Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.24 0 0 4482

Testsúlytól is függ, amúgy meg nem biztos, hogy jól járnál. Lehet, hogy leszedál, de közben szétesnél a prezentációd közben, beszéd, hangsúly, kifejezésmód, mimika lassul, ami sokkal " látványosabb " lenne, mint egy látható lámpalázas szorongás. Persze, meg lehet próbálni. Gyakorolni rá, belőni, hogy mennyi idő múlva és hogyan hat. Mire ez sikerül frankón rá is szoktál.

Előzmény: WZRD (4481)
WZRD Creative Commons License 2018.02.24 0 0 4481

Sziasztok,

 

Meg soha nem szedtem xanaxot, de most gondolkodom a hasznalatan. Mielott probaltok rola lebeszelni, leirom a problemamat:

 

Nemreg multam 30 eves, ferfi vagyok, egesz normalis irodai munkaval.

Bar nagyon sok eve dolgozom olyan vagy hasonlo poziciokban mint most, valahogy mindig ugy alakult/alakitottam a helyzeteket, hogy elkeruljem: A PREZENTACIOT.

 

Igen, ugyanis ez az egy dolog ami komoly szorongast valt ki belolem( sok ember elott eloadni valamit)

 

Az eddigi probalkozasaim kudarcosak voltak, elkezdett remegni a hangom es onnantol kezdve osszezuhantam.

Sajnos ebben a ragadozokkal telo irodai kornyezetben nem engedhetem egy ilyen osszeomlas vegleges lehet, ugyanis itt a magabiztos jellem elvaras.

 

Bizakodo vagyok, ugyanis eletem soran sok dolgot kiprobaltam ami fuggoseget okozott volna de vegul semmire nem szoktam ra.

 

Azt kerdeznem toletek, hogy kezdokent eloadas elott mekkora adag xanax javasolt(es mennyivel a kezdes elott)?

 

Koszonom

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 1 4480

Én szerencsés vagyok, mert bár évekig, de kis mennyiségben szedtem a Xanaxot. Napi 0.25-0.5, ennél több csak vészhelyzet esetén, ritkán. Pl. 0.75-el elbuszoztam (és vissza) Lengyelországba, úgy hogy évekig csak attól az ájulás kerülgetett, ha megláttam egy buszt (az első pánikrohamom egy buszút során jelentkezett).

 

A reggeleim voltak a borzalmasak, rögtön ébredés után.

 

3 fajta antidepivel próbálkoztak nálam az orvosok, mindegyik a kukában végezte. Olyan mértékben megnyomták a szorongásomat, amit nem tudtam elviselni. Hiába mondta mindenki, hogy majd idővel "beáll", én nem bírtam (arra meg nem volt lehetőségem, hogy befeküdjek 3 hétre valahova).

 

Ekkor jött képbe az orbáncfű, ami elsősorban gyomorproblémákat okozott mellékhatásként, ez pár nap után elmúlt. Nem váltottam fel semmit, egyszerűen szedtem napi 1 Remotivot a Xanaxxal együtt. Aztán ahogy teltek a napok, hetek, egyre jobban lettem. Teljesen beálltam így a napi egy reggeli 0.25-ös Xanaxra. Nem kellett már több sosem.

 

Aztán emeltem a Remotivot napi 2 tablettára (1000mg, ennyi elvileg a terápiás adagja). Ezzel kb. 1 hónap múlva már annyival jobban lettem, hogy elkezdtem tördelni a reggeli 0.25-ös Xanaxot, aztán egyszer csak már nem kellett.

 

A Remotiv Extra szabadáras termék, 4-5 ezer FT között van egy doboz. 30 szem, ha elkezded, akkor napi 1 szemmel (lehetőleg minden nap ugyanabban az időpontban). Ez 1 havi adag, ha jobban érzed magad, akkor érdemes ezt majd napi 2 szemre emelni. Igy már elég drága, de ebayen be lehet szerezni sokkal olcsóbban (ha eljutsz idáig, akkor irjál, és segitethetek ebben).

Előzmény: Törölt nick (4479)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4479

Köszönöm neked Caran78,hogy írtál a kérdésemre!Biztos van képzavar nálam:) már ami antidepi vagy egyéb megfogalmazást jelent .Valóban úgy van ahogy írtad,nagyban segíti a gyógyszerelhagyást az orbáncfű!Be is szerzem az általad javasolt készítményt,a tea is bevált nálam,nagyon gyorsan sikerült a frontint felváltani vele és az életkedvem is helyrejött,ezek a feszültségek is,az állandó szorongás stb..Már csak annyit szeretnék kérdezni,ha erre jársz legközelebb,hogy frontin, xanax,vagy egyéb gyógyszerelhagyásod mellett,a napi gyógyszermennyiséged mennyi volt amiről kezdted a leszokást?Esetleg felváltottad-e ?Tehát valamelyik napszakban a pirula helyett betetted az orbáncfüvet,utána meg csökkentve?Én jelenleg  2-szer 0,5 mg frontint szedek elosztva.Azt is elfogadom,hogy vannak mellékhatások vegyesen a kettő,mert szintén volt egy ilyen próbálkozásom,amikor az orbáncfű(tea nálam) hirtelen a semmiből felvitte a vérnyomásom,befájdult a fejem,a mellkasom szorított...Bár betudható annak is,hogy csökkentett frontinnal és a jó kis orbáncfűvel,felerősödtek gyorsabban a mellékhatások,amiket vagy kezelni tud valaki vagy nem(ahogy a pánik és minden előtör egy elvonó közben).

Jó orvosod lehet,ritka kincs manapság!Rengeteget segíthet egy olyan szakember,aki tisztában van mit mire ír,kölcsönhatások egyes gyógyszerekre és még sorolhatnám.Az enyém sajnos az a típus,aki felírja azt a készítményt is, amit a neten kigogglezok.A tudása zéró!Nem bízom benne!Ezért is döntöttem úgy,hogy ebben a helyzetben csak olyan valaki tud segíteni,aki ugyanebben a cipőben van mint én.A fórumozók többsége azért regisztrált,mert várják a megoldást mástól,valaki olyantól aki vagy túl van ezeken,vagy megerősítést vár,mint én.Ez a 2.kísérletem és az elsőnél is csodaszer volt,nagyon gyorsan segített az orbáncfű,csak sajnos a pánik  erősebb volt nálam,visszaestem.Ez 1 éve volt.Remélem most sikerrel járok és ha már kötélidegekkel felvértez az orbáncfű,akkor nem kellene megijednem ahogy tettem annak idején.

Kívánok mindenkinek sok sikert és kitartást,elvégre a régi önmagát akarja visszakapni mindenki,azt az embert,aki egykor erős volt,mint a szikla,tele volt energiával és életkedvvel!

Előzmény: Törölt nick (4478)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 1 4478

Van itt egy kis képzavar, mert a Frontin/xanax NEM antidepi, hanem feszültségoldó. Pont hogy az orbáncfű az antidepresszáns, mégpedig középerős MAOI típusú. Emellett sajnos enziminduktor is, ami azt jelenti, hogy befolyásolhatja egyes gyógyszerek hatását, azáltal, hogy felgyorsitja azok lebontását.

 

Frontin esetében annyi történhet, hogy elvonási tünetek jelentkezhetnek (gyorsabban ürül, mint ahogy megszoktad). Nálam nem volt semmi ilyesmi, pont hogy az orbáncfű segitett elhagyni a Frontint. Ezt mondta az orvos is, kezdjem el szedni mellette, és meglátjuk.

 

Viszont a teát cseréld le kapszulára, abban van meg a szükséges hatóanyag. Remotiv Extra, 500mg-os. Sajnos elég drága, de ebayen keresztül Németországból vagy Angliából negyedáron be lehet szerezni magától a gyártótól. És minden nap kell szedni, a tényleges hatás kb. 3hét múlva alakul ki. 500mg-al lehet inditani, az ideális azonban a napi 1000mg (remotivból 2 tabletta).

 

FOGAMZÁSGÁTLÓ MELLETT TILOS SZEDNI!!! És az orbáncfű nem játék, nem citromfű, meg komló és egyebek. Mellékhatások lehetnek, gyakorlatilag teljesen egyenértékű a szintetikus antidepikkel.

Előzmény: Törölt nick (4477)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4477

Kedves hozzászólók!

 

Van olyan életszakasz az ember életében amikor nem tudja feldolgozni a problémáit.Ezt én sem értettem az elején,hiszen egy idegileg erős,magabiztos,boldog ember voltam 3éve .Tudat alatt bíztam az orvosokban,hogy egy lábsérülésből felépítenek hipp hopp és újra a régi leszek.Ekkor kezdődött a frontin időszak,amikor még csak 1-0,5 tabletta átlendített a fájdalmakon és az idegfeszültségen.Kezdetben is úgy éreztem,hogy valahogy az orvosok nem vizsgálnak,mit érdekli őket egy akkor 35 éves nő,aki csak hisztizik és fáj a lába.Vizsgálatok nem történtek,akárhova mentem,akármennyit költöttem,falakba ütköztem.Egyre jobban tudatosult bennem a tény,hálapénz,mert fekhetek egy kórházba x hétig?Körzeti orvos sehova nem küldött..Éjszakai ügyelet pánikrohamot állapított meg 6-ból 6 embernek,csakhogy ne kelljen vizsgálni senkit és még az embereket durván le is ordították,nehogy jöjjenek ilyennel,mert nem sürgősségi eset.Sehol nem találtam kiutat,a megkezdett dózist ekkor már tovább növeltem.Mikor elkezdett az idegszál húzódni a lábamban,jó megoldásnak tűnt a frontin,ha stresszhelyzetbe kerültem,bevettem és egész jól voltam agyilag,de ettől persze a lábam nem gyógyult meg,csak lélekben sirattam azt az énemet aki voltam egykor.A probléma ott van,kinek mi,mindenki tudja magáról,hol rontotta el,mik a lelki dolgai.Magában kell feldolgozni a problémát.Ez így meg is volna az alapok,hogy honnan indult.Magamtól rájöttem,hogy ez így nem jó,hiszen már vagy 6-8 frontin a dózisom egy nap.Megkezdtem egy saját magam összeállíott program alapján a leszokásom.Tudni illik a b vitamin,magnézium,d vitamin nagyon sokat segít ebben.Eleinte a 6-8 szemről rögtön 2 szemre csökkentettem a napi dózist.Az  első nap semmi bajom nem volt,majd a 4. nap hajnalban keltem..Rémálom,hideg veríték,pánik,minden jött..De nem adtam fel.2 hét után lettem jobban a csökkentett dózissal.Éreztem,hogy olyan erős vagyok,hogy már a 1.5 szint is menni fog.Ennél is a 4.nap után lettek olyan elvonási tüneteim,hogy aki ezt tudja és átélte,hajlamos beképzelni,hogy most a világnak vége.Visszatettem napi 2-re,mert túl bátor voltam már a gyors csökkentéshez(,holott 3 éve szedem) Sokan írják,hogy jó a citromfű tea,de nekem nagyon erős fejfájásom lett tőle.1 éve amikor már belevetettem magam a leszokásba,akkor az orbáncfű tea volt a legjobb olyan tea,ami tényleg úgy hatott,ahogy írták.Lelkileg is, idegileg is erősít,nagyon jó tényleg,bevált szer.Hiszen a lélek beteg aki már antidepresszánsokon él,azt kell helyretenni.Kinek mi használ.Vissza kell gondolni,mi jelentette a kikapcsolódást,a feltöltődést!Nem reklámozni akarok,mert még én se vagyok  gyógyult:(

Akinek először írja fel az orvos,dobja a kukába,mert iszonyatos a leszokás róla!

Jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni,aki orbáncfűteát is iszik(ami tudom,hogy jó erre).Azt írják,hogy nem lehet együtt szedni antidepivel. Valakinek esetleg tapasztalata van,hogy okoz e mellékhatást a kettő együtt,plusz a vitaminok?

 

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4476

És sok emnernek ne ez legyen az utolsó menedék.......Sajnos nem mindenki tud felelősen gondolkodni, azért kell ehhez állami segítség akár

Előzmény: Törölt nick (4474)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4475

Na ez a baj....h munkahelyi stresszre, magánéleti problémákra meg hülye a gyerek, nincs otthon időben a férj........Szóval nem erre való! Tessék más megoldást keresni. Aki keres az talál.....

Előzmény: Törölt nick (4474)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 0 4474

Gratulálok a teljes tiltásodhoz! Sok embernek már csak ez az egyetlen menedék, mivel inni ugye nem lehet munkahelyen.. A sok napi szarságot viszont el kell viselni. Mellé még ha a magánélet is romokban akkor kész, vagy szeded a cuccot ,vagy záróra.

 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4463)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4473

Nagyon szívesen! Nekem még olyan is van/lesz, hogy 2-3 napra elszáll a net. Jó éjt!

Előzmény: zorka22 (4472)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4472

Szia! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem a tudásodat!  Sokat tanultam abból, amit leírtál. 
Jó éjszakát Neked is és jobb ébredést!!! :)

Valamiért leállt a mail.

zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4471

És úgy írják fel őket, mint a cukrot. :( Van olyan ismerősöm, akinek recept nélkül is kiasják a patikában. De lehet, hogy fogalmuk sincs arról, hogy függőséget okoz.

 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4470)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4470

A benzók előtt is volt élet, és egy ilyen csupán tüneti kezelésért sokan túl nagy árat fizetnek egy életre szóló függőséggel.......A régebbi benzók állítólag fele olyan alattomosak, mint a mostaniak ( xanax,frontin, helex, rivotril )

Előzmény: zorka22 (4468)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4469

Sztem nem te vagy az egyetlen,akivel közöltek felsőbbrendűségük teljes tudatában ilyen dolgokat.....Ne legyenek illúzióink, show must go on........Az ellenzők lobbija jóval erőtlenebb, mint a másik oldal. Sztem teljes rehabilitáció az lenne, ha az eredetileg megnevezett célokra használnák a benzokat. És semmi kiskapu nem lenne.......

Előzmény: running wild 42 (4467)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 -1 1 4468

Pedig amit én szedek, egy pici tablette. Tegnap este, mielőtt bevettem a 2 és negyedet még rá is csodálkoztam. Ez a picike negyed, ami szinte már láthatatlan, ez okozza a nyugodt alvásomat 2 hétig? Ennyire rabul ejt ez a kurva szer? Tényleg be kéne tiltani minden benzó tartalmú gyógyszert. Adni egy évet, hogy mindenki csökkentve le tudjon szokni és betiltani. 

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4466)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4467

Azta! Ezt én mindet hallottam! Az orvosok mondták a szájukkal bele az arcomba. A kedvencem ez volt:" Érzés szerint szedje." " Ez alatt mit kell érteni?!" " Hát annyit szedjen, amennyitől úgy gondolja, hogy jól van. Ne aggódjon, bármennyit szívesen kiírok belőle. Az a lényeg, hogy jól érezze magát!:)" Bakker, akkor engem lényegében drogoztattak.

Ja meg a másik:" Maga ezeket a tüneteket csak kitalálja. 2 hét után már nincsenek elvonási tünetek. Szedje össze magát, ne hisztizzen!"

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4466)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4466

Egyébként nem kapná meg tőlük a leszokással kínló

dó és különböző tüneteket produkáló ember, hogy " csak hisztizik", ez "nem kábítószer, hanem gyszer így nem is árt és semmilyen elvonási tünetet nem okoz az elhagyása" Kedvencem az "alapbetegsége tért vissza, szedjen dupla adagot a benzóból című......."

Előzmény: zorka22 (4462)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4465

Ne legyenek illúzióid, most se tudnak róla semmit......Csak a gyszergyárak presszionálására kitölteni a receptet. Ebben jók

Előzmény: zorka22 (4462)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4464

Sajnos ez így van ........

Előzmény: running wild 42 (4460)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4463

Tudom én hogy ez látszatintézkedés, ha nem lesz folytatása csak ennyi akkor kb. adtak a szarnak egy pofont......Túl nagy üzlet ez ahhoz, hogy változás legyen. Mondjuk én a teljes tiltás mellet vagyok.....

Előzmény: running wild 42 (4458)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4462

Szia! Amikor ezek megjelentek, az orvosok sem tudtak a benzorol semmit. Úgy írták fel a Xanak és Frontin tablettákat, mintha cukrot írtak volna fel. Amiről most én szokom le, az Eunoctin, az össznépi altató velt és ez is benzo :(

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4457)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 4461

Szia Balázs! Mail cím, bár ez nem ez én nevemen van, de használom.

noleromena@freemail.hu

Ezt már csak én használom

 

Előzmény: running wild 42 (4456)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 4460

Valóban, bár a legtöbb függő nem hobbiból lett az. Az elején csak enyhülést keresett a szorongásra, pánikra, álmatlanságra. A nyugtatókban ezt megtalálta, aztán meg hozzászokott a szervezete, emiatt egyre többre lett szüksége. Sokan már nem is azért szedik, hogy jól legyenek, hanem, hogy ne legyenek nagyon rosszul. És sok olyan ember is van, aki úgy függő, hogy nem is tud róla.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4459)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.17 0 0 4459

:-) Bár jobban belegondolva ez nem is annyira vidám történet.....Szar lehet ha valakivel ennyire elszalad a ló

Előzmény: running wild 42 (4458)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 4458

Az a baj, hogy az 1 mg-os helyett be lehet venni 2 db 0.5-öset. És a rutinos függők nem ennyit vesznek be, hanem 5x 2x 0.5-öt. És még véletlenül sem fogynak ki a "gyógyszerből" . Felíratják több orvossal, jaj elhagytam a receptet, stb, és a feketepiacról még nem is beszéltem. Itt a fórumon is láttam már több kiírást, hogy xanaxot, rivotrilt jó áron megvennének emberek. Miért nem az orvossal íratják fel? Hát vagy azért, mert ő már nem ír fel többet, vagy felírta, de még több kell. Meg megy a spájzolás, mint a mókusoknak ősszel. Minél több mogyoró van a kamrában, annál nagyobb biztonságban tudják magukat.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4457)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.17 0 0 4457

Sokan szednék de azért úgy tűnik ha lassan is de illetékeselvtársak kezdenek felébredni és a legerősebb , 1 mg-os szart már kezdik kivonni a forgalomból........

Előzmény: zorka22 (4453)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 4456

A mail tényleg nem jött át. Nem vagyok fent a fakebukon. Írd ki ide a mailcímed, és majd Rád írok.

Előzmény: zorka22 (4455)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 4455

Írtam egy hosszú levelet Neked mailon, de nem megy át :(

Írtam egy üzit facebookon, ha Te vagy, jelölj be! :)

Előzmény: running wild 42 (4454)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 4454

Amíg fel nem épülök, addig átmenetileg Édesanyámmal élek. Ő ellát, és támogat lelkileg, bár az elvonáshoz nem ért. Sok sorstárssal leveleztem és levelezek most is, pl Veled is:), és egymást támogatjuk, bíztatjuk. Mivel a dokim is mondta, hogy a figyelemelterelés nagyon fontos, ezért direkt terápiás céllal vettem egy használt motort, amit most felújítok. Ezen kívül dobolok is, és imádom a filmeket. Tavasszal pedig kezdem (folytatom) a bicajozást, ami nagy szenvedélyem, csak 2 fokban szakadó esőben nem annyira szórakoztató.:) Emberek közé is kéne menni, de az nehezebben megy...

És Veled mi a helyzet Zorka? Család, barátok? Dolgozol, vagy tanulsz még? 

Amúgy ha gondolod, folytathatjuk privátban is a beszélgetésünket. Bár ez egy nyílt fórum, nem biztos, hogy mindenkit érdekelnek a mi hobbijaink.:)

 

kovari.balazs1975@gmail.com

zorka22 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 4453

Értem. Van segítséged? Van aki biztat, szorít Neked, bátorít? A világhálón kívül mi köt le? Van hobbid?

Mert valahogy valamivel csökkenteni kéne ezeket a borzalmas elvonási tüneteket! Szemét egy szer a benzó. :( Pedig Magyarországon több százezren szedik.

Előzmény: running wild 42 (4452)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!