Keresés

Részletes keresés

REMbraNT Creative Commons License 2014.10.15 0 0 45

Elnézést a kései reakcióért. Csak most kezdtem el foglalkozni a témával és találtam ide.

 

Kezdőknek itt egy rövid leírás, hogy mi a különbség eredeti és utángyártott között.

 

 

FantasyLandia Creative Commons License 2013.08.24 0 0 44

Köszi a gyors választ! 
"Aki az áruházi eladóktól vár szakmai tanácsot, az meg is érdemli!" Na, azért ez nem így van...

Akkor valószínű vízfesték alapú sz@r utángyártott lengyel tintám van, ezért tapasztalom ezt a maszatolást. Utánajárok a Canon oldalán a tintáknak...
Azért is volt fucsa, mert 2 évig (csak eredeti canon patronokat vettem) hiba nélkül működött a fotóknál és a címkézénél is a nyomtatás, most meg ezzel az utángyártott patronokkal nagyon fos!

Kössz még1x!

Előzmény: mr_ricsi (43)
mr_ricsi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 43

Az utángyártott patronokban "vízfesték" (dye) alapú a tinta, míg a gyári patronokban "pigment" alapú is lehet. A Canonnál a fekete biztosan pigmentes, a többi szín pedig nyomtatótól függően lehet ez is, az is.

 

"Nos, engem lebeszéltek a műszaki áruházban az eladók, hogy ne vegyek lézernyomtatót, mert ha évi kb.: 500 címkét nyomtatok (kb. ennyit, nem többet!), akkor 60ezer lesz a patron utántöltése... "

Aki az áruházi eladóktól vár szakmai tanácsot, az meg is érdemli!

A neten a nyomtatók adatlapjain megadják, hogy a tonerjeiknek hány oldal a kapacitása. És a nyomtató kiválasztásakor érdemes megnézni, hogy a gyári tonerek mennyibe kerülnek. (Az utántöltés ennél nyilván olcsóbb lesz.)

Előzmény: FantasyLandia (42)
FantasyLandia Creative Commons License 2013.08.24 0 0 42

Sziasztok!

Szerintetek létezik-e a lézernyomtatón kívül olyan tinta (tintasugaras nyomtató), ami vízálló? Canon tintasugaras nyomtatóm van, és a tavalyi felvitt etikett címkék nem maszatolódtak el, amikor nedvesség érte őket. Az idén vettem utángyártott tintapatront (nem eredeti canon), és most elmaszatolódnak a betűk a címkéken. Pld.: hűtőben van az üveg, amin rajta a címke és a pára miatt maszatosak lesznek a betűk.
Nem szeretnék nyomdával dolgoztatni, mert magam szeretem a címkéket megtervezni, szerkeszteni és kinyomtatni is. 
Elmentem lézernyomtatót nézegetni, mert azt mondták hogy a lézernyomtatóval készült címkék nem maszatolódnak el, és nem áznak meg a betűk. Nos, engem lebeszéltek a műszaki áruházban az eladók, hogy ne vegyek lézernyomtatót, mert ha évi kb.: 500 címkét nyomtatok (kb. ennyit, nem többet!), akkor 60ezer lesz a patron utántöltése... 
Van valakinek tapasztalata ez ügyben? Tényleg ilyen gyorsan kifogy a lézernyomtatóból a toner? Az etikett címke nem nagy, hanem egy A/4-es-en lévő 24 db-os etikett címkéről van szó, és kb.: 500 db-ot nyomtatnék vele évi szinten...
Vagy, ha eredeti Canon tintapatront veszek, akkor lehet az nem mosódik el egy kis párától?

Köszi a váalszt előre is!

mmates Creative Commons License 2007.12.15 0 0 41
Van egy 1000 éves Star LC-90 mátrixnyomtatóm, amiben nemrég kiszáradt a szalag. Gondoltam veszek hozzá egy újat, de csak utángyártottat találtam. Ezzel ez utángyártott cuccal nem bír nyomtatni, mert megakad, nem passzol pontosan a menete a fogaknak. Szerencsére 2 szalagot vettem (1et fizet, 2t kap, kutyának sem kell :D ), szétszedtem az egyik szalagnak a műanyag tartóját, és átraktam a szalagot az én eredeti műanyag szalagtartómba. Közben jó tintás lettem, de már tudom legalább, hogy utángyártott nyomtató cuccot nem szabad venni. (Legalábbis ehez.)
locsemege Creative Commons License 2007.07.05 0 0 40
Ezért célszerű otthon is lézernyomtatót használni.
Előzmény: miku68 (39)
miku68 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 39
Remélem nem tartjátok off-nak, de nem a gyári, vagy töltött foglalkoztat. Szóval akármilyen volt, (HP kis otthoni vacak), a háromszinü mindig beszáradt. Mostam, vasaltam, ráztam, akkor is. Nos két év után rájöttem: amellett, hogy mindenkinek igaza van, a lényeg, hogy egy magamfajta amatör ritkán nyomtat. Persze hogy beszárad.
Nos a megoldás hogy ugy mondjam "parasztos". Amikor nagyritkán kell a szines, a patront kiveszem a légmentesen záró műa. dobozból, bepattintom a printerbe és ha végeztem egy mozdulattal megy vissza a "garázsába" !!!
Azóta, gond ezzel egy szál se. Nagyszerű, mert egyszerü, de lehet másnak lesujtó véleménye is. Tessék!
adent Creative Commons License 2007.01.17 0 0 38
Hát igen, Mo-on még kevéssé elterjedt szokása a képviseleteknek, hogy a korrekt kiszolgálással tegyék elkötelezetté a felhasználóikat.

Az a Sony-s ügy, ami mondasz, ez elképesztő, bár olyat már én is láttam, hogy egy FireWire-es külső ház hazavágta egy laptop alaplapját. Kicserélték garanciába, utána újra rádugta és megint ugyanaz történt. A dolog persze a szervízt is izgatta, megkérdezték, hogy miket próbált ki rajta az elmúlt időszakban és amikor elmesélte, akkor onnantól már nem akarták neki megcsinálni.
Most el lehet rajta vitatkozni, hogy ki a hunyó, de az mindenképpen elvárható, hogy valamiféle körültekintéssel szerezzük be ezeket az eszközöket, mert elképesztő mennyiségű olcsó szemetet dobnak piacra.

Ha mindig csak az olcsóságot vesszük irányadó szempontként, akkor előbb vagy utóbb ráfaragunk. Ez szinte törvényszerű.
Persze megtörténhet ez tesztelt gyári cuccal is, de nagyságrendekkel kisebb valószínűséggel.
A minőségi gyári termékekben elvben, sok minden más mellett, megfizetem azt a szakértelmet és tapasztalatot is, ami nekem nincs, de az eredményét élvezni akarom.

Aki örömét leli abban, hogy maga csinálja, az nyilván nem osztja a véleményemet, de nekem meggyőződésem, hogy annak lényegesen kevesebb ideje marad az eszközzel való tényleges alkotásra.
Előzmény: trikó (37)
trikó Creative Commons License 2007.01.16 0 0 37
Ez egy macska-egér játék oda-vissza. A gyár olyan megkötéseket igyekszik tenni, amellyel odalácol téged a márkához. A minap egy videókamera ügyében szakértettem, amit a Sony olyan felkiáltással nem akart gariban javítani, hogy nem Sony adatátviteli kábellel használták.
Ez az alapállás hülyeség, mert a csatlakozások szabványosak, és ha a kábel is az, nem lehet erre hivatkozni, főleg hogy a kábel nem tartozéka a csomagnak.
Ugyanez a Panasonicnál úgy megy, hogy leírják az ismertetőbe: menj el egy bótba, azt vegyél egy FW szabványos kábelt. Pont.

A Sony a csatlakozócsere után elektronikusan is meghibbant, a kamerát persze nem vállalták gariban.
A szomszédban a kamerás fórumon viszont épp most tárgyaltuk egy kolléga ügyét, akinek a mechanikusan sérült csatlakózóját is gariban cserélte a Panasonic kérdés nélkül.

Van tehát a cégek közt különbség, nem is kevés.

A nyomtatóknál tudni kell, hogy mit érdemes gariban elsütni és mit nem. Ha rendszeresen túl vastag papírt használsz, annak nyoma keletkezik a fejen, mechanikán.
Ha rendszeresen melléfolyatod a tintát, annak is nyoma lesz.

Általánosságban talán nem tévedek, ha azt mondom: a helyettesítő típusú patron használata okán az integrált fejes (HP-k többsége, Lexmark) nyomtatók egyrészt nemigen hibásodhatnak meg, másrészt nem az utángyártott patronnal kell a szevízbe vinni garira :)))

A nem integrált, tehát különfejes - különpatronos nyomtatóknál annyiban lehet más a dolog, hogy ha a fej a nyomtató szerves része, és ha bekoszolódik, azt háríthatja a szervíz a szerinte rossz tintára. Emiatt ezeket a nyomtatókat is gyári patronnal érdemes szervízbe vinni.

Ugyanakkor azt is meg kell mondjam, hogy a kezem alatt régebben és most forgolódó nyomtatók esetében egyetlenegy olyan eset történt, mikor a nyomtatónak elektronikus hibája lett. Ez egy régi Epson Stylus nyomtató volt, és nem volt hajlandó vezérelni a színes fejet. A hibát egészen biztosan nem az idegen patron okozta, hiszen akkor még nem is volt ilyen itthon :)) Eljárt felette az üzemidő... ennyi.

A jellemző hibák sokkal inkább a mechanikában keletkeznek. Természetesen ezek a napi használatban lévő nyomtatókra igazak. A rendszertelenül használt nyomtató feje beszáradhat, ez azonban kevésbé a patrongyártó kérdése.

Az utángyártott patronok véleményem szerint nem hordoznak veszélyt úgy általában a nyomtatókra.
Probléma trehány gyártás esetén inkább a nem folyamatos tintaáramlással, esetleg a nem pontos színhűséggel lehet, de az ilyemit szépen kitapasztalhatja magának az ember típus szerint :)))
(Természetesen mindettől függetlenül, az anyagi szempontokat is mellőzve én is azt mondanám, legjobb a gyári patron.)
Előzmény: adent (36)
adent Creative Commons License 2007.01.16 0 0 36
Köszi trikó, tulajdonképpen mindent megválaszoltál és meg is értettem.
A Polimer kazettákra való utalásból az is kiderült, hogy a régebbi motorosok közül való vagy:-)
De ez jó.
Tulképpen mi számít a gyártó szempontjából rendeltetésszerű használatnak?
Ha 300g-os papírt gyömöszölök abba a nyomtatóba, ami csak 180 bír, az tiszta sor, hogy nem.
De mit nem bír még ki a gyártói menlevél?
Előzmény: trikó (32)
apriori Creative Commons License 2007.01.16 0 0 35
Tehát akkor egyedi prezi és fényképek = gyári patron. A többi meg akármi. Ez a tanulság. (És hogy minden mindennel összefügg... :( )
Előzmény: trikó (32)
trikó Creative Commons License 2007.01.15 0 0 34
Oppardon.... Polimer vót :)
Előzmény: trikó (33)
trikó Creative Commons License 2007.01.15 0 0 33
Egyébként ez az "eredeti tinta" mizéria kísértetiesen hasonlít a hajdani magnószílagosdira.

Abban az időben volt kb 8 gyártó a világon, aki iszonyatos dömpingméretben gyártott szalagot (Sony, TDK, Bayerische Anilin und Soda Fabrik - BASF, Maxell, Skotch, és tán egykét amerikai cég).
A kis kompakt és videókazettagyártók többnyire ezektől vásároltak, persze a legolcsóbb szalagtípusokat nyers nagyhengerekben. Költséget fogni a kazettattestek gyengébb igényű gyártásával lehetett, és a kevésbé szigorú technológiai körülményekkel.
A magyar Polymer is használt BASF, meg MAXELL, sőt a metál szalagokhoz tán TDK szalagot. De minek.... :)))
Pl. a hengerek felvágásánál már lehetett hibázni. Gyakori volt az életlen pengékkel történő vágás, a nem elég tiszta szalagpálya a gépsoron...stb. Ha nem volt századra pontos a szalagszélesség, az az egyenfutási tulajdonságokat rontotta durván, így fejszöghiba miatt hullámzott a felvétel magasátvitele.
Aztán a gyenge kazettatest volt a másik elcsúszási lehetőség. Vetemedett fröccsöntések, megszoruló csévék, egyszerűsített, pontatlan mechanikák...stb.
A Polymer egy időben még olyan kazettát is gyártott, amiből a siklást biztosító átlátszó oldalfólia is ki volt hagyva.
A nyers szalag, vagy épp esetünkben a tinta csak egy eleme a készterméknek. A többit is el lehet rontani :)))

Előzmény: trikó (32)
trikó Creative Commons License 2007.01.15 0 0 32
Semmi ördöngősség nincs a dologban. Azt kell elfelejteni, hogy a nyomtatószervízben bárki őszinte lesz hozzád.

A következő a felállás: van néhány cég a világon, akik tintát gyártanak. A patrongyártók pedig tőlük vásárolnak. Semmi nem tiltja többnyire, hogy újragyártott, utángyártott, vagy refill patront használj. Ha viszont nem rendeltetésszerűen használod a nyomtatót, ugrott a garid. Jogilag persze a patron gyártója felel az okozott kárért, a valóságban nehéz bizonyítani a patron hibáját.
Olyat még nem hallottam, hogy bármilyen gyári, vagy utángyártott patron elfolyt volna bele a gépbe, lévén a fejek kialakítása olyan, hogy nem folyik szerteszét a cucc. Parkolóállásban pedig egy hulladéktinta tároló felett áll a fej. Ha oda becsurran, elvben nem lehet gáz.
Ami viszont bajos, az a pumpás patronok (Office Inkjet) esetében már megesett ismerősnél. Többször újratöltötte a fekete patronját, és ehhez mindig ki is emelte a szondacsöves fészekből a patront. A sok ki-be rakástól a szelepben lévő gumi már nem zárt jól, és a szondacső mellett elkezdte kiköpködni a tintát, mikor a fej szivattyúzni alkart a puffertartályba. Na ez gáz.

A felvetés azonban eredetileg a HP Dj 1280-as-ról szólt, amelyik olyan felépítésű, hogy ilyesmi nem történhet vele.
---------------------------------------------------------

Egyébként átlagosan 70% körüli megtakarítást érek el a nyomtatóimon. A kispatronos Canon-nál csak 50-60, mert nem töltögetek, hanem helyettesítő típust veszek olcsóbban. A nagy HP-n jóval több több mint 70. Persze aki nem csinálja nap mint nap az utántöltést, az többet vesződik. Nekem egy patrontöltés átlag 5perc, de ha gyúrnék rá, menne gyorsabban is. :))))))))))))))
A nagypatronos Canon nál pedig rájöttem, hogy a legjobb ki sem venni a patront, hanem felül megfúrni és ledugózni az utántöltőben lévő dugóval. Ez azért jó, mert nem levegősödnek el a fejek. Mivel a patron átlátszó, szépen lehet adagolni bele a tintát.

Aki viszont nem szeret töltögetni, az én meglátásom szerint akkor is talál helyttesítő típust, amit érdemes használni. Nekem HP szinten a G&G bejött, és gond nélkül használom őket.

Van viszont aki akár nagyiparban is hajtja a nyomtatóját nekik találták ki a folymatos tintaellátó cuccot.
Itt pl. hozzávalókat és korrekt szaktanácsot is lehet kapni:

http://web.axelero.hu/inkmate/fooldal.htm#A12

Érdemes ezen az oldalon elmolyolni kicsit.
Én mondjuk nem náluk veszem a tintát, de ez most lényegtelen.

Hogy miért éri meg?
Nekem spec azért, mert olyan kisszériás (1-200pld) munkákat tudok nyereségesen elvégezni, amelyeket nyomdagéppel nem lehet, gyári patronok esetében pedig tintasugaras nyomással sem, vagy drágábban kell nyomni, amit meg az ügyfél nem szeret..

Ha egyedi prezentációkat, fényképeket nyomkodnék, én sem tökölnék a refilles témakörrel. :))))
Előzmény: adent (22)
adent Creative Commons License 2007.01.15 0 0 31
Ez a megjegyzésed, egy kicsit erős volt, még ha egy világos állásfoglalást tartalmazott is.
Természetes dolog, hogy akit a téma érint, megpróbál utána járni, hogy hol foghatná a költségeket, és nem hiszem, hogy csak igény kérdése lenne a ennek vagy annak a használata.
Akinek magas színvonalú nyomtatási anyagai vannak ott azonban szerintem sincs értelme helyettesítésben gondolkodni, mert a minőség biztosan nem lesz jobb.
Talán ha a gyártók is gondolnának arra, hogy nem a legjobb minőségű festéket ontsa azokra az oldalakra, amit egyébként csak pl. tanuláshoz használ és 2 hónapig van rá szüksége, és ehhez illeszkedve készítenének olcsóbb megoldásokat is, eltűnnének a gagyi gyártók a piacról.
Előzmény: favor (29)
favor Creative Commons License 2007.01.15 0 0 30
/ - valami
favor Creative Commons License 2007.01.15 0 0 29
Nem akarok senkit megbántani, de aki utángyártott/töltött patront használ, az vagy totálisan igénytelen, vagy valami ebből él*. Próbáltam mindkettőt de, mivel igen gyenge idegzettel áldott meg az Isten nem bánt, hogy magasabb árkategóriában kiváló minőséget produkál a nyomtatóm.

apriori Creative Commons License 2007.01.14 0 0 28
De azért az sem utolsó szempont, hogy működik-e patentra az a nyomtató. Énnekem ne adjon semmi plusz hangot, ami valami meghibásodra utalhat, vagy ne hagyjon pacákat, amiért ki kell dobnom egypár nyomatot. Igazad van, hogy drága a gyári, de működik. Magától. :)
Előzmény: verz (26)
adent Creative Commons License 2007.01.13 0 0 27
Haverom elég régen használ nyomtatót otthon, kb 15 éve.
Kipróbálta ő is az utángyártott és töltött patronokat, de a fénykép nyomtatás minőségével sohasem volt megelégedve.
az gyakorlatilag minősíthetetlen volt.
Te milyen márkát használsz, amivel jó volt a fotó is?
És a kiadóssággal hogyan jöttél ki?
Előzmény: verz (26)
verz Creative Commons License 2007.01.12 0 0 26
Én már elég sok tintasugaras és lézernyomtatót kipróbáltam, de a nyomtatóval adott gyári patronok/tonerek kifogyása után sosem használtam újra eredetit, mert

1. pofátlan drágán mérik (hiába ezen kaszálnak, nem magán a nyomtatón)
2. a (saját magam által) utántöltött, ill. az utángyártott patronokkal sosem volt semmilyen minőségi problémám.

Színesen csak rajzokat és fényképeket nyomtattam, egyszer sem tapasztaltam szabad szemmel látható különbséget a gyári, ill. az utántöltött patronnal nyomtatott képek között. Színtartóságuk is jó (akad több éves nyomatom is változatlan minőségben).

És még valami, ha jó színes nyomtatót akarsz, akkor csak Epsont szabad venni, az összes többi (HP, Canon stb.) nyomába se ér!

Itt rendelhetsz olcsón megbízható minőségű utángyártott patronokat:
Előzmény: adent (25)
adent Creative Commons License 2007.01.11 0 0 25
Gondoltam, hátha akadnak itt dtp-sek vagy olyanok, akik ezt is azt is használják és így vonhatunk egy mérleget.

De igazad van, erősebb bennem a tartózkodás ezektől a "csináld magad" megoldásoktól.
Meg nekem pénzbe került ez a nyomtató és nem nyugtat meg a "nyelves mutatvány" sem, hogy esetleg az első patroncserés fordulóban kidobtam az ablakon.

De a témánál maradva, Te milyen jellegű melóra használod a nyomtatót?
És mi volt, amiben jó volt az utántöltött?
Szöveg, grafika, fotó?

Tényleg érdekel.
Előzmény: verz (24)
verz Creative Commons License 2007.01.11 0 0 24
Nem tudom, mit filóztok annyit a kérdésen?

Ha nem bíztok az utángyártott/utántöltött patronokban (amiről trikó is leírta a - jó - tapasztalatait, én is pedig, én is elfogyasztottam már pár tucatot), akkor vegyetek gyárit, és kész!

Igaz két gyári patronkészletből vehettek új nyomtatót, de ez ne zavarjon benneteket!

Csak tudnám, hogy ha eleve nem szimpatikus az utángyártott patron és nem hisz azoknak, akiknek ezzel pozitív tapasztalatai voltak, akkor minek indította a topiknyitó a topikot????


Egyébként tövig benyalok annak a szervizesnek, aki megmondja, hogy milyen patron/tinta köpte tele a nyomtatót (persze, ha nem hagyja benne valaki az utángyártott/töltött patront, hanem visszateszi az eredeti gyárit...)
apriori Creative Commons License 2007.01.11 0 0 23
Dilemma ide vagy oda, én nem értek hozzá.... Van egy cimborám, aki szaki valamennyire ezen a területen, de őt se nyaggathatom állandóan. Inkább legyen gyári, aztán működjön hibátlaunl, ne kelljen vele foglakozni túl sokat.
Előzmény: adent (22)
adent Creative Commons License 2007.01.11 0 0 22
trikó!
Te nagyon penge vagy a témában, de ha most ultrahnagosan gőzölök, meg takarítok és karbantartok, akkor mit spórolok ezzel az egésszel.
Ezeket mind egybevetve és a vele való foglalkozás, azért hozzáadott költség és idő, nem?
Nem lehet, hogy egyszerűbb kicsomagolni a gyárit, belerakni és csak úgy használni.

Ezekkel a refill patronokkal egyébként hogy jöttél ki oldalszámra?
Azért még mindig furdalja az oldalamat a kiváncsiság.
Előzmény: trikó (14)
adent Creative Commons License 2007.01.11 0 0 21
Nekem az üzletben ahol vettem azt mondták, hogy ha ne adj isten teleköpködi a nyomtatómat egy hibás gyári patron, azt gariba javítják.
Most akkor átdobtak?
És azt is mondták, hogy a szervíz gyakorlatilag 100%-os biztonsággal mondja meg, hogy milyen tintával árasztja el a tulaj a nyomtatóját.
Nem gyárinál ugrik a gari.
Előzmény: trikó (11)
apriori Creative Commons License 2007.01.11 0 0 20
Hát ez az... Basszus, tényleg ez a dilemma. Ha utántöltöttet haszálsz, rövid időn belül meg tudod spórolni az esetleges új nyomtató árát.
Ha gyárit, nincs hiba, de megtakarítás sem.

Én azért mégiscsak utóbbi mellett tenném le a voksot. Nem akarok feleslegesen vitatkozni a szakforgalmazóval, mint tették nemrégi az egyik haverommal, hogy ők bizony látják, hogy utántölött patront használt, mert szétfolyt az egész a berendezésben, ezért nem jár a garancia, és így kidobhatta a nyomtatót.

Ráadásul azért azt is lássuk be, fontosabb anyagokat - én rendszeresen üzleti ajánlatokra használom a színes nyomtatót - csak jó minőségben érdemes átadni az üzleti partnernek. Elég hülyén nézne ki egy csíkos vagy szétfolyt tintájú anyag....
trikó Creative Commons License 2007.01.10 0 0 19
Így igaz. A nagy IP-be meg ugye nem újragyártott megy, hanem utángyártott, hisz valójában csak egy tartály némi labirintszelepeléssel.
Az enyém is csak új korában látott gyári patront :))) Időnként e a szelepelős dolog nem műxik igazán jól, úgyhogy nálam a legjobb konfig a gyári patron megfúrva ledugózva utánlöttyintve :)))

Állítólag az utántöltögetéstől a várható 5 év helyett úgy 3 évre megy le az élettartam, de egyrészt ez nem zavar, másrészt terhelés függvényes is.

Itt jegyzem meg, hogy pl. egy IP4000 élettartam 18000 nyomott példány. Ezután aszondja: Waste ink tank is full! Aztán akkor lehet vinni szervízbe.


De ez így persze csak melléduma. A megoldás:

IP4000, 3000 és 2000 esetén is:

1. Turn off printer
2. Hold down Resume button and press Power button.
3. Keep holding down Power button and let Resume button go.
4. Press Resume button 2 times then let BOTH buttons go.
5. Green lights will flash and then stop blinking.
6. When green lights are solid, press the Resume button 4 times.
7. Press the Power button and the printer should turn off, if not,
press the Power button once more.
8. Your printer should respond as normal..

Persze nem árt kiemelni a hulladéktinta tároló keményszivacs betétjét és kimosni, meg kiitatgatni a szmötyit alóla is. :)))
Előzmény: quint (18)
quint Creative Commons License 2007.01.10 0 0 18
A számtan kb. úgy néz ki, hogy a Canon IP5000-et 50-ért vettem. 5 patront tartalmaz, a teljes csere 13-14 eFt gyáriból. Utángyártottból nincs egészen 400 Ft darabja, tehát egy teljes cserén legalább 11 rugó a megtakarítás. Már régen túlhaladtam az öt cserének megfelelő számot (van olyan patron, amiből csak 4 fogyott, de olyan is amiből már 10), a nyomatok tökéletesek, és nem csak a grafikonok, hanem a fotók is.

Ez viszont annyit jelent, hogy az sem lenne gond, ha már ki kellene dobni a nyomtatót, mert már rég megspóroltam az újnak az árát a gyári-utántöltött árkülönbségen...
trikó Creative Commons License 2007.01.10 0 0 17
Pontosítok: - a G&G-ben csak a tinta amerókiai.... :)
Előzmény: trikó (16)
trikó Creative Commons License 2007.01.10 0 0 16
Speciell ez a G&G amerikai gyártmány, de attól még lehetne xar is :)))

A beszáradás mindenképp baj. Akár a patron talpcsatlakozóiban fekvő filc, akár a belső tárolóanyag szárad.

Egyébként kifeljezetten utántöltés céljára lehet kapni szivacsbetét nélküli patronváltozatokat is. Többek közt a HP1280-ashoz is van önresetelő chippel, de tudtommal itthon ezt nem árulja senki.
Kár :))))
Előzmény: mbalazs_007 (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!