Még egy nap sem telt el Szaddam Huszein kivégzése óta, de máris kering a neten egy első látásra hiteles, mobiltelefonnal készített, 2 és fél perces videó a kivégzésről.
Nem ez a dolga, vannak biozonyos emberi erkölcsök is. Akár háborús bűnös, akár nem valaki, nem lehet az akasztást , a halált,és vagy gyilkolás képeit hirként lehozni. Ez undoritó. Pénz tönkrevág mindent.
Találsz a hsz-aim között egyetlent, amiben bármiféle kritikai megjegyzést tettem volna a HírTv-re?
Ne légy már ennyire álszent! A világ kereskedelmi tv-inek nagyobb hányada sztem bemutat(ja)ta a felvételt, függetlenül, hogy bal- vagy jobboldali. A bemutatás szvsz nem oldalfüggő!
Hű arra emlékszem. De régen is volt. 9 éves kisgyerek voltam 1989-ben és megmaradt bennem, hogy éppen karácsonykor (december 25-én végezték ki). Mutatta a híradó az ítélethírdetés végét és utána a holttesteket. Magát a lövéseket nem mutatták.
Úgy emlékszem, hogy gyerekfejjel (nyilván nem voltam tisztában a körülményekkel) éreztem egy kis sajnálatot aziránt a néni és bácsi iránt és az volt még furcsa miért épp karácsonykor kell nyilvánosan gyilkolászni őket, hogy minden ember ezt nézze a tévében. Szerintem akkor nem volt olyan ember közép-kelet-európában aki ne ült volna le a híradó elé megnézni felvételeket.
Arra is emlékszem, hogy utána még hónapokig témáztak azon, hogy nem is Cheauchescu-t lőtték le, hanem csak egy alteregóját. (*)
* Ennek most utána néztem wikipedián és ott ezt írják:
A kivégzés olyan "gyorsított menetben" történt, hogy az egész tárgyalást rögzítő tévéstábnak nem maradt ideje a külső helyszínen biztosítani az áramellátást, és noha így is rögzítették egy kamerával a kivégzés pillanatait, az utóbb nyilvánosságra került felvételekről mintegy öt perc, a kivégzés maga és az utána következő percek hiányoznak – ez a körülmény utóbb mindenféle spekulációkat és legendákat szült. Több román és nemzetközi forrás szerint a teljes felvételnek is meg kell lennie valahol.
A holttesteket álnéven temették el egy bukaresti temetőben, nehogy megcsonkítsák őket.
Elejét akarják venni a szóbeszédnek, feltételezéseknek, nem színjáték volt-e, hogy világos legyen tényleg meghalt. A kárpátok géniuszát is bemutatták lepuffantva, a náci háborús bűnösök teteméről is vannak fotók. Nincsen ebben semmi meglepő.
Tegnap még azt írták, hogy narancssárga overálban, fekete csukjában volt Szaddam. Én semmi ilyet nem láttam a felvételen.
A másik az, hogy sok tévétársaság élőben közvetítette az egészet, tehát jó minőségű felvétel is van egy csomó, ennek ellenére egy ilyen szar sötét mobiltelefonos felvételt dobnak be, amin alig látszik valami. Nem mintha különösebben érdekelne ez a videó, csak megemlítettem.
azaz undorító, hogy emberek még mindig nem látták be, hogy bűn elvenni mások életét, legyen az az illető bárki, más életének elvételelére senkinek sincs joga.
Teremtő adta, Teremtő veheti el (ez egy általános transzcendens volt tőlem, szóval kérem a keresténységet nek everje ide senki, aki mégis idekeverné, annak megmondom, hogy hülye...)
Nem ez a dolga, vannak biozonyos emberi erkölcsök is. Akár háborús bűnös, akár nem valaki, nem lehet az akasztást , a halált,és vagy gyilkolás képeit hirként lehozni. Ez undoritó. Pénz tönkrevág mindent.
Hello,jó napot!Vki áttudná nekem mailba dobni a videót?Kíváncsi vagyok tényleg az-e aminek látszik,de nekem nincs netem leszedni nem tudom,de mélbe tudnám fogadni.Gondolom 3gp vagy avi a video. Köszi!
Mobiltelefonnal készített, illegális videofelvétel kering az interneten Szadám Huszein volt iraki diktátor kivégzéséről. Huszeint magyar idő szerint 30-án hajnalban akasztották föl.
Az Indexhez is eljutott az a mobiltelefonos videofelvétel, amelyet ismeretlen személy készített Szadám Huszein kivégzéséről. A képsor hitelesnek tűnik, tisztán fölismerhető rajta a helyszín, amelyet az iraki tévé adását átvevő nagy hírtelevíziók is bemutattak, a kivégzett és a hóhérok ruházata is megegyezik a legális felvételeken bemutatottakkal. Alighanem ez a két és fél perces minifilm lesz a videomegosztószájtok sztárja a következő napokban.