De ahhoz hogy valaki szakrendelöbe menjen elözöleg beutaló kell és ezt a háziorvos irja meg .Igy kéthelyre kell menni egy betegséggel,az uj rendszer szerint ez már 2x300=600 ft . De utána azeredménnyel vissza kell menni a háziorvoshoz, 300, és lehet hogy a szakrendelésre is kontrollra ujabb 300 ft. Jó mi? Ezt a Molnárt a malomba kelene dolgoztatni ,öö lenne a zsákos flodó helyett a zsákos molnár.
Ha jársz a Madarász felé, nézd meg, ha nekem nem hiszed el. De már tavaly is előfordult, hogy amikor egyenesen a fülészetre mentem, azt mondták, hogy kell a körzeti orvostól beutaló, csak akkor ez még nem volt hivatalosan rendeletbe foglalva.
Ma reggel bevittem a gyereket a Madarász kórházba, ahol minden falon a következő hirdetmény virít: Ha beutaló nélkül hozod be a gyereket, ÖTEZER forint ellenében vizsgálják meg. Gondoljuk át ezt egy kicsit. A gyerekednek mondjuk pénteken elkezd fájni a füle, nem alszik éjszaka, sír stb. Te ekkor elsétálhatsz a körzeti orvoshoz, vársz fél napot, megkapod a beautalócskádat, amivel másnap - ez esetben hétfőn - bemégy a kórházba, vársz fél napot és már meg is nézik a gyereket. A körzeti orvosnál nincs sem röntgen, sem labor, sem a gyerek fülébe nem tud belenézni, tehát ha nem nátháról vagy torokgyulladásról van szó, hanem nyilvánvalóan komolyabb dologról, akkor teljesen felesleges eltölteni azzal egy napo, hogy sorba állsz a beutalóért, amivel majd másnap ismét fél napot állsz sorban a szakrendelésen. Nem tudom, ki hozta ezt a rendeletet, de vagy nincs gyereke, vagy ami valószínűbb, annyit keres, hogy ha bárki beteg náluk, csak bemercédeszeznek valamelyik magánrendelőbe, ahol azonnal megnézik őket.