Keresés

Részletes keresés

ofbestof Creative Commons License 2020.04.01 0 0 3

lehet szavazni a dalokra... néha működik, néha nem...

mondjuk én már rég elzavartam volna azt az informatikust, aki nem tudja normálisan karbantartani az oldalt...

Gallicus56 Creative Commons License 2007.04.28 0 0 2

Nos, egy ideje hallgatom a rádiót. Jobb a sok ker. nyálrádiónál, de...! Annyi, amennyit a neve mutat: jazzy. Ez még nem jazzrádió! Persze vannak ígéretes műsorok is benne.

De amit a minap reggeli műsorvezető hölgy "művelt"...?!?!!

Közölte, hogy ma van L. Shankar, a kimondhatatlan nevű Lakshminarayana Shankar születésnapja. (Ez április 26-án reggel volt. Oké.) Majd közölte, hogy sok mindenkivel játszott a szitáros Ravi Shankar (ez amúgy igaz is...!), többek között Jan Garbarekkel is és az az ő kedvenc lemeze. Majd egyfolytában keverte a hegedűs és szitáros Shankart. Szóval ez gáz volt!

Endiman Creative Commons License 2007.01.09 0 0 1
hát remélem életképes lesz a rádió, bár ott a Gazdasági rádió ők estétől hajnalig jazz-t adnak (nem mindig)

szvsz adjanak majd más rétegzenét is ne csak jazz-t és akkor meg tudnak maradni (pl régi rádio bridge v est fm)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2007.01.09 0 0 0
0
kábelbúvár Creative Commons License 2007.01.09 0 0 topiknyitó

Magyarországon még nincs hagyományosan sugárzó dzsesszrádió, és úgy gondoltuk, hogy most időszerű indítani egyet. Ugyanis tapasztalataink szerint az elmúlt években kialakult egy olyan közönségréteg, amelynek tagjai nagyon unják, hogy ugyanazok a "slágerek" szólnak mindegyik adón, dzsesszt viszont nem igazán tudnak hallgatni - válaszolta Suri Imre tulajdonos, ügyvezető igazgató, amikor arról kérdeztük, miért épp most indítják el a rádiót. (Az interneten van dzsesszrádió, külföldi és magyar is.)

 

Suri Imre évek óta rádiózik, korábban a Juventus munkatársaként dolgozott. Bár sok adóhoz hasonlóan ott is a populáris zenei slágerekből állt össze a repertoár, magánemberként mindig is szerette a dzsesszt - ahogy mondja, már évek óta saját maga készítette dzsessz-válogatáslemezeket ajándékoz barátainak. Egy csak dzsesszt sugárzó rádió megalapításának gondolata már régóta foglalkoztatta, barátaival nemrég úgy döntöttek, itt az idő. Pillanatnyilag a rózsadombi stúdió megépítése, a kollégák kiválasztása zajlik, a tervek szerint Valentin-napon, február 14-én kezdenek sugározni napi 24 órában, a főváros területén. A frekvenciát 7 + 5 évre nyerték el.

 

Tisztában vannak azzal, hogy a rétegrádiózásból nem lehet meggazdagodni, de azt remélik, hogy az adót a reklámbevételből fenn lehet majd tartani, esetleg nyereségessé tudják tenni. Ez már csak azért sem lesz könnyű, mert önkorlátozást vállaltak, és óránként maximum hat reklámot sugároznak. A műsoridő nagy részében zene szól majd, méghozzá nagy klasszikusok, sztenderdek mellett elsősorban mai, modern dzsessz.

 

- Nagyon nyitottak vagyunk, nem csak új dzsesszszerzeményeket játsszunk le, hanem például régebbi dalok feldolgozásait is. Tárgyalunk a kiadókkal, hogy minél több előadó művei bekerülhessenek a repertoárunkba. Azt reméljük, hogy a 90.9 Jazzy a magyar előadók alkotói kedvét is fellendíti, hiszen végre lesz egy olyan adó, amely lejátssza a dalokat.

NOL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!