Találtam erről cikkeket, mely szerint ez volt "A Délvidéki Automobil Club első túraútja". Autósok és motorosok is túráztak, köztük Klement Antal. 1929. március 25-én vasárnap voltak Baján.
Ez nem bajai laktanya.Hasonlit a Vaskuti úti lövész laktanya parancsnoki épületére de ez nem az.Ha igy szemben nézzük akkor jobbra volt a három lövész zászlóalj egybe épült épülete.....é
Egy cikk az AUTÓ c. újság 1928. március 15-i számából:
Gépkocsi-iparengedélyek. A kereskedelemügyi m. kir. minisztérium az 1927. évi XII. t.-c. 10. §-a alapján újabban (...) iparengedélyt adott ki: (...) Mészáros Pál bajai lakosnak személyszállításra Baja-Bajaszentistván—Érsekcsanád—Sükösd—Nemesnádudvar-Hajós—Miske—Kalocsa és Baja-Csávoly—Felsőszentiván— Borotai elágazás—Jánoshalma közötti útvonalon. A személy szállítást 1 drb Ford gyártmányú 22 személyes gépkocsival eszközli.
Ismeretem szerint a kép valamikor az 1960-as években készült,Dunántúlról érkezve Bajánál a Dunahid mellett lent volt Gólya csárda volt a neve és egykor Ézsi Lajos is volt tulajdonosa....
Én is annak tartom magam,nagyon sok nyarat töltöttem itt.Amik máig a legszebb emlekeim,pedig azota eltelt sok év. Hol tudnék képeket nezegetni,emlékezni azokra az idökre? A 70-es80-as évek voltak.
Tudom, hogy kicsit elhagyatott ez a fórum, de hátha... 1979-ben még éltek a Matern család leszármazottai Baján. Esetleg tudja valaki, hogy most is él még családtag?
Felteszek ide egy képet. Ha esetleg valaki mást is felismer rajta, akkor kérem, hogy írja meg.
Baja, lelkigyakorlat 1936. jún. 30. - júl. 2. Fotó: Bártfai (Burger) Ottó Felső sor b-j.: 1. Gallai Sándor bajaszentistváni kántortanító 2. Pilissy Lajos érsekcsanádi igazgató-tanító 4. Éber Sándor festőművész, a bajai ciszterci gimnázium tanára 6. Gyomlai (Wikkert) István érsekcsanádi tanító Középső sor b-j: 3. talán Szecskő Mihály plébános 4. talán Horváth Mihály plébános
Szia mamics, ide sem jarsz valami surun..... A hely a termeszetben a Potyka csarda helyen volt. Van meg kepem rola, de mobilrol nem tudok kepet csatolni ( ezert az ekezetnelkuliseg is)
Kissé visszatérek az Ady Endre utca régi nevével kapcsolatos bejegyzéshez.
Valóban így van, Sárkány utcának nevezték a Sárkány vendéglőről. A Bajai Nemzeti Bizottság 1948. május 5-én tartott ülésén összesen 32 utca átnevezését javasolta. Az akkor átnevezett utcák közül az egyik a Sárkány utca.
Sajnos, nehezen boldogulok az Inda Passal. Néha nem áll velem szóba. Néha nem engedi, hogy hozzászóljak. Pedig nagyon szívesen olvasgatom az itt közzétett érdekes és értékes anyagokat.