Keresés

Részletes keresés

Edina1598 Creative Commons License 2019.03.20 0 0 82

Kedves Felhasználók!

Szakdolgozatomhoz végzek kutatást azok körében, akik használtak ideiglenes lábprotézist a rehabilitáció során. Szeretném megkérni azokat, akik használtak ilyen eszközt, hogy töltsék ki a kérdőívet. Mindössze 2-5 percet vesz igénybe

A kérdőív ezen a linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaXOgEphG-6y8pRrsAsDZ9_EcsFniFnsT8oJku4OTfFoVNqw/viewform?vc=0&c=0&w=1  

Köszönettel,

Edina

 

Diaaaaaa Creative Commons License 2018.12.13 0 0 81

Kedves Sorstársaim!

 

A pszichológia BA diplomám megszerzéséhez egy kutatást végzek a szerzett végtaghiánnyal élőkről. Szeretnék mindenkit megkérni, hogy akinek legalább 1 éve volt a műtéte, kérem töltse ki az alábbi linken elérhető kérdőívet. Minden kitöltés nagyon fontos és hálás vagyok érte

 

Köszönettel,

Diána

 

https://docs.google.com/forms/d/1K8QN5T03_Vu5gvMRNGG7NyhokwTQJ3d8cDFABn_DWKU/edit?c=0&w=1#response=ACYDBNggmFAOVgKtjxHrQWEb2Nw9JVpjmvQbFsY95tfMrKqcZgV-Vh5pu7-fHuY

devotee 56 Creative Commons License 2018.09.24 0 0 80

Szia!

 

Szivesen megosztom Veled a tapasztalataimat ! 

 

Írj Rám légyszíves privátban ,mert valahogy ez Nekem nem sikerült! 

Szép napot! 

Laci

TGabor91 Creative Commons License 2018.07.19 0 0 79

Kedves Tormai!

 

Ortopédiai műszerész vagyok, eddig csak pozitív visszajelzéseink voltak a Derma termékekkel kapcsolatosan. Valóban húzós az ára, de általában aki kipróbálja, rendszeresen használja a későbbiekben is. Alternatív megoldás lehet a Repair helyett a neogranormon kenőcs bőrsérülések kezelésére. Valószínűleg a fennálló problémákat nem fogja megoldani egyik készítmény sem, csak enyhíteni.

A végleges tok használata során nagy valószínűséggel csökkennek majd ezek a panaszok.

 

Előzmény: tormai (78)
tormai Creative Commons License 2018.06.18 0 0 78

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki közületek használta-e az Ottobock DERMA csonkápoló családjának valamelyikét? (Derma Clean, Repair, Prevent) Mivel elég húzós ára van, szeretném megtudni, hogy érdemes-e megvásárolni... Még csak 2,5 hónapja van az ideiglenes protézisem (alsó lábszár), és ebben a melegben  a harisnya néha vízhólyagot csinál, pirosodik és nagyon izzad a csonk. Ott van "dörzsölés", ahol nem érheti semmi, sem a belső, sem a külső tok. Ha valakinek van valamilyen jó módszere, más krém vagy egyéb más "anyag" az izzadás, kidörzsölés megszüntetésére, kérem írja meg! Nagyon köszönöm előre is!

Csilla1121 Creative Commons License 2018.05.31 0 0 77

Kedves Györgyi!

Köszönettel, írtam Neked :) 

Előzmény: Györgyi1968 (76)
Györgyi1968 Creative Commons License 2018.05.30 0 1 76

Kedves Csilla!

 

Van Budapesten, a Múzum köruton egy cipőbolt, akik készítenek cipőket megrendelésre, és méretre.

Talán őket kellene megkeresned, az ilyen jelkegű kéréseddel.

Előfordulhat, hogy szerencséd lessz ezen a téren.

http://www.kenyelemcipo.hu/

Ha netán van kedved beszélgetni privátban, e-mailom publikus.

Előzmény: Csilla1121 (75)
Csilla1121 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 75

Üdvözletem!

Létezik Mo-n olyan cipőbolt, ahol lehet fél pár cipőt venni???

Köszönöm!

 

Norgie Creative Commons License 2018.03.21 0 0 74

Hello,

 

Édesapámnak most márc. 15én amputálták a jobb lábát. Jövőhét hétfőn küldenék haza. Nem lehetséges, hogy egyből rehab-ra kerüljön ? Itthon elég nehéz lenne az ellátása, nekünk is teljesen új ez a szituáció, nemhogy neki. Őszintén megvallva félek, nem kicsit, hogy valami baja lesz itthon. Mozogni se tud, WC-re se tud kimenni, és akadálymentesítve sincs semmi.

Irrevildi Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73

A férjemnek fél éve amputálták le lábfejének a felét, nem cukor hanem érelzáródás miatt.

A seb begyógyult a csonk tiszta még is a fájdalom miatt képtelen ráállni. A speciális cipőt is megkapta de a legkisebb érintés is fáj neki. Opiátot szed és ezzel együtt erős fájdalmai vannak éjjel és nappal.

Járókerettel keveset tud járni mert a vállát is operálták így legtöbbször tolószékkel közlekedünk.

Kérdésem hogy a fájdalom ellenére is terhelje a lábát fokozatosan? Vagy még mindig korai?( 59éves)

 

Anikó05 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 72

Tapasztalati segítséget kérnék!

A nagybátyának másfél éve amputálták az egyik lábát, érszűkület miatt. Akkor beraktak neki egy művénát a főütőerébe, amit a szervezete a napokban kilökött. E miatt felborult a keringése és a másik lába is veszélybe került! Jelenleg Gyulán van, ahol azt mondták, hogy ha nem áll be javulás az állapotába, akkor azonnal megtörténik a beavatkozás. Kérdésünkre, mi szerint nincs-e más megoldás, azt mondták, esetleg nézzünk körül Pesten! Én Pesten a Városmajori Érsebészeti Klinikát találtam csak a neten, tud-e valaki ezzel kapcsolatban érdemben ötletet adni, hogy mit tegyünk! Próbálkozzunk azzal, vagy másik? Előre is köszönöm, ha valaki hozzászól!

hmagdi53 Creative Commons License 2018.01.01 0 0 71

Most Karácsonykor meghalt a 61 éves öcsém. Távol laktunk egymástól, ezért régóta csak telefonon beszélgettünk, és a halálának, sőt már a betegségének körülményeiről nem túl sokat tudok, mert ő erről csak szűkszavúan tett említést. Haláláról véletlenül értesültem, amikor a kórházat felhívtam a hogyléte felől érdeklődve. Mások intézkednek a földi maradványáról, mások kapják meg a kórházi és halotti zárójelentést. Ezért itt próbálok érdeklődni, mert nagyon erősen foglalkoztat így utólag is az érszűkület és a láb-amputáció. Öcsémnek le akarták vágni a lábát, mert a bokája dagadt és már feketedett (legalábbis az egyik lábán már feketedett.) Nem gondoltam, hogy már ennyire súlyos az állapota: Bevitte a mentő a kórházba, és ott 2 óra múlva meghalt. :(

Vajon közvetlenül mi lehet a halál oka? Nagyon rosszul volt, mikor bevitték, de előtte még otthonában beszélt velem telefonon, és csak annyit mondott, hogy fáj a lába, le akarják vágni, és már nem is szobatiszta..... Pár hónappal ezelőtt még egész máshogy beszélt, másmilyen volt a megszokott hangja stb.

Mit érezhetett rosszullét címén a lábfájáson kívül, hogy a kórházban olyan hamar meghalt?

Adhattak-e neki kábítást, fájdalomcsillapítót vagy ilyesmit, mikor  bevitte a mentő, vagy utolsó lélegzetvételéig észnél lehetett?

Hogyan végzik az amputációt: Altatásban?

Levághatnak 2 lábat egyszerre, vagy először csak az egyiket?

Megköszönöm, ha válaszoltok a kérdéseimre!

Jó egészséget és szerencsét, boldogságot kívánok az új, a 2018-as évre mindenkinek!

 

Hbkatus Creative Commons License 2017.12.24 0 0 70

Sziasztok! 

Tanacsot, segitseget szeretnek kerni Toletek.

Edesapam jobb labat nyar elejen amputaltak terd alatt. Iszonyatos akaraterje van (holott mas betegsege is van), sokat probalkozik, setal, igyekszik hasznalni a protezist, de amit nem ertunk, hogy a seb hiaba gyogyult mar be meseszepen, idorol idore megis megjelenik 1-1 verholyag szeru, ami aztan ki is fakad. Ez a protezis hasznalatatol fuggetlenul...tehat ha nem hasznalja, akkor is...ugy, hogy semmi nem.nyomja. Talalkozott mar valaki ilyennel? A dokik semmit nem tudnak ra mondani... Kezeljuk, be is gyogyul, aztan ujra megjelenik es kifakad. Minden tanacsot elore is nagyon koszonok!

Kellemes Unnepeket Kivanok!

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.08 0 0 69

Szia, nekem is vannak ilyen fájdalmaim, de nagyon ritkán és már nem olyan erősek, de azért előjönnek néha. Amputálás után jelentkezett először, akkor úgy ugrált a csonk, hogy nem lehetett lefogni. Ez egy fajta fantomfájdalom, Amitriptilin hatóanyagú antidepresszáns gyógyszert írnak rá. Nagyon fontos, hogy pontosan úgy kell elkezdeni szedni ahogy a használati útmutatón írja és abbahagyni is pont úgy kell, fokozatosan. Én nyolc hónapig szedtem, kb két- három hét után jön meg a hatása, de aztán nem lesz fantomfájdalmad. Minden jót kívánok neked!

Előzmény: fogatlan 54 (59)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.08 0 0 68

Szia! Nem mindegy milyen protézised van, attól is fájhat. Nem könnyű megszokni, nem szabad rögtön sokat járni, hanem fokozatosan. Felveszed, járkálsz kicsit, pihensz, de nem veszed le, megint járkálsz és így tovább. De legyen rajtad minden nap pár órahosszat, hogy szokjad, ez nagyon fontos. Ezen kívül gyógytorna, minden nap, hogy erősítsed az inakat, izmokat. Nekem térd felett van amputálva, az egészen más, sokkal nehezebb a járás, de a torna és a folyamatos gyakorlás a lényeg. Kitartás!

Előzmény: Vámos 61 (67)
Vámos 61 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 67

Sziasztok!  Február 9 - én amputálták a jobb térd alatt a lábamat. A protézis használatával vannak problémák.  Nagyon nehezen tudom megszokni, csak néhány órát tudom elviselni. Zsibbad, fáj. Senki nem mondta el nekem,  hogy- hogy is kezdjek hozzá,  mit tegyek , milyen praktikák vannak,  hogy minél előbb tudjam használni. Az ismerőseim pedig csak noszogatnak, hogy erőltessem.  Néha mikor próbálgatom másnapra sem múlik el a fájdalom . Tőletek kérek tanácsot,  hogy hol is kezdjem el. Köszönöm Nektek!

Györgyi1968 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 66
jópap01 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 65

A Hoxa hasolnló témájúban találsz!

A mediában többször szerept Pinter Timea -Őt Könnyen megtalálod Dupla rövid combos ! 

fiatal Nő

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.23 0 0 64

Biztosan van. Honnan? Térd alatt vagy felett?

Előzmény: Erika Olívia Steigerwald (63)
Erika Olívia Steigerwald Creative Commons License 2017.06.22 0 0 63

Sziasztok. Van itt esetleg valaki akinek mindket labat amputaltak? 

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.26 0 0 62

Eleinte a mankóval kell boldogulnia. A csonkot ápolnia kell, mozgatni, tornáztatni. Ha a csonk állapota megengedi, műlábat készítenek majd.

Előzmény: Kérdező 2 (61)
Kérdező 2 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 61

Sziasztok,Édesapámnak érszűkület miatt amputálják a lábát combközéptől.Érdeklődnék,mire számíthat fájdalom terén.Egyedül él,hogy fog boldohulni,mennyi idő lesz  a rehabilitáció,milyen támogatást vehet igénybe és egyébként most mi lesz.Nagyon maga alatt van ami érthető de felül lehet ezen kerekedni?

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 0 60

A csonkod fáslizod? (ha nincs rajtad protézis)

Van műlábad? Esetleg a hideg hatására?

Előzmény: fogatlan 54 (59)
fogatlan 54 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 59

    4 éve amputálták a lábam térd  felett . most jelentkezik olyan fájdalom hogy mintha a 380volt csapkodna meg .de ez egyre sürübben jelentkezik van ugy hogy egyik elsem mulik jön a  másik . Mi a teendő ilyenkor. korábban nem volt ilyen-

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.18 0 0 58

Persze hogy voltak! Sokáig éreztem a lábamat. És nekem is van olyan, hogy "belül viszket". Attól majd megőrülök, és különösen kellemetlen, ahogy az ember állandóan a csonkot vakarja, nyomogatja :( Nekem az segít, ha valamit ráhúzok és melegen tartom. 

Előzmény: Pápai vándor (55)
Pittis Creative Commons License 2016.12.12 0 0 57

Jó estét! Szeretnék érdeklődni, hogy lábcsonk sebesedést gyógyított-e valaki kristálycukprral, és ha igen, milyen eredménnyel?

Meleresz Creative Commons License 2016.11.25 0 0 56

Szia!

 

Hát engemet jól megijesztettél! S  szurkolok neked minnél hamarább kiderűljon az ok, ami ezt az állapotrosszabodást okozza.

 

Előzmény: Pápai vándor (55)
Pápai vándor Creative Commons License 2016.11.25 0 0 55

Sziasztok!

 

Sajnos azóta tüneteim rosszabbodtak , és nem tudom hogy valósak-e vagy pedig csak beképzelem őket.

Derekam fáj és zsibbadnak a lábaim , úgy érzem nem megy bele elég vér , ha maszírozom a derekam akkor jobb lesz tőle.

Attól félek a műtétkor kaptam valami fertőzést és ettől vannak ezek a tünetek.

Meg érzek egy belső viszketést a bal alkaromban , viszket , de nem a bőröm azt hiába vakarom , hanem belül , nagyon rossz érzés , nem folyamatosan van ez az érzés.

Nektek voltak furcsa érzéseitek amputálás után?

Előzmény: Meleresz (54)
Meleresz Creative Commons License 2016.11.21 0 0 54

Szia!

 

Rád törő fáradság, ásítozás : oxigén hiányt jelent. Folyadékpótlással, s ásványi anyag pótlással lehet segíteni. 

A baleset, stressz, amputálás, változás, a szívedet megterhelted.

Orvossal kell megbeszélni.

S az izomrángásokat is a vérkeringési probléma okozhatja. 

 

Nem csak amputáltakat érinti ezek a problémák. 

 

Harisnyaláb: a gerincre terhelő fájdalom megint más. Nekem is van.

Készűlhetünk a gerincsérvre. Habár gyógytornával  a tüneteket csökkenthető! 

Előzmény: Pápai vándor (52)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.10 0 0 53

Igen, biztosan azért lehetnek. Én betudtam a fáradtságot annak, hogy eddigi 2 láb helyett 1 lábnak kell tartania a súlyom.

Hidegebb időben - már most is - javaslok egy jó kesztyűt. A "felesleges" ujjakat persze oldd meg valahogy. De akár ki is tömheted!

 

Előzmény: Pápai vándor (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!