Keresés

Részletes keresés

basic_channel Creative Commons License 2007.04.14 0 0 15
con air...lol :)
Előzmény: mr attila (14)
mr attila Creative Commons License 2007.04.02 0 0 14
a sin city példül tiszta erőszak de vhogy mégse log ki a lóláb..
jó a megjelenités miatt se hat ugy:)
az szokott még jo mmuri lenni egyes akcio filmekben ..mikor tök fölöslegesen mindig a bonyolultabb pusztitobb verziot választják vmely probléma megoldásához..mindegy csak lehessen robbantani ölni pusztitani:)
kedvencem a con air..hehe egy szutykos volt rab miatt inkáb hagyják hogy a repülö berepüljön lasvegasba...és letaroljon mindent több tucat halottal több tiz csilliárdos kárral:)) ténleg nem lett volna egyszerübb lelőni a repcsit..pff mega lol..
szerintem ez is elég öncélu dolog:...
basic_channel Creative Commons License 2007.04.02 0 0 13
neha bekell fordulni, amugy sztem faun inkabb szep mint "befordulos". gyerekkel télleg ne menjenek ra4 azok a jelenetek amikre gondolsz ha kimaradnak, akkor sztem 2hibas" lenne a film.
Előzmény: mr attila (12)
mr attila Creative Commons License 2007.04.02 0 0 12
csampali:)
heh ez mókás.az ucso hozzá szolás..
hmm a véleményem..mivel igy sikerült megnézznem a hétvégén az apocalyptot meg a faun labirintusát,hogy vmi beteges korság ütöte fel a fejét a rendezőkben...
az apocaliptoban talán megérthető..de a faunba kicsit feleslegesnek éreztem pár jelenetet..
remélem senki nem értette félre az ajánlokat és gyerekkel eszébe se jut be menni rá:)))
amugy jo muvi..kicsit beforditos:)

basic_channel Creative Commons License 2007.01.17 0 0 11
már régen lattam, de nekem tetszett, nem éreztem öncélunak se az eroszakolos, se a fejszetveros reszeket, bar talan a hosszuk tulzott picit, de vhogy igy megjobban beleégtek az emberbe azok a sokkolo képek, es meg inkabb erositettek bennunk a visszafordithtatalansagot.....
Előzmény: elonytelen jellemu (10)
elonytelen jellemu Creative Commons License 2007.01.17 0 0 10

Sziasztok,

 

a napokban néztem meg a

 

Visszafordíthatatlan
Irréversible (Franciaország - 2002)

 

című filmet, melyet az xpress.hu az alábbi módon értékel:

"Tuti kultfilm, melynek híre már egy éve elérte kis hazánkat: a tavalyi cannes-i filmfesztiválon tömegek özönlöttek kifelé a vetítésről a rosszullét határán, szörnyülködve a film brutalitásán. A rendező, Gaspar Noé szerint ez tulajdonképpen nem a film, hanem az élet brutalitása, melyet elhallgatni, emészthetővé tenni szemfényvesztés lenne.
A film egy fél nap története, melyben Marcus (Vincent Cassel), Alex (íi>Monica Bellucci) és barátjuk, Pierre (Albert Dupontel) buliba indulnak. Marcus és Alex összevesznek, a lány egyedül indul haza, az aluljáróban megerőszakolják és megverik. Marcus, amint megtudja, mi történt, nem tehet mást: bosszút áll. Elindul hát a párizsi éjszakába Pierre-rel, hogy megtalálja a tettest. Az út a nagyváros legsötétebb és legpokolibb kéjbugyraiba vezeti őket, ahol szintén nincs kegyelem. A film itt kezdődik. Fordítva persze, mint ahogy azt a Mementóban már láthattuk, csak itt sokkal következetesebben és céltudatosabban. Hiszen, ha a film ott érne véget, ahol a történet is, akkor tényleg szörnyű kegyetlen lenne. Így, hogy egy gyönyörű, optimista kezdéssel fejezzük be a filmet, még ha tudjuk is, hogy a vége erőszak, vér és őrjöngés, a születése reményteli. Gaspar Noé az ember természetéről akart filmet készíteni és allegóriája következetes. Az öncélúság vádja itt kap csorbát.
Európa legszebb párjának ez volt az utolsó közös projektje, melyet minden erős idegzetű filmőrültnek ajánlok."

 

 

 

szerintem az erőszakos jelenetek többsége öncélúan hosszú (a naturalitás indokolt lehet): pl. SPOILER!!!!!-a poroltós fejszétverés, megerőszakolás-SPOILER vége!!!

 

a kameramozgatás ferdén, összevissza szintén öncélú számomra, a félhomállyal párosítva az érthetőség rovására megy.

basic_channel Creative Commons License 2007.01.11 0 0 9
öncéluságra remek példa, mel gibson passiója, és apocalyptoja...mintha sajat maga elvezkedesere rakna tele filmjeit naturalista brutalis, veres, szenvedos jelenettel...mert hogy kulonosebben semmi komoly kifejezese, mondanivaloja, tartalma ezzel nincs, az 7 szentseg. meg ugye az sem elfelejtendo hogy ez egy nagyon jo hatasvadasz elem, amire nagyon vevoek sajnos az emberek, tehat anyagilag is igen jovedelmezo...gibson osszehozta a szamara kellemest a hasznossal.
basic_channel Creative Commons License 2007.01.10 0 0 8
majd irok en is peldakat :)
basic_channel Creative Commons License 2007.01.10 0 0 7
szal fontos szerintem is h az ember, a szerzo-rendezo ne adja fel a sajat elkepzeleseit, és ne hatasvadaszkodjon, ne hasznaljon az egyedi kifejezesmodja helyett olyan olcso megoldasokat, amikkel sikeresebb leheta mu, de valahogy probalja megszolitani a tobbi embert is....
basic_channel Creative Commons License 2007.01.10 0 0 6
a saw nekem tetszett, najo nem a legbesztebb film, de horror mufajban jo, es meg uzenni is probal vmit, a masodik reszt mar nem lattam, eléggé rosszakat olvastam rola...
Előzmény: Joana_ (4)
basic_channel Creative Commons License 2007.01.10 0 0 5
én nemtudom, lehet am h rosszul ertelmezem a szot, csak ahogy a neveben is bennevan öncélú...ezert ertelmezem ugy hogy sajat magam szorakoztatasa celjara csinalom, ami igazabol csak nekem jelent vmit, globalisan mar "ertelmezhetetlen" vagy vmi ilyesmi....de jo ha ti is leirjatok szerintetek mit is jelent az öncélusag...lehet teljesen tevuton jarok....pedig filmes szakmaban dolgozonak keszulok...meg idoben kerulok képbe :)
Előzmény: Joana_ (3)
Joana_ Creative Commons License 2007.01.10 0 0 4

Irok még példákat, ha már igy belelendültem :-)A SAW pl. szerintem az öncélú nézööklendeztetés kategóriája, a Seven nem.

 

A Borat után meg egy felüdülés volt a Little Miss Sunshine, ami TENYLEG amerika-ellenes és kritikus, melegen ajánlom, nem tudom, játsszák-e már otthon. Olyan film, amin az ember kinjában röhög, nekem nagyon bejött.

 

http://www.imdb.com/title/tt0449059/

Előzmény: Joana_ (3)
Joana_ Creative Commons License 2007.01.10 0 0 3
Mondjuk az, amit az elöbb leirtam, pont ellentetben áll a te definicióddal: mert nekem az az öncélú egy filmben, ha a mondanivalóból felad valamit a hatásvadászat kedvéért. Ilyen volt egy kicsit az Ember gyermeke is, kb a közepétöl: öncélúan sokkolóvá vált, mintha  az lett volna a cél, hogy minél jobban öklendezzen a nézö, pedig az eredeti mondanivalót, vagy a nézö felrázását más, kifinomultabb módszerekkel is el lehetett volna érni.
Előzmény: basic_channel (-)
Joana_ Creative Commons License 2007.01.10 0 0 2
Nekem erröl a szóról pl. a Borat cimü film jut eszembe, ami baromira nem tetszett. ùgy harangozták be, hogy Amerika-ellenes, társadalomkritikus, stbstb. de a rendezö mintha forgatás közben hirtelen megváltoztatta volna a koncepcióját, mert rájött, hogy többet hoz a konyhára, ha feladja eredeti elveit, és egy böszme filmet csinál inkább és  kiszolgálja a legprimitivebb,  kb. a pamela anderson célközönségének igényeit.
Humbert Humbert Creative Commons License 2007.01.07 0 0 1
Erről a szóról egyből az ugrik, ahogy a Ken Park című filmben szuperközelivel mutatják, hogyan veri ki magának a tizenéves srác a tévéből hallatszó női teniszezők nyögéseire, miközben egy, a kilincsre feszített sállal szorongatja a torkát.

Öncélú jelenet - undorító, de hatásos.
Előzmény: basic_channel (-)
Oldboly Creative Commons License 2007.01.07 0 0 0
0
basic_channel Creative Commons License 2007.01.07 0 0 topiknyitó
Ti pontosan mit értetek alatta? Esetleg példákat is fel lehet hozni :) Mitől válik valami már mindenkihez, vagy legalalábbis szélesebb körökhöz szólónak, nem csak egomán modon saját magamnak? Légyszi írjátok le minél többen mit gondoltok erről, a közeljövőben rövidfilmet fogok csinálni, és ilyen jellegű vélmeények, tapasztalatok segíthetnek mondjuk a dramaturgiaban, forg. konyv iorasban, stb...:) koszi (meg amugy is erdekel ez a tema, h ki mit gondol rola)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!