Keresés

Részletes keresés

clausura Creative Commons License 2007.01.01 0 0 72
mikor árulni kezdték a svéd-keserűt, Czwack is tiltakozhatott volna.
Előzmény: BENTA (68)
evil1023 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 70
A 45-re mit felelsz?
Előzmény: wizöntö (47)
banánfa Creative Commons License 2006.12.28 0 0 69

szerintem eddig is árultak benzint, csak sebbenzinnel tankolni egy kicsit drága móka lenne

Előzmény: BENTA (68)
BENTA Creative Commons License 2006.12.28 0 0 68
Miért is kellene benzint árulni a patikában? Amikor már évek óta vígan árulnak arckrémet, fogpasztát, fogkefét, liberót. Érdekes, hogy a drogeristák mégsem vonulnak utcára miatta.
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 67
Még abban sincs egységes álláspont,hogy a biztositási jogviszonynak,közgyógynak. mikor kell fennállnia: amikor az orvos felirja a gyógyszert,vagy,amikor a beteg kiváltja. Nem mindegy, a kettö között lehet 30 nap különbség.
Előzmény: Megfontolom (66)
Megfontolom Creative Commons License 2006.12.27 0 0 66

Teljesen mindegy, hogy mire keresel, amikor egyedi azonosítója van, mint jelen esetben a taj szám. Nem is lenne helyes külön adathalmazt képezni a nemfizetősökről (jogosulatlanokról), mert ez egy állapot, ami lehet, hogy a következő secundumban már nem igaz, mert mondjuk érkezik olyan adat, ami már jogosulttá teszi az addig jogosulatlant. Ha külön állományt, adathalmazt alkotnak, akkor nem elég az állapot megváltoztatása, az adatot át kell mozgatni a másik halmazba, ami felesleges tranzakciókat gerjeszt, és így késlelteti a naprakészséget.

 

De ez már annyira informatika, hogy ezen nem kell egy patikusnak agyalnia. Erre valók a rendszertervező mérnökök.

 

Nézd meg a banki rendszereket! Ha manapság egy banki rendszer nem online, az a bank halálát jelenti.

Előzmény: wizöntö (64)
Derek Creative Commons License 2006.12.27 0 0 65

"tudjátok mi a öhej az egészben és egyben szomoru is ,a gyógyszerész mint szakma csak egy kicsivel kevesebb mint az orvosi diploma"

 

 

Ez nem igaz, egesz mas alapu a kepzes, de nem olyan nagy dolog meggyozodni rola, csak be kell menni mondjuk a szegedi egyetem honlapjara es ott osszehasonlithato a kepzesi terv mindket szaknal.

Előzmény: colombo45 (13)
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 64

Szerintem  a kapcsolat a patikai oldalról meg van, az a baj,hogy az OEP adatbázissal való kapcsolatteremtés bizonytalan. Sokszor van,hogy a beteg TAJ elküldsée után kiirja,hogy érvénytelen TAJ,aztán mikor ujra elküldöm, már OK. Szerinted nem akkor kellett volna élesben beveztni,ha a másik oldal is készen áll? Jogos a bizonytalanság akkor is,ha tudjuk,hogy ezzel a TAJ ellenörzéssel nem lehet megtudni azt,hogy valaki ténylegesen fizet-e TB-t.

Én lennék a legboldogabb,ha kapnánk egy listát azokról a TAJ-ról,amelyekre nem lehet gyógyszert támogatással kiadni ,vagyis egy negativ listát,és,a többit nem kellene zaklatni. Bár lehet,hogy ez igy nem megvalósitható?

Előzmény: Megfontolom (63)
Megfontolom Creative Commons License 2006.12.27 0 0 63

Egyébként, kérlek, ne érts félre.

 

Megértem azt is, amit Te mondasz. Sőőőőőt!

Informatikus lévén bitos vagyok abban, hogy amíg nem lesz a patikákban, rendelőkben az OEP adatbázisaival online kapcsolat, ami az ellenőrzéseket biztosítja, itt nem lesz rend.

 

Fizethetünk akárhány százalék tb járulékot, akkor sem.

 

Azt is látni, hogy egyáltalán nem érdekelt sem az orvosm sem a patikus társadalom abban, hogy kiszűrjék a jogosulatlan potyázókat. Sőőőőőőőőt!

 

 

Előzmény: wizöntö (56)
Megfontolom Creative Commons License 2006.12.27 0 0 62

"szeretném,ha legalább a teljes rendszerben látnád a dolgokat."

 

Ezt várom el én Tőled is!

Előzmény: wizöntö (55)
Megfontolom Creative Commons License 2006.12.27 0 0 61

Kezdem azt hinni, TE VAGY maga a PATIKUS, aki felvállal olyan feladatokat, ami nem az ő dolga.

 

Tévedés. Nem a patikusszakma vállal fel feladatokat, és nem a kereskedő vállal fel feladatokat, hanem köteles elvégezni olyan feladatokat, amit a törvény számukra előír.

 

Nem a farok csóválja a kutyát, bármennyire szeretnék azt sokan, persze csak addig, amíg Ő a farok!

Előzmény: wizöntö (55)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2006.12.27 0 0 60

"A TV2 Tények eddig hivatalosan meg nem erősített híre szerint 2007-től ezentúl majd a patikákban is kapható lesz a jól ismert sebbenzin mellett 95-ös, 98-as, 99-es benzin, valamint ólompótló adalék."

 

Helyes!

Közgyógy-igazolvánnyal lehet majd fizetni?

 

:o))  

Előzmény: Endiman (-)
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 59

Egyet kell értenem.

Előzmény: BENTA (58)
BENTA Creative Commons License 2006.12.27 0 0 58

Nos, ugyanezt az ellenőrzési procedurát lehet fitten, korrekten, és unatkozva, sőt utálkozva is csinálni. Az én vastagon sminkelt, mosolytalan, ropogósra lakkozott patikusnénim az utóbbi kategóriába tartozik. Szerintem akkor is így működne, ha kenyeret árulna a sarki boltban. Ez személyfüggő, és nem patikus jelenség.

Viszont komolyan megerősített abban a hitemben, hogy szívesen járnék inkább benzinkútra önkiszolgálni:)

Előzmény: wizöntö (50)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.27 0 0 57
...jahhhhhh.........

....tüzifa...meg tojásbrikett is..............

:O)
Előzmény: Endiman (-)
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 56
Igen,pontosan ezt szerettük volna elérni mi is. Hogy a patikába már csak olyan vény kerüljön,aminél ezek az adatok biztos validak. Könnyebb és gyorsabb lenne. Ugy tudom,hogy azért nem megy,mert kb. 10000  feliró helyre kitenni az ellenörzö rendszert drágább lett volna,mint a patikákba.
Előzmény: Triumphator (53)
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 55

De ugy is lehetne ellenörizni,hogy bejössz a patikába,gyosan megkapod a gyógyszert,teljes áron kifizeted,aztán elmész a biztositóhoz és ha jogosnak találja,akkor kifizeti neked a pénztárban az ártámogatást. Azzal,hogy felvállaltuk,hogy mi magunk meglelölegezzük ezt a pénzt,ezzel magunkra vettük az ellenörzés terhét is,amely együtt jár a munka lassubbá válásával.Azt szeretném,ha legalább a teljes rendszerben látnád a dolgokat.

Előzmény: Megfontolom (54)
Megfontolom Creative Commons License 2006.12.27 0 0 54

Azt gondolom, téveszméid vannak.

 

Ha nincs ellenőrzés, akkor az van, ami már évtizedek óta volt. A gyógyszerek felhasználása nem azért akkora, mert ilyen betegek lennénk, hanem azért, mert nincs értéke a gyógyszernek, más nevében íratnak fel térítésmentesen gyógyszereket, úgy, hogy eddig a kutya sem vehette észre!

 

Na ebből elég!

Előzmény: wizöntö (51)
Triumphator Creative Commons License 2006.12.27 0 0 53
mennyivel 1xűbb lenne, ha az orvos csak az oep akármilyen rendszerén keresztül adhatná ki a vényt a betegnek a rendelőben. egyből regisztrálva lenne, oszt kész. ha meg nem jogosult, akkor nem kapna lófaxot sem.
Előzmény: wizöntö (51)
Megfontolom Creative Commons License 2006.12.27 0 0 52

Nálam már régen elszakadt.

Hihetetlen, hogy néhány szakma képviselői mennyire azt hiszik, hogy körülöttük forig a világ. Jelen esetben a beteg van az orvosért, meg a patikusért és nem fordítva!

 

A saját szakmájukra oly mértékben büszkék, rátartiak, hogy aki nem azon az oldalon (pult, vizsgáló) áll, ahol ők az már szerintük csak sztyupid, analfabéta, sőt retaldált lehet.

 

Szóval szakad a cérna!

Előzmény: wizöntö (47)
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 51

Pontosan ez a helyzet. Ezt a TAQJ és BNO ellenörzést november 1.-töl varrták a nyakunkba,pontosan azért,hogy te ilyen mérges legyél ránk. Hozzáteszem,hogy azért szemét a módszer,mert a másik oldalon nincs adatbázis,amihez hasonlitsák azt,amit mi elküldünk. Vagyis azt meg lehet nézni,hogy a TAJ algoritmusa rendben van-e,de hogy a TAJ mögött ki van és fizet-e ,azt még nem. A BNO is csak formailag kell,hogy jó legyen,azt  nem ellenörzik,hogy az orvos tényleg arra a betegségre való gyógyszert irt-e fel.

Mi az értelem tehát? Hogy az emberek azt mondják,tényleg szar ez a patikai rendszer,szükséges a változtatás.

Előzmény: Triumphator (48)
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 50

Például van egy olyan ellenörzési kötelezettségünk,hogy az orvosi bélyegzöket azonositani kell. A scennerrel leolvassuk a vonalkódot,ezt elküldjük az OEP-nek,aki kvázi engedélyezi a támogatással történö gyógyszerkiadást. De mi van akkor,ha az orvos elvesziti a bélyegzöjét,vagy ellopják töle? Nem az történik,amit mindenki logikusnak tart,hogy kap egy másikat,egy másik számmal,hanem a régi szám mellé tesznek egy per/ jelet és azt számozzák. Termséezetesen ezt nem lehet beépiteni a vonalkódba /?/ ezért az ilyen vényeknél minden alkalommal kiirja az OEP,hogy érvénytelen,külön mégegyszer ellenörzini kell,hogy tényleg valódi pecsét ez. Amit az elözöekben irtam még nem minden. A vény alaki kelléke még a beteg aláirása is,ezután végre odajuthatunk,hogy szakmai munkát végezzünk,vagyis nézzük meg mit is irt az orvos,hogyan adagolja/dózistullépés van-e/,mik a mellékhatások,interakciók,stb. Augmentinböl legalább 6-7 féle létezik,különbözö hatáserösséggel,kiszereléssel,kombinációban.Nem mindegy,hogy a gyermekednek melyiket irta az orvos!Az amit lassuságnak,totyogásnak látsz,az lehet,hogy egy preciz,pontos szakmai munka. Persze,ha nem kellene a TB-nek ennyi adminisztrációt végeznünk azért,hogy megkapjuk a saját pénzünket,amit meghitelezünk azért,hogy neked ne kelljen a gyógyszer teljes ártá kifizetned,akkor pár percre le lehetne röviditeni a patikai munkát.

Ez van!

Előzmény: wizöntö (44)
Megfontolom Creative Commons License 2006.12.27 0 0 49
Hál isten, hogy nem miniszter!
Előzmény: Endiman (15)
Triumphator Creative Commons License 2006.12.27 0 0 48

igen, ezen állapotok miatt nem váltottam ki két hete a felírt gyógyszereket, inkább kifeküdtem a megfázást, vagy mit. az összes patikában kilométeres sor állt, és ment a kasszánál a tökölés. ez az egész rendszer egy szar, rendszar. de lehet, hogy ez a cél, ne működjön, lehet mutogatni a sárkányfűárusokra, hogy milyen köcsögök és milyen fasza lenne az ósánban venni az akciós reparont. 

Előzmény: wizöntö (44)
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 47
Igazad van,nem biztos,hogy jó ez,de gondoltál már arra,hogy a legtöbb helyen,ahol várni kell valamire ez a helyzet? APEH,bank,biztositó,posta,stb. Az a helyzet,hogy szerintem az a probléma,hogy a beteg ember,vagy hozzátartozója sokkal türelmetlenebb,már végezni szeretne,mert maga a betegség,az orvosra való várakozás,az aggodalom érzékenyebbé teszi. Ezért a lánc utolsó pontján már elszakad a cérna,és ez a patika.
Előzmény: BENTA (46)
BENTA Creative Commons License 2006.12.27 0 0 46

Ok.

De azt is magyarázd meg kérlek, hogy miért kell mindezt trópusi klímában tenni télviz idején?????

Előzmény: wizöntö (44)
clausura Creative Commons License 2006.12.27 0 0 45
Na látod, épp ezért ésszerű, hogy egy neugranormon kenőcsért ne kelljen a patikába menni.
Előzmény: wizöntö (44)
wizöntö Creative Commons License 2006.12.27 0 0 44

Ismered a Vihar kapujában c. filmet? Akkor én elmondom a másik verziót.

A vényen elöször az alaki kellékeket kell ellenörizni: van,amit pótolhat a gyógyszerész,van,amit nem. Ha bármi hiányzik,nem lehet támogatással kiadni a gyógyszert. Név,életkor/nem akárhogy,hanem év-hó-nap/,felirás dátuma /nem lehet 30 napnál korábbi/,TAJ-szám /nem lehet akármilyen algoritmusu-erre még visszatérek/,orvos pecsét /hibátlan kör,olvasható szám/,orvos aláirása / az orvos pecsét és aláirás ugyanannak az orvosnak kell lennie,mint a fejlécen az orvos, neve,cime,a vényazonositója/,ha a pecsét /jeles,akkor külön meg kell nézni,hogy érvényes-e. A TAJ-számot GPRS modemen el kell küldeni az OEP-nek,aki visszajelzi,hogy van-e ilyen beteg,ha nemet mond,nem adható ki TB támogatással a gyógyszer. BNO-kód van-e és az szerepel e, az OEP honlapján megjelenitett BNO-kód listán / ha nem,akkor vissza az orvoshoz,vagy nem adhatod ki a gyógyszert TB támogatással. A TB támogatás jogcime be van-e ikszelve,ha kiemelt /100,90/ százalékos,akkor ellenörzni,hogy azt az adott gyógyszert lehet-e,ennek a betegnek .Ha közgyógyellátott,akkor ellenörzni a közgyógyszámot és az igazolványt elkérni,ezt elküldeni a modemen az OEP-nek,aki engedélyezi a KGY kiadást,ha van  még pénz a kereten.Ha nincs csak normativan lehet kiadni /és hallgatni az anyázást/. A felirt gyógyszer mennyiségét ellenörzni,mivel csak 30 napi mennyiség irható fel egyszerre /vannak kivételek,akkor az orvosi naplószámot fel kell tüntetni/,ezért össze kell vetni az adagolást a kiszereléssel,esetleg pl. injekcióknál a NE-t beszorozni.

Folyt.köv.

Előzmény: BENTA (40)
clausura Creative Commons License 2006.12.27 0 0 43

VÁltozatlanul nem értem felnőtt embereknek miért nincs otthon lázcsillapítójuk....

Majd ha az Auchanban is meg lehet venni, akkor lesz. Nagybevásárlásnál megvesszük az ilyen általános gyógyszereket is, és nem kell félórákat állni miattuk a patikákban. Aki beteg, az továbbrais a patikába megy (jobb esetben orvoshoz is), akinek meg csak Fenistil gél kell szúnyogcsípésre az megveheti a Tescoban is. Ez így van rendjén, felesleges tiltakozni, kilóg a lóláb.

Előzmény: bes (42)
bes Creative Commons License 2006.12.27 0 0 42
majd ezentúl rendszerszerűen a benzinkutat köhögik tele azok akiknek nem sikerült időben lázcsillapítót vásárolni.
MEg az Auchanban a hátad mögött állnak és köhögnek míg a pénztárnál vársz

VÁltozatlanul nem értem felnőtt embereknek miért nincs otthon lázcsillapítójuk....

Előzmény: clausura (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!