Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 38
folytasd nyugodtan, hátha mondasz valami újat előbb-utóbb...
Előzmény: sej_haj (32)
brumaire 18. Creative Commons License 2007.01.08 0 0 37
Privátim alig várom, hogy kialudjon a Golf-áramlat: Hihetetlenül unom az állandó meleg nyugati áramlatokat. Hideg nyár lesz? Kit zavar? Legalább lehet értelmesen dolgozni. Ha meleget akarok, majd elmegyek az Egyenlítőhöz.
Előzmény: brumaire 18. (36)
brumaire 18. Creative Commons License 2007.01.08 0 0 36
Hát ez az: hadd döntsem el én, h. mi a jó! Nekem pl. a mínusz 10-15 fokos, havas idő a jó, napsütéssel: ezt általában "rossz" időnek szokták titulálni. Engem az csinál ki, amikor plusz 37 fok van árnyékban., ezt meg "jó" időnek csúfolják. De a legjobban a "kellemes kirándulóidő" kifejezéstől vagyok ki!
Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (34)
Degeczi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 35
és ez hol ütközik azzal, amire reagáltál?
tényleg azt olvasni, h már a XIX. század folyamán is emelkedett a hőmérséklet, amit fura lenne üvegházhatásra fogni
Előzmény: sej_haj (32)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2007.01.08 0 0 34
A hülye bulvármeteorológusok állandóan minősítgetnek, hogy "jó idő" meg "rossz idő", ahelyett, hogy a tényekre szorítkoznának.
Előzmény: Műhód (-)
Don Alfonso Creative Commons License 2007.01.07 0 0 33

"megbolondult az időjárás"

Az időjárás mindig meg volt bolondulva, legalábbis a kortárs megfigyelők szerint. Mikszáthnál biztosan olvastam a kifejezést, de nem lennék meglepődve, ha már a honfoglalás idején is mondtak volna valami hasonlót. Globális felmelegedés bizonyára van, lehet, hogy részben az ember okozza, de ezt összekeverni egy szokatlanul langyos január 7-iével vagy egy szokatlanul zord augusztus 20-iával igen ócska szenzációhajhász bulvárbaromság.

Előzmény: Műhód (24)
sej_haj Creative Commons License 2007.01.07 0 0 32
"csak elindult a klíma vissza a szokásos hőmérsékleti tartományba"

Nem kellene az ósdi nézeteket papagáj módra ismételni...
Már csak a legbegyepesedettek tartanak ki emellett...

"New York belvárosában, a Central Parkban 22,2 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. Ez minden idők legmagasabb januári hőmérsékleti csúcsa. New Jersey államban, Newarkban, Trentonban és Atlantic Cityben ugyancsak megdőltek az 1950-ben rögzített hőmérsékleti rekordok. "

"2007 a fentihez hasonló időjárási anomáliák jegyében fog telni. Mint korábban megírtuk, a brit meteorológiai intézet és neves klímakutatók szerint soha nem tapasztalt forróságra és természeti katasztrófákra számíthatunk idén: az El Nino jelenség és a globális felmelegedés kombinációja határozza majd meg a Föld éghajlatát.

Láng István klímakutató az InfoRádiónak megerősítette, hogy a globális felmelegedés miatt nő a szélsőséges időjárási események száma, intenzitásuk, társadalmi-gazdasági hatásuk pedig erősebb lesz, mint valaha."
Előzmény: Törölt nick (18)
Műhód Creative Commons License 2007.01.07 0 0 30

Amikor berágtam a vigyorgáson szétnézetm a törzsasztalban ezügyben.

Nem találtam a közelben ezt a témát taglaló topikot.

Ezt a topikot azért indítottam itt, mert úgy gondolom, hogy a probléma bagatelizálása, talán a "Nehogymá még ezzel is ijesztgessük ezeket!"

kategóriába is tartozhat.

Akinek nincs humorérzéke, annak az irónia röhögtetős.

E miatt ismeretlenül is sajnállak

Előzmény: Törölt nick (27)
Lucius Artorius Castus Creative Commons License 2007.01.07 0 0 29
Lucius Artorius Castus Creative Commons License 2007.01.07 0 0 28
Droopy Creative Commons License 2007.01.07 0 0 26

Tonkreteszik az idojarast, lyukad az ozon,mergezik a kornyezetet. Ezek meg lelkendeznek rajta,futkaroznak - az ostobak. Nyaron meg majd folunk. Globalisan, ha nem tesznek ez ellen nem jo vege lesz.

Tegyel ellene piciben. egy internetre kapcsolt szamitogep orankent 2-300 w-ot fogyaszt. eloallitasa sok-sok energiaba es nyersanyagba kerult. Seta az erdoben energiatakarekosabb, kornyezetbaratabb es egeszsegesebb...

Előzmény: Törölt nick (8)
Degeczi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 25
az kétségtelen, h megbolondult, csak az nem biztos, h
- emberi hatásra
- tartós folyamat kezdetén állunk (ismét: volt már hasonló 100 éve is. Talán még régebben is, csak arról nincsenek pontos mérések)
Előzmény: Műhód (24)
Műhód Creative Commons License 2007.01.07 0 0 24

Tavaly rendszeresen figyeltem az ötnapos előrejelzéseket.

Kifejezetten ritkán jött össze a helyes előrejelzés a meterológusoknak.

Azt tapasztaltam, hogy még három napra sem tudtak előrejelezni.

Két napra jósoltak viszonylag pontosan.

Ebből arra követekeztettem, hogy megbolondult az időjárás.

Tévedtem volna?

A globális felmelegedés támadta meg a meterológusok agyát?

Előzmény: Degeczi (23)
Degeczi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 23
honnan tudnám
de logikus, h száz éve még nem volt szó üvegházhatásról, nem?
Előzmény: Műhód (19)
Degeczi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 22
remélhetőleg 130 kilós szlovák skinhead sem
Előzmény: Műhód (20)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 21

fingom nincs

próbáld ki, és számolj be róla

Előzmény: Műhód (20)
Műhód Creative Commons License 2007.01.07 0 0 20
Akkor nem kell attól tartanom, hogy nyáron Felvidéken egy 130 km/órás könnyű szellő letépi rólunk a sátrunkat?
Előzmény: Törölt nick (18)
Műhód Creative Commons License 2007.01.07 0 0 19
Milyen más oka?
Előzmény: Degeczi (17)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 18

klassz elmélet a globális felmelegedés, de számtalan adat alapján tudjuk, hogy 4000 évvel ezelőttig a mainál 2-3 fokkal magasabb volt az átlaghőmérsklet, ezért úgy néz ki, csak elindult a klíma vissza a szokásos hőmérsékleti tartományba

amúgy a 20. század eleljétől lehet kimutatni a hőmérséklet lassú emelkedését, miközben az üvegházgázoknak csak mintegy 30 éve lehet bármi köze a felmelegedéshez

azt is kimutatták, hogy az üvegházgázok a szintén üvegházhatású vízpárához képest mintegy 5% súlyt képviselnek, ráadásul a vízpára mennyisége a légközben pozitív visszacsatolásban van a hőmérséklettel, ennek ellenére a rendszer egyensúlyban van

ettől persze nyugodtan szaladgálhat a hideg a hátadon, ha neked erre van igényed

üdv

Degeczi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 17
állítólag 10 évente kb 1 tized fokkal emelkedik a hőmérséklet
akkor egy átlagosnál 10-15 fokkal melegebb januárra ez ugye nem magyarázat?

vagy pl 1-2 hete mondták be a rádióban, h megdőlt Prágában is egy aznapi melegrekord 1 tized fokkal. Az előző rekord a múlt század huszas éveiből származott!
globális felmelegedés már akkor is?
azóta, a köztes időben meg mégse? (nem kell még a 70-es, 80-as évekbe sem visszamenni, pár éve is volt még igazán kemény tél)

nem azt mondom, h ne lenne fölmelegedés, valószínűleg van, ha hozzáértők mondják, de ilyen kilengéseknek gondolom más oka lehet
Előzmény: Műhód (13)
Műhód Creative Commons License 2007.01.07 0 0 16

Nyáron majd fagyott jegesmedvék fognak potyogni nálunk a fákról...

dokeee Creative Commons License 2007.01.07 0 0 14
Én nem tudom, kb 35 évre emlékszem vissza, de ahhoz hogy biztos legyek benne legalább 300 millióra kéne.
Előzmény: Műhód (13)
Műhód Creative Commons License 2007.01.07 0 0 13
Akkor nem igaz, hogy az időjárási helyzet fokozódik?
Előzmény: Degeczi (12)
Degeczi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 12
miért? akkor magas, amikor rengeteg hó hirtelen olvad a hegyekben - de most ott is alig van
Előzmény: Műhód (7)
brumaire 18. Creative Commons License 2007.01.07 0 0 11
Tényleg undorító. De ez ne keserítsen el, a legtöbb időjárás-bemondónál úgy látszik alkalmazási feltétel volt az oligofrénia.
Menroting Creative Commons License 2007.01.07 0 0 10
Mi lesz ebből ?Jégbefagyott mammuth ,ó boccs időt tévedtem ,jégbefagyott emberke...
dokeee Creative Commons License 2007.01.07 0 0 9
Semmi gond, a maradék háromszor annyiba fog kerülni, és legalább könnyebb lesz eladni.
Előzmény: Műhód (6)
Műhód Creative Commons License 2007.01.07 0 0 7
Én szegedi lévén félek, hogy idén magasabb lesz a Tisza, mint tavaly.
Előzmény: Törölt nick (5)
Műhód Creative Commons License 2007.01.07 0 0 6

Ha januárban virágba borulnak a gyümölcsfák, és februárban lefagynak,

az megalapozza az év gyümölcstermését.

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 5

Mit jelent nálad a szembenézés? Az, hogy ugyanúgy bekapcsolva marad a géped, és holnap reggel ugyanúgy beülsz a kocsiba stb., tovább szennyezve a környezeted?

Teljes szemléletváltás kell.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!