Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2007.07.07 0 0 706
azér, ez sem egy utólsó.

valóban, hol van ilyenkor az értékrend?

Látod, ez is csak azt bizonyítja, hogy ezek, még egy "születésnapi zsúrt" sem tudnak tisztességesen megrendezni.
Előzmény: Libera nos, Domine! (705)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.07.06 0 0 705
Előzmény: Tóbiás a fóbiás (703)
breien Creative Commons License 2007.07.06 0 0 704
Talán, ez majd neked is segíthet..

Legalábbis remélem. Tudod, ha "emberekről" van szó, nem adom fel könnyen.
Kudarc a számomra, ha amúgy ránézésre értelmes emberekben csalódnom kell.
Előzmény: Tóbiás a fóbiás (703)
Tóbiás a fóbiás Creative Commons License 2007.07.05 0 0 703

Na, alig találtam meg a topikodat.

Kicsit felhozom!

Neeeemzethaláááál!

 

És most kérlek álljatok fel és párás szemekkel énekeljünk!

 

C Em F C Szövetségbe forrt szabad köztársaságok Dm Dm7 F G A nagy Oroszország kovácsolta frigy C G Am Em A szovjet hatalma és egysége éljen F C D7 G Sok nép így akarta s megalkotta így C Em G F Am Em Szálljon szabad hazánk, dicsőség fénye rád F Népek barátságát vívtad te ki Dm7 G C Am Dm6/H E Am Lenini párt vezet, láng mely a népeket F C G G7 C Kommunizmus győztes útján viszi

Előzmény: breien (702)
breien Creative Commons License 2007.07.05 0 0 702
Értékrendet keresünk a mai Magyarországon?



<a href="http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9107456&go=68959411" target="_blank">Ilyenektől, milyen értékrendet várhatunk?</a>

valóban ideje lenne definiálni az érték, az értékrend fogalmát.

addig, amíg nem késő.
breien Creative Commons License 2007.07.03 0 0 701
Ideje megint visszatérni a topicnyitáskor megfogalmazott alapelvhez.

Alapvető érték az ember, mivel az emberélet pótolhatatlan. ( ezért is van az, hogy aki más ember életét kioltja, az a bűn soha nem évül el )

Tudod, a mostani döntésthozók a mindannyiunk által diktatúrát szolgálta ki, ha nem is az első, de a második, harmadik vonalban. Nagyon sok ember az életével fizetett áldásosnak nem nevezhető cselekedeteikért. A felelősséget, soha nem ismerték. A gátlástalanságuktól csak a jellemtelenségük volt nagyobb .

Igen, egy kommenyistának köszönhetem, hogy még ma is élek. ( a hetvenes években több gyermekkori barátom fizetett az életével, mert nem tanulták meg időben, hogy ezekkel nem érdemes újat húzni, jobban járunk, ha időben továbbállunk. az általam említett kommenyistával nem voltunk barátok, a szószerinti értelemben. Kiváló vill.mérnök, mégkiválóbb tanár ( Ő tanította meg nekem a műszaki szakmám ) és ami a legfontosabb kiváló ember volt. ( erről vele soha nem beszéltem, csak mint kollegák tiszteltük egymást és egymás munkáját )
Kommenyista léttére, soha nem ártott más embernek. " Soha nem hivatkozott volna arra, hogy 56 után pufajkásként a törvényes rendet védte" - igaz, koránál fogva nem is tehette volna ezt meg. Mi, akik emlékszünk mi is történt 1956-ban és főleg utánna, számunkra ez nagyon fontos, létfontosságú.

Ezt, akár alapvető értéknek is nevezhetjük. Soha nem érdekelt az emberek ideológiai beállítottsága, mindíg azt néztem, hogyan viselkedik a mindennapi életben embertársaival. Tudod, ez határozza meg minden ember értékrendjét.

Az ország mai helyzete, sajnos azt igazolja vissza, hogy a mostani döntésthozók ebből az emberségből szenvednek hiányt, ezért van az országban morális válság.
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.03 0 0 700
hümm, el is olvastam, mire írtál, és lám, odaírtam, miért mondom, hogy hazudik - csak nem valótlant állítottál itt is megint? :))) tényleg lenyűgöz ez az értékrend, mennyibe kerül kilója?:)))
Előzmény: malachy (698)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.03 0 0 699

igen, általában oda is szoktam írni, miért mondom, hogy hazudik bárki - igaz, a minőségi jobboldali értékrend (a fantasztikum területére kalandozunk épp) képviselői az érvekre, magyarázatokra kizárólag annyit tudnak reagálni, hogy 'komcsi' (vagy így értetted, miért nem írom oda mindenhova én is, hogy 'komenista'?)

 

és nem, nem attól hazudik bárki, hogy nem értek vele egyet, de ezt jól tudod (várjunk csak, tudatosan valótlant állítottál? van erre a magyar nyelvben egy szó...:)))

Előzmény: malachy (698)
malachy Creative Commons License 2007.07.03 0 0 698

amúgy erről az ovis szintről mikor nősz már fel? Szerinted mindenki mindig folyamatosan hazudozik (márha veled ellentétes véleménye van), hszaid kimerülnek abban hogy "hazucc, hazucc!"

 

Azt a szót hogy érvek ismered?

Előzmény: egy cuki ausztrál állat (695)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.03 0 0 696
azért szerintem jobb lenne úgy, hogy 'ennek a "jobboldaliságnak" egyik meghatározó eleme a "MI" érzése'
Előzmény: Törölt nick (694)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.03 0 0 695
a topikban nagyjából aktuálpolitikai mocskolódás folyik, néha kiegészítve az 'értékrend' szóval (látványosan csak alibiből), kínlódhatsz, hogy 'te nem', és hazudozhatod, hogy 'te komolyan az értékrendről', de ennek, szegény kicsi izé, most is ellentmond az 'elmúlt hatvan évben, ezt profi szinten míveltétek, mm. hogyan kell ellehetettleníteni, tönkre tenni másokat, akiket nem tudtok leigázni' és társai (egy mondatot nem bírsz ki hányás nélkül, nem kínos?), ostoba és 'beteg' emberek mocskából meg van elég a valfilen - nagyon jól látni, hogy a sunyi 'én csak problémákat fogalmazok meg, hogy ezen az országon stb.' mögött kizárólag mocskolódási kényszer feszeng, valódi szándék semmi - foglalkoznál az értékrenddel (ó, ha nem csak "könyvből lenne"...), akkor egy korholó szót se kapnál, így nem sokat érsz az utólagos hazudozással
Előzmény: breien (690)
Grabstein Creative Commons License 2007.07.03 0 0 693
Ne add fel, álommókus! A fogalmi zavar alapvető ebben az országban. És ne feledd, már Dark Angyal is megmondta, ahogy fenn, úgy lent. Az ellenzék is csak köpködni tud, és az embereknek példa kell....akkor mit vársz Dark Angyaltól? :)
Előzmény: Törölt nick (686)
Grabstein Creative Commons License 2007.07.03 0 0 692

Volt egyszer egy Szécsényi-terv, alapult belőle egy nagy cég (Viadom), mely most oly látványosan porba hullott. Minden szép és jó volt a fidesz kormányzás alatt. A nagy cég épített autópályát kiszabottan és kötelezően az Orbán bányák alapanyagainak felhasználásával, hisz ez kikötés volt. Kapsz pénzt cégre, cserébe Orbán bánya. Akármilyen szar is volt az alapanyag, és utána fel is szedték a fél autópályát, de elő volt írva. Persze, mindez érdek nélkül... Eme porba hulló cégnek dolgoztam. Tudom.

 

 

Van egy falu, neve: Felcsút. Tavaly kezdtünk kedvesemmel telket keresni építkezés céljából és nagyon megtetszett eme kis falu, főleg az én kis lepusztult szülőfalum után, ahol pályázatot pályázatra hiába halmoznak, akkor sem kapnak pénz. Ami igazán szép volt ebben a faluban, az a két milliárdos infrastrukturális befektetés, mely látványos út és csatorna hálozattal látta el a falut, mindehhez a vadi új sport telep, és még sorolhatnám. Persze, eszünkbe sem jutott, még a hatalmas rezidenciákat látván sem, hogy ez bármilyen összefüggésben lehet azzal a ténnyel, hogy Felcsút Orbán úr szülőfaluja. Ezt pedig a saját szememmel láttam.

 

Végülis, stlílusosan is lehet lopni.

 

dialektika Creative Commons License 2007.07.03 0 0 691

Jobboldali értékrend : összemosni,összekeverni a kommunistát és a szocialistát.

Pedig a kommunisták a Munkás-kommunista pártban vannak.

 

breien Creative Commons License 2007.07.03 0 0 690
Mindezt, értem.

No de mégis, elárulnád nekem, hogy hol van mindebben az "érték", az értékrend?

Ha megkérhetnélek arra, hogy próbálj meg értékrendekben gondolkozni és ezeket a gondolataidat próbáld ebbe a topicban megfogalmazni, vagy távozz a "dilibe", ne ronts a szintet ebben a topicban.
Azt, első perctől kezdve tudodom, hogy sokan arra játszotok, hogy száműztessétek a topicot innen. Elismerem, az elmúlt hatvan évben, ezt profi szinten míveltétek, mm. hogyan kell ellehetettleníteni, tönkre tenni másokat, akiket nem tudtok leigázni. Ebben az országban a "pártpolitika" soha nem az emberek , értékrendek szolgálatát volt hivatott ellátnbi, hanem leigázni az embereket, bábokká alacsonyítani őket, hogy képtelenek legyenek az önálló gondolkozásra, hogy eszükbe se jusson, hogy nekik jogaik is lehetnének.
Ezért utáltuk és utáljuk még ma is ebben az országban annyian a politikát.
Ideje lenne a pártoknak végre kiválasztani egy - egy értékrendet és azt hiteles emberekkel felvállalva képviselni.

2007-ben, ideje lenne már ezen változtatni. ( mindezt, állommókustól is kérem tisztelettel, ha ebben a topicban kíván a továbbiakaban is véleményt megfogalmazni )
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (689)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.03 0 0 689

de tételezzük fel, hogy az első (bár ugye voltak szép szakmák, ahol magyarul nem kellett túl jól tudni, de hazudni igen) eset áll fenn, hát próbálkozzunk:

 

- Én tökfőzelék-párti vagyok!!!

- Én nem, de te szeresd csak.

- És ki kell irtani mindenkit, aki nem szereti!!!

- Hát te beteg vagy...

- Lebetegezel, csak mert nem értesz egyet!!!

 

(igyekeztem rövid mondatokban, bocsánat, ha túl hosszú lett - és nem, nem feltételeztem, hogy szereted a tökfőzeléket, példázatról van szó, az valami olyasmi, hogy 'hasonlít, de nem az')

Előzmény: egy cuki ausztrál állat (687)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.03 0 0 688
kémelhárító? hú, az volt az igazi antikommunista munka, máris érthetőbb, miért kell ennyire ugatni a régi gazdit, hátha ad az új gazdi csontokat Blökinek :)))
Előzmény: Dark Angyal (680)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.03 0 0 687

nehéz eldönteni, hogy csak nyelvi problémáid vannak, vagy hazudsz is (az utóbbi a valószínű persze), de mindkettő kínos, így, hogy ennyire durván :))))

Előzmény: Dark Angyal (681)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.07.02 0 0 685

A tudatlanság nem erény , kedves mókus...

 

CSak hogy ne halj meg hülyén: mi biztositottuk pl azt , amikor a politikai vezetés megadta az engedélyt , hogy az NDK-sok elhagyják az országot...

 

Amiért a GYula kitüntetést kapott a németektöl...de Te annyira korlátolt vagy, hogy az ilyesmit nem igazán értheted...azt sem, hogy az "átkost védeni" ekkoriban nem volt azonos minőség azzal, hogy Gyula vitéz 1956. dec. 08-án személyesen vett részt a Marx téri sortüzben és vér tapad a kezéhez...és mint pufajkás miket müvelt a gonosz ellenforadalmároknak tartott emberekkel...nem véletlenül tüntették el a személyi anyagát, ezt is tudom...

 

De Te nem, mert kevés információ alapján akarsz okos lennei...de ne oszd az észt, ha magad is rászorulsz...amilyen ostoba vagy, még le is irod, hogy én komenista rendszer kiszolgálóinak tartanék bárkit is....szavakat adsz a számba, holott ilyen kifejezést nem is használtam...semmi baj, a teféléket ez nem aggasztja különösebben, a lényeg, hogy okoskodhasson...

 

Egyik hozzászolásod üti a másikat...annyira hiteltelen vagy, hogy fogalommá váltál. A középszerüségednél csak az önmagad mások fölé helyezezésének vágya nagyobb...de nincs sem tudásod, sem tapasztalatod, sem érettséged ahhoz, hogy Te küldj el bárkit bárhova.

(Még pszichologushoz se. )Elöször gyógyitgasd magad, (mert van mit, ) , aztán akarj másokat...Tanulj még, gyarapodj.

 

 

Innen kiszálltam, mert nem óhajtok gilisztavadász boborjánokkal se társalogni,... akik nagy vehemenciával még önmagukat is beégetik, de semmit sem tanulnak...meghagylak titeket egymásnak, sopánkodjatok azon, hogy micsoda szörnyű és oktalan gyülölködés van a jobboldalon...

 

:))

Előzmény: Törölt nick (683)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.07.02 0 0 681

Kétségbesett erőfeszeszitéssel probálsz meg javitani...de csak szánalmas..

 

:))

Előzmény: egy cuki ausztrál állat (678)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.07.02 0 0 680

Néhány érdekes dolog:

 

-ha a topic helyével van gondod, akkor miért én vagyok beteg?

 

-a kenyér politika fogalom. Nem ismered a régi tüntetések jelszavát: munkát, kenyeret?

 

-padlássöprés? Ismert politikai fogalom, bár lehet, hogy Neked nem tanitották. Tudod , egyike azoknak a baloldali módszereknek, amikor elvesznek az emberektöl, és nem adnak érte semmit. Ma is sok hasonló dolog történik...

 

-- agymosott fantaszta: mint az az ember, aki 1989-ben magyarázta nekem, hogy miért jobb a Wartburg a Golfnál. És még hány néhány év, és a Szú mutoléri az USÁT gazdaságilag. Ma is vannak ilyenek, akik arrol beszélnek, hogy a "reform" milyen igazságos.

"

 

hogy te aki bevallottad, hogy az átkosban ügynök voltál, megbolondultál."

 

Kémelháritó perativ tiszt voltam , papa, nem ügynök. Ne füllents... a hazugság : bátorság?

 

:))

Előzmény: Törölt nick (675)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.02 0 0 678
nehéz kiszűrni, tényleg elég kellemetlen azon tűnődni, hogy miért nincs összefüggés a mondatok között (még a nyelvi hiányosságokat is meghaladó szinten)
Előzmény: Dark Angyal (676)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.02 0 0 677
mondjuk én sem értem, az egy halom hazugság, néhány igaz részlettel, nem több, nem betegebb a megszokottnál
Előzmény: Dark Angyal (674)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.07.02 0 0 676

Mégha az felettébb kellemetlen is Neked...:))

Előzmény: egy cuki ausztrál állat (673)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.07.02 0 0 674

Nos, én a leirtakat most is vállalom.

 

( vagy lehet, hogy Ferenc testvér idegállapotára vonatkozó sajtóvéleményeket probálod meg ilyen piti módon idevetíteni? )

 

:))

Előzmény: Törölt nick (669)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.02 0 0 673
néha azért van összefüggés az előzmény és a válasz között, inkább örüljünk azoknak a pillanatoknak
Előzmény: Dark Angyal (670)
breien Creative Commons License 2007.07.02 0 0 672
Elárulok neked egy nagy titkot.

A kommenyisták között is voltak tisztességes, becsületes emberek ( egy ilyennek köszönhetem, hogy még ma is élek és nem a barátaimat követtem a sírba, a hetvenes években ) , habár, a többségre nem ez volt a jellemző.

Azzal, soha nem volt gondom, ha valakinek más a véleménye.
azt viszont, már a topic elején is leírtam és kihamgsúlyoztam, hogy alapvető értékekben konszenzusra kell jutni, akár jobb, vagy baloldali, akár liberális legyél.
Az emberi élet tisztelete, mások személyiségi jogainak védelme, nem oldal, politikai beállítottságtól függő, hanem alapvető emberi érték a XXI. század európájában.

A múltat, le kell zárni, ahogyan azt a németek tették 1945-ben és tették 1990 után. ( a bűnösöket megbüntették, nem engedték, hogy egy nemzet bűnhődjön egy törpe kissebbség bűnei miatt).
A mostani koalíció megalakulásakkor, vajh! miért is jelentette ki úgy a szociáldemokrata, mint a keresztény demokrata tömörülés, hogy a volt ndk-s utódpárttal nem kíván koalíciót kötni?

Talán, nem a klasszikus és örök emberi értékrend mondatta ezt velük?
Előzmény: Törölt nick (660)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.07.02 0 0 671
miután leírta sokszor, hogy nem zavarja, ha más a vélemény, sem az, ha valaki jobbos, 'de te beteg vagy', kicsit kínos erőltetni, nem gondolod? (persze gondolom, környezeted se tud jól magyarul, náluk "átmehet":)))
Előzmény: Dark Angyal (667)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.07.02 0 0 670

Értem. mókus titokban orvos és diagnozisokat gyárt.

 

Te pedig antiszemita vadász vagy és gyanus vagyok neked...

 

hahahaha:))

Előzmény: egy cuki ausztrál állat (662)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.07.02 0 0 668

ó, hát én ezt egy percig sem állitottam...

 

:))

Előzmény: Törölt nick (664)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!