Keresés

Részletes keresés

Pompano Creative Commons License 2007.01.05 0 0 364
Latom, kulonosen nem erdekel mas velemenye. 
Előzmény: mos (311)
hegyes szeg Creative Commons License 2007.01.03 0 0 363

Nem tudom elképzelni. Te viszont nagyon beteg lehetsz, hogy ebben a hidegben nincs senki, aki "forradalmat" akar csinálni, ugye?

Ha eljön a jó idő, megint lehet hőzöngeni, már nevetek is lesz.

 

Melegforradalmárok!

Előzmény: Törölt nick (359)
toloba Creative Commons License 2006.12.31 0 0 362
hehe...nyüglőcc nagyon...
Előzmény: Blauerr (354)
toloba Creative Commons License 2006.12.31 0 0 361
Ideges vagyol?
Mi bosszantott fel?
Újabb év ment el Viktorci nélkül?
Előzmény: Törölt nick (359)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.31 0 0 358
” És világossá válik, hogy valójában nem bennünket gyűlölnek (...), nem tőlünk félnek. Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk.” (Kiemelés tőlem).
Orbányi vezérürünek ez a mondata különösen tetszik!
Hát még amikor keresztényi szeretettől és megbocsátástól eltorzult pofával akasztófákért és börtönökért kajabál!
Előzmény: mos (311)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.31 0 0 357
” Nem a fidesz veszi át a hatalmat, hanem lassan a nép.”
Mind a 60 –an!!!
Előzmény: fekete minden (35)
Blauerr Creative Commons License 2006.12.31 0 0 354
Ezért felkelt éjjel, tata??? Elképzelem, ahogy kicsoszogott a mamuszában, jól bek. anyázott mindenkinek, mama végül hűtőtte kemény munkától megfáradt homlokát, majd egy hatalmas fing után elaludt békésen. Papa, boldog új évet, és új mamuszt:)
Előzmény: toloba (335)
toloba Creative Commons License 2006.12.31 0 0 353
Írtam olyat, hogy balhézni vitte az uccára?
Idézd lécci!
Előzmény: Törölt nick (350)
mibi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 352

"...az állami ünnepségre akart menni, ahova nem jutott be."

 

Azért ez a megjegyzésed különösen aljas.  Miután az MTV ostroma után az Orbánék által hergelt csőcselék (miután kissé nehéz a felfogásod, nem az Astória előtti teljes tömegre gondolok) az állami ünnepség ellehetetlanítésére játszott + a legnagyobb ellenzéki párt kihirdette az állami ünnepségek bojkottját (amivel persze az ország nemzetközi megítélését is megpróbálták gondosan rombolni) elég szemforgató dolg arról rinyálni, hogy sajnos nem jutott el az ünnepségekre, aki akart. 

 

Nem mellesleg, egy nemzeti ünnepen szerintem a megemlékezés legocsmányabb módja, amikor az áhitattal szeretett Vezér feláll a kis testre szabott hordójára és aktuálpolitikai böffenetekkel szórakoztatja a híveket.

Előzmény: Törölt nick (346)
toloba Creative Commons License 2006.12.31 0 0 351
Nem is állította senki, hogy cirkuszolni akarás miatt ment oda a többség. A dolog másképp van: a fidesz azért hívta oda a népét, hogy majd jól összekeverednek a tüntető randalírozó tömeggel, a rendőrség közbelép, vér folyik, halálesetek lesznek és OV megpróbálkozhat a zavargások közepette egy hatalomátvétellel. Micsoda remek kis évforduló kerekedhetett volna belőle...50 év után a nép újra elűzte elnyomóit, kizsákmányolóit...
Jól szervezett fideszes akció volt az egész, de még sem elég jól, ill. másképp alakultak a dolgok, a fideszes forgatókönyv nem számolt mindennel, pedig szokott...
Előzmény: Törölt nick (346)
toloba Creative Commons License 2006.12.31 0 0 349
Bizony, ott is a puccsával foglalkozott jobban 56 helyett......
Előzmény: Törölt nick (343)
mibi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 348

1.  Csak arra nem reagáltál, ami a hozzászólásom lényege volt.

 

2.  "szélsőjobb, nyilas - meg jó lenne, ha elfelejtenéd végre, vagy legalábbis csak azokra használnád, akik valóban azok."

 

Olvasd el, amit írtam mégegyszer.  Azokra használtam!

Előzmény: Törölt nick (340)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2006.12.31 0 0 347

"Olvasd el a vekkerbeszédet, amit az Astoriánál tartott, mielőtt bevágta volna magát a páncélozott limójába és lelépett volna, mint kurva a sezlonyról."

 

A hátrahagyott felheccelt csürhe meg puszta kézzel tépte le a rendőreink azonosító jelvényét.

 

:o))

Előzmény: Törölt nick (343)
toloba Creative Commons License 2006.12.31 0 0 345
Na, most már mégis a Fidesz vitte az uccára a népet?
Forgatod a köpönyegedet...valami konzekvens hozzáállás is kitelik majd tőled?
Előzmény: Törölt nick (340)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2006.12.31 0 0 344

"Gyertyát gyújtani."

 

A fidesz adventi koszorúján a TV székház a gyertya.

 

:o))

 

Előzmény: JPBemondó (342)
JPBemondó Creative Commons License 2006.12.31 0 0 342

 

"Szerinted mit kellett volna annak tennie, aki csak ünnepelni akart?"

 

Gyertyát gyújtani. Otthon.

 

Előzmény: Törölt nick (340)
JPBemondó Creative Commons License 2006.12.31 0 0 341

 

Cinikus blabla.

 

Előzmény: Törölt nick (340)
mibi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 339

Szerintem Orbán legújabb vallási őrületének nem az a lényege, hogy hirtelen a "keresztény-nemzeti" ideológia (bármi legyen is az) élharcosaként jelenik meg (gyanúim szerint csak megjátsza!), hanem az, hogy a Fideszt méginkább valamiféle vezér/prédikátor-központú szektaként kívánja átformálni.  Nem minden siker nélkül, mert nagyon sokan vannak az egyetemleges Orbán-hívők, akikteljesen makulátlannak látják a Vezért és egyszerűen bekattannak az Orbánt érintő legkisebb kritikára is.

Előzmény: mos (307)
mibi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 338

"Okt. 23-án a jónépet nem a FIDESZ vitte az utcára: az emberek nagytöbbsége emlékezni, ünnepelni akart."

 

Mintha az Astóriához a Fidesz hívta volna össze a tömeget. 

 

Egyébiránt Nyakó valóban elég provokatívan nyilatkozik az ügyben, de még mindig nem olyan pofátlanul, mint a Fidesz tette okt 23 előtt.  Akkor többen jelezték nekik, hogy nem szerencsés nagygyülit tartani pár száz méterre a csőcseléktől, mert könnyen összekeverednek.  A Fidesz pofátlanul azt válaszolta, hogy oldja meg a rendőrség, holott szinte biztosra vehették, hogy jó eséllyel a rendőrség nem tudja kontrollálni a tömeget, mert egyszerűen lehetetlen volt.  Illetve a B változatként a csőcseléket még napközben szétverhette volna, és akkor meg azért ment volna a nyálverés, hogy a rendőrség a jogaikat gyakorló békés állampolgárokat (nem fideszes szótár szerint a szélsőjobbosokat, új nyilasokat) molesztálta.

 

Arról nem beszélve, hogy a Kossuth téri hugyos csürhét a megelőző napokban arra idomítiották, hogy ha megjelenik a Fidesz aktuális hordószónoka, akkor természetesen menjen a fideszes rendezvényre.

Előzmény: Törölt nick (184)
Pompano Creative Commons License 2006.12.31 0 0 337
 Ja es: Isten aldjon meg valamennyionket a kovetkezo esztendoben !!!
Előzmény: Pompano (336)
Pompano Creative Commons License 2006.12.31 0 0 336

 Nos, elolvastam Orban Viktor hitvallasat keresztenysegerol.  Hosszu a cikk, sokfele gondolatom tamadt, de hely es ido hijan, meg persze egyeb okokbol rovidre fogom.

 

 Hosszu monolog utan Orban Viktor az alabbi kovetkezteteseket vonja le, ill. ekeppen osszegzi addigi mondanivalojat:

 

 

 " Tehát ha egy mondatban kell válaszolnom, akkor azt kell mondanom, hogy az egyház: mérce. Mércét tart, mércét jelent a mindenkori világi hatalom számára, amivel jól tesszük, ha megmérjük magunkat. Így nézek én az egyházra."

 

 

  E szakasz lezarasakent az a Balas Bela, aki kaposvari puspok, igy orvendezik:

 

 

 

 

"Balás Béla: – Köszönöm szépen az egyház nevében a hozzáállást. A végére elég jól kikerekedett itt. (Taps.). Örülök, hogy fölismeri, hogy van itt egy olyan erő, amivel számolni kell. Érdemes erre építeni, ennél mélyebb alapot én nem is tudok elképzelni. (E mondatot az oktatásra vonatkoztatva Orbán a beszélgetés legvégén szinte szóról szóra megismétli. - A Szerk.) Mitől érzed olyan jól magad a templomban? "

 

 

Bizony az nagy baj, ha Orban Viktor az "egyhazat" tartja  mercenek a "mindenkori vilagi hatalom szamara", de meg nagyobb baj, hogy a puspok ur sem tud "ennel melyebb alapot elkepzelni". Az egyhaz valoban -ahogy emlitik is- a kihivottakbol all, de meg e mennyasszony a keszulodes, a szeploktol es somorgesektol valo megtisztulas idoszakaban van, az Igazsag resz szerinti ismereteben, tehat meg nincs keszen. Ebben az allapotaban pedig nem kepes, de nem is feladata a fundamentumot "kepviselni". A fundamentum pedig maga Jezus Krisztus, az o Igazsaga, az O beszede. Ezt pedig a Biblia tartalmazza, az a mercenk es fundamentumunk, melyrol pedig a Szent Lelek tesz bizonysagot. Aki az egyhazban bizik, az emberekben bizik, s meg van irva, aki emberekben bizik, az atkozott !  Furcsa is, hogy Orban Viktor egyetlen egyszer sem emliti meg a Bibliat e hosszu ertekezeseben.

 

 Ezutan a "gyuloletrol" esik szo. Orban Viktor itt helyesen fogalmaz, mely szerint az  kereszteny ember nem gyulolheti felebaratjat, ill. embertarsat, csak annak cselekedeteit, de egyvalamirol nem esik szo. De itt nezzuk tovabb, mit mond a fundamentalizmusrol !

 

 

 

 

 "Én szeretnék egy erőteljes – a fundamentalista szó sajnálatos módon most negatív a magyar nyelvben –, de fundamentalista választ adni majd erre a kérdésre. (…) Olvastam egy írást talán Czakó Gábortól erről a kérdésről, aki azt találta írni, amikor a fundamentalizmust már tizenhatezredszer tűnt föl negatív kifejezésként az újságokban, hogyha jól érti, akkor az a baj, hogy bizonyos elveket hirdetni azt szabad. De aszerint is élni, komolyan is venni őket, azt már nem, mert az fundamentalizmus. (Vihogásszerű hangok a mikrofonban. A Szerk.) Na most, ebben az értelemben én a fundamentalizmust, azt az alapjaiban való helyrerázásnak (…) fogom föl, ha szabad itt így fogalmaznom. Tehát vissza kell vinni az oktatást oda, ahol kezdődik. És valójában a gyermeknevelés lényege az alapvető tanításokhoz való elvezetés. Most én ezen a fundamentalista alapon állok személy szerint, és örülnék, hogyha a magyar oktatási rendszer elfogadná majd a választások után, hogy erre az alapra érdemes építkezni. (Taps)"

 

 Bizony sokan cikiztek mar engem fundamentalista kereszteny megkozelitesem miatt, hat hadd legyek az, ha mar Orban Viktor is megerosit ennek fontossagarol. Csakhogy, mi a fundamentum ? Mi a keresztenyseg es az evangeliumok lenyege ?

 

 Az egesz Oszovetseg, a zsidoknak adott Torveny, az ebbol vilagosan felismerheto emberi bunos termeszet es a Szent Isten kozotti kapcsolat rendezesehez elkerulhetetlen templomi veres aldozatok, a profeciak mind-mind a Megvalto golgotai keresztaldozatanak szuksegessegere mutattak ra. Jezus Krisztus ezt egyszer, tokeletesen es megismetelhetetlenul veghezvitte, harmadnapra feltamadott, s aki ebben hisz az udvozul. A Mester azt is meghagyta, ki az aki kereszteny, vagyis krisztianoszi ember, aki Ot valoban kovetni kepes. Az pedig az, aki felismeri bunos allapotat, megter, megvallja Jezust Urnak, alameritkezik vizben (megkeresztelkedik), vagyis ujjaszuletik, es megkeresztelodik Szent Lelekkel. 

Aki meghallgatja Isten beszedet, megtartja es megcselekszi ! Ezek a fundamentumok ! Jezus azt mondta: ezert gyulolni fog a vilag benneteket !   Mert a vilag nem fogadja ot be, csak az ovei. A vilag nem akar bunos lenni, ok jok, bolcsek, nem kell nekik Isten, megteres. Hiaba mondjak, hogy szeretik Krisztust, meg  keresztenyek, ha megtapossak cselekedeteikkel a veret. Szot is ejt roluk Jezus, hiaba mondjak majd: Uram, Uram, O nem ismeri majd oket, megtagadja oket az Atyanal. Mit  gondolsz, kirol beszelt, hitetlenekrol ? 

Nos, errol beszel Orban, hogy gyulolik oket, a jobboldalt ? Ezert az Evangeliumert, a Krisztusert ?

 

 

 Hogyan lehet hat egy krisztus- koveto ember politikus ? A maganeleteben es a cselekedeteivel. Mert mas a vilag es mas az egyhaz, a ketto termeszetenel fogva nem egyeztetheto ossze. Ha pedig a maganeleteben az, akkor nem teremhet a vilagban olyan gyumolcsot, melyeket termett eddig. Tuzet gyujthat az emelvenyrol, hogy hirdeti a Johirt, hogy terjetek meg, s hivjatok a szivetekbe Jezust. Kinevetnetek, ugye ? Azt mondanatok: bolond ! Pedig ez a fundamentum, nem az egyhaz !  De ha nem is a Krisztust hirdeti, hogyan lehet a nyomaban gyulolkodes, harag, acsarkodas. Meg ha a masik alavalo is, hazug, meg tolvaj, dilettans, a vilagi torvenyeket be kell tartani ! Mar pedig ellenfele torvenyesen megvalasztott miniszterelnok negy evre, ha tetszik, ha nem, ez a torveny ! Nem lazadhat kereszteny vilagi torveny szerint megvalasztott hatalom ellen, meg van irva, hanem imadkozzek erte ! Bizony, ilyen csudadolgok vannak benne !

Persze mazsolazgathat az Irasban ki-ki a maga kedve szerint, csak akkor az nem Krisztust koveti, hanem a sajat lelke, indulatai vezetik.

 

 Ha Orban nem gyuloli politikai ellenfelet, csak a cselekedeteit (keszseggel megelolegezem  neki !),  akkor mikent  lehet, hogy nyomaban merhetetlen gyulolet novekszik nem csak a cselekedet, ha nem az ember fele is ! Milyen magot vetett, a szeretet magjat, hogy ez nott ki belole ?  

 

 A keresztenyseg es a nemzet, a kultura ket kulonbozo dolog. A keresztenyseg a szellemiekre, a mennyeire nez, a nemzettel valo torodes pedig a lelkiekre. Keresztenyi szivvel konnyebb jot tenni a nemzetednek, de  kovetni csak a Krisztust lehet, se hagyomanyt, se  koronat, se nem valaki levagott jobbkezet, meg semmilyen efele  istentelenseget.

Előzmény: mos (311)
toloba Creative Commons License 2006.12.31 0 0 335
sajnálom azt a céget...alkalmazottkám...
Előzmény: Blauerr (310)
Pompano Creative Commons License 2006.12.30 0 0 334
 Kapja be neked a vacogos capa ! Perverz ! 
Előzmény: Blauerr (329)
profitorientált ujszülött Creative Commons License 2006.12.30 0 0 333
amire eddig már 5 éve....: sajtótájékosztatóra, ahol szijjártó tényeket tár fel elénk.
Köszönjük leülhet
Előzmény: hegyes szeg (-)
Blauerr Creative Commons License 2006.12.30 0 0 332
Szotya, dobj be 1-2 kettest. "Óbbánozzá", és megnyugszol. Jó éjt, te kedves rohadék kommunista........
Előzmény: szotya59 (331)
szotya59 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 331
Dark vödörnek!
Jók az érveid! Te kis komcsiszar. Csak erre futja! Hát ez tényleg siralmas vaze! Te lennél a jövő? Az enyémet sem őrzi rendőr ugyhogy ha gondolod beléphetsz a maszopba! Azért megvártam a reakciódat. Most már tényleg megyek eltartani téged meg a komcsi haverjaidat.
zvajda Creative Commons License 2006.12.30 0 0 330
Jézusom ilyen időben ne menj az uccára vazze elvisz a kutyaszart a hólé nem kell söpörni
Előzmény: szotya59 (328)
Blauerr Creative Commons License 2006.12.30 0 0 329
Neked is boldog új évet, köszönöm a korlátolt minősítést (amerikás barátod, tényleg nem ékezetes, de ferdít, és fogalma sincs a mai magyar helyzetről. A boldog újév után közvetlenül kapjátok be!!!)
Előzmény: szotya59 (328)
szotya59 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 328
Látod önmagad minősíted a férgezéssel de ezt egy ilyen kis szarcsírától fel sem veszem! Ha fáj a kritika akkor menj vissza az ovidba és sírd ki magad az óvónéni köpenyébe! Buta vagy és korlátolt. Te ugatsz itt eltartásról te kis buzi? Mit tudsz te rólam? Hülye kis napközis előítéletes tanulatlan barom. Hát íme ez a qrcsány bandája. Rögtön visít ha a farkára lépnek.
Azért a szeretet legyen veled! BUÉK még neked is! Megyek melózni.
Blauerr Creative Commons License 2006.12.30 0 0 327
Kösz, szotya, valszeg sok hozzádhasonló férget éltettem és éltetek még évekig, de jó tudni a hálád. Te senkiházi.....

Más: olvassátok már el a nagy amerikás sztármanageretek írását, hol nincs ott magyar ékezet???? Legalább lennétek egyenesek....

A ti választásotok amúgy kimerül ebben a kérdőívben:
-Igen besúgó voltam, ma magas nyugdíjam mellet egész nap a chaten rombolom a jövőt,
-Igen, egész életemben piáltam, a f-om vertem, belémverték a határtalan önzést, ez van,
-Igen, nehezen tanultam meg, mi jön a 2 után, de elvtársi segítséggel felküzdöttem magam, és ma is büszkén vallom a HIT-et
-Igen, egyszerűen nem vagyok normális.
Előzmény: szotya59 (324)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!