Most hallottam az egyik kertévé Híradójában, hogy ezentúl két sikertelen próbálkozás után 300 000 ft-ot kell fizetni. Persze az eddigi költségeken - ami olyan 150-200 ezer forint - felül. Mi sajnos már túl vagyunk a két sikertelen próbálkozáson. Félmillió ft viszont az éves jövedelmem egyharmada, ennyit nem tudok kifizetni. Lehet, hogy most dőlt el, hogy nem lesz gyerekem?
Té, én azt gondolom, hogy ez rengeteg, amúgy a jelenleg regnáló hatalommal szimpatizáló ember számára is megdöbbentő húzás lenne! Hátha nem szavazzák meg! Én még reménykedem.
Az államnak az a politikája, hogy gyerekeket vásárol az állampolgáraitól a totális csődbe jutott. Az állampolgárok nem hajlandók három gyereket szülni annak ellenére, hogy az állam fizet érte a legkülönfélébb jogcímeken. Hogy egy kissebbség igen, egy másik kissebbség meg megélhetése alapjává tette ezt a pénzforrást, azt egy dolog, ráadásul kevés is.
Szembe kell nézni a ténnyle, hogy a bismarcki piramisjáték csődöt mondott. Nincs tovább, a rendszer csak addig volt működőképes amíg nőtt a belépők száma, amint ez csökkenni kezdett az összeomlás szélére jutott. És az összes olyan politika, amely a helyi lakosság részéről a gyermekszülések számának növelésére irányult csak rontott a helyzeten, mivel feljebb srófolta a gyermekvállalás árát, tehát azokat a feltételeket, amelyek mellett a magyar nő hajlandó gyermeket szülni. Tehát nincs miből finanszírozni és nincs miért finanszírozni a gyermekvállalást.
A rendszernek véget kell vetni. Radikálisan, a jelenlegi összeg tizedére kell csökkenteni az ilyen irányú kiadásokat. Mert ennyi erővel nagy máglyákon el is lehetne égetni az adófizetők pénzét.
Akkor mondjam én is azt, hogy ne fizessenek az én adómból családi pótlékot a gyerekek után? Nekem úgy sincs, akinek meg van, az tartsa el a "passzióját". Nem mondom....
Egy példa: Nincs jó, vagy rosszándékú lopás. A lopás az lopás. Nem számít, hogy egy csokit, vagy egy limuzint lopnak el. Így van ezzel is. Azok a súlyos tíz, vagy százmilliók amik erre elmehetnek hiába fillérek a százmilliárdok mellett akkor is fölösleges kiadások, amire nem lenne szabad egy forintot sem költeni! Az állam nem támogatja a szilikonmelleket sem, pedig nyilván van érzelmi alapú különbség a saját kis és nagy mell közt egy nő számára.
Ugyanez a helyzet a gyerekkel is. Az állam nem tehet különbséget érzelmi alapon a gyerek és a gyerek közt, mert az államnak nincsenek és a társadalmi igazságosság fenntartása érdekében nem is szabad, hogy legyen érzelmei.
Ha te nem akarsz olcsón a társadalom érdekében álló módon örökbefogadni, akkor fizesd ki a fogantatásod költségeit. Mivel az a te passziód! A társadalomnak ugyanis megéri az árvák számának csökkentése érdekében beruházni, de nem éri meg a méregdrága lombikbébiprogramot pénzelni, mivel ez tiszta pénzpazarlás.
A népességfogyást meg bevándorlással kell megállítani, mivel az ingyen van.
Vannak itt akik - sajnos nem tudják félretenni a politikai meggyőződésüket. Képesek inkább hülyének tettetni magukat, úgy tenni, mintha nem értené a különbséget a saját gyerek és az örökbefogadás között, képesek úgy tenni, mintha a világ legtermészetesebb dolgának gondolná, hogy a lombikprogram elérhetetlenné tételével örökbefogadásra sarkaljanak embereket, képes úgy tenni, mintha nem értené, hogy ez a plusszkiadás mennyire piti nemzetgazdasági szinten, mintha nem értené, hogy még ez a pénz is visszatérül, ha nem is ennek a kormánynak a regnálása alatt,... Ez is csak balos-jobbos topic lett, pedig nem annak szántam, de úgy látszik nekünk már csak ez megy.
Hogy miért megy ilyen nehezen a teherbe esés nem tudom. Elhiheted, hogy mindent megpróbáltunk...:-((
Tudod én is nagyon fel vagyok háborodva, hogy éppen ezen akarnak spórolni, miközben álszent módon sápítoznak a népességfogyás felett - akármennyi is ez az összeg, de az össz-államháztartás terheihez képest hangyafingnyi összeg.
Politikai meggyőződéstől függetlenül!!!
Ugyanakkor én - ha én lennék a király - inább arra adnék kutatási pénzt, hogy miért van olyan sok - mérhetetlenül, nagyságrednekkel több - látszólag meddő nő ebben az országban???
Legalábbis az én fiatalságomhoz viszonyítva... akkor valahogy ilyen-olyan egyszerű dolgoktól nagyon sok meddőnek gondolt házaspár lett hamarosan boldog szülő, ma meg valahogy már teherbe esni is egy megoldhatatlan feladat... :-(((
Akkor most már természetesen cinikus is leszek: személyi kölcsön 24 hónapra, 27%-os kamattal (ha havi 30ezer is probléma, tényleg jobb, ha nem vágtok bele). Mire a gyerek megszületik, a törlesztőrészletek folytán bele is jössz az elkövetkezendő huszonix év kerékvágásába.
A sértettséged érthető, de hadd hozzak egy profán példát.
Kutyás fórumokon olvasgatva látom, hogy sok érdeklődő akad ki, hogy micsoda árakat lehet elkérni fajtatiszta kutyákért. Tényleg sokat. De egy kutya normális tartása mellett a beszerzési ára már-már bagatell.
Vedd már észre, hogy milyen hozzászólásokra írtam ezt a választ! Természetesen nem így gondolom. Nem, nem megyek tönkre, nem tudom kifizetni. Egy összegben nem. Az "előtakarékosság" meg már nem nagyon fér bele az időnkbe. Minden hónap (év) rontja az esélyeinket. Olyat meg ne próbálj a számba adni, amit nem mondtam!
Nagyon nehéz lehet ezt etikusan megoldani, de én se értem, hogy akinek fiatalkorában volt hat abortusza, aztán 40 évesen észbe kap, hogy jaj mégis akar gyereket, annak miért kéne öt beültetést finanszirozni?
Másrészt aki az ötödiknél tart, az szerintem már olyan lelkiállapotban van, hogy tényleg nem fogja befogadni a szervezete. Ez az én szubjektiv véleményem, nem akarok általánositani, de a barátnőm szó szerint végigbőgte az első hónapokat, minden percben, attól rettegett, hogy elmegy. Fiatal és nagyon egészséges, de amikor elmondta milyen iszonyu lelki és fizikai teher egy ilyen beavatkozás, arra gondoltm, hogy nem normális, hogy 35-45 évesek örökbefogadás helyett ezt erőltetik.