naon xar neked.

De nem sajnállak.

kalaposkiraly Creative Commons License 2007.01.20 0 0 316

GyF: "Mondd, Imre, te mit tennél?"

Előzmény: Megfontolom (315)
Megfontolom Creative Commons License 2007.01.20 0 0 315
Aljas gondolataid vannak. Nem lehet rajtad segíteni
brumaire 18. Creative Commons License 2007.01.20 0 0 314
Tragédia, ami itten vita címén megy. Komolyan!
kalaposkiraly Creative Commons License 2007.01.20 0 0 313

"Nagyon ügyes kis nyuszi vagy, de hát ez nekem mitől bumeráng?"

ti kaptátok fel a fejetek, hogy miféle balos kampányról beszélek Hofi temetése kapcsán... Leírtam, kigúgliztam nektek, (244, 243hsz. ráment egy kis időm) de hazugság továbbra is ömlik a szátokból...

semmi MeaCulpa??

Ugyanúgy ki akartátok sajátítani, úgyhogy a ti kezetek is meg van égetve... Köszönjétek az aljadék szószólitoknak. (Teddy, Sas Józsi)

Egy halottra meg az emlékezik, aki akar.  Az inkatív balfékekeknek nem tetszik, hogy a jobberek szeretnek összejárni. Rendezzetek hasonló összejövetelt. (mondjuk az Auchanba, hogy ne kelljen kitérőt tenni)

Kisajátítottuk a Koronát, a magyar zászlót.. A szélsőjobb -szerintetek- kisajátította a Hősök terét... hát így nincs nehéz dolgunk. Úgy hátráltok ki minden nemzeti jelkép mögül, hogy öröm nézni. Tessék szépen megmutatni hogy ti is szerettek ezek árnyékában ücsörögni, és nem csak a postást várni.

Na persze ha már a maszop tábor az otthonülőkből áll, akkor szépen lehet kezdeni csőcselékezni a gyűlésre járókat. ... na megyek a városba rögöni a Demszky-áldozatokon. csá.

Előzmény: Aragorn (263)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 312
De remélem nem téged kell? A szimpátiádat meg néztem/hallgattam, olvastam levelét, bőven elég volt a hidegleléshez!
Előzmény: Törölt nick (311)
brumaire 18. Creative Commons License 2007.01.20 0 0 310
Ettől még lehet értelmesen nyilatkozni.
Előzmény: Törölt nick (307)
zsuzsa Creative Commons License 2007.01.20 0 0 309
Koltay az istvánakirályról valahogy átállt egy kicist nekrofil vonalra, betegesen vonzódik temetésekhez...... ő lesz a nemzet temetésszervezője ? :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!