Keresés

Részletes keresés

innerimages Creative Commons License 2024.11.02 0 0 111

Ne legyen szükségetek rá de memóriakártya adatmentés miatt (is) megkereshettek mert a hardveres adat helyreállítás (chip-off recovery) akkor is működik amikor "se kép se hang", vagyis teljesen halottnak tűnik a meghajtó (semmilyen eszköz sem ismeri fel, mintha be sem lenne dugva), illetve felismeri de csökkent vagy 0 kapacitással, vagy mindenáron inicializálni / formázni akarja, esetleg írásvédettnek látja (persze kivéve, ha valóban fizikai hibás az eszköz vagy LDPC hibajavítást használ). Illetve más flash alapú eszközökön is használható mint a pendrive-ok, a laptopok ill. tabletek panelre integrált eMMC-i illetve SSD-i, digitális diktafonok memóriája, autók fedélzeti memóriája, stb. Ez a módszer magát a fizikai hibás adathordozót nem javítja meg, hanem a memóriavezérlőjét célhardverrel megkerülve azt teszi lehetővé, hogy a NAND memóriából, direktben kiolvasva lehessen kimenteni a nyers adatokat.

innerimages Creative Commons License 2024.07.25 0 0 110

A kártya (Samsungokra jellemző) memóriavezérlője failsafe módra váltott az elhasználódott NAND miatt. Ebből az állapotból nem lehet mindennapi használatra helyrehozni, ezért ha fontos adat van rajta akkor amennyiben olvasható akkor le kell menteni, ha pedig nem olvasható akkor adatmentő szakértőre kell bízni.

Előzmény: Zlx (93)
innerimages Creative Commons License 2024.07.25 0 0 109

Valószínűleg a 64 GB-os kártya hamisított és a valóságban csak 4 GB kapacitású. Ezek általában úgy működnek mint a régi analóg telefonos üzenetrögzítők, amelyeknek belsejében végtelen szalag van: a szalag vége össze van kapcsolva az elejével, így mindig csak az utolsó x percet rögzíti aztán amikor betelt, kezdi elölről és felülírja az elsőnek felvett felvételeket, stb. No, most képzeld el ezt a hamis meghajtóddal: csak annyi a különbség, hogy a meghajtód inkorrekt módon nem a valódi, kis méretét mutatja, hanem egy sokkal nagyobbat, amit a készítői beleprogramoztak. Bár a neten vannak leírások és programok a valós kapacitásának visszaállítására, ezt a tapasztalataim alapján nem ajánlom, mert annyira gyenge minőségű NAND memóriákat használnak bennük, hogy hamarosan úgyis véglegesen meghal és addig is a meglepetésszerűen fel-felbukkanó, rossz szektorokkal kell küzdened.

Előzmény: Törölt nick (101)
innerimages Creative Commons License 2024.07.25 0 0 108

Ha gyanúsan kis mérettel látszik a flash meghajtó (memóriakártya, pendrive, SSD), akkor a memóriavezérlője pánik módra váltott a degradálódott NAND miatt (mert a saját firmware-jét is azon tárolja és megsérült). Ebből az állapotból nem lehet mindennapi használatra helyrehozni, ezért ha fontos adat van rajta akkor amennyiben olvasható akkor le kell menteni, ha nem olvasható akkor pedig adatmentő szakértőre kell bízni.

Előzmény: WolfHowler (96)
innerimages Creative Commons License 2024.07.23 0 0 107

Gondolom 2 év alatt már megoldódott, de másnak még hasznos lehet: ilyen esetben csak a szoftveresen túlmutató, ún. chip-off módszerrel lehet eredményre jutni. A chip-off recovery (https://www.google.com/search?q=what+is+chip-off+monolith+recovery) akkor is működik, amikor teljesen halottnak tűnik a kártya (semmilyen eszköz sem ismeri fel, mintha be sem lenne dugva), vagy felismeri de 0 kapacitással, vagy mindenáron inicializálni / formázni akarja, esetleg írásvédettnek látja. Ez a módszer magát a fizikai hibás adathordozót nem javítja meg, hanem a memóriavezérlőjét megkerülve azt teszi lehetővé, hogy a NAND memóriából, direktben kiolvasva lehessen kimenteni a nyers adatokat (alapvetően az adatmentési folyamat bármilyen fizikai hibás, mentendő adathordozó esetén sosem magát az adathordozót teszi újra, hétköznapian használhatóvá, hanem elsődlegesen azt biztosítja, hogy a meghajtónak minél kevesebb stresszt - és további sérülést - okozva le lehessen image-elni a tartalmát, hogy aztán már a lemezkép fájlról, biztonságosan történhessen meg az adatok logikai kimentése.

Viszont ez nem otthon lejátszható dolog, mert PC-3000 Flash, RuSolut VNR vagy SoftCenter FE (ez utóbbit már nem fejlesztik) szükséges hozzá.

Előzmény: Nick6874 (103)
XNC Creative Commons License 2023.04.09 0 0 106

Jópár dolgot, mint pl.a kártya kapacitását nem írtad meg.

Lehet a kipróbált eszközökön limitálva van, hogy mennyit kezel le.

Előzmény: sarga1977 (105)
sarga1977 Creative Commons License 2023.04.09 0 0 105

Vásároltam egy ADATA SDkártyát .Beleraktam egy kamerába nem érzékeli,beleraktam egy sportkamerába és ez sem érzékeli,A laptopomon tudom formázni és másolni is rá de más eszközön semmi. Mi lehet az oka?

kisbetu Creative Commons License 2022.02.08 0 0 104

Van egy testdisk-photorec páros, amikkel elvileg a törölt kártyáról vissza lehet hozni tartalmakat.

Persze ehhez annyi azért kell, hogy a gép egyáltalán felismerje a kártyát, mint adathordozót.

Előzmény: Nick6874 (103)
Nick6874 Creative Commons License 2022.02.08 0 0 103

Szép jo napot mindenkinek!

A segítségetek kellene, egy igen bosszantó problémában.

Egyszerűen meghalt a Samsung Galaxy telómban a mikro sd kártya.

Se szó, se figyelmeztetés, egyszerűen leállt, miközben egy 1 perces videót filmeztem.

Azóta kipróbáltam tablettán, laptopon. Semmi. Egyik sem látja.

Tudom, le kellett volna mentsem máshová is. Nem tettem!

Igaz az is, hogy nem írta ki, de jelzett. Ami ugy nyilvánult meg, hogy kb egy hónapja, tobbszor ujra indult a telefonom. Azt hittem, hogy vírus, vagy maga a telefon.

Álmomban sem jutott az eszembe, hogy a mikro sd kártya hülyéskedik!

Szóval ebben kérem a segítségeteket!

Valami okos, frappáns megoldás a javítására vagy a nagyon szuper tartalom megmentésére! +

Előre is köszönöm tisztelettel!

Vittorio S Creative Commons License 2019.01.12 0 0 102

Szia,

csak nem sandisk?

Mert állítólag annak a márkának a kétharmada hamisított.

Nekem a 128 gb-os sandisk usb kulcs lett magától írásvédett, se törölni, se másolni nem lehet rá.

Kb.20 gb-ot tudtam rá másolni...

Cserélni garanciában pedig azért nem akarom, mert túl személyes adatok kerültek rá...

Az biztos, hogy hanyagolni fogom ezt a márkát.

Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.28 0 0 101

Üdv!

Valaki találkozott már olyan érdekes jelenséggel, hogy az SD kártyára (64Gb) másolt film ha nagyobb mint 4Gb, akkor csak addig lejátszható amíg a gépben van a kártya a másolást követően. Ha eltávolítom és újra rádugom a gépre. akkor ott a film de már nem lejátszható. Mintha sérülne valamitől. A 4Gb-nél kisebb filmek rendben lejátszhatóak. Többféle formázással is próbálkoztam (ExFat, NTFS) a FAT32-nél rá sem lehet másolni a 4Gb-nél nagyobb filet.  Formáztam az SD Cardformatter-el, windows lemez kezelővel, minitool partition wizard-al.. mindenhol ugyanez a helyzet. A kártya szinte új nemrég vettem egy akció kamerához, de oda sajnos lassú lett, ezért gondoltam USB tokba teszem és pendriveként használom.. De eddig csalódás.. (micro SD HC 64Gb class 10)

XNC Creative Commons License 2018.01.20 0 0 100

Próbáld meg többféle programmal.

Előzmény: WolfHowler (99)
WolfHowler Creative Commons License 2018.01.15 0 0 99

Jó estét.

Megtörtént a mélyformázás, még most is 1.88Gb a kapacitása.

Előzmény: XNC (98)
XNC Creative Commons License 2018.01.14 0 0 98

Most komolyan meg kell kérdezni azt, amit kettővel előtted megválaszoltam??

Mélyformázni kell, ami töröl minden adatot.

WolfHowler Creative Commons License 2018.01.14 0 0 97

Akarom mondani: MiniTool Partition Wizard-al dogoztam.

WolfHowler Creative Commons License 2018.01.14 0 0 96

Jó estét kívánok! 

Nekem olyan problémám van, hogy egy 32Gb-os micro-sd kártyát partition tool-al ext fájlrendszeresre alakítottam hogy a telefonom tárhelyét bővítsem. Majd pár év használat után a telefon bekrepált, ezért vissza állítottam a memóriakártyát fat-osra. Használtam zene és film tárolásra, mígnem pár napja mikor betettem a kártya olvasóba, azt írta ki hogy használat előtt formázni kell, mivel éppen üres volt, ezért le ok-éztam a formázást. Formázás után viszont már csak 1.88Gb látható a 32Gb-ból. Mi lehet a baja? Mit tudok vele csinálni? Válaszaitokat előre is köszönöm.

kisbetu Creative Commons License 2018.01.12 0 1 95

Vegyek neked másikat, vagy mi mással segítsek?

XNC Creative Commons License 2018.01.12 0 0 94

Valószínűleg nem jó formázó-programot használtál.

Próbáld meg ezt:

https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/eula_windows/

Lent, az "Accept" gombra kattintva indul el a letöltés.

Reméljük, onnantól már elboldogulsz.

Zlx Creative Commons License 2018.01.12 0 0 93

Hali, kerlek segitsetek, a mai nap az SD kártyám meghulyult, az az  nem tett at semmit se az SDre folyamatosan azt irta ki hogy nem lehet attenni keves a tarhely vagy mi. Elmeletileg 10gb szabad, de mégse, mas fajl kezeloknel az tirja h 4gb szabad

Na de a masik 

Formaztam az SDt es minden rajta maradt semmit  nem torolt le magarol, es en magam se tudok rola torolni,  alkalmazasokat nem teszi at se semmi. Valaki kerem aki tud az segitsen emailben barhol

Nagyon fontos lenne (Telefon - Samsung Galaxy J3 2016 SD card - 16 GB) aki tud kerem segitsen nagyon fontos lenne.. 

dekopir Creative Commons License 2017.12.31 0 0 92

Ha még nem sikerült, ezt ajánlom:

HP USB Disk Storage Format Tool 

Előzmény: mandulaimádó (90)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2017.12.24 0 0 91

Valószínűleg nem jó neki a formátum.

Meg kell formázni a telefonban, ha a kártya hibátlan, működni fog!

Előzmény: mandulaimádó (90)
mandulaimádó Creative Commons License 2017.12.23 0 0 90

64 GB samsung kártyát formáztam windows 10-ben, de az androidos telefon nem tudja kezelni. A telefon ugyan látja a kártyát ugyan, de se a kapacitás nem jelenik meg, se nem irható, se nem olvasható a mappa tartalma. Mi lehet  a gond?

sztella81 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 89

Üdv!

Nekem nem formázással van a gondom csak az sd kártyával, adott egy android 4.4.2 rendszer hozzá a kártya a telefon úgy van beállitva hogy este kikapcs reggel bekapcs na most 10ből 4 szer úgy kapcs be hogy sd kártya hiba, majd az összes kép és egyéb egy lost dir nevezetű mappába landol. diskdigger programmal vissza tudom hozni de sajnos ez minden egyéb szemetet is visszaállít nagyon nehéz kiszűrni a közel 3000 fájlból a képeimet. Tud valaki erre valami tippet mitől lehet ez a hiba és mi lehet a megoldás? 

Előre is köszi!

kisbetu Creative Commons License 2017.09.03 0 0 88

testdisk, photorec

Előzmény: 11andi10 (87)
11andi10 Creative Commons License 2017.09.03 0 0 87

Sziasztok .samsung A5 telefonom van .  megnyomtam az sd kártya formázást ,és valószinüleg letöröltem róla mindent . Valahogy vissza lehet hozni a törölt képeket?

Hee4 Creative Commons License 2016.11.18 -1 0 86

Sziasztok! Segitseg kellene. Vettem egy 16 GB SanDisc memoriakartyat, es nem tudok ra telepiteni semmit. A tabletomba tetem,de a kepeken kivul semmit nem tudok ra telepiteni,valamint belso memoriakent sem tudom hasznalni. Elore is koszonom aki segit!

tutti11 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 84

Sziasztok!

Nem találtam egyéb topikot,ezért itt tenném fel a kérdésemet,remélem tud valaki segíteni. Vettem ebayen egy beépíthető 5,25 Media Dashboard kártyaolvasót.Ez amolyan mindenes kis cucc,elég gyors is. Egyik napról a másikra nem működött. Drivert nem találtam hozzá,hogy újra fel tudjam rakni. Mai napon arra jöttem rá,hogyha benne hagyom a kártyát és úgy kapcsolom be a gépet,akkor utána hibátlan a gép kikapocsolásáig. Esetleg valami ötlet,hogy mit lehetne kezdeni vele,hogy újra normálisan működjön? Valami frissítés óta csinálja ezt a kis cucc. Előre is köszi!!

oszi_91 Creative Commons License 2016.06.08 0 1 83

Ezer hála úgy tűnik, hogy működik! Nagyon szépen köszönöm! :)

Előzmény: ZöPö (82)
ZöPö Creative Commons License 2016.05.20 0 0 82
Előzmény: oszi_91 (81)
oszi_91 Creative Commons License 2016.05.16 0 0 81

Sziasztok!

Olyan problémám volna, hogy SD kártya  (SanDisk Ultra 16GB) formázás közben véletlen kihúzódott a kábel és azóta nem tudom működésre bírni. Próbáltam rufussal javítani, diskpartban formázni, simán formázni, gyorsan lassan. stb.
A lemezkezelőben úgy tűnik mintha nem volna baja.

Viszont már a sajátgépen ha rákattintok azt írja, hogy érvénytelen kötetnév, meg az ikonja se tökéletes.

Szerintetek lehet még valamit kezdeni ezzel a kártyával?
Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!