Keresés

Részletes keresés

saifullah Creative Commons License 2022.04.22 0 0 5444

Köszi

Nekem ezt a lendormint háziorvos írta fel, pszichiáternél még nem voltam. Megpróbálom felezni először.

Előzmény: gombóc63 (5443)
gombóc63 Creative Commons License 2022.04.22 0 0 5443

Helyesbítsünk, ez nem altató, hanem az álmatlanságra ható gyógyszer. Mivel benzo származék ezért egyértelműen megvan a hozzászokás ehhez is. Ha pszichiáterhez fordulsz van antidepresszáns ami kifejezetten álmosító hatású, nekem ugyan sajnos nem jött be, de mások jó hatásról számolnak be. Nekem altatóról való leszokásra adták. 

Előzmény: saifullah (5442)
saifullah Creative Commons License 2022.04.22 0 0 5442

Üdv

1 éve szedem a Lendormin nevű altatót, tehát nem frontin és nem xanax, de ugyanúgy benzo.

Orvos írta fel álmatlanságra, lefekvés előtt 0,25 mg. Előtte Zolpidemet szedtem, de az nem vált be.

A xanax és a frontin függőségről elég sokat olvastam itt,  az elhagyásának a nezéségeiről is. A kérdésem, hogy ez a lendormin esetében is fennáll-e? Ugye ez nem nyugtató hanem altató, de benzo ugyanúgy. 

Köszönöm

kis52 Creative Commons License 2022.02.12 0 0 5440

Az idegrendszerit úgy értem hogy gyógyszer miatt, nem pedig mentálisan. (ivermectint szedtem bizonytalan forrásból és azóta nem tudok aludni), ez okozott vagy idegi vagy hormonális problémát.

Előzmény: kis52 (5439)
kis52 Creative Commons License 2022.02.12 0 0 5439

És altató hatása mennyire erős? Nekem épp ilyen lenne jó, mert nekem vagy idegrendszeri vagy hormonális okból kifolyólag van alvásproblémám. Hogy pontosan melyik azt nem tudom mert csak másfél hónapja tart és ezen irányokban még nem sikerült vizsgálódni köszönhetően a magyarországi egészséügyi álapotoknak. Neurológiára két hónapra kaptam időpontot, endokrinológiára csak magánba de oda is két hónapra. De addig is valahogy aludni kell úgyhogy frontint szedek mert pszichiáter ezt írta, de így sem alszok 3-4 óránál többet és már úgy érzem hozzá is szoktam a frontinhoz.

Németországban receptre vagy anélkül lehet beszerezni?

Esetleg tudsz még olyan szert ami altató hatású és nem szokik hozzá az ember? Illetve beszerezhető Magyarországon is. Valeriana meg hasonlók nekem semmit nem érnek. Melatonin úgy ahogy elálmosít, de önmagában nem használ.

Előzmény: Totemem (5435)
János55 Creative Commons License 2022.01.17 0 0 5438

Kicsit késve, de köszönöm!

Előzmény: Totemem (5435)
Totemem Creative Commons License 2021.12.31 0 0 5435

"Mint az a nevéből is következik, az antihisztaminok gyűjtőnév alatt szereplő molekulák elsősorban a szervezetben felszabaduló (vagy ritkábban külső forrásból bekerülő) hisztamin nevű anyag hatását próbálják megszüntetni.

 

hisztamin egy roppant sokrétű, számos „támadásponton” ható molekula, mely a szervezet különféle sejtjében képes termelődni, s onnan különböző ingerek hatására gyorsan felszabadulni. A felszabaduló hisztamint a sejtek felszínén fellelhető, különböző típusú ún. hisztamin-receptorok (H1-4) kötik meg, s ezen keresztül képesek hatásaikat kifejteni. Egyik legjelentősebb szerepük az allergiás folyamatok kiváltásában van, amikor is a szervezetbe bekerülő idegen anyagok bonyolult biokémiai folyamatokon keresztül váltják ki a molekula felszabadulását, s hatásait: értágulások, vizenyőképződés, fokozott bélműködés, csalánkiütések jönnek létre, de hatással lehet a központi idegrendszerre, és a keringési rendszerre is.

Az antihisztamin hatású molekuláknak három generációját különböztetjük meg. Kezdetben, a gyógyszercsoport felfedezése (1910)után jóval, csak 1940 körül születtek meg az első, ilyen hatású molekulák. Bár ezek igen hatékonyak voltak az allergiás tünetek enyhítésében, az antihisztamin hatásnál fogva számos, súlyos mellékhatással kellett a „fogyasztóknak” megküzdeniük: erős altató-nyugtató hatás (amely a mindennapi tevékenységet is erősen korlátozta), kifejezett szájszárazság, és az étvágynövelő hatás miatt gyakori volt a nagymértékű elhízás is.

Mindezek miatt, nem egy ilyen, úgynevezett „első generációs” szer hatását be is tiltották, és intenzív kutatásokba, kísérletekbe kezdtek, hogy ezt a roppant előnyös, allergia-ellenes hatást minél optimálisabban ki lehessen használni." (forrás: https://benu.hu/cikk/antihisztaminok)

 

Az első generációs antihisztaminikot pont ezért kezdték beszüntetni, mint allergia elleni gyógyszer, de mint altató, bizonyos országokban, sőt egyre több országban, mint pl. nálunk Németországban, ezért kezdték el pont ismételten forgalmazni. Mert arra meg pont jó. 

Előzmény: János55 (5433)
János55 Creative Commons License 2021.12.27 0 0 5433

Antihisztamin? Az nem allergiára való?

Előzmény: Totemem (5431)
János55 Creative Commons License 2021.12.20 0 0 5432

Kösz a választ! Lényeg hogy húsz év után is ugyanaz a mennyiség és hat. Igaz mindenki más, de amint az előzőekben sokan írják, hogy folyamatosan növelni kell a mennyiséget mert a hozzászokás...!  Gyógyszer-tolerancia, egyre rosszabb stb. Lehet. De húsz év az húsz év. Nekem elég ha majd akkor már nem is használ.

Előzmény: B- oldal (5430)
Totemem Creative Commons License 2021.12.18 0 0 5431

Fene tudja, én lassan egy éve sikeresen elhagytam, és tudok nélküle is aludni.. Addig én is úgy gondoltam nélküle nem fog menni, sőt utána is rögös volt az út, megannyi, ciklikusan újra előjövő, álmatlan és kilátástalanul szar éjszaka után, meg esetenként gyengébb "altató", vagy inkább elalvást elősegítő szerek segítségével átvészelve, mint pl. antihisztamin... de most már jó hosszú ideje (lekopogom) teljesen jó... 

Előzmény: B- oldal (5430)
B- oldal Creative Commons License 2021.12.18 0 0 5430

 

A kérdésed régi, már lehet hogy kinőtted időközben.A jó öreg Xanax 0,5,több mint húsz éve eszem este 1 db ,hogy tudjak aludni.

A prosztata nagyobbodás, gyulladás éjszakánként 3-4 fölkelni pisilni nem tudtam nélküle vissza aludni.Egy éve nyugdíjas lettem abba hagytam, a megvonási tünet jelentkezett aztán eszem azóta is.A lényeg van hatás húszév után is.

B-oldal

Előzmény: János55 (5233)
János55 Creative Commons License 2021.12.18 0 0 5429

Nagyon tudatos és ügyes vagy! Írd meg majd a tapasztalatokat. Innen is köszönet Neked és minden lelkiismeretes ápolónak!

Előzmény: kefzol (5423)
MAN10 Creative Commons License 2021.12.08 0 0 5428

Na most is eltűnt.... 😀

MAN10 Creative Commons License 2021.12.08 0 0 5427

A múltkor valószínűleg ugyanezt a hozzászólást törölték pár órával a megjelenése után. A pánikos oldalon is fent volt. Jó anyagok.... 🤪

gombóc63 Creative Commons License 2021.12.08 0 0 5426

Kezelésből ennyi megmaradt? Sokszor egy és ugyanaz hatóanyaggal? Hmm...

Előzmény: Levente Kerekes88 (5425)
kefzol Creative Commons License 2021.10.12 0 4 5423

Sziasztok!

Új vagyok itt, és örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Látom, mostanában nem túl aktív, mégis azt kell mondjam, rengeteg segítséget kaptam azáltal, hogy alaposan visszaolvastam.

Magamról annyit: Évek óta a frontin rabja vagyok, 1 hónapja kezdem csökkenteni, remélem sikerül végre letenni.

Egészségügyi dolgozó vagyok évtizedek óta, tehát már akkor is tudtam, hogy méreg, mikor szedni kezdtem. Sajnos épp a munkám miatt.

A napi emberi tragédiák sokasága olyan szinten csinálta ki az idegeimet az évek alatt, hogy muszáj volt valamit keresnem, ami egy kis békességet adhat. Eleinte elég is volt egy nehéz nap után este bevenni egy 0,25mg bogyót. Majd jött a Covid, ami hatalmas kihívás elé állította -az épp a frontintól még jobban meggyengült idegeimet-, már kevés volt az esti. Ha nem akartam sírni egy egy kritikus és sajnos minden igyekezet ellenére elveszített élet kapcsán, ha aludni akartam, hogy másnap kipihenten tudjak dolgozni, bizony több is lecsúszott. Eleinte valóban jobb is volt, pörögtem ezerre, de lassan kialakult a tolerancia, ami már egy másik oldala ennek a gyógyszernek. Így úgy döntöttem, inkább abbahagyom.

Hála nektek, szépen haladok, ma már csak 0,125 van este, kivéve mikor éjszakás vagyok, akkor egyébként sem szedtem.

Persze vannak mellékhatások, kisebb lehangoltság, ízületi panaszok, de tudom, ettől van, így jobban is viselem. Az agyam viszont tisztább, tisztábbak a gondolataim, és egy kis segítséggel megpróbálom a betegeim sorsát nem úgy kezelni, ahogy eddig. Remélem ez is sikerülni fog. Szorítsatok!

Köszönöm, hogy olvastatok. 

 

Totemem Creative Commons License 2021.09.21 0 0 5422

Szerintem igen, mert még ha fegyelmezett is, és nem szokik rá napi szinten, erősen megzavarja idővel az idegrendszert. Én is vagy 10 évig használtam ilyet, kis mennyiségben (0.25mg), átlagban heti egy alkalommal, ami azt jelenti lehet volt több hét kihagyás is, de volt amikor heti 2x... de mindig csak esetileg, és elalvásra... sokáig azt hittem ez így jó is lesz, mert működött.. bevettem, 10 perc múlva már aludtam is.... de egy idő után azt vettem észre hogy már a szer irányított, mert a heti egyszeri álmatlan nap, ami már rendszeresen előjött, már nem véletlen volt, már egyfajta elvonási tünet jeleként jelentkezett. Aztán évek múlva egy idő után ezek besűrűsödtek, és egyre többször kellett használni, és már a dózison is emelni kellett, mert a fél meg a negyed nem hatott... majd jöttek más kísérő tünetek is, mint pánikfelkelés, szorongás, hülye gondolatok az elalvás előtt, félelem érzet a fekvéstől, stb... szóval emiatt erősen rizikós... Persze lehet valaki így elél vele élete végéig, de engem ez már nagyon megijesztett.

Én saját döntésre nagy nehezen elhagytam, persze időnként van álmatlan éjjelem, akkor arra első generációs antihisztamint használok. Pl. diphenhydramine, az nekem bevált. Elvileg az gyengébb, nálunk nem is receptköteles, nem tudom Magyarországon kapható e, de elvileg nem addiktív szer.

Előzmény: T.Viki77 (5419)
Roland7777 Creative Commons License 2021.09.14 0 0 5421

 Egy telefon az orvosnak és felírja, háziorvos szintén.

Ha nagy a baj az sbo-n is felírják.

Előzmény: Monih Horvath (5420)
Monih Horvath Creative Commons License 2021.09.13 -1 0 5420

Sziasztok!

Kérlek benneteket aki tud segitsen!

Régóta panikbeteg vagyok, a mostani helyzetben főként!

Visszamenni a pszichiateremhez ebbe a honapba nem tudok.

A nyugtatom alig van, es felek hogy nyugtato nelkul mi lessz!

Tudna valaki segiteni nyugtatoval?  Termeszetesen fizetem!!!

Köszönöm előre is!!! 

T.Viki77 Creative Commons License 2021.09.07 0 0 5419

Sziasztok.Olvasgattam sok helyen a frontinról.De a kérdésemre sehol nem kapok választ.

Mindenhol csak a frontinról való leszokás nehézségeit taglalják,meg hogy nehéz letenni..

De...Mi van akkor,ha valaki kizárólag azért veszi be esténként max 0.5-öt,hogy jól aludjon? És ezt kb 15-20 évig? Barátnőm kb 3 éve használja kizárólag erre a célra.(semmi pszihés elváltozás) reggelente kipihenten ébred,nincsenek panaszai,és aktív egész nap.Nekem is adott párszor és valóban azokon a  naokon én is sokkal jobban figyelek a munkámra és aktív vagyok,mivel mélyen aludtam.Mivel nagyon éber és rossz alvó vagyok.

 

SZÓVAL TANÁCSOT SZERETNÉK KÉRNI.

Szerintetek baj,hogy 44 évesen az ember elkezdi használni altatónak? 

Előre is köszönöm.

Ui: minden gyógynövényes dolgot próbáltam nem használ sajnos.:-(

Benton17 Creative Commons License 2021.09.02 0 0 5418

Köszönöm szépen!

2013-14 környékén volt pszichiáternél talán 2 alkalommal és ő is csak xanax-ot írt fel neki szorongásra, de akkor még csak 0.25 mg-osat. 

Előzmény: gombóc63 (5417)
gombóc63 Creative Commons License 2021.09.02 0 0 5417

Nagyon sajnálom, fogadd részvétemet! Sajnos már semmi nem hozza vissza ŐT, de beszélgetés szintjén...nem is értem, háziorvos szerintem fel sem írhat 2 mg-os gyógyszert, vagy volt rá esetleg szakorvosi javaslat? Ezen kívül saját tapasztalat, szóban javasolhatja a pszichoterápiát, pszichiátert, nem biztos, hogy ez megjelenik írásban. Az, hogy a páciens elfogadja-e a tanácsát már nem rajta múlik. Mondom úgy, hogy remek háziorvossal vagyok megáldva.

Előzmény: Benton17 (5416)
Benton17 Creative Commons License 2021.09.02 0 0 5416

Köszönöm!

Először azt gondoltam, túlgyógyszerezte magát, úgyhogy első gondolatom az volt, hogy bemegyek és ráborítom az asztalt, mert semmi nyoma nem volt annak, hogy elküldte volna egy pszichoterápiára, vagy bármi. Ezt a legkönnyebb, hogy felírjuk, amit kér és mosom kezeim. De aztán kiderült, hogy nem ez volt a közvetlen oka a halálának, ráadásul egyik pillanatról a másikra elkezdte az orvos árulni a praxisát, többszáz km-re elköltözik. 

Előzmény: MAN10 (5415)
MAN10 Creative Commons License 2021.09.02 0 0 5415

Sajnálom, fogadd részvétem! Azért azt a háziorvost meg lehetne kérdezni erről a kiírt mennyiségről... Próbálhatta volna másfelé terelgetni, ehelyett simán, szó nélkül kiírta... 

Előzmény: Benton17 (5414)
Benton17 Creative Commons License 2021.09.02 0 0 5414

Köszönöm a válaszokat, sajnos az előérzetem nem csalt, hogy sok az a 2 mg-os Xanax, a fiam azóta öngyilkos lett. Nem gyógyszerrel, de nagy mértékben hozzájárult a mentális leépüléséhez, ebben biztos vagyok. Utólag megnéztem EESZT-en és az utolsó bő 9 hónapban 31 dobozzal írt fel neki a háziorvosunk. Ez bődületesen soknak tűnik nekem! Kérlek benneteket, felejtsétek el a gyógyszereket, mert nagyon rossz vége lehet!

Előzmény: Benton17 (5272)
MAN10 Creative Commons License 2021.08.23 0 0 5413

Sziasztok. Csak úgy felmerült bennem a kérdés, hogy aki szedett már hosszabb-rövidebb ideig benzót, és abbahagyta, érzékenyebb az idegrendszere a stresszre, esetleges traumákra, mint a gyógyszer szedése előtt?  Nekem például kicsit viharosra sikeredett az elvonás eleje, valószínűleg ezért voltak elhúzódó tüneteim. Ezek már elmúltak, egy kivételével, a hátamon egy nagy folt időnként zsibbad. A közérzetem jó, persze néha van kis szorongás, a mindennapi problémák miatt. Szóval maradandó lehet az idegrendszer fokozott érzékenysége, esetleges labilitása? 

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.19 0 1 5412

"A stílusodból vegyél vissza! Kétségtelen neked nagyobb dózis kell, mert aki így beszél és így felkapja a vizet annak segítségre van szüksége!" Te kezdtél el itt nagyon keménykedni, miután már előtte is burkoltan lehülyéztél, hogy honnan veszem ezeket az adatokat amiket írtam? Nem tudom te mióta írsz ide, de ha valaki elvesztette a hitelességét ma az sajnos te vagy, kiderült, hogy alapvető dolgokkal se vagy tisztában, de ezzel részemről is le van zárva az egész.

Előzmény: gombóc63 (5411)
gombóc63 Creative Commons License 2021.08.19 -1 0 5411

Másold már azt ki hol hülyéztelek le veled ellentétben! De amit gondolok rólad azt megtartom magamnak és részemről ennyi. 

Előzmény: Törölt nick (5410)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.19 0 2 5410

Az úgy megvan, hogy nem engem hülyézel, hanem azt aki megírta a betegtájékoztatót? :D Itt most te járttad le magad, de inkább hagylak is, mert ahogy látom ez még nem esett le, meg az se, hogy amit leírtam azt onnan másoltam ki. :D

Előzmény: gombóc63 (5409)
gombóc63 Creative Commons License 2021.08.19 -2 0 5409

Ne hagyd abba, mesterem! Mutatkozz be még jobban, hiteles leszel.

Előzmény: Törölt nick (5408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!