De ha mar olyan jol tudod az izraeli kincstari valaszokat Izrael viselkedesere akkor azt hittem elvarhato hogy elgondolkozz az allamalapitas alapvato elvein is...
Tulajdonképpen európai szemszögből mindenkinek igaza van.
Izraelnek természetes igénye (és joga) a létezés, ez pedig, ha már nem Grönlandot foglalták el, csak erős és ütőképes, elrettentő erővel bíró hadsereggel képzelhető el.
Ugyanakkor őszintébb zsidó nick-ek még itt a fórumon is beismerik, hogy Izrael most honfoglaló háborút folytat, azt pedig ugye csak valaki kárára lehet, anélkül utoljára a Ferenc József földet sikerült...
Az araboknak/perzsáknak természetes igénye/joga a létezés, ezt pedig egy expanzív politikát folytató, atomfegyverrel egyoldalúan felszerelt Izrael komolyan fenyegeti. Az arab érzékenységet erősen sérti ráadásul az USA komoly izraeli befolyás alatt áll, pl. izraeli követelésre csökkentett képességű F-15-ösöket adtak el Szaúd-Arábiának. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy abban a pillanatban, hogy Izrael nem tudja megvédeni magát, illetve az USA Izraelt, a zsidó állam megszűnik létezni, megsemmisítik.
Addig örüljünk, amíg többé-kevésbé kívülről nézhetjük a meccset...
Izrael kb. két megyényi terület és szinte lehetetlen belülről megvédeni.
Aha...
Es szerinted ezt a cionistak nem tudtak amikor meg csak almodoztak a modern Izraelrol?
Vagy abban remenykedtek hogy a kornyezo arab orszagok tovabbra is gyarmati sorban maradnak es az angolok garantalni tudjak hogy az egyebkent ellenseges arabok nem fognak akadekoskodni?
Bonyolultabb ez a probléma mint gondolnád.Izrael kb. két megyényi terület és szinte lehetetlen belülről megvédeni.A megoldás talán egy hatalmas demilitarizált övezet lenne.
z igaz de jó ha tudod ,hogy Izráelnek van atombombája mig Iránnak nincs ,és nem atombombát akar hanem csak költik róla a képet gerjesztik a mellébeszélést ,hogy Irán azért fejleszti az atomját mert Izráelre aka törni, vagy azért ha Iránnak lenne atombombája elérhetné Izráelt.Nem értem nekem fegyverarzenálom van és ha a másiknak estleg lene akkor ,neki ne legyen.Ez álságos dolog, inkább ebből azt látom hogy Izráel akar továbbra is a térség uralkodoja lenni,És aki védekezni mer vagyis ha megtámadjaák ellencsapásra kész akkor ilyen elö sem fordulhason, hogy vissza tudjon ütni.És ez az ami nemcsak Irán mostani helyzetén keresztül, ez látatja velem, hanem akár Libanon, vagya Palesztin helyzet is ezt mutatja.És sajnos az Usa pedig rohan segiteni Izráelnek,azonnal. És igy mindig egy világháborus góc jön létre hol itt hol ott, Az nem lehet hogy egy nép uralkodjon mindenki felett a távolkeleten,és ezt Izráelnek hivják.
Igen,nekünk európaiaknak az a "szerencsénk",hogy már túl sokat háborúztunk,és túl sokszor rábasztunk.Elég volt,ez valahogy benne van az európai közgondolkodásban.
persze, hogy kell lennie, mint ahogyan van is... DE! elfelejted, hogy itt USÁról, IRánról és izraelről van szó, egyikük sem arról híres, hogy nagyon hagyná magát, nagyon vágyna a békére.
Ha jól látom ez a Bayern...de ne offoljuk szét. Izrael létét és biztonságát fontosnak tartom,de ha csak vérrel lehet szavatolni akkor megette a fene.Kell lennie békés megoldásnak is.
Tudod minden gojban ott bujkál az antiszemita,legfeljebb nem tud róla:-) De félretéve a tréfát:ez az Ahmedinedzsád(jól írom?) tényleg egy seggfej,de annyira szerintem nem ostoba,hogy bekóstolja Izraelt.Még ha lenne atombombája akkor se.
Félreértések elkerülése végett:ugyanúgy sajnálom a hullazsákban hazaérkező amerikai katonát mint az ártatlan civileket.Vállalom hogy pacifista vagyok,még ha meg is vetnek érte.